Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.338.845
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
AMD Ryzen CPU

Hehe, na kraju će postojati točno određene Ryzen kombinacije za najbolje performanse: točno ovaj CPU, točno ova ploča i mora biti uparena s ovim RAMom :D

Ali ako za duplo manje love prestiže Intel, ja sam za :)

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
18 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Ne, nego samo treba pričekati certificirane AMD memorije i još poneki novi BIOS, to je sve.

16 godina
protjeran
Re: AMD Ryzen CPU
CyberDemonVZ kaže...

Hehe, na kraju će postojati točno određene Ryzen kombinacije za najbolje performanse: točno ovaj CPU, točno ova ploča i mora biti uparena s ovim RAMom :D

Ali ako za duplo manje love prestiže Intel, ja sam za :)

Koji intel? 6900K? Taj procesor je nebitan...

8 godina
protjeran
XXX kaže...

Ryzen 1700X na 4.0 jednak u gamingu sa i7 7700K na 5.0 uz ram na 3600 MHZa!! Brzi ram je izgleda izgubljeni ključ kad je u pitanju enigma zašto je Ryzen gubio u nekim igrama. 

Jadni Luci...izgleda da se zajebo žešće...

@ansha - kao i tvoj 5820K. Preskup i inferioran 

My pleasure darlin
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.3.2017 8:56 (Jim Raynor).
18 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

ha ha ha ha 

14 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Avrg 10frejmova veci u andromedi! Holly shit. Eto i7 je i dalje kralj.  Samo u necijim glavama.. 

xfact
18 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Sad će i ovi Ryzeni po 1500 kn sa tim ramom derat ko blesavi, aha ha ha ha ha 

17 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Totalna bezvezarija sto nije testiran stock 7700K

Freak Show Inc.
17 godina
odjavljen
XXX kaže...

Ryzen 1700X na 4.0 jednak u gamingu sa i7 7700K na 5.0 uz ram na 3600 MHZa!! Brzi ram je izgleda izgubljeni ključ kad je u pitanju enigma zašto je Ryzen gubio u nekim igrama. 

Sad će bit belaja za Intel kad riješe da 4266 memorija radi dobro na Ryzenu. 

4.0GHz Ryzen daje performanse 5.0GHz Intela... toliko o IPC-u... 

prodajem jednu od mašina (onu za veš)
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.3.2017 9:41 (Tonči).
13 godina
AMD Ryzen CPU

Ryzen 7 3.97Ghz vs 7700K @ 5Ghz | Re-test with faster DDR4 & Windows Update | Ryzen is faster!

http://i.imgur.com/tvtkbtb.jpg

I did the average of the averages

R7

• 110.5 Avg
  • 80.2 1%
  • 72.1 0.1%

7700k

• 109.3 avg
  • 76.1 1%
  • 62.8 0.1%

okej, sad napokon mogu prestati spike o nedodirljivosti intela u gamingu 

16 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Da, a pogledajte samo min frameove i graf frame time-a, koja divota! Jedva čekam testove 4/8 verzija i njihovih overclocka!

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
16 godina
AMD Ryzen CPU

Znači da rezimiramo temu :

Ryzen sa peglanjem bugova i novim mem keksima kolje i ona 2 intela što su išli na 5ghz u igrama za puno manje para ,  a pobornici zvjezdanih *stazica* which boldly go where deep pockets never went before jer nije warp 16 nego warp 8, po ovim testovima što ste linkali i što ja tvrdim cijelo vrijeme, uopće ne igraju ulogu ni sa 1080ti x2 jer kako su pokazali 4k testovi (Single i SLI) na 4K uopće stazice i proc ne igraju ulogu jer grafe preuzimaju masivni workload pri toj rezi, jer vašim riječima drugari, neće netko uzet takav stroj masno ga platit i igrati na 1080p 24inch sirotinja monitoru od 60 herca, nego 4K ultra settings ftw.

Čak i razlika na 1080p  u SLI je sitna, nikakvih 20% i slično, mozda prije i u nekim naslovima sa nekim starijim driverima ili kombinacijama hardvera?

Ugl, čak i bez bencheva jednostavna matematika glasi :

Jedan x16 slot pci-ex 3.0 = 15.754 GB/s propusnost (gigabajta po sekundi)

Jedan x8 slot pci-ex 3.0 = 7.877 GB/s propusnost 

Koliko moze potjerati jedna 1080ti u kontekstu propusnosti na stazici? koliko dvije?

7.877 x 2 @x8 3.0 = 15,754 GB/s

Naravno dodajmo da SLI ne daje sa dodatnom identičnom karticom duple performanse tj, da se ne skalira tako nego puno manje u igrama i dolazimo do računice da je pri 4K x8/x8 sasvim dovoljno, Ryzen izgleda sve bolje u svim segmentima, a na 1080p moze bit diskutabilno i to samo u kontekstu jel vrti na 130 fpsa ili na 110-115 fpsa.

Da se razumijemo nisam fanboy niti jedne firme ali...I love the smell of Intel-Nvidia stock plummet in the morning :) 

Smells like cheap prices :)

Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
17 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Moram se smijati jer mlatite praznu slamu, bez ljutnje molim. Ryzen je dobar onoliko koliko ste vi spremni uloziti u slaganje cijelog sustava. Da, jedni vicu da je Intel bolji, ovo ono, druga strana isto, naravno da su oba dobra za igranje, za 3D modeliranje i ja bih rado na poslu volio dobit Ryzen-a zbog posla kojeg radim, gdje su brzina i kolicina obradjenog materijala jedine vrijednosti koje se priznaju, samo kako nagovorit sefa da ga nabavi jer cijeli uredjaj koji je dosao sa Intelovim "teskasom" kosta preko 100 000 € ???

http://www.directindustry.de/prod/ge-inspection-technologies/product-9257-1107251.html

Cim budem u prilici slozit racunalo oko Ryzen-a, napravim video sa kamerom koja gleda u monitor, tako da sami vidite rezultate.... pozdrav

8 godina
protjeran
Colossus7 kaže...

Da se razumijemo nisam fanboy niti jedne firme ali...I love the smell of Intel-Nvidia stock plummet in the morning :) 

Sljedeća mantra tih papagaja će biti kako je brzi DDR4 preskup pa je bolja kominacija Intela i 2133 Mhz DDR4.

My pleasure darlin
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.3.2017 10:23 (Jim Raynor).
13 godina
neaktivan
Fanu kaže...

Ryzen 7 3.97Ghz vs 7700K @ 5Ghz | Re-test with faster DDR4 & Windows Update | Ryzen is faster!

http://i.imgur.com/tvtkbtb.jpg

I did the average of the averages

R7

• 110.5 Avg
  • 80.2 1%
  • 72.1 0.1%

7700k

• 109.3 avg
  • 76.1 1%
  • 62.8 0.1%

okej, sad napokon mogu prestati spike o nedodirljivosti intela u gamingu 

I ne treba zaboraviti da 7700k moras delid da skines onu zvaku da bi dobio 5ghz kako treba 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
odjavljen
Colossus7 kaže...

Znači da rezimiramo temu :

Ryzen sa peglanjem bugova i novim mem keksima kolje i ona 2 intela što su išli na 5ghz u igrama za puno manje para ,  a pobornici zvjezdanih *stazica* which boldly go where deep pockets never went before jer nije warp 16 nego warp 8, po ovim testovima što ste linkali i što ja tvrdim cijelo vrijeme, uopće ne igraju ulogu ni sa 1080ti x2 jer kako su pokazali 4k testovi (Single i SLI) na 4K uopće stazice i proc ne igraju ulogu jer grafe preuzimaju masivni workload pri toj rezi, jer vašim riječima drugari, neće netko uzet takav stroj masno ga platit i igrati na 1080p 24inch sirotinja monitoru od 60 herca, nego 4K ultra settings ftw.

Čak i razlika na 1080p  u SLI je sitna, nikakvih 20% i slično, mozda prije i u nekim naslovima sa nekim starijim driverima ili kombinacijama hardvera?

Ugl, čak i bez bencheva jednostavna matematika glasi :

Jedan x16 slot pci-ex 3.0 = 15.754 GB/s propusnost (gigabajta po sekundi)

Jedan x8 slot pci-ex 3.0 = 7.877 GB/s propusnost 

Koliko moze potjerati jedna 1080ti u kontekstu propusnosti na stazici? koliko dvije?

7.877 x 2 @x8 3.0 = 15,754 GB/s

Naravno dodajmo da SLI ne daje sa dodatnom identičnom karticom duple performanse tj, da se ne skalira tako nego puno manje u igrama i dolazimo do računice da je pri 4K x8/x8 sasvim dovoljno, Ryzen izgleda sve bolje u svim segmentima, a na 1080p moze bit diskutabilno i to samo u kontekstu jel vrti na 130 fpsa ili na 110-115 fpsa.

Koja ti je ovo matematika i za što točno?

Inače, SLI može skalirati do 95%. Ovisi o igri...

18 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Ha, ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha 

16 godina
Maksimus kaže...

Moram se smijati jer mlatite praznu slamu, bez ljutnje molim. Ryzen je dobar onoliko koliko ste vi spremni uloziti u slaganje cijelog sustava. Da, jedni vicu da je Intel bolji, ovo ono, druga strana isto, naravno da su oba dobra za igranje, za 3D modeliranje i ja bih rado na poslu volio dobit Ryzen-a zbog posla kojeg radim, gdje su brzina i kolicina obradjenog materijala jedine vrijednosti koje se priznaju, samo kako nagovorit sefa da ga nabavi jer cijeli uredjaj koji je dosao sa Intelovim "teskasom" kosta preko 100 000 € ???

http://www.directindustry.de/prod/ge-inspection-technologies/product-9257-1107251.html

Cim budem u prilici slozit racunalo oko Ryzen-a, napravim video sa kamerom koja gleda u monitor, tako da sami vidite rezultate.... pozdrav

Ma naravno, ali sad je već tema postala = iste/bolje performanse u svemu što je realno bitno a jeftinije. Nema više usporedbe dok intel ne izbaci nove procove. završena priča.

Ako se priča o nabavi polovnih strojeva/ploča/procova od intela onda je jos uvijek odličan za kupnju, i to šta ubodeš preko oglasa.

Kod nas cijene neće pasti, eventualno kod švabe da se riješe starih zaliha jer preko Ryzena nitko neće sad gledat Intel uz razvoj ove situacije.

Ni productivity likovi niti gameri.

16 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Jedva čekam čuti sljedeće argumente protiv ryzena, do sada su bili jako tanki, ali nakon ovog...

16 godina
AMD Ryzen CPU

@Tonči 

Ljudi ne razumiju koliko veliku propusnost ima PCI 3.0 čak i kad ga prepoloviš na x8, i koji sve faktori utječu na SLI performanse a ne samo stazice. Vrlo jednostavna matematika.

16 godina
protjeran
Jim Raynor kaže...

@ansha - kao i tvoj 5820K. Preskup i inferioran 

Haha, prije 2,5 godine je kostao kao 1700 sad, a pomak u performansama je takav da je u renderu Ryzen 20% brzi a u ostalome uglavnom sporiji, prava pobjeda, nema sta..

Da mi je Ryzen napredak, vec bi ga uzeo..

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.3.2017 10:36 (ansha).
17 godina
odjavljen

Mene samo zanima što računaš. :) 

18 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Koliko ja vidim po nabavi i7 5820K je 3600 kn a 1700 2800 kn...ne kužim zakaj bi netko dao 800 kn više za dvije jezgre manje 

16 godina
protjeran
XXX kaže...

Koliko ja vidim po nabavi i7 5820K je 3600 kn a 1700 2800 kn...ne kužim zakaj bi netko dao 800 kn više za dvije jezgre manje 

Ja ti kazem koliko je kosta davno, kad sam ga uzeo..

A i koju to nabavu gledas? U Uziju je ~3200kn..

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.3.2017 10:45 (ansha).
18 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

To objesi mačku o rep 

16 godina
odjavljen

To je u ovom trenutku potpuno nebitno nažalost.

8 godina
protjeran
ansha kaže...
XXX kaže...

Nisam pratio cijene prije 2 godine ali čisto sumnjam da je taj procesor ikad koštao 800kn manje nego danas, to nema nikakve logike. Pomiri se da je danas tvoj proc nebitan - preskup i inferioran, na mrtvoj platformi.

My pleasure darlin
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.3.2017 10:46 (Jim Raynor).
18 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.3.2017 10:47 (XXX).
9 godina
Colossus7 kaže...

. koliko veliku propusnost ima PCI 3.0 čak i kad ga prepoloviš na x8...

16GB / sekundi na x16 i nije baš nešto previše turbo koliko zvući.

16 godina
protjeran
Jim Raynor kaže...
ansha kaže...
XXX kaže...

Nisam pratio cijene prije 2 godine ali čisto sumnjam da je taj procesor ikad koštao 800kn manje nego danas, to nema nikakve logike.

To sta tebi nema nikakve logike je posve nebitno, ja sam ga platio tocno 2920kn, sa pdv-om naravno i u hr ducanu.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice