Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.526.868
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: AMD Ryzen CPU

Napajanja slabija od 1,5KW nemaju japanske kondenzatore? :)

16 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
9 godina
Tonči kaže...
Friday kaže...

Prefora kuciste, ali totalno su mi nejasni likovi koji uzimaju napajanja od 6 milijardi kvadrizilijuna vata da bi tjerali neku ne osobito zahtjevnu konfiguraciju.

Ja koristim 1,5kW napajanje pa spadam u takve. :) Probaj pogodit zašto. :)

1.3kW ovde...s sadašnjim kompom vršna potrošnja nekih 550w, prije s fxom i 290x sam zna udrit u 850w vršne.
ripple/šum praktićki nepostoji, temperature komponenti u napajanju ne prelaze 35 stupnjeva ako i toliko .... napajanje je u mene već mislim 3 godine a bit će još bar 10 tj dok god bude isti standard za prikljućivanje , komp naravno radi 0/24 .

nagovoria san priku da uzme jaće i bolje da mu duže traje ,uzea je onaj od 1kW s ugrađenim mjeraćem na usb koji mu mjeri 400w potrošnje na 980ti i 6700k klokano i jedno i drugo, naravno rezolucija je jedna sekunda i pikovi se ne vide a kladia bi se da šiba preko 800w vršno bez problema ta kombinacija, bitno da on sad misli da san ga zezni da je baci pare i da bi mu sve isto radilo s 450W.

on topic, s obzirom kako izgledaju ryzen vrmovi bit će ovome uknap za pokrit pikove.

The_Fichek kaže...

da je najjeftinij kondenzator duže će trajat u jaćem napajanju jer load ima manje utjecaja na ripple.

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.3.2017 23:06 (dabar_solta_V2).
18 godina
odjavljen
Tonči kaže...
Friday kaže...

Prefora kuciste, ali totalno su mi nejasni likovi koji uzimaju napajanja od 6 milijardi kvadrizilijuna vata da bi tjerali neku ne osobito zahtjevnu konfiguraciju.

Ja koristim 1,5kW napajanje pa spadam u takve. :) Probaj pogodit zašto. :)

Apsolutno nemam pojma, vjerojatno iz istog razloga zasto si pas lize jaja

Freak Show Inc.
17 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

dabar kuži spiku. :) Trajnije, stabilnije i 0dB jer ventilator radi na 0 okretaja čak i pod opterećenjem. 

prodajem jednu od mašina (onu za veš)
10 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Gluposti, taj hybrid mode imas i na duplo slabijim napajanjima, a danas kupovanje takvih napajanja nema smisla osim ako ne kupujes 4 grafe od 250w TDP-a, proc od 140w i sve debelo OC-as.

Inace ta jaka napajanja su losija za slabije konfe od slabijih modela dok konfe ne rade pod opterecenjem zato jer tek pri vecim opterecenjima daju najbolje rezultate.

EDIT:

Tipicni amrikanski stil slaganja, kupi ono sta vise kosta jer skuplje je bolje, a i tocno se po cijeloj toj konfi vidi da je bas sa takvim naglaskom slagana, moglo se za tu lovu puno bolje sloziti i baciti cak sve pod vodu da se nije bacalo pare na nepotrebno jako napajanje, WD gold diskove i najskuplju X370 maticnu od MSI-a koja se po vrm sekcijama nemoze mjerit sa osjetno jeftinjom Taichi i Hero plocom koje su u konacnici i bolje ploce overall.

Da zaboravio napomenut najbitnije, uzet 1700 umjesto 1800x za 50 posto manju cijenu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.3.2017 23:38 (Lucidius).
13 godina
neaktivan

Ako ima ax1500i, do nekih 38% radi bez paljenja venta i pri tom opterećenju ima 94% efikasnosti - apsolutno ništa loše, čak naprotiv, odlično je.

12 godina
neaktivan

Nek troši pare kak hoće, kog boli briga.. Vratimo se na Ryzen, di smo stali sa stazicama x)

13 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Sto 1800X a ne 1700?

Sto 1200w a ne 800w?

Moze mu se.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
18 godina
odjavljen
_mark0_69 kaže...

Ako ima ax1500i, do nekih 38% radi bez paljenja venta i pri tom opterećenju ima 94% efikasnosti - apsolutno ništa loše, čak naprotiv, odlično je.

U odnosu na znatno jeftinije i nesto manje efikasno napajanje - isplatit ce mu se ta efikasnost mozda vec kroz 70 godina...

Freak Show Inc.
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.3.2017 0:09 (Friday).
18 godina
odjavljen
chaselol kaže...

Sto 1800X a ne 1700?

Sto 1200w a ne 800w?

Moze mu se.

Ma to je jasno, ali "pravdati" takav potez bilo cime nego izdrkavanjem je upravo to - izdrkavanje. Pa ja imam i7 koji mi ne treba - htio sam ga za bezveze. Ali ne pada mi na pamet to pravdati nikakvim bulsitom.

Freak Show Inc.
13 godina
neaktivan

Nebitno za koliko će mu se isplatiti, poanta je da nije lošije od jeftinijeg napajanja kako je luci tvrdio.

18 godina
Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.3.2017 0:20 (hrvooje).
17 godina
AMD Ryzen CPU

Ne znam dali je tko postavio video pa ću ja;

Što kažete?

10 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Nista sta nisamo znali i ranije 

10 godina
protjeran
_mark0_69 kaže...

Pa mogao je uzeti i ax860i ili koje bi mu bilo bolje zato jer ima bolju efikasnost na manjim opterecenjima od ax1500i, a opet bi imao i vise nego dovoljno snage za bilo kakav dual SLI.

Tako da u svakom slucaju je tocno ono sta pricam 

13 godina
neaktivan

Pa ako ćemo se fokusirat na efikasnost, iz grafova koje si upravo linkao vidimo da pri opterećenju koje jonnyguru očekuje za enthusiast proc + sli/cf od ~570w (38% za ax1500i, 66% za ax860i) efikasnost oba napajanja je gotovo identična, zapravo mala je prednost na strani 1500i + na njemu se vent neće upalit za razliku od 860i na kojem se pali već na 170w. Treba čitati grafove, zar ništa nisi naučio od nvidie...

9 godina
protjeran
Tonči kaže...

dabar kuži spiku. :) Trajnije, stabilnije i 0dB jer ventilator radi na 0 okretaja čak i pod opterećenjem. 

Šta nije problem kada napajanje od 1500W konstantno radi na 400-500W jer tada ne radi u optimalnom režimu od 80%+ učinkovitosti, ima u novom Bugu nešto o tom?

My pleasure darlin
18 godina
AMD Ryzen CPU

Kinezi uspoređuju i3-7350K sa 1800X :)

http://tech.sina.com.cn/roll/2017-03-24/doc-ifycsukm3439190.shtml

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
10 godina
protjeran
_mark0_69 kaže...

Pa ako ćemo se fokusirat na efikasnost, iz grafova koje si upravo linkao vidimo da pri opterećenju koje jonnyguru očekuje za enthusiast proc + sli/cf od ~570w (38% za ax1500i, 66% za ax860i) efikasnost oba napajanja je gotovo identična, zapravo mala je prednost na strani 1500i + na njemu se vent neće upalit za razliku od 860i na kojem se pali već na 170w. Treba čitati grafove, zar ništa nisi naučio od nvidie...

Ti se nauci citat, ja nisam pricao o konfi pod opterecenjem nego o idle stanjima kad konfa nije upregnuta ili je upregnutost jako mala. U takvim situacijama je bolje optimalno odabrano napajanje nego overkill. 

Inace bas su mi smijesni razlozi kojim ekipa pravda kupnju tih napajanja, kao stabilnost i dugotrajnost a na slabijim modelima iste komponente... 

17 godina
odjavljen
Jim Raynor kaže...
Tonči kaže...

Šta nije problem kada napajanje od 1500W konstantno radi na 400-500W jer tada ne radi u optimalnom režimu od 80%+ učinkovitosti, ima u novom Bugu nešto o tom?

Ne, doduše, u mene ne radi na 400-500W jer imam dosta velikih potrošača, ali nije problem. Manje opterećenje jest van optimalnog prozora, ali to samo znači da trošiš više struje za potrebno, što nije samo po sebi baš neki problem. Nije mi cilj trošiti idealno struju, nego imati dovoljno snage i tiho računalo istovremeno. Recimo, 8-core mi je korisniji na nižem taktu, grafička kartica s više jezgara na nižem taktu itd. nego viši takt na manje toga; ono što radim uredno se skalira s jezgrama, takt mi manje znači, a niži takt znači manje zagrijavanje, a manje zagrijavanje znači manje buke kod hlađenja. 90% vremena ventilatori na hlađenju su mi na 450 RPM, što je praktički nečujno i u noćnoj tišini kad često radim. Tek u rijetkim trenucima, kad je opterećenje na maksimumu, ventilatori skaču na 600-900 RPM, što je i dalje relativno prihvatljivo strujanje zraka. (Koristim Noctua PPC2000 Industriale; skupi su, ali imaju fantastičan pritisak za radijatore na niskim okretajima).

Što se overclockanja i potrošnje tiče, iako ga ne koristim u tom režimu rada, testiranjem sam vidio da moj 5960X ide do 4.582GHz na AIO vodi i 4.710GHz na custom vodenom na sigurnom 1.35V napona. Može više na većem naponu za benchmarke (1.4V), ali to ne smatram realnim. No, svakako, buka je tada bitno viša, računalo se čuje, a to mi je nebitno. I da, tada Asus prijavljuje i preko 250W potrošnje, što je 100W+ preko dimenzioniranog TDP-a. Grafičke kartice su deklarirane na 250W na stocku, idu do 300-330W na vršnom opterećenju. Tu su 3 SSD-a, zvučna s pojačalom, osam keksića memorije na 1.355V, nekoliko ventilatora, pumpa... skupi se tu i opterećenja skoro do 1kW...

Ovo je idle. Hladno i tiho je pure win... 

Ovo je 20dB pojačana snimka rada na 100% opterećenja, na max osjetljivosti mikrofona, šum koji čuješ ne čuje se uživo, a tipke su jako udarane za referencu glasnoće: https://soundcloud.com/ton-i-juki/buka/s-EAn6w

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.3.2017 9:23 (Tonči).
18 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Citajuci ova palamudjenja o napajanjima dodje mi da bacim svog seasonica od 550W kroz prozor jer ocito nista ispod kilovata danas nije prihvatljivo za osrednje konfiguracije. Racunica je jasna - izracunas koliko ce ti komponente trositi, pomnozis sa (barem) 5 i odes kupis takvo napajanje. Pa nece ti se valjda ventilator paliti ko nekom cobanu?

BTW, Tonci ti imas 7 ventilatora na kucistu koji rade cijelo vrijeme a jedan od argumenata za odabir monstruoznog napajanja ti je taj da se na njemu ventilator ne pali? I rest my case...

Freak Show Inc.
18 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Hebeš komp kojem treba više od 500W dobrog napajanja  To je onda grijalica a ne komp. Da sad kupujem napajanje i kvalitetno od 350W bi mi bilo savršeno.

10 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Pa meni se na evgi napajanje ni u gejmingu ne pocne vrtit, a kamoli njemu u idlu, a to hoce li se palit u loadu ili ne je svejedno kad ce ti grafa, vodeno od proca i ventovi od kucista zamaskirat taj zvuk.

Uostalom kad smo kod kvalitete danas postoje i titanium napajanja tako da se svejedno moglo bolje odabrati.

14 godina
Imam 850W vec godinama,mislim da nisam do 50% opterecenja nikad došao:))

Ali ono zdravoseljački,nek se ima :D
AUDIOFIL
17 godina
odjavljen
Friday kaže...

Citajuci ova palamudjenja o napajanjima dodje mi da bacim svog seasonica od 550W kroz prozor jer ocito nista ispod kilovata danas nije prihvatljivo za osrednje konfiguracije. Racunica je jasna - izracunas koliko ce ti komponente trositi, pomnozis sa (barem) 5 i odes kupis takvo napajanje. Pa nece ti se valjda ventilator paliti ko nekom cobanu?

BTW, Tonci ti imas 7 ventilatora na kucistu koji rade cijelo vrijeme a jedan od argumenata za odabir monstruoznog napajanja ti je taj da se na njemu ventilator ne pali? I rest my case...

Nemam 7 ventilatora. :) Imam ih... 5, i svih 5 (radijatori, ne kućište, na njemu nemam ništa), vrlo tihih (mehanizam se nikad ne čuje) se vrti na niskim okretajima. Za razliku od ventova u napajanjima koji su manji i teže ih je zamijeniti tihim, ova na radijatoru su high-end. :)

Ovo je pod opterećenjem https://soundcloud.com/orcinusx/buka/s-EAn6w

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.3.2017 9:54 (Tonči).
16 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Ja sam sa jednom grafickom vukao konstantnih 800+ W iz zida, moze se kad se hoce. Da je moguce ohladit procesor i da sam puknuo custom bios na graficku, islo bi debelo iznad kilovata.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.3.2017 9:45 (ansha).
9 godina
AMD Ryzen CPU

Ja nemam niti jedan vent na kučištu :) Moram neku igracku zakačit na kučište da mačke neš bimbaju :)

14 godina
800W + pa kako??
Pa koliko taj 5820K vuće struje??
Gpu 200 w max (nek povuće još 20-30w na max OC)
Cpu 200 w (nek povuće još 100W)
Ostalo nek skupi još 200W

Nekako mi nestvaran scenarije preko 800W

A i ako to čudo od cpu troši 300W baci sve kroz balkon!!
AUDIOFIL
12 godina
BOOMboy kaže...

Ja nemam niti jedan vent na kučištu :) Moram neku igracku zakačit na kučište da mačke neš bimbaju :)

Nemam ni ja "na kućištu" ali zato imam gomilu "u kućištu" 

ništa mi se neda
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice