Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.524.155
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
AMD Ryzen CPU

Taj seasonic prime je cista navlakusa prema titanium i gold serijama najboljih platformi. Iako se zna da vecina recenzija PSU dolazi iz u.s.a. gdje su spojena na drukciju naponsku mrezu i da samim koristenjem na EU 220V prakticki preskoce kategorijski razred.

p.s. Efikasnost ionako nije najbitniji kriterij kvalitete.

p.s.s. On topic, Ryzeni su svakim tjednom sve vise sexy. :D

coffe,coffe,coffe.....
16 godina
neaktivan
Re: AMD Ryzen CPU
Lucidius kaže...

Gledao sam to, ali to je jedan jedini test na cijelom internetu pa treba uzeti sa malo rezerve, a ni tu Ryzen ne vodi u svakom naslovu nego u njih 2. Inace, pitaj boga kad bus mogao stavit RAM na 3600MHz na Ryzena da radi kako treba a uz to i koliko kosta kupnja i nabava takvog RAM-a kojem cijena ide samo gore 

:)

Pomalo doći će UEFI speglani. Ako pričaš o cijeni rama ili mašine općenito

Cijena 7700k  vs 1700 (ne X odključani) =?

Cijena Kaby ploče koja moze nafrljit kvalitetno na 5.0ghz plus cooling cijena vs dobra b350 ploča sa coolerom za ryzen=?

Kockanje sa delidom+instant gubitak garancije na 7700K? Skidanje coolera-mijenjanje paste poslje delida? :))))

Kad izračunaš tu razliku u korist određenog tabora, onda usporedi sa razlikom u cijeni rama 2133 kojeg bi stavljao u Intela vs 3200-3600 kojeg bi stavljao u Ryzena. Koliko to sve skupa košta kad se podvuče crta? Što je jeftinije?

Koji proc je bolji za overall, i za igranje i za šljaku? ili pak čisto po gaming performansama ako ryzen bolje vrti sa jačom memom?

Pogledaj video pozorno jos jednom, nisu to samo dvije igre , a drugo gledaj malo i ono najbitnije a to je average FPS na svim testovima a ne samo Max fps.

Ode kume 5ghz bastion nazalost ako bude ovo pokazatelj budućnosti. Jednostavno ne isplati se dugoročno gledano uzimati sad intela preko ryzena ako već brijes na najače-i jeftinije.

Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
17 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Jesu, Ryzeni su fora sve više. Uskoro ni moj ni Lucidiusov Intel neće vrijediti ni dolara. Naime, svaki tjedan Ryzenu rastu performanse. Čini se da je s 3200 na 3600 Ryzen preskočio 7700K, već na 4.0GHz razbije 7700K na 5.0GHz. Što će tek Ryzen raditi na 4.27GHz, bit će čista zabava... razbijat će 7700K na 7GHz. 

prodajem jednu od mašina (onu za veš)
16 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Jesu, Ryzeni su fora sve više. Uskoro ni moj ni Lucidiusov Intel neće vrijediti ni dolara. Naime, svaki tjedan Ryzenu rastu performanse. Čini se da je s 3200 na 3600 Ryzen preskočio 7700K, već na 4.0GHz razbije 7700K na 5.0GHz. Što će tek Ryzen raditi na 4.27GHz, bit će čista zabava... razbijat će 7700K na 7GHz. 

dobro nećemo sad pretjerivati, ali sad ce luci da ulozi u liquid nitrogen kantu da rasturi tu koncepciju.

9 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Luci priznaj da si se zajebo s 7700K, da si se zaletio, dobit ces hrpu lajkova i niko te nece vise zajebavat 

My pleasure darlin
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.3.2017 22:11 (Jim Raynor).
16 godina
neaktivan
Jim Raynor kaže...

Luci napiši da si se zajebo s 7700K, da si se zaletio, dobit ces hrpu lajkova i niko te nece vise zajebavat 

Nije se zajebo, gledajući čisto za gaming 7700k je zvjer, ali je prema ryzenu skuplji i nitko ovo nije mogao predvidjet toliku razliku kada se popeglaju bugovi.

Ali volio bi da u postovima malo skine arogantan ton prema ekipi sa 11 na barem 7, nije ovo high school popularity contest.

13 godina
AMD Ryzen CPU

Koliko nas tu ima, kad bi svatko dao samo kunu ili dvije, skupili bi za po jedan Ryzen za Ramboxa i jos nekog ovdje.

Zamislite onda kolicinu obojanih i sarenih postova!

coffe,coffe,coffe.....
9 godina
AMD Ryzen CPU

Telo moje gvožđurija suva,terminator ako dođe može da mi duva. Ili možda (telo moje gvožđurija suva,ako intel dođe može da mi duva) 

17 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Ja sam prodao svoj high-end 7700K stroj jednom forumašu par dana nakon Lucija... kladim se u ćevape i pivo da je vidio u njega i posegnuo za novčanikom. :) 

10 godina
protjeran
Colossus7 kaže...
Lucidius kaže...

Gledao sam to, ali to je jedan jedini test na cijelom internetu pa treba uzeti sa malo rezerve, a ni tu Ryzen ne vodi u svakom naslovu nego u njih 2. Inace, pitaj boga kad bus mogao stavit RAM na 3600MHz na Ryzena da radi kako treba a uz to i koliko kosta kupnja i nabava takvog RAM-a kojem cijena ide samo gore 

:)

Pomalo doći će UEFI speglani. Ako pričaš o cijeni rama ili mašine općenito

Cijena 7700k  vs 1700 (ne X odključani) =?

Cijena Kaby ploče koja moze nafrljit kvalitetno na 5.0ghz plus cooling cijena vs dobra b350 ploča sa coolerom za ryzen=?

Kockanje sa delidom+instant gubitak garancije na 7700K? Skidanje coolera-mijenjanje paste poslje delida? :))))

Kad izračunaš tu razliku u korist određenog tabora, onda usporedi sa razlikom u cijeni rama 2133 kojeg bi stavljao u Intela vs 3200-3600 kojeg bi stavljao u Ryzena. Koliko to sve skupa košta kad se podvuče crta? Što je jeftinije?

Koji proc je bolji za overall, i za igranje i za šljaku? ili pak čisto po gaming performansama ako ryzen bolje vrti sa jačom memom?

Pogledaj video pozorno jos jednom, nisu to samo dvije igre , a drugo gledaj malo i ono najbitnije a to je average FPS na svim testovima a ne samo Max fps.

Ode kume 5ghz bastion nazalost ako bude ovo pokazatelj budućnosti. Jednostavno ne isplati se dugoročno gledano uzimati sad intela preko ryzena ako već brijes na najače-i jeftinije.

Ryzen na 5GHz ide na 1500kn ploci kao MSI Z270 GAMING PRO CARBON, apsolutno nikakve razlike u klokanju nema na high end plocama i medium end plocama (provjeri recenzije), sve je kakav cip dobijes, uglavnom 99 posto Ryzena ide na 4.9GHz uz hlađenje od 500kn tipa Noctua NH D14 ili neki drugi high end zracni hladnjak, a jedno 60 posto njih ide na 5GHz full stabilno pod stress testom, dok dobra vecina moze biti stabilna na 5GHz u igrama i slicnim radnjama gdje nisu tolko jake torture na proc kao PRIME, ali u stress testu se sruse nakon 20min.

E sad, nece ni Ryzena klokat na 4GHz bez dobre ploce zato jer trebas paziti i na to kavu faznu regulaciju imas i kakvo je hlađenje VRM-a.

Znaci ako gledamo best buy scenarijom sa maksimalnim mogucim OC-om na jednoj i drugoj platformi to ideovako:

i7 7700k

MSI Z270 GAMING PRO CARBON

= 4500kn

Ryzen 1700

Gigabyte X370 gaming 5

= 4700kn

Znaci cijena ne odstupa previse, ali je Ryzen skuplji combo.

E sad, pitanje je kolko ces jos premije platiti na jako skupu 3600MHz ili brzu memoriju za Ryzena da bi se priblizio i7 7700k na kojemu mozes staviti i 3000MHz RAM i nece biti neke razlike ni naspram one od 4000MHz memorije u igrama.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.3.2017 22:27 (Lucidius).
13 godina
neaktivan
Lucidius kaže...  

Ryzen na 5GHz ide na 1500kn ploci kao MSI Z270 GAMING PRO CARBON, apsolutno nikakve razlike u klokanju nema na high end plocama i medium end plocama (provjeri recenzije), sve je kakav cip dobijes, uglavnom 99 posto Ryzena ide na 4.9GHz uz hlađenje od 500kn tipa Noctua NH D14 ili neki drugi high end zracni hladnjak, a jedno 60 posto njih ide na 5GHz full stabilno pod stress testom, dok dobra vecina moze biti stabilna na 5GHz u igrama i slicnim radnjama gdje nisu tolko jake torture na proc kao PRIME, ali u stress testu se sruse nakon 20min.

Sta uradiste covjeku totalno je prolupao 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
16 godina
neaktivan
Lucidius kaže...

E sad, nece ni Ryzena klokat na 4GHz bez dobre ploce zato jer trebas paziti i na to kavu faznu regulaciju imas i kakvo je hlađenje VRM-a.

Znaci ako gledamo best buy scenarijom sa maksimalnim mogucim OC-om na jednoj i drugoj platformi to ideovako:

i7 7700k

MSI Z270 GAMING PRO CARBON

= 4500kn

RAM necemo uzimat u obzir jer kosta isto na koju god platformu ga stavio.

Ryzen 1700

Gigabyte X370 gaming 5

= 4700kn

Znaci cijena ne odstupa previse, ali je Ryzen skuplji combo.

A ostalo je nebitno? moras delidat, moras znat delidat moras uspjet u tome. Gubiš garanciju.

U našim dućanima 7700k je 2900-3000kn cijena

Ryzen 1700 je 2800kn skoro svugdje.

z270 ploča 1500 vs b350 ploča (jer ide uredno sa b350 na 3.9 koja košta 1000-1100 kn)  

Kako si došao do te brojke neznam.

A kome treba jeftinije hladenje na 5ghz vs 3.9-4.0 ghz dalo bi se diskutirati debelo, ja mislim da znam kao i svaki laik sta bi ispalo jeftinije ako slazes best buy

EDIT: u biti ima ih i ispod 1000kn evo baš gledam .

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.3.2017 22:33 (Colossus7).
17 godina
odjavljen

Bez vode zaboravi na 5GHz.

9 godina
AMD Ryzen CPU

Skalpirani 7700k, umirem od smijeha 

16 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Meanwhile in inferior AMD land.

http://wccftech.com/amd-ryzen-7-1700-3dmark-multithreaded-benchmarks-leaked/

14 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

ryzen na 5ghz gdje to?, molim link, sliku bilo sta kupujem sad odmah!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
16 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

ryzen na 5ghz gdje to?, molim link, sliku bilo sta kupujem sad odmah!lp

Gramatička tipkovnicka greška, nemojte sad, Ryzen mu je bio u podsvijesti :P

10 godina
protjeran
chaselol kaže...
Lucidius kaže...  

Sta uradiste covjeku totalno je prolupao 

To sta si ti neinformirana neznalica je tvoj problem, od tebe su takvi postovi svakodnevica 

Eto malo da ti pokvarim zabavu MSI Z270 GAMING PRO CARBON domaca recenzija 4.9GHz full stable OC, da su imali bolji cip islo bi 5GHz.

Evo ovdje i sa Asus Maximus IX Formula domaca recenzija sa istim procesorom kao i iz gornjeg testa također isti OC od 4.9GHz, nejde 5GHz posve stabilno.

Znaci za OC Kaby ploca nije od presudne vaznosti za OC i bez problema ide na 5GHz ako proc dozvoljava na plocama srednjeg razreda.

13 godina
neaktivan
Jim Raynor kaže...

Luci priznaj da si se zajebo s 7700K, da si se zaletio, dobit ces hrpu lajkova i niko te nece vise zajebavat 

Osim pasko

10 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Colossus7

Nemoras delidat i7 7700k za 5GHz, procitaj ponovo moj post, i ja svoj drzim na 5GHz u igrama bez problema a nemam najbolji primjerak 

EDIT:

Kod nas nema nigdje za 2800kn Ryzen 1700, u glavnom vecinom je blizu 2900kn klik

Plocu mozes i B350, ali nije bas preporucljivo jer na 4GHz VRM-ovi gore.

EDIT 2:

Ako nisi skuzio iznad sam editirao post ali malo prekasno jer is me vec kvotao.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.3.2017 22:51 (Lucidius).
13 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

I dalje ne konta covjek, podsjeti me na ovaj skec

Minka kasno konta 

16 godina
neaktivan
Lucidius kaže...

Colossus7

Nemoras delidat i7 7700k za 5GHz, procitaj ponovo moj post, i ja svoj drzim na 5GHz u igrama bez problema a nemam najbolji primjerak 

Ok, opet ostaje cijena+ performanse.

Ove ploče sto si linkao su super, ali su prema b350 preskupe.

Koliko si dao za cooling i koliko ekipa inace daje za 24-7 cooling na 4.9-5.0 7700k?

Sa ovim ekipa hladi Ryzena na 75-78 stupnjeva max.

Računica je jebena kako god okreneš

https://www.nabava.net/search.php?q=Cooler+Master+Hyper+212+EVO

13 godina
Lucidius kaže...

...ne letit ko guska u maglu sa zakljucivanjem 

10 godina
Colossus7 kaže...
Tonči kaže...

po tome je ryzen ipc jaci od kaby-a?

1700 single core @4.0ghz=2251

7700k single core @4.5ghz=2301

"Very Impressive, But Again Wait For Reviews"

10 godina
Lucidius kaže...

Colossus7

EDIT:

Kod nas nema nigdje za 2800kn Ryzen 1700, u glavnom vecinom je blizu 2900kn klik

Plocu mozes i B350, ali nije bas preporucljivo jer na 4GHz VRM-ovi gore.

ima, ja prodajem 1700x, novi za 2800 :D

16 godina
neaktivan
marattz kaže...
Colossus7 kaže...
Tonči kaže...

po tome je ryzen ipc jaci od kaby-a?

1700 single core @4.0ghz=2251

7700k single core @4.5ghz=2301

"Very Impressive, But Again Wait For Reviews"

Link je bio u kontekstu cooling solucije tj. šta je jeftinije a da funkcionira za 24-7 oc iako neće skoro nitko ostavit stock cooler ofc.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.3.2017 22:51 (Colossus7).
10 godina
AMD Ryzen CPU

jasno jasno, samo kazem :D

13 godina
neaktivan
Colossus7 kaže...

Sa ovim ekipa hladi Ryzena na 75-78 stupnjeva max.

Računica je jebena kako god okreneš

https://www.nabava.net/search.php?q=Cooler+Master+Hyper+212+EVO

Trenutno za slične novce ima ovo: klik

Još bolja ponuda.

13 godina
neaktivan

Ponavlja se ista situacija kao prije 10 godina, kad je Athlon XP 2100+ koji je radio na 1733Mhz prao pod sa Intelom Pentium IV 2.4Ghz

Bolja arhitektura, bolje iskoristenje DDR4 ram memorije, manja potrosnja itd ali eto dok srede te musice s plocama kontam na ljeto se isplati uzeti kad izadje komplet serija prije jedino 1700 ako ti je bas potrebna masina za posao za gaming bih sacekao.

10 godina
AMD Ryzen CPU

nova platforma, nove musice.... nek oni to finu popeglaju, i rame, i ploce, biose itd pa ce bit bolje

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice