Ansha mora bit doma tih zbog bebe pa malo podjebava po forumu 
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
...
Pokušaj dva za ontopic: http://www.digitaltrends.com/computing/ryzen-amd-bios-fix-fma3-crash/
"AMD's upcoming fix should alleviate any possible system hang caused by Ryzen processors and the FMA3 microprocessor instruction set."
Dakle čini se, ono što je dabar_solta_V2 linkao nije agesa "fix za memoriju".
Pa to sam ja več prognoziral,
samo je trebalo iskoristit čistu logiku i onda je dalje lako.Fix za memoriju nije mačji kašalj, zato treba još malo pričekat okvirno bude to zafiksano u roku 60dana.
Moram i ja. Prisjela mi je mehanička tipkovnica već...
rambox zašto misliš da će se ikad riješiti?
Rambox ce kupit 1800X za 7-8 godina za 200 kn, to ce onda okvirno biti najbolji omjer ulozeno-dobiveno, fuckaj ga. A vi koji sad imate i7 ili xeon pozderite se od muke. Eto vam...
Ja prodao intela i plocu staro 7-8 mjeseci za 600e i kupio ryzena + plocu za 640... Pojeo sam se samo tako... :D
Na koliko ti radi 1700? Vodeno si vani upikao? Baš me zanima hoće li itko ubosti 1800x :)
Sve iz alse, ploca, cpu i vodeno... Bracket mi poslali iz svedske... na 4.0 radi... Nisam jos nasao vremena igrat se... temperature kroz igre i win oko 47... Ja sam htio 1800X uzet ali kad sam vidio rezultate i clockove, jednostavno nema smisla jer cpu je skoro isti... Obzirom da meni ne smeta drzat overclockano, nema smisla bacit 200e vise...
Prije par dana sam montirao 108 gumenih o-ringova pod tipke 
Oče rješit če recimo 80% problema,
a to je i više nego dosta s obzirom kako izgleda Ryzen sa trenutnom memorijskom situacijom.Imaj na umu dvije vrlo bitne činjenice(jako bitno za serverske procove), a njih realno 95% prognozera uopče nije očekivalo.
- AMD SMT povuče više od Intel SMT rješenja
- 8/16 65W proc niža potrošnja od intel 4/8 i7 procova
Prije par dana sam montirao 108 gumenih o-ringova pod tipke 
Čekaju da se skupi stvaru u košaricu...
15€
1$ su na ebayu...
Ma ovi su ilustracije radi, ima toga za normalne cijene, ali ovako su reminder. Na ebayju te dođu isto.
ocekivao sam revoluciju a ne evoluciju, osobno sam razocaran AMD-om, od "lineupa", hardverskih i softverskih problema, "ljepljenja" 2 CPU u jednu cjelinu (iskustvo iz GPU segmenta nista revolucionarno), pa sve do strategije marketinga i prodaje
jednostavno ne vidim smisao njihove trenutne ponude
svi procesori u svakoj kategoriji su u potpunosti isti sa razlicitim taktovima, i svi se "clockaju" na istu max frekvenciju
ako bilo tko ima argumentirani razlog zasto bi netko trebao kupiti npr 1800X a ne 1700 molim da napise, jer ja jednostavno ne vidim razlog za
Pa jel nije revolucija za 360 eur nadmasit intel 6950X??? Ne znam o kakvim to velikim problemima pricamo? Stvar radi i radi odlicno... To sto se OC jos razvija, to je prica za sebe... Ostalo su sitnice za koje treba razumijevanja i strpljenja da se ispegla, nitko nikog ne tjera da se zaleti kupit prije nego je "stabilno".
Zasto bi netko kupio 1800X umjesto 1700 pa ga clockao?? Mozda jer 80% korisnika racunala ne zna/boji se overclockat i ne diraju takve stvari, a zele jace performanse od obicnog 1700. Recimo poslovne svrhe, radis server za klijenta... Sta ces mu slozit masinu za bisnis pa overclockat pa da te zove za 2 tj da mu je bacilo bsod usred posla ili pise overclock fail nakon paljenja racunala... ?
I drugi argument: zasto ne bi prodali isti procesor po skupljoj cijeni ako nekog pali veci broj? Neki ce ga kupit samo da moze rec da ima 1800X jer je to "najjaci"...
Ovaj svijet je prošao u k.. gledate dlake u jajetu.. ryzen je super proc za cijenu svoju itd
danas je mentalitet ljudi da gledaju dlaku u jajetu i seru
tema je posvećena ryzenu i nemojte laprdat bedastoće
ocekivao sam revoluciju a ne evoluciju, osobno sam razocaran AMD-om, od "lineupa", hardverskih i softverskih problema, "ljepljenja" 2 CPU u jednu cjelinu (iskustvo iz GPU segmenta nista revolucionarno), pa sve do strategije marketinga i prodaje
svi procesori u svakoj kategoriji su u potpunosti isti sa razlicitim taktovima, i svi se "clockaju" na istu max frekvenciju
R7 - sve isto, razlika u taktovima, koji je smisao kupnje 1800X kada za hrpu manje love kupim 1700 i stavim ga na max frekvu na koju ide i 1800X
R5 - ista prica, koji je smisao kupnje 1600X kada za hrpu manje love kupim 1500 i stavim ga na max frekvu na koju ide i 1600X , ista stvari i sa 1400X vs 1300
R3 - ista prica, koji je smisao kupnje 1200X kada za hrpu manje love kupim 1100 i stavim ga na max frekvu na koji ide i 1200X
svodi se sve na 1700, 1500, 1300 i 1100, to su jedini modeli koji se trebaju kupovati, ovisi samo koliko jezgri trebas, jer svi ostali modeli u ponudi ne nude nista dodatno, ali NISTA, a trebas ih platiti vise
stvarno ne razumijem sta su mislili sa ovakvom ponudom
iz godine u godinu, iz modela u model i CPU i GPU pokazuju kako nemaju apsolutno pojma o prodaji, a imaju prilike i proizvode s kojim mogu napraviti ogroman uspjeh
da ne govorim da im je Keller omogucio da imaju stvarno vrh proizvod, bar po "white paper" i intervjuima, koji ce natjerati onih 80% trzista sto imaju intel CPU da pate i da im sline cure od zelje za Ryzenom, ovako izgleda da su napravili samo dovoljno dobar proc koji ce kupovati ponovno onih 20% trzista, mjenjajuci svoje stare FX ili oni entuzijasti koji, eto nakog godina koristenja intela idu vidjet kako je AMD, ali nece napraviti potres koji je trebao
izgleda da je netko opet pozurio i bio nestrpljiv sa lansiranjem, jer se ovakva sranja ne bi smjela desavati kada imas konacno proizvod koji bi te trebao vratiti na vrh
APU ce biti revolucija u to sam siguran, dok je Ryzen samo evolucija, vrlo dobra, ali ipak ne vrhunska.
ako bilo tko ima argumentirani razlog zasto bi netko trebao kupiti npr 1800X a ne 1700 molim da napise, jer ja jednostavno ne vidim razlog za
Koliko se ryzena dobije za cijenu tvog proca? Još da uzmemo u kalkulaciju i matičnu? Ma neee ,to bi bilo previše okrutno.... Prodaj taj čvarak dok još ima ikog da ga kupi. Nisam neki fanboy, al si ga nadrobio bogovski. Umirem od smijeha :) :)
Pa jel nije revolucija za 360 eur nadmasit intel 6950X??? Ne znam o kakvim to velikim problemima pricamo? Stvar radi i radi odlicno... To sto se OC jos razvija, to je prica za sebe... Ostalo su sitnice za koje treba razumijevanja i strpljenja da se ispegla, nitko nikog ne tjera da se zaleti kupit prije nego je "stabilno".
Zasto bi netko kupio 1800X umjesto 1700 pa ga clockao?? Mozda jer 80% korisnika racunala ne zna/boji se overclockat i ne diraju takve stvari, a zele jace performanse od obicnog 1700. Recimo poslovne svrhe, radis server za klijenta... Sta ces mu slozit masinu za bisnis pa overclockat pa da te zove za 2 tj da mu je bacilo bsod usred posla ili pise overclock fail nakon paljenja racunala... ?
I drugi argument: zasto ne bi prodali isti procesor po skupljoj cijeni ako nekog pali veci broj? Neki ce ga kupit samo da moze rec da ima 1800X jer je to "najjaci"...
Nadmasit 6950X? Kako ne, u cemu, cpu-z? Tako ja mogu rec da moj 5820k podere clockanog Ryzena jer je brzi u geekbenchu i passmarku...
Kaj ti Pasko veliš 
Ha ha čvarci vam izgubili na vrijednosti 
dečkići nema prepiranja.. svak ima što voli.. negde intel bolji negde amd.. svaka roba ima svojeg kupca, opće poznato je da će bit ekipa koja će srat po intelu i po amdu
tu se nema šta drugo reć
vrijeme je da admin ovo malo počistiti i da striktno bude tema ozbiljna.. nadam se da će padat kartoni danas
Nadmasit 6950X? Kako ne, u cemu, cpu-z? Tako ja mogu rec da moj 5820k podere clockanog Ryzena jer je brzi u geekbenchu i passmarku...
Bojim se da je mislio na 6900K...
Bojim se da je mislio na 6900K...
A i 6900K ce dobit samo u cpu-z, ista stvar..
Koliko se ryzena dobije za cijenu tvog proca? Još da uzmemo u kalkulaciju i matičnu? Ma neee ,to bi bilo previše okrutno.... Prodaj taj čvarak dok još ima ikog da ga kupi. Nisam neki fanboy, al si ga nadrobio bogovski. Umirem od smijeha :) :)
kakve veze ima usporedba cijene 8 core i 10 core procesora?
napisao sam svoje misljenje o razlozima zbog kojih AMD nece uzeti potreban udio na trzistu, da bi doslo do promjena od kojih bi krajnji kupci imali koristi
slobodno navedi sto sam tocno to nadrobio a da nije cinjenica.
Malo li je sto je tri puta jeftiniji.
Treba da bude 5ghz na vadzuhu i temp ispod 60*C.
Malo li je ljudi, malo je 
kakve veze ima usporedba cijene 8 core i 10 core procesora?
napisao sam svoje misljenje o razlozima zbog kojih AMD nece uzeti potreban udio na trzistu, da bi doslo do promjena od kojih bi krajnji kupci imali koristi
slobodno navedi sto sam tocno to nadrobio a da nije cinjenica.
Problem je jedino na jedno oko vidis dobro na drugo bas i ne zato jer isto kako imas 1700/1700x/1800x isto tako imas i i5 7400/7500/7600 koji su ista prica (da ne pricam o Skylakeu gdje jedan i5 6400/6500/6600 jos uvijek mozes putem odgovarajuceg BIOS-a klokat na 4.6-4.7GHz sa z170 plocom), isti k je i u donjem segmentu sa i3icama, pa se nisi zapitao za koga intel skuplje verzije tih procesora drzi u ponudi.
Bonus kod AMD-a je kaj svaki mozes klokat, a kod Intela moras postenu premiju placati za to, a isto tako i samo na Z cipsetu je omogucen OC, kod AMD-a mozes i sa B350 I X370.
ne vidim to kao valjani razlog
da li se do sada pokazalo da kupci kupuju K procesore zato sto su imaju veci broj i jer su najjaci, pa eto platit ce vise nego sto su non K ili se prodaju da se radi OC?
mora biti valjani razlog za "up sell" koji se trazi od kupca, to je normalna stvar u prodaji bilo kakvog proizvoda, kod trenutne postave Ryzena to nije slucaj
AMD opet radi istu gresku koju je napravio i sa FX procesorima, daje kupcima mogucnust kupnje najjeftinije procesora u kategoriji sa kojim imaju iste benefite i performance kao i najskuplji procesor u kategoriji, jel nije tako?
Problem je jedino na jedno oko vidis dobro na drugo bas i ne zato jer isto kako imas 1700/1700x/1800x isto tako imas i i5 7400/7500/7600 koji su ista prica (da ne pricam o Skylakeu gdje jedan i5 6400/6500/6600 jos uvijek mozes putem odgovarajuceg BIOS-a klokat na 4.6-4.7GHz sa z170 plocom), isti k je i u donjem segmentu sa i3icama, pa se nisi zapitao za koga intel skuplje verzije tih procesora drzi u ponudi.
Bonus kod AMD-a je kaj svaki mozes klokat, a kod Intela moras postenu premiju placati za to, a isto tako i samo na Z cipsetu je omogucen OC, kod AMD-a mozes i sa B350 I X370.
tocno to, pa upravo o tome pricam, o segmentaciji cijena i maksimizaciji profita.
kako si i napisao, ako hoces raditi OC, moras kupiti Z plocu i K procesor i tu te intel odere, ako neces imas H i B i non K procesore, pa biras CPU po frekvenciji koju ne mozes dirati
ne vidim to kao valjani razlog
da li se do sada pokazalo da kupci kupuju K procesore zato sto su imaju veci broj i jer su najjaci, pa eto platit ce vise nego sto su non K ili se prodaju da se radi OC?
mora biti valjani razlog za "up sell" koji se trazi od kupca, to je normalna stvar u prodaji bilo kakvog proizvoda, kod trenutne postave Ryzena to nije slucaj
AMD opet radi istu gresku koju je napravio i sa FX procesorima, daje kupcima mogucnust kupnje najjeftinije procesora u kategoriji sa kojim imaju iste benefite i performance kao i najskuplji procesor u kategoriji, jel nije tako?
Tko ima iste performanse? Ovi sta su clockali! Milslis da svi korisnici clockaju? Ako govorimo u poslovne svrhe 1800X je bolji izbor jer radi na vecim taktovima i ima bolje performanse po defaultu!!!! To kaj ga mi neki clockamo da bi dobili performanse, ne znaci da tvornicki na vecim taktovima ne valja...
R7 - sve isto, razlika u taktovima, koji je smisao kupnje 1800X kada za hrpu manje love kupim 1700 i stavim ga na max frekvu na koju ide i 1800X
R5 - ista prica, koji je smisao kupnje 1600X kada za hrpu manje love kupim 1500 i stavim ga na max frekvu na koju ide i 1600X , ista stvari i sa 1400X vs 1300
R3 - ista prica, koji je smisao kupnje 1200X kada za hrpu manje love kupim 1100 i stavim ga na max frekvu na koji ide i 1200X
svodi se sve na 1700, 1500, 1300 i 1100, to su jedini modeli koji se trebaju kupovati, ovisi samo koliko jezgri trebas, jer svi ostali modeli u ponudi ne nude nista dodatno, ali NISTA, a trebas ih platiti vise
stvarno ne razumijem sta su mislili sa ovakvom ponudom
ja ne znam kaj tebe zapravo brine.
smeta te kaj za hrpu manje love dobijes identicni cip/performanse cipa koji kosta 50% vise?
cemu uopce rant? za to kaj netko u AMD marketingu/sales teamu nije dobro odradio posao (lose za firmu, dobro za kupce)?
poanta?
trebas bit sretan tipa "gle glupane, kak su sami sebe sjebali" a ne imat stav kakav imas sada.
ne bi li volio da taj tvoj 6950X postoji u nekoj downclockanoj (unlockanoj) verziji?
kakva je situacija kod intela po tom pitanju?
a da, totalno suprotna.. ide na ruku intelu a nimalo kupcima.
tocno to, pa upravo o tome pricam, o segmentaciji cijena i maksimizaciji profita.
kako si i napisao, ako hoces raditi OC, moras kupiti Z plocu i K procesor i tu te intel odere, ako neces imas H i B i non K procesore, pa biras CPU po frekvenciji koju ne mozes dirati
Al ja ne vidim sta je tebi tu dobro? Kod AMD-a mozes i najjeftiniji proc overklokat, a za Intel moras platiti 500kn vise za K model.
Ja kao ljubitelj Intelovih procesora moram reć da trenutno nema Intela koji se isplati kupit pored ovih AMD-ovih Ryzen procesora.
Fanboy priče ostavimo sa strane jer su totalno nebitne za cijelu stvar.
Svatko će kupit ono što mu paše, recimo isključivo za igre ja bih išao na i7 7700k ali za sve ostalo je Ryzen istog cjenovnog ranga za dužinu ispred i to se ne može poreći.
Ruku na srce niti razlika u igrama nije vrijedna razlike u cijeni.
Uzmimo u obzir da se danas aplikacije a u to ubrajam i igre rade za višejezgrene procesore Ryzenova prednost u odnosu na i7 7700k samo raste.
Šta bi rekao Rambox uloženo dobiveno je debelo na strani AMD-a.
A to što bi ja opet da sad kupujem išao na Intel je već stvar mog vlastitog afiniteta.
Ostavite se fanboy gluposti i sagledajte stvari realno.
'Simulacija' Ryzena 5. Postoje igre koje intenzivno koriste CPU i one koje ne koriste, koje dobro koriste HT i one koje ne koriste, postoje GPU kartice cjenovnog razreda do 300, 400 i preko 600$, postoje monitori različitih frekvencija i rezolucija. Teško je izvesti one-for-all zaključak.
Sa GPU karticom jeftinijom od 300$ skoro nije ni bitno da li je R5, R7 ili Kaby Lake, nešto slično kao i sa GTX1080Ti na 4k. Nadalje, koliko ima smisla GPU od preko 600$ i CPU od 200-300$ sa monitorom od 150$ za igranje na 1080p i 60Hz?
Izgleda da je jedina novost koju će Ryzen 5 donijeti je cijena.
Malo li je sto je tri puta jeftiniji.
Treba da bude 5ghz na vadzuhu i temp ispod 60*C.
Malo li je ljudi, malo je 
pre jake su usporedbe po stranim i našim forumima.
zašto se svugdi uspoređuje 1700 s 7700k i to u single core stvarima(arma lol)?????
+prvo šta me nervira šta svugdi uzimaju 1700 model za usporedbe jer "nema smisla" 1800x ko šta prije fx9590 nije ima smisla jer ga niko neče kupit pa samim tim ko da i ne postoji.
-ovo je glupo jer već uspoređujemo kruške i jabuke kad se uspoređuje 1700 s 7700k pa onda daj bar stavi najbolji model.
+drugo većina testira na x50 ploćama jer se x70 "ne mogu nabavit"
-ovo je glupo jer opet nije best case nego neki prosjek
+treće uporno stavljaju xmp ram i ćude se kako to procesor od druge firme ne radi na intel ramu jer je xmp ram "standard"
-ovo je glupo jer je xmp tu da bi se na intel platformama olakšalo tvornićki overklok šta neke firme nazivno nude na kutiji rama, jedec je zapravo standard i na amdu na jedec ram radi bez problema samo šta onda naravno ne radi na onom tvornićkom xmp overkloku.
+ćetvrto kad se uspoređuje napokon s 6900k koji je po zdravom razumu i konkurencija amd 8 core riži , onda se ne gleda gaming jer 6900k niko ne kupuje za gaming
-ovo je glupo i kontradiktorno jer ne možeš onda uspoređivat 7700k s 1700 u gamingu kad ti paše, a 6900k fino izostavit , a ovamo kad ti paše onda okrenut priću
+peto riža je uz sve navedeno po performansama rame uz rame s duplo skupljim 6900k
-ovo mi je vrh ,i može služit ko svojevrstan fanboj detektor
e da i ako ryzen x1600 bude lošiji od 7700k u single core/frekvenciji, to ćemo onda raspravljat ne sad pretopstavka na pretpostavku.
Normalno je da se usporedjuje procesore u istom cijenovnom rangu a ne s istim brojem jezgri.
Onda Intel tek u takvoj usporedbi puši ako gledaš realno da je 1700 proc za posel a ne igru.