Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.340.358
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Pusti sta izgleda, to ce biti najjaci model 1080ti na trzistu kada dođe 

17 godina
Re: AMD Ryzen CPU
Friday kaže...

Mislim da bi morali BAREM 6 core ugurati u mainstream sada

Zašto sada početi?

Inače, glasine kažu da 30.05. na Computex konferenciji u Taipeiu mogao biti predstavljen 16C/32T AMD takmac cijene 1000$ 

http://www.droidreport.com/articles/4471/20170322/amd-ryzen-processor-expected-to-turn-the-tables-for-intel-core-i7-6950x-at-computex-conference-2017.htm

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
16 godina
nicky.sl kaže...

Intel ako misli zadržat svoju klijentelu triba izić kao i AMD sa recimo i5 da bude 6/12 a i7 8/16 inače bi mogli zapivat onu Ramboxovu FUĆKAJ GA SAD.

Razlika u IPC-u u odnosu na Ryzen nije prevelika i nek AMD još malo ispolira svoju ergelu Intel tu nema što tražiti sa 4/8 procesorima i svakako moraju poradit na cijenama.

Pa ja mislim da će Intel tebe još jako dugo imati kao klijenta.Mene još ovaj ryzen nije privukao ni u čemu osim što će mi samo pomoći da još lakše dodjem do boljih procesora za manje novaca.

14 godina
protjeran
Pa dobro performanse su drugo i na koncu bi to trebao biti presudni faktor kod kupovine (barem po mome), ali sad pricamo o estetici, zvijezdicama itd.
17 godina
dreadmoore kaže...

Pa ja mislim da će Intel tebe još jako dugo imati kao klijenta.Mene još ovaj ryzen nije privukao ni u čemu osim što će mi samo pomoći da još lakše dodjem do boljih procesora za manje novaca.

A zašto bi ti 'bolji procesori' koštali manje novaca, ako je Ryzen loš? 

16 godina

Ja nisam rekao da je ryzen los procesor daleko od toga.To je nova platforma s novim problemima što kao korisnik ne želim u tome sudjelovati i biti pokusni zec.Ovo sto se sad događa bilo je slično kao i sa fx buldozerom pa su sve te nedostatke ispravili visherom.Osobno mislim da još nije vrijeme da razmisljam o nekom novom upgrejdu za pc što isto preporučujem i ostalim.Radije ću sačekati za sljedeću generaciju i biti na provjerenoj platformi nego ići na nešto novo i ne provjereno.

9 godina

zašto onda imaš 6700k a ne 7700k,i z170 umjesto 270?

preporućuješ ljudima da ne kupuju jer je amd ne jer je "beta" hardver.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.3.2017 11:50 (dabar_solta_V2).
17 godina
dreadmoore kaže...

Ja nisam rekao da je ryzen los procesor daleko od toga.To je nova platforma s novim problemima što kao korisnik ne želim u tome sudjelovati i biti pokusni zec.Ovo sto se sad događa bilo je slično kao i sa fx buldozerom pa su sve te nedostatke ispravili visherom.Osobno mislim da još nije vrijeme da razmisljam o nekom novom upgrejdu za pc što isto preporučujem i ostalim.Radije ću sačekati za sljedeću generaciju i biti na provjerenoj platformi nego ići na nešto novo i ne provjereno.

Ako svi čekaju onda 'bolji procesori' neće biti jeftiniji, je se Ryzen ne prodaje i nije konkurencija. Ti zapravo hoćeš da drugi odrade posao za tebe. Vjerujem da će Ryzen dobro proći na tržištu, pa ćeš na kraju kako god okreneš idući procesor kupiti bolji

17 godina
odjavljen
dreadmoore kaže...

Hmm, ali to jednostavno nije novost ni za Intel. Recimo, X99 im je bila kaos do prije cca par mjeseci. Ništa drugačije od AMD-ovih problema s Ryzenom. Na većini ploča XMP profili nisu radili idealno... Tako da, "provjereno" baš i ne postoji ni kod Intela.

prodajem jednu od mašina (onu za veš)
16 godina
dabar_solta_V2 kaže...

zašto onda imaš 6700k a ne 7700k,i z170 umjesto 270?

preporućuješ ljudima da ne kupuju jer je amd ne jer je "beta" hardver.

Zato da bi mi ti i takvi kao ti postavili to pitanje.

16 godina
odjavljen
Super odgovor, svaka cast! Ono kad nemas sta pametno za rec pa odgovoris kao dijete u petom razredu.
http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
17 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Ovaj hladnjak ima podrsku za AM4 i ne zahtjeva neki posebni adapter za montazu, jutros sam ga stavio na svoj FX i odlicno hladi, pod opterecenjem max 51 C, a u mirovanju 34 C..

https://www.arctic.ac/de_de/freezer-13-co.html

12 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Samo mi nije jasno šta onda neki rade na ovom forumu? Samo da opravdavaju svoj HW?!

Forum je za pitanja i rasprave. Nije uopce sramota ništa pitati bez obzira koliko dugo je netko dugo u HW svijetu. Pametna osoba uvijek ima pitanja i uvijek preispituje sve, a oni koji misle da sve znaju... znamo.

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.3.2017 15:14 (D3lBoy).
13 godina
AMD Ryzen CPU

Jeb*š sve ovo, čekamo 4/8 Celerone 

Hearthstone: Maks0806#2960 LoL EUNE: Maks0806
17 godina
AMD Ryzen CPU

za  max 200 baxa 

18 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Ne gledam više niš skuplje od 470 kn 

16 godina
AMD Ryzen CPU

Ova tema se pretvorila u ništa. Kaos vlada. Molio bih da netko od moderatora u prvoj poruci ove teme napiše tj. sažme sve bitne informacije i činjenice o Ryzen procesorima. Ne mogu, a i ne želim više pratiti ovu temu jer previše toga nepotrebnog ste nasrali. No, volio bih se ovdje na forumu informirati o bitnim stvarima u vezi novih AMD procesora i zbog toga bih cijenio kada bi se to uradilo.

14 godina
Izzy kaže...

Ova tema se pretvorila u ništa. Kaos vlada. Molio bih da netko od moderatora u prvoj poruci ove teme napiše tj. sažme sve bitne informacije i činjenice o Ryzen procesorima. Ne mogu, a i ne želim više pratiti ovu temu jer previše toga nepotrebnog ste nasrali. No, volio bih se ovdje na forumu informirati o bitnim stvarima u vezi novih AMD procesora i zbog toga bih cijenio kada bi se to uradilo.

Prijavi offtopic poruke moderatorima.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
18 godina
odjavljen

Fino se pretplati na ovaj kanal

https://www.youtube.com/channel/UCHXbDmbswY3xNOmzr5O3zgA

i tu možeš naučiti dosta toga i biti fino informiran, bolje nego na forumu. BUG forum ti nikada nije bio skroz "suhoparan" i pretjerano ozbiljan, niti će vjerojatno biti ikada. Ak želiš nešto ozbiljniji forum gdje je tek svaki peti post spam prijavi se na pcekspert ako nisi do sada. 

16 godina
AMD Ryzen CPU

Copy paste nekog članka.

Stižu dobre vijesti za sve trenutačne ali i buduće vlasnike novih Ryzen procesora. MSI je prvi uspio razviti i upotrijebiti novu A-XMP tehnologiju za optimiziranje brzine i „timinga“ radne memorije.

Nakon izlaska Ryzen 7 serije CPU-ova došle su i prve recenzije koje su pokazale da iako odličan procesor, Ryzen ipak nije pružao razinu performansi koja se očekivala, pogotovo u gamingu. Štoviše pokazalo se da kolokvijalno „nešto ne štima“ s Ryzen procesorima. Počele su se pojavljivati razne teorije, špekulacije i nagađanja ali najviše buke podizalo se oko problema s radnom memorijom, odnosno određenim poteškoćama u funkcioniranju DDR4 RAM-a i AM4 matičnih ploča.

Rješavanju ovog problema prvi je pristupio MSI koji je upravo izjavio da je uspješno razvio novu A-XMP tehnologiju. A-XMP tehnologija, dostupna u BIOS-u MSI AM4 matičnih ploča,  omogućava korisnicima da jednim klikom u samom BIOS-u optimiziraju brzinu i „timing“ svojih DDR4 RAM modula za najbolje performanse i stabilnost, te omogućava korištenje radne memorije većih frekvencija bez ikakvih problema (MSI je u primjeru koristio DDR4 memoriju frekvencije od 3200 MHz). MSI se nada da će optimiziranjem DDR4 radne memorije direktno utjecati i na same performanse Ryzen procesora.

A-XMP će biti dostupan svim MSI AM4 matičnim pločama u nadolazećem ažuriranju BIOS-a.

Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
17 godina
AMD Ryzen CPU

Imali smo to prije dvije tri stranice je picajzla linkao. Ali na žalost nemoguće je naći informaciju u svem ovom smeću, pa te razumijem što ti je promaklo kao i većini formuaša. I ja sam mazohist što čitam sve to...
Možda bi bilo dobro napraviti neku temu koja je doista TEMA POSVEĆENA RYZEN procesoru, a ne ovome  po stranicama, što god to bilo.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
16 godina
AMD Ryzen CPU

nitko ti ne brani praviti club ryzen posto to nitko nece jer ga samo dva tri covjeka imaju na forumu sacekajte do 15.04 kad stjepko kupi ryzena on ce za vas to otvoriti

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.3.2017 21:29 (dreadmoore).
14 godina
protjeran
Ja cekam r5 1600x, takoder trenutno skupljam informacije samo na nasem forumu ostalo me ne zanima😎, i ponuda ploca je jos uvjek u banani, uglavnom ljeto bu vruce za overklokanje/testiranje novih r5 koji bi definitivno trebali gadno udariti i7 4c/8t segment..do tada bu valjda izdrzo ovaj 6600k koji trenutno umire na 95+% u gta5😂😂lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
16 godina
Stjepanj kaže...
Ja cekam r5 1600x, takoder trenutno skupljam informacije samo na nasem forumu ostalo me ne zanima😎, i ponuda ploca je jos uvjek u banani, uglavnom ljeto bu vruce za overklokanje/testiranje novih r5 koji bi definitivno trebali gadno udariti i7 4c/8t segment..do tada bu valjda izdrzo ovaj 6600k koji trenutno umire na 95+% u gta5😂😂lp

Pa maloprije sam gledao na youtube linus je nesto izbacio za te nove modele opet je i7 7700K tata svima njima

9 godina
Stjepanj kaže...

sta nece onda isto i riža 4/8 umirat na ~95%? uzmi 1800x i gg

14 godina
protjeran
Taj 12 "jezgreni" r5 1600x kosta kao i5 6600k/7600k, ploce kostaju isto...pametnom dosta!💪lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
9 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

zaboravio sam ovo copy/paste, stoji mi u notepadu, od toliko spamanja na temi, ako je vec bilo, nisam vidio 

oznake za postojece i buduce procesore:

"The last letter (or lack thereof) in this whole equation is perhaps the most important. An “X” means the processor utilizes the maximum implementation of AMD’s Extended Frequency Range (XFR) while the lack of a letter here denotes a so-called standard desktop processor. It doesn’t end there either. “G” means the processor has an integrated GPU while “T” and “S” are reserved for low power desktop processors without and with GPUs. Finally the “H”, “U” and “M” series will be reserved for high performance, standard and low voltage mobile CPUs."

10 godina
overhaul kaže...

Imali smo to prije dvije tri stranice je picajzla linkao. Ali na žalost nemoguće je naći informaciju u svem ovom smeću, pa te razumijem što ti je promaklo kao i većini formuaša. I ja sam mazohist što čitam sve to...
Možda bi bilo dobro napraviti neku temu koja je doista TEMA POSVEĆENA RYZEN procesoru, a ne ovome  po stranicama, što god to bilo.

Čisti Ryzen 1861

10 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

#andstill i7 7700k

'Simulating' AMD Ryzen 5 1600X, 1500X Gaming Performance

AMD RYZEN 5 AND 3 PERFORMANCE PREVIEW!

15 godina
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice