Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.524.827
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Zadnji Bug, strana 51, recenzija Gigabyte Xtreme Gaming 1200W, cijena 2300kn. Evo što kaže Bugova teška artiljerija - Denis Arunović:

Drugi problem u kontekstu preformansi jest učinkovitost. Gigabyteov pulen pod niskim je opterećenjima vrlo neučinkovit. Ok, vrlo snažna napajanja inače imaju problema s učinkovitošću u takvom režimu rada no kod ovog modela ovaj problem je dosta izražen.

Dakle ta učinkovitost je pravilo a ne iznimka i ako to kaže Denis onda je to tako i amen.

My pleasure darlin
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.3.2017 16:32 (Jim Raynor).
14 godina
Re: AMD Ryzen CPU
Jim Raynor kaže...

Zadnji Bug, strana 51, recenzija Gigabyte Xtreme Gaming 1200W, cijena 2300kn. Evo što kaže Bugova teška artiljerija - Denis Arunović:

Drugi problem u kontekstu preformansi jest učinkovitost. Gigabyteov pulen pod niskim je opterećenjima vrlo neučinkovit. Ok, vrlo snažna napajanja inače imaju problema s učinkovitošću u takvom režimu rada no kod ovog modela ovaj problem je dosta izražen.

Dakle ta učinkovitost je pravilo a ne iznimka i ako to kaže Denis onda je to tako i amen.

Denis ima nekad super rece, a nekad i flopa katastrofično.

Don't be a ploncker all your life Rodney i misli svojom glavom.

17 godina
odjavljen

Nitko ne kaže da učinkovitost nije loša u nižim rasponima opterećenja. Govorimo o posve drugoj stvari koja s tim nema veze. Jel' BMW od 600HP učinkovit automobil? Nije. Nije ni bitno.

prodajem jednu od mašina (onu za veš)
9 godina
Colossus7 kaže...

Kako imam neki feeling bez obzira na sve vijesti i rumore, da mozda taj r5 1600-1600x neće bit iskljucivo i samo 1700-1800x proc sa pogašene 2 jezgre, nešto jos kemijaju sigurno u arhitekturi ne mozda vezano za OC nego optimizacija i druzenje sa jačim ddr4 memom.

A i da jesu sa istog wafera sa pogašenim, i da je sve identično jos samo jedan test koji pokazuje da će za te pare i dobrom memom ownati u igrama.

Tak i meni neš smrdi. Ako su samo prigušeni , mogli su cijelu seriju tresnut odma. Možda kasne jer su unajmili samo jednu babu koja ih razvrstava po korpama koji gdje ide. 

16 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Malo čitam ove postove oko PSU, i samo u informatici ovakve izjave mogu proći kao superlativi;

Ma kompa eee...

moj je učinovit na manje,

moj se ne vrti dok ne zatreba,

ma moj se uopće ne pali nikako!

i to sve kada je sve popaljeno, zagrijano i napeto kada je najpotrebnije da sve funkcionira :D

Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
9 godina
protjeran
DarthMarkus kaže...

Osim floskula imaš što argumentirano za napisati kontra te recenzije? Uostalom čisto sumnjam da bi Denis generalizirao o nečem tek tako kao što ovdje tvrdi da je ta neučinkovitost pravilo kad takvih napajanja.

My pleasure darlin
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.3.2017 16:59 (Jim Raynor).
12 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

A što je sa Ryzen OC-om? Jesu to stabilizirali sa novim biosima ili se još vrti oko 4ghz?

Battlelog: D3lBoy-00
16 godina
neaktivan
DarthMarkus kaže...
Jim Raynor kaže...

A mozda je flopao onaj od kog je prepisivao sa neta? :P

Šala mala, iako sam znao više puta naći recenzije igara  ili hardwera (doduse mislim nikad u BUGU)prepisanog sa engleskog reviewa skoro pa identično. A  riječ za riječ je bila prepiska davno o jednom nastavku quake recenzije (nemogu se sjetit koji casopis i koji dio quakea davno je bilo) ali sam ostao iznenađen da je to češća pojava nego bi netko rekao.

Da se ne shvati krivo, jedno je informiranje i uspoređivanje preko googla da obaviš svoj posao, prepiska je nesto sasvim drugo.

Edit:

Iskreno da nema Denisa i Davora ja neznam tko bi uopce pisao i testirao HW svih vrsta u cijeloj redakciji.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.3.2017 16:58 (Colossus7).
16 godina
neaktivan
D3lBoy kaže...

A što je sa Ryzen OC-om? Jesu to stabilizirali sa novim biosima ili se još vrti oko 4ghz?

4.1 je za sad vrh, iako totalno nebitno, bitna je brzina memorije, iako se ceka uskoro peglanje uefija da to sredi, oni sto su uspjeli nafrljit ddr4 memu da radi sa ryzenom na 3200 ili preko, pere pod i sa 7700k na 5ghz.

10 godina
protjeran
dabar_solta_V2 kaže...
Lucidius kaže...
... a po snazi jedan 1000w model i previse ...

jeli možeš objasnit kako to može bit previše W ?  to ćitam po raznim forumima od raznih ljudi ali nikad niko nije uspia objasnit zašto mislite da je loše kad napajanje ima lufta..
uostalom evo tu ti je odlićan primjer ryzen 65W 1700 a vrm na svim ploćama za taj cpu može ispalit vršnih 650W bez problema,objasni mi to..
 prekini napadat covika bez razloga, ne "loži" se kolega na kolićinu vata nego da mu šta tiše/dulje/bolje/stabilnije radi i napajanje i ugrađene komponente i to je u pravilu uvik lakše postić s jaćin napajanjen nego sa skupljim slabijim...

Ja nisam rekao da steti previse watta, opet povrsno citas i pratis, samo kazem da se bezveze ispucava ogromna premija za skupje napajanje od miljon watta kada se moze uzeti napajanje iz iste serije samo manje snage i nece se gubit na kvaliteti a ustedit ce se dosta na cijeni. Meni s ekosi sa zdravim razumum placat premiju od 100 eura ako en i vise za napajanje koje je teski overkill samo da bi imao dulje stanje zero moda, a isto se moze postic i sa napajnjem iz druge firme tipa EVGA i SUPERFLOWER i jos ustediti na cijeni i uzeti sasvim dovoljnih 1000w, a također se moze od njih kupiti i Titanium klasificirane model, dok je ovaj Corsair platinum.

I sta mu ima jace napajanje radit duze stabilnije i bolje?? to je biser za sebe, jasno je da ce svako napajanje od ovih vrhunskih GOLD modela radit dokle god ces imat komp a razlike nigdje u stabilnosti nebus vidio, osim na papiru i reklamama, a to je jos jedan dokaz da se moze proc dosta jeftinije i imat sve sta ti treba.

18 godina
odjavljen
D3lBoy kaže...

Treba ih prestati suditi po megahercima. Na 4.0 imaju iste performanse u igrama kao i i7 7700K na 5.0 ako se upare sa jako brzom memorijom. Različite arhitekture.

10 godina
protjeran
Colossus7 kaže...
Lucidius kaže...

najskuplju X370 maticnu od MSI-a koja se po vrm sekcijama nemoze mjerit sa osjetno jeftinjom Taichi i Hero plocom koje su u konacnici i bolje ploce overall.

E ovo me zanima sta kazu koje su trenutni najbolje bang for the buck-best buy x370 ploče a koje b350, gledajuci iskljucivo ulozeno-dobiveno/overclock/vrm?

Pa za X370 ides na Taichi ili Crosshair HERO 6 (prednost taichi zbog mesnatije fazne regulacije i brzeg i cesceg peglanja BIOS-a, te wi-fi adaptera na ploci). Od srednjeg ranga gledaj Gigagyte Aorus gaming 5.

Kaj se tice B350 ploce njih nisam osobno istrazivao, ali uglavnom gledao bi da ima ALC 1220, nesto tipa Gigabyte AB350 gaming 3

18 godina
odjavljen
DarthMarkus kaže...
Jim Raynor kaže...

Mislio sam da je opće poznata stvar kako su napajanja najefikasnija na nekih 75% opterečenja, a kako ova kilovatna  i jača kod kućnih korisnika jako često znaju biti slabo opterećena neki zaključci se lako izvuku. Ili se varam?

12 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Ne sudim ih po mhz, ali sam ocekivao više od OC-a. Reci da je XY Mhz dovoljno je bezveze, nema dovoljno nikad dosta! Mozda ce se R5 moci clockati vise zbog manje jezgri

18 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

To da, razočarali su po overkloku a kaj se tiče ovih manje jezgrenih mislim da bu to skoro isto.  Kaj nije ljepše imati ovaj 1700 na 65w i hladan ko led nego ga lupati na visoke frekvencije pa skače TDP u nebo.

17 godina
neaktivan
D3lBoy kaže...

Ne sudim ih po mhz, ali sam ocekivao više od OC-a. Reci da je XY Mhz dovoljno je bezveze, nema dovoljno nikad dosta! Mozda ce se R5 moci clockati vise zbog manje jezgri

to bi bilo isto kao da očekuješ da se i3 i i5 klokaju jače od i7 koji je najkvalitetniji wafer.

r3 i r5 su osakačeni r7 waferi. s tim da je recimo 1800x najčišći wafer. i tko zna šta je od tih lošijih wafera stradalo. moža lutrijom dobiješ primjerak sličan 1800x, sve ok, a ostalih 99% dobiju osrednje ili još lošije primjerke.

16 godina
neaktivan
Lucidius kaže...
Colossus7 kaže...
Lucidius kaže...

najskuplju X370 maticnu od MSI-a koja se po vrm sekcijama nemoze mjerit sa osjetno jeftinjom Taichi i Hero plocom koje su u konacnici i bolje ploce overall.

E ovo me zanima sta kazu koje su trenutni najbolje bang for the buck-best buy x370 ploče a koje b350, gledajuci iskljucivo ulozeno-dobiveno/overclock/vrm?

Pa za X370 ides na Taichi ili Crosshair HERO 6 (prednost taichi zbog mesnatije fazne regulacije i brzeg i cesceg peglanja BIOS-a, te wi-fi adaptera na ploci). Od srednjeg ranga gledaj Gigagyte Aorus gaming 5.

Kaj se tice B350 ploce njih nisam osobno istrazivao, ali uglavnom gledao bi da ima ALC 1220, nesto tipa Gigabyte AB350 gaming 3

Ok znači tu promjene nema, morat cu malo jos naci dodatnih reviewsa sa neta ako ih za sad uopce ima, zanimaju me kakve su ostale b350 ploče (uefi stanje trenutno na stranu) iako u tom cjenovnom rangu nevjerujem da mogu izmišljat neku toplu vodu u smislu vrm-a i kvalitete komponenti na ploči.

16 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Ma ne znam za te matične, imam u starom kompu asrock 970 pro3, plaćena 560 kn, može ubiti phenoma x4 od overclocka (koji btw ima tdp od 125w), a nema ni hlađenje na vrm-ovima, tako da mi nije jasno zašto je danas to sve tako skupo. I ima sve ostalo, puno sata konektora, crossfire, usb3.0, serial port, 4 utora za ram i sve ostalo što treba. Ok nema nvme ali to tada nije ni postojalo, ali riješi se adapterom u drugi pcie16 port.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.3.2017 17:45 (Jakovp).
12 godina
neaktivan
ranko091 kaže...
D3lBoy kaže...

to bi bilo isto kao da očekuješ da se i3 i i5 klokaju jače od i7 koji je najkvalitetniji wafer.

r3 i r5 su osakačeni r7 waferi. s tim da je recimo 1800x najčišći wafer. i tko zna šta je od tih lošijih wafera stradalo. moža lutrijom dobiješ primjerak sličan 1800x, sve ok, a ostalih 99% dobiju osrednje ili još lošije primjerke.

Mislio sam manje jezgri/manje grijanja/malo veci oc. A i lakše je držati 4 nego 8 jezgri stabilnim. i7 i i5 su oboje quad coreovi tako da fizicki ni nema razlike.

13 godina
neaktivan
Colossus7 kaže...

4.1 je za sad vrh, iako totalno nebitno, bitna je brzina memorije, iako se ceka uskoro peglanje uefija da to sredi, oni sto su uspjeli nafrljit ddr4 memu da radi sa ryzenom na 3200 ili preko, pere pod i sa 7700k na 5ghz.

Najveci plus sto ne moras raditi delid da ti 7700k na 5ghz ne bi zapalio kucu inace 

Kul mi je to je napokon brzina ram memorije postala bitna za gaming jer tipa na ddr3 nema veze imas li 1333mhz ili 1866mhz ili dokle vec ide tipa 2.1ghz. Ajde bilo je i vrijeme da DDR4 donese neki znacajan novitet.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
9 godina
Lucidius kaže...
... Ja nisam rekao da steti previse watta, opet povrsno citas i pratis...

nema potrebe se tebi ovde opravdavat niko ali kad si baš zapea...
kupim napajanje jedan put u 10 godina i uzmem najbolje koje mogu,komp ne gasim. ti kupiš svaku novu konfu novo napajanje uknap s vatima,, tebe na kraju izađe skuplje a jedino šta imaš bolje je viša iskoristivost a i to je upitno, s vatima si uvik u knap i možeš zaboravit bilo kakav ozbiljniji overklok ili upgrade bez kupovine boljeg napajanja.

I sta mu ima jace napajanje radit duze stabilnije i bolje?? to je biser za sebe,....
koji si ti biser , po tebi je bolje za konfiguraciju koja može povuć vršno 800W stavit napajanje od 400W jer ne vuće nego 400W u prosjeku,please neznaš šta govoriš.

15 godina
dabar_solta_V2 kaže... 

koji si ti biser , po tebi je bolje za konfiguraciju koja može povuć vršno 800W stavit napajanje od 400W jer ne vuće nego 400W u prosjeku,please neznaš šta govoriš.

Ne vrijedi ti to ništa, zamaraš se bezveze pa budeš bezveze pokupio karton zbog njega kao i ja jučer.

Nije mi za karton, nego što me takav lik uspije naživcirati, taj valjda misli da je uvijek u pravu.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.3.2017 17:57 (Valentin17).
13 godina
neaktivan

Ljudima treba dugo vremena da shvate da se na napajanju i maticnoj ne stedi nego se uvijek isplati uzeti malo bolje i skuplje, dok na ostalim komponentama mozes da ustedis tipa vece/jeftinije kuciste i sigurno ne light show od ventilatora.

Ali svi imaju svoje prioritete izgleda, koliko god oni bili pogresni 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
15 godina
chaselol kaže...

Ali svi imaju svoje prioritete izgleda, koliko god oni bili pogresni 

Pa ja bih dodao još da se nešto uloži i u kućište, ali kako ti kažeš, ne treba pretjerivati.

Meni je svakako best buy Define S za 660 kn koliko sam vidio, unutra ide što god ti srce želi, ima solidne ventilatore,

zvučnu izolaciju, stanu bez problema 280 i 360 mm radijatori naprijed i na vrh, meni osobno super, čak

i bolje od R5 jer eto ja imam Corsair H110i GT naprijed jer gore ne stane kako treba, a kad je naprijed, nemam kamo sa 3.5 diskom

jer van moraju oba kaveza za diskove te kavez za optiku.

ps. mene je isto tako pos... kad sam rekao da imam u planu uložiti u AX1200i kad mi se ukaže prilika, ali ja ostajem i dalje kod svoga nauma.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.3.2017 19:31 (Valentin17).
18 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Ja sam nakon dosta godina građenja kompova na šroteks napajanjima koji bi došli sa jeftinim kućištem od 300-400 kn...znači samo napajanje je valjda vrijedilo 100 kn, više zbog pomodarstva uzeo prvo kvalitetnije, smartbox 500W . Pa kad mi je dosadilo vozio godinama fortron 400W, uvijek solidna konfa gore. Prije ovog trenutnog 550W overkilla koje sam uzeo jer je bilo na bijsnoj akciji, vozio sam FX8320+ GTX 650ti boost sa hrpom diskova u kućištu na 400W cx corsairu, i uživao u rastezanju igara usred ljeta od strane FX-a tak da je kućište pucketalo od temperature . Problemi? Nikad problema.

14 godina
Od MSI-A
9 godina
protjeran
mazy651 kaže...
Od MSI-A

Evo Luci potvrda za ono sinoć (iz teme Vaš Desk), Ryzen je gamerski i render procesor u jednom, one CPU to rule them all 

My pleasure darlin
12 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Samo mi je dobro kako ste prije tjedan dana vikali "Pa to ionako nije CPU za igre! To je za render etc etc...". Al neka ajde drago mi je

18 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Ja i dalje to tvrdim, to nije CPU za igre. Sa duplo jeftinijim 4/4 i 4/8 rezultati u igrama će biti praktički isti. Ovo je CPU za posel na kojem se ispalti i igrati 

15 godina
XXX kaže...

Ovo je CPU za posel na kojem se ispalti i igrati 

Ja jedva čekam. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice