Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.343.577
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Možda mu samo igranje igrica i prestižni popis u moj PC nije centar svijeta i sva životna sreća, pa havala Bogu ima pametnije stvari u životu za trošiti novac 

13 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Evo ja bi sebe mogao smatrat osobom koja zna iznadprosječno puno o RAMu, te sam komentirao nešto o setu koji planiram kupiti i došao je kolega The_Fichek i ukazao mi na bolji set dostupan kod nas (bio sam ograničen na hr trgovine). To ne znači da ja nisam istraživao nego nabava nije pokazivala taj set, ali kolega je znao za njega u jednoj trgovini i sad sam mu zahvalan.

Dakle nije problem ni sramota pitati, čak i ako si odlučio što kupiti, nikad ne znaš što ti je promaklo. Ovako napraviš sanity check i miran si, a ne se zaletit pa kupit brzopleto i kasnije se tuć po glavi zbog lošeg izbora.

10 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Pa ako si vec odlucio sta hoces kupit ili trazis neki dobar deal onda je ok ak neko zna za tak nes pa spomene, to kuzim, a isto tako ja nikad nista nisam kupio da nisam detaljno procesljao i barem tjedan dana istrzivao o tome sta kupujem i pri tome ne samo komponentu koju sam mislio kupiti nego i sve ostale koje su u tom cjenovnom razredu.

9 godina
AMD Ryzen CPU

Tko pita taj ne skita. Tko pod drugim jamu kopa, sam u nju pada. :)

16 godina
Re: AMD Ryzen CPU
Stjepanj kaže...
evincar kaže...
Crni Stjepanje zar i ti? Uvjek si pljuvao po Amd-u i sad tako lako napustas Intel :) :)
Ali lijepo je vidjeti da se vremena mijenjaju te da imamo alternativu.

aj ne seri... nije "uvjek" vec kad nije nesto valjalo...nesto totalno razlicito!lp

Mozda sam stekao krivi dojam ali meni si ostao u pamcenju po nekonstruktivnim (prcackim) porukama u AMD/ATI temama :)

14 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Prcanje po forumu je svakodnevica pogotovo ako nesto ne valja tim bolje, trolanje je vece, kartoni se djele, majke se spominju, prijeti se batinama i forum onda skroz živne!

A sad tko je koga koliko shvatio njegova stvarLP

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
16 godina
Ok sve 5.. moj post je isto malo prcanje tj. nije mi bila namjera dizanje zivca.
12 godina
XXX kaže...

Možda mu samo igranje igrica i prestižni popis u moj PC nije centar svijeta i sva životna sreća...

tako je, ima nešto i u benčanju

13 godina
neaktivan
BOOMboy kaže...

Tko pita taj ne skita. Tko pod drugim jamu kopa, sam u nju pada. :)

Bogam se luci zatrpao u kartone preko 5 puta do sad u zadnjih mjesec dva, prestao sam da pratim vec 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
picajzla0707 kaže...
XXX kaže...

Možda mu samo igranje igrica i prestižni popis u moj PC nije centar svijeta i sva životna sreća...

Ja benčam sa bučicama i olimpijskom... dakle trebao sam nabacit procesor? Jao sve radim krivo :)
Nego.... ovo sa ryzenovim očitavanjem temperatura. Ja to niš ne kužim. 
https://community.amd.com/community/gaming/blog/2017/03/13/amd-ryzen-community-update
Ako meni coretemp kaže da je sad evo na ovom kompu 54°C, koliko će onda za isto pisati na Ryzenu i zašto
nebi pisalo isto ? Nebi li softver trebao za te modele skompenzirati te neke tCTL° - Tj° odnose?

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
9 godina
neaktivan
overhaul kaže...
picajzla0707 kaže...
XXX kaže...

Ja benčam sa bučicama i olimpijskom... dakle trebao sam nabacit procesor? Jao sve radim krivo :)
Nego.... ovo sa ryzenovim očitavanjem temperatura. Ja to niš ne kužim. 
https://community.amd.com/community/gaming/blog/2017/03/13/amd-ryzen-community-update
Ako meni coretemp kaže da je sad evo na ovom kompu 54°C, koliko će onda za isto pisati na Ryzenu i zašto
nebi pisalo isto ? Nebi li softver trebao za te modele skompenzirati te neke tCTL° - Tj° odnose?

ma lako za ocitovanje temperatura, to je skroz nebitno

veci je problem "The thread scheduling issue, thread allocation per CCX block. It's already known that scheduling can be improved. People have turned off 4 cores and gotten compile times reduced by 35%. Win10 scheduler may be operating properly but that does not mean it is fully utilizing the Ryzen architecture in an efficient manner. Are AMD really admitting that the scheduler throwing threads randomly over the 2 CCX's causing a performance hit is acceptable?"

to rjese i na konju su 

14 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Kaj je najbolje onaj tko se razumije uopce i nemora citat forume u vezi ploce, imas recenzije, imas uglavnom vecinu ploca uslikanu bez heatsinkova da vidis komponente i PCB i da vidis kakve su joj mogucnosti. Po netu malo istrazis kakva je softverska podrska i to je to. Ovo ispitivanje "e daj mi preporucite plocu" je za mene amaterizam, pogotovo od nekog razvikanog clana na forumu (to mi je shvatljivo za random ekipu i ove koji bas ne prate)

oces reci da su ovi s liste sve od reda amateri? ti ljudi su napisali toliko teksta da bi se i Papa posramio "prave" biblije, spasili 100 samoubojstva na forumu, slozili barem 1.000.000 konfi, napravili 1000 djece a ti sine Luciduse?papati jos puno žganaca i slusati bezprijekorno sve od reda, jel jasno?malo respekta ti nebi skodilo!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
17 godina
AMD Ryzen CPU

o moj boze... potpiši se na patike

lp

(G)jokaCRO ingame
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.3.2017 7:52 (red_bull).
10 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Znanje se ne mjeri po broju postova 

12 godina
Stjepanj kaže...

oces reci da su ovi s liste sve od reda amateri? ti ljudi su napisali toliko teksta da bi se i Papa posramio "prave" biblije, spasili 100 samoubojstva na forumu, slozili barem 1.000.000 konfi, napravili 1000 djece a ti sine Luciduse?papati jos puno žganaca i slusati bezprijekorno sve od reda, jel jasno?malo respekta ti nebi skodilo!lp

Ma kakva ti je to lista bez mene ???

ništa mi se neda
17 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Zao mi je sto cu derailati ovako kvalitetnu raspravu raspravom o Ryzenu...

gledao sam Intel roadmap... I  nije mi bas jasno ovih 15% sto se spominje oko Coffee Lake... ali ako bude barem 10% to je jako dobro. Mislim i dalje ce Ryzen biti dobar, ali bilo bi zgodno vidjeti od Intela +10% ove godine, pogotovo ako bude jeftinih quad core a top end bude 6 core.

9 godina
Stjepanj kaže...

..napravili 1000 djece...

samo napomeneš da si u top 10 na bug forumu i to je to  

17 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
Lucidius kaže...

Kaj je najbolje onaj tko se razumije uopce i nemora citat forume u vezi ploce, imas recenzije, imas uglavnom vecinu ploca uslikanu bez heatsinkova da vidis komponente i PCB i da vidis kakve su joj mogucnosti. Po netu malo istrazis kakva je softverska podrska i to je to. Ovo ispitivanje "e daj mi preporucite plocu" je za mene amaterizam, pogotovo od nekog razvikanog clana na forumu (to mi je shvatljivo za random ekipu i ove koji bas ne prate)

Je jedino sto sam djecu radio...

Freak Show Inc.
17 godina
odjavljen
Zoidberg kaže...

gledao sam Intel roadmap... I  nije mi bas jasno ovih 15% sto se spominje oko Coffee Lake... ali ako bude barem 10% to je jako dobro. Mislim i dalje ce Ryzen biti dobar, ali bilo bi zgodno vidjeti od Intela +10% ove godine, pogotovo ako bude jeftinih quad core a top end bude 6 core.

Mislim da bi morali BAREM 6 core ugurati u mainstream sada

Freak Show Inc.
13 godina
AMD Ryzen CPU

Jeeej, cijela stranica bez ijednog posta o ryzenu!

Fak Zoidberg C-C-C-COMBOBREAKER!!!

Hearthstone: Maks0806#2960 LoL EUNE: Maks0806
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.3.2017 10:00 (maks0806).
12 godina
maks0806 kaže...

O čemu ???

ništa mi se neda
13 godina
Zoidberg kaže...

pa 10-15% intel najavljuje sa svakom novom generacijom procesora

bar sto se toga tice nista novoga

ako im top end bude 6 core i ostala ponuda 4 core sa 10% napretka (koji je vidljiv uglavnom u sintetickim benchmarcima) znaci da vise manje nastavljaju po starom

nek im je

12 godina

Intel ako misli zadržat svoju klijentelu triba izić kao i AMD sa recimo i5 da bude 6/12 a i7 8/16 inače bi mogli zapivat onu Ramboxovu FUĆKAJ GA SAD.

Razlika u IPC-u u odnosu na Ryzen nije prevelika i nek AMD još malo ispolira svoju ergelu Intel tu nema što tražiti sa 4/8 procesorima i svakako moraju poradit na cijenama.

ništa mi se neda
13 godina
nicky.sl kaže...
maks0806 kaže...

O čemu ???

Sry, fulao sam temu

Hearthstone: Maks0806#2960 LoL EUNE: Maks0806
16 godina
Stjepanj kaže...

Luci je na drugom mjestu ali kad gledaš od nazad toliko je napredovao u zadnjih godinu dana i vi koji ste na prvim mjestima imajte respekt prema njima. Stjepko ti misliš da se znanje  mjeri po zvjezdicama na forumu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.3.2017 10:31 (dreadmoore).
10 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Ja sam unikat, nemam nijednu zvijezdicu a vi ste svi isti, sta ce mi taj gay kič po profilu 

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.3.2017 10:27 (Lucidius).
8 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Ja sam unikat, nemam nijednu zvijezdicu a vi ste svi isti, sta ce mi taj gay kič po profilu 

Tako je, ti više volišdugine boje po komponentama

My pleasure darlin
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.3.2017 10:32 (Jim Raynor).
10 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Dođi Tatici Luciu da ti nesta pokaze  

13 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Unikat svakako...

14 godina
protjeran
dreadmoore kaže...

Luci je na drugom mjestu ali kad gledaš od nazad toliko je napredovao u zadnjih godinu dana i vi koji ste na prvim mjestima imajte respekt prema njima. Stjepko ti misliš da se znanje  mjeri po zvjezdicama na forumu.

Ako se jos malo uvuces luciju u dupe nece te nitko moci izvuci, jer ti i sad vec viri samo par noznih prstiju.

Jim Raynor kaže...
Lucidius kaže...

Tako je, ti više volišdugine boje po komponentama

Obicno ne volim o ukusu raspravljati, ali ovo je nesto najruznije sto sam vidio vec duze vremena, prva asocijacija mi je bila kicasta ciganska svadba.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice