Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.524.518
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
protjeran
Re: AMD Ryzen CPU
XXX kaže...

Ja i dalje to tvrdim, to nije CPU za igre. Sa duplo jeftinijim 4/4 i 4/8 rezultati u igrama će biti praktički isti. Ovo je CPU za posel na kojem se ispalti i igrati 

Naravno da nije racionalan izbor za gaming ali je bolji izbor od (daleko više iracionalnog) 7700K na 5 GHZ, jer daje bolje preformanse praktički u svemu.

My pleasure darlin
18 godina
rambox kaže...

As ti gospe nereda na kubik, Ryzen tema a eto ekipa raspravlja o raznim napajanjima za kompove.

Ovo dole navodno ima neke veze s ovom temom, ukratko tip je odradil puno bolji i precizniji posel u odnosu na Linusa.Dakle Ryzen 2+2 ili 4+0 isti jarac

E moj rambox, i ti si postao dio ekipe koja se ponavlja. Što reći ..

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-cpu/224306.aspx?page=225&jumpto=5345528&sort=asc&view=flat

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
18 godina
odjavljen
Jim Raynor kaže...
XXX kaže...

Ja i dalje to tvrdim, to nije CPU za igre. Sa duplo jeftinijim 4/4 i 4/8 rezultati u igrama će biti praktički isti. Ovo je CPU za posel na kojem se ispalti i igrati 

Naravno da nije racionalan izbor za gaming ali je bolji izbor od (daleko više iracionalnog) 7700K na 5 GHZ, jer daje bolje preformanse praktički u svemu.

Nisam ni rekao da nije, ali ja da kupujem za gaming unutar tri minute razmišljanja bio bi to najjeftiniji ryzen 4/4. Sigurno donosi najviše po pitanju uloženo/dobiveno.

18 godina
mazy651 kaže...
Od MSI-A

Je na papiru u testu sve štima, brža memorija je bolja ali realno ako več imaš 90fps-a, pa niko živ u gejmingu neče primjetit razliku između 92 i 107 fps-a.

- 32fps-a i 47 fps-a je očita ili realno vidljiva razlika

- 60fps-a ili 75fps-a realno neš niti primjetit razliku

hrvooje kaže...
rambox kaže...

As ti gospe nereda na kubik, Ryzen tema a eto ekipa raspravlja o raznim napajanjima za kompove.

Ovo dole navodno ima neke veze s ovom temom, ukratko tip je odradil puno bolji i precizniji posel u odnosu na Linusa.Dakle Ryzen 2+2 ili 4+0 isti jarac

E moj rambox, i ti si postao dio ekipe koja se ponavlja.Što reći ..

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-cpu/224306.aspx?page=225&jumpto=5345528&sort=asc&view=flat

To sam ja namjerno ponovil, i to zbog druga Tita tak da mogu elegantno naglasit pa onda poklopit njegove glupandarije.

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-cpu/224306.aspx?page=208&jumpto=5340676&sort=asc&view=flat

10 godina
protjeran
dabar_solta_V2 kaže...
Lucidius kaže...
... Ja nisam rekao da steti previse watta, opet povrsno citas i pratis...

nema potrebe se tebi ovde opravdavat niko ali kad si baš zapea...
kupim napajanje jedan put u 10 godina i uzmem najbolje koje mogu,komp ne gasim. ti kupiš svaku novu konfu novo napajanje uknap s vatima,, tebe na kraju izađe skuplje a jedino šta imaš bolje je viša iskoristivost a i to je upitno, s vatima si uvik u knap i možeš zaboravit bilo kakav ozbiljniji overklok ili upgrade bez kupovine boljeg napajanja.

I sta mu ima jace napajanje radit duze stabilnije i bolje?? to je biser za sebe,....
koji si ti biser , po tebi je bolje za konfiguraciju koja može povuć vršno 800W stavit napajanje od 400W jer ne vuće nego 400W u prosjeku,please neznaš šta govoriš.

Majstore moj, jel ti razumijes o cemu ja pricam i jel citas sta pisem?

Sta imam koji k mijenjat napajanje na svalkoj novoj konfi kad na ovo napajanje šibnem SLI sa koje god oces dvije grafe ako me to zanima i sve drzim overklokano bez problema, a posto ne mislim raditi SLI imam debelo lufta i napajanje koje je registrirano na 10 godina i boli me tuki. I danas napajnje od 1000w je umjereni overkill za SLI konfu sa dvije grafe, ali opet imas taj visak da si mirne glave tko voli cjepidlacit u vezi toga, a ove gluposti i kupovanja 1500w napajanja za dvije graficke i konfu koja trosi duplo manje je smijeh i bacanje para u vjetar, pa ekipa na tom ax1500i drzi po 4 grafe a ovdje se radi drama oko obicnog SLI sistema koji jos pri tome nije ni klokan 

Kazem, 200w vise na ono sta znas da ti konfa moze potrosit je idealno, sve ostalo je izmisljanje tople vode i bacanje para na nista.

I nigdje ne pisem kako preokreces da ce se uzet šrot napajnje kako ti to gledas, i dalje su sve to napajanja iz prvog razreda i EVGA G2 i SF LEADEX i CM V series i slicno, samo kazem da se balansira na potrebnoj snazi kod odabira a ne da se rade nepotrebni overkillovi.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.3.2017 20:19 (Lucidius).
10 godina
protjeran
Jim Raynor kaže...
mazy651 kaže...
Od MSI-A

Evo Luci potvrda za ono sinoć (iz teme Vaš Desk), Ryzen je gamerski i render procesor u jednom, one CPU to rule them all 

Ok, odlicno ja sam sretan zbog toga, smao neka mi jos neko zaljepi video nekog side to side testa da vidim da je to stvarno tako.

Inace, sta mene tolko linkas sad zbog toga, pa neznaci i ako ce radit taj proc ssa brzim ramom osjetno bolje da ce svejedno bit brzi od 7700k, posto je u dosta igara osjetno sporiji, ovako moze samo smanjit razliku, naravno u nekima ce biti i brzi.

Jebe se meni, ja ga u srijedu zamjenim za Ryzena 1700 ako hocu, taman slazem jednu konfu sa Ryzenom 1700 ovaj tjedan pa lako zamjenim platforme sa kupcem u stilu kljuc za kljuc 

Valentin17

Za tebe i slicne sam doktor znanosti na ovom podrucju, samo prati i upijaj, mozda budes kroz godinu dana vrijedan sugovornik, ovako ti mogu samo bit poklopac na svaki tvoj spam ili trol pokusaj 

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.3.2017 20:29 (Lucidius).
17 godina
odjavljen

7700K je bolji CPU za igre trenutno, nema potrebe da ga mijenjaš. Nemoj popuštati vršnjacima koji te navode na droge i Ryzen!

prodajem jednu od mašina (onu za veš)
10 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Pa sta mislis da ja slusam sta se ovdje kokodace i sta netko sugerira? ja pogledam testove i kvalitetne CPU usporedbe od validnih youtubera ili pouzdanih recenzenata, pa sma donosim zakljucke.

Kazem jos jednom, to sta ce Ryzen biti brzi zbog brzeg RAM-a, ne znaci da ce odma prematome i prestici 7700k u svim igrama zato jer u dosta njih primjetno zaostaje, naravno u onima gdje je podjednak ili malo slabiji bi trebao prestici 7700k, ali tek treba vidjeti o kolikom tocno postotku igara se radi a ne letit ko guska u maglu sa zakljucivanjem 

13 godina
neaktivan
Tonči kaže...

7700K je bolji CPU za igre trenutno, nema potrebe da ga mijenjaš. Nemoj popuštati vršnjacima koji te navode na droge i Ryzen!

Problem je sto njemu psiha nece dozvoliti mirno da spava otkako je ryzen na 3.9ghz sa brzim ram-om i vise nego parirao 7700k a jbga 8 jezgri je 8.

Ocekujem da luci proda svoju kantu u naredna dva-tri mjeseca i predje na ryzen jer ce to samo dokazati kao sto sam rekao prije mjesec dva, ljudi su nezadovoljni s onim sto imaju a cijena polovnog hardvera se rusi konstantno.

Jbg.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
10 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Slusaj, ajde ti pusti to sta ce Luci i sta njemu pase i sta ne. Mene iskreno ne jebe cijena, popisam se na 3000kn sta ti je to danas, nemres ni dobro odijelo za to kupit... isto tako i polovne cijene, jebe mi se sta ce padat sta ne, ja ionako uvijek prvo kupim novo pa tek onda prodam staro, a cijene ce uvijek padat na svemu, to je normalno i nemres tu nista.

Jbg kada si zagrizeni entuzijast koji ima viska love i kompjuteri i nadogradnje su mu "sporedni hobi" to ti je sve gušt i zadovoljstvo i ne gledas kolko si potrosio ili popusio na prodaji starog.

15 godina
Lucidius kaže...

Jebe se meni, ja ga u srijedu zamjenim za Ryzena 1700 ako hocu, taman slazem jednu konfu sa Ryzenom 1700 ovaj tjedan pa lako zamjenim platforme sa kupcem u stilu kljuc za kljuc 

Krasno, mijenjaš svoj polovni i7 za novi, nekorišteni Ryzen, svaka čast, ja to ne bih mogao napraviti nekome.

Još jučer si se hvalio kako će više jezgreni procesori biti dobri za igranje tek za dvije godine kad ti budeš mijenjao platformu, danas već pričaš drugačije, dosljedan si, svaka čast.

Što se tiče učenja, ja učim svaki dan, učim od ljudi koji znaju ovaj posao, ne želim biti najbolji, želim biti toliko dobar da koliko god mogu i znam pomognem onom kojem je pomoć

potrebna, ako ne znam, otvoreno mogu reći da ne znam i sve pet, a uvijek ću biti ono što ti nikada nećeš shvatiti, a to mi je najbitnije od svega, biti ću čovjek, neću pametovati

drugima, neću se svađati, pregovarati, uvijek budem saslušao druga mišljenja i savjete, ima ovdje ljudi koji mogu za razliku od tebe shvatiti na što sam mislio.

Lucidius kaže... 

Jbg kada si zagrizeni entuzijast koji ima viska love i kompjuteri i nadogradnje su mu "sporedni hobi" to ti je sve gušt i zadovoljstvo i ne gledas kolko si potrosio ili popusio na prodaji starog.

Da si toliki entuzijast za srediti si prostoriju u kojoj očito boraviš, gdje bi ti kraj bio. Ali dosta o tome.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.3.2017 20:44 (Valentin17).
17 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Slusaj, ajde ti pusti to sta ce Luci i sta njemu pase i sta ne. Mene iskreno ne jebe cijena, popisam se na 3000kn sta ti je to danas, nemres ni dobro odijelo za to kupit... isto tako i polovne cijene, jebe mi se sta ce padat sta ne, ja ionako uvijek prvo kupim novo pa tek onda prodam staro, a cijene ce uvijek padat na svemu, to je normalno i nemres tu nista.

Ali mene si kritizirao što sam kupio vrhunsko napajanje (predimenzionirano) misleći da je zbog cijene, a ne zbog tišine i trajnosti, a ne smeta ti upropastiti 3000 kuna, nečiju mjesečnu plaću, dvomjesečnu mirovinu, nečija godišnja primanja... sad se "popišaš" na njih? :(

Nema smisla kao ni MacBook Pro Late 2016. A onda znaš koliko nema smisla. :D

10 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Sorry al gdje ti vidis da cu ja mijenjat i7 7700k, a jos gore da cu ja klijentu ubacivat rabljeno za novo? sta je previse je previse.

Inace, na forum se dolo raspravljat i branit svoj stav i misljenje i iznosit argumente kojima ces opravdavat svoje stajaliste, ako se ti ne mislis raspravljat ili branit svoj stav vec jednostavno prilagođavat i poklanjat svakomu sta ti kaze onda forum ni nije mjesto za tebe.

Naravno da su internet svađe ceste, ali se iz tih istih svađa moze puno nauciti jer se puno toga iznese, a tu dosta toga upijaju i pasivni citaci koji prate forum ali ne komentiraju, vec se informiraju i potiho uce ;)

I naravno da sam entuzijast, ja imam racune, slike, testove pun kufer komponenata iza sebe. Inace kakve veze ima moj parket sa IT-em i sa kompovima i pracenjem tih stvari, pa ne drkam na parket i tepihe, zaboli me za te stvari, kupit cu sutra za 500kn fakin laminat kao cijeli forum i kurcit se sa jebenom sobom jer je to jedini qurac oko kojeg mi netko ima sta rec, a vec mi je puna kapa tog ponavljanja.

Tonči

Ali kako tebi nije jasno da se radi o opciji kljuc za kljuc i nitko nista ne gubi, a tebi sma dao opasku zato jer si iznosio krive tvrdnje za slabije modele iz iste serije napajanja danemaju isto kvalitetne komponente, a i zbog toga jer si sve to mogao i na 1000w napajanju da si pazljivije gledao i birao u vezi zero moda jer se na Superflower leadex i EVGA G2,G3/P2,P3/T2,T3 modelima dosta kasno pali vent, a isto tkao mogao si uzeti i kvalitetniju jedinicu iz Titanium serije.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.3.2017 20:57 (Lucidius).
14 godina
AMD Ryzen CPU

Hebote ja još nemogu doć sebi kako je Luci fulao sa kupnjom i7 7770K,ono kako je naivno poletio na brzinu misleći da se Ryzen neće stabilizirat i odnjet prednost na kraju trke!!

Mislim velik mag koji pomno prati vodeće youtubere i recezente!I još pri tom ima kljente kojima slaže konfe s Ryzenom!!

Još kad R5 pomete pod s njim,ni renoviranje sobe mu neče tad pomoći

Ali što ja znam,ja samo samo školarac za Lucija,on je put ka svijetlosti!!

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.3.2017 21:27 (volegradele).
10 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Nije Ryzen jos nigdje odnjeo nikakvu pobjedu u gejmingu  al dobro zanimljivo je širit flejm po temi 

18 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Mislim da bi se trebali vratiti na stazice.

17 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Tonči

Ali kako tebi nije jasno da se radi o opciji kljuc za kljuc i nitko nista ne gubi, a tebi sma dao opasku zato jer si iznosio krive tvrdnje za slabije modele iz iste serije napajanja danemaju isto kvalitetne komponente, a i zbog toga jer si sve to mogao i na 1000w napajanju da si pazljivije gledao i birao u vezi zero moda jer se na Superflower leadex i EVGA G2,G3/P2,P3/T2,T3 modelima dosta kasno pali vent, a isto tkao mogao si uzeti i kvalitetniju jedinicu iz Titanium serije.

Luci, ne smeta meni tvoja zamjena niti je mene briga na što ti trošiš, tako da taj dio ne moraš shvatit krivo.

Što se mog napajanja tiče, radi se o AX1500i, 80 PLUS TITANIUM 94% efikasnosti, DSP napajanju, jednom od najboljih, ako ne i najboljem koje se može kupiti. Ne vidim niti jedno bolje, a ne vidim ni razlog da kupim lošije. Zašto bih?

16 godina
volegradele kaže...

Još kad R5 pomete pod s njim,ni renoviranje sobe mu neče tad pomoći

Ali što ja znam,ja samo samo školarac za Lucija,on je put ka svijetlosti!!

Pa razvalit ce ga ali ako ga klokas na 4.5ghz - 5ghz  ako se bas mogne klokati ali to je sad veliki upitnik.

13 godina
AMD Ryzen CPU

Nisam dugo bio u temi, pa da se kratko javim.

Nadam se da niste zaboravili kako je 7700k bolji za "G A M I N G"?!?!

Bit teme zapravo je otkrivanje istine i puta k' gamingu, Ryzen je tu da nas zabavi. ;)

coffe,coffe,coffe.....
13 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Sve neki lovatori, burzuji, jebes tri milje a ono nema dvije oridjidji igre na kompu vec sama piraterija eh...sirotinjo i bogu si teska 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
10 godina
protjeran
Tonči kaže...
Lucidius kaže...

Tonči

Luci, ne smeta meni tvoja zamjena niti je mene briga na što ti trošiš, tako da taj dio ne moraš shvatit krivo.

Što se mog napajanja tiče, radi se o AX1500i, 80 PLUS TITANIUM 94% efikasnosti, DSP napajanju, jednom od najboljih, ako ne i najboljem koje se može kupiti. Ne vidim niti jedno bolje, a ne vidim ni razlog da kupim lošije. Zašto bih?

Znam ja to sve, al dobro neda mi se vise, eto uzivaj u svom napajnju i to je to.

17 godina
odjavljen
Lucidius kaže...
Tonči kaže...
Lucidius kaže...

G2,G3/P2,P3/T2,T3 modelima dosta kasno pali vent, a isto tkao mogao si uzeti i kvalitetniju jedinicu iz Titanium serije.

radi se o AX1500i, 80 PLUS TITANIUM 94% efikasnosti, DSP napajanju, jednom od najboljih, ako ne i najboljem koje se može kupiti. Ne vidim niti jedno bolje, a ne vidim ni razlog da kupim lošije. Zašto bih?

Znam ja to sve, al dobro neda mi se vise, eto uzivaj u svom napajnju i to je to.

Pa nije mi jasno onda...?

Što ćeš reći da sam umjesto 1800X mogao uzeti boljeg Ryzena?

13 godina
AMD Ryzen CPU

Btw, "overkill" napajanje je uvik bio potpis pravih domace slozenih PC-a, i vjecni zalog u slucaju upgradea s jacom grafom ili CF-om ili SLI-jem.

coffe,coffe,coffe.....
14 godina
neaktivan
mazy651 kaže...
Od MSI-A

Konacno da ima nekog smisla brza memorija u svijetu kompjutera,odnosno da se vidi DRASTICNI skok u perfomansama i da se opravda kupnja brze memorije..po ovim novim testovima "bojim" se da ce AMD poslije jos par "tuniranja" biti sve bolji i bolji..bravo AMD 

14 godina
protjeran
mazy651 kaže...
Od MSI-A

dakle posto je w3 cisti gpu bound naslov

ja mogu reci samo da je ova igra ocigledno vec u pocetku bila u teskom BN s tim Ryzenom+Gtx 1080 na FullHD rezoluciji! jer kako drugacije objasniti razliku od 15fps-a?

iako s slike pojma nemamo dali je to min, avg ili max...ili sta su vec mjerili!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
16 godina
neaktivan
Lucidius kaže...
Jim Raynor kaže...
mazy651 kaže...
Od MSI-A

Evo Luci potvrda za ono sinoć (iz teme Vaš Desk), Ryzen je gamerski i render procesor u jednom, one CPU to rule them all 

Ok, odlicno ja sam sretan zbog toga, smao neka mi jos neko zaljepi video nekog side to side testa da vidim da je to stvarno tako.

Inace, sta mene tolko linkas sad zbog toga, pa neznaci i ako ce radit taj proc ssa brzim ramom osjetno bolje da ce svejedno bit brzi od 7700k, posto je u dosta igara osjetno sporiji, ovako moze samo smanjit razliku, naravno u nekima ce biti i brzi.

Evo samo za tebe :) iako je bilo već  i ceo bre internet je pogledo, sad mozes i ti.

Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
10 godina
protjeran
Tonči kaže...
Lucidius kaže...
Tonči kaže...
Lucidius kaže...

G2,G3/P2,P3/T2,T3 modelima dosta kasno pali vent, a isto tkao mogao si uzeti i kvalitetniju jedinicu iz Titanium serije.

radi se o AX1500i, 80 PLUS TITANIUM 94% efikasnosti, DSP napajanju, jednom od najboljih, ako ne i najboljem koje se može kupiti. Ne vidim niti jedno bolje, a ne vidim ni razlog da kupim lošije. Zašto bih?

Pa nije mi jasno onda...?

Što ćeš reći da sam umjesto 1800X mogao uzeti boljeg Ryzena?

Ne razumijem ovo za 1800x, ali ja sam se u startu referirao na ovaj post klik

A sta se tice napajanja ja bi gledao Seasonic Prime Titanium seriju 

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.3.2017 21:53 (Lucidius).
10 godina
protjeran
Colossus7 kaže...
Lucidius kaže...
Jim Raynor kaže...
mazy651 kaže...
Od MSI-A

Evo samo za tebe :) iako je bilo već  i ceo bre internet je pogledo, sad mozes i ti.

Gledao sam to, ali to je jedan jedini test na cijelom internetu pa treba uzeti sa malo rezerve, a ni tu Ryzen ne vodi u svakom naslovu nego u njih 2. Inace, pitaj boga kad bus mogao stavit RAM na 3600MHz na Ryzena da radi kako treba a uz to i koliko kosta kupnja i nabava takvog RAM-a kojem cijena ide samo gore 

16 godina
chaselol kaže...

Sve neki lovatori, burzuji, jebes tri milje a ono nema dvije oridjidji igre na kompu vec sama piraterija eh...sirotinjo i bogu si teska 

Ja osbno imam 3 naslova jogurt verzije ali oni su samo za benchmarka deus x tomb rider i far cry primal ostalo sve je origig.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.3.2017 22:02 (dreadmoore).
10 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Ja imam love ali ne kupujem igre, a ni ne planiram, eto cist jednostavno, o razlozima ne zelim pocinjat 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice