Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.344.580
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Kupnja tog Xeona je grdi fejl, a pogotovo kad uzmes u obzir da je kupac neko ko redovito posjecuje informaticki forum 

9 godina
protjeran
Re: AMD Ryzen CPU
DarthMarkus kaže...

A vlasnici Intela ono 90% foruma...

Ima vas ko' Windows phoneovaca

My pleasure darlin
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.3.2017 12:47 (Jim Raynor).
11 godina
neaktivan

Ne diram ja tebe niti me kao sto sam ti vec napisao je ili nije briga za ono sta ti imas ili trebas, je ili nije isplativo. I eto sam si napisao da je fx bolji i kosta manje, pa mi nije jasno zasto si kupio xeona umjesto fx-a. Ko sam ja da ti sudim... (zao mi je ako sam te na bilo koji nacin uvrjedio, nije mi to bila namjera)

Brain.exe has stopped working!
18 godina
dabar_solta_V2 kaže...
...

a toćno to ko ima u glavi neće kupit ni 6950x ni 6900k ni 6850k ni 6800k pored ovih novih zen procesora, znaći nije omalovažavanje ekipe šta su kupili te procesore prije par mjeseci nego ovih šta bi sad to kupili.

Nema potrebe za nikakvim omalovažavanjem, to bockanje obično krene kad neki fanboy pretjera sa bezveznim argumentima ili svjesnim ignoriranjem činjenica.

Po onome što imam ili mi je na raspolaganju, onda bih i ja trebao spadati u nekakve žestoke Intelaše iako uglavnom drvim protiv ... i to nikad zbog samih procesora koji su im vrhunski već protiv bahate cjenovne politike. i7-5820k im je bio najbolji potez u zadnjih 5 godina, bar iz moje perspektive, ali i pokazatelj koliko su ostali modeli skupi. Do prije par mjeseci bi ih vjerojatno opet kupio, i to baš 5820k, jer su 6800k bahato poskupili (obzirom na lošiji oc čak i više nego je jači). Zato je Ryzen i cijela Zen arhitektura odlična stvar jer se konačno desio ozbiljniji pomak. Konkretno, za primjene gdje je broj jezgri bitan često se koristi i više kompova pa nije svejedeno da li za iste novce možeš složiti 2 ili 3 kompletne makine (sa R7 1700 omjerom je i još bolji). A još su i entry ploče jeftinije (za s2011-v3 ni danas nema ploče ispod 1.800 Kn sa punih 8 RAM slotova).

I onda još uz sva ova ugodna iznenađenja sa Ryzenom i Naplesom, još se pojave i glasine o 16/32 kao HEDT razred ... nama koje veseli broj bucketa u V-Rayu ili nekom drugom render-engineu to je kao 200 FPS-a u najzahtjevnijoj igri zagriženim gamerima :).

9 godina
Lucidius kaže...

Kupnja tog Xeona je grdi fejl, a pogotovo kad uzmes u obzir da je kupac neko ko redovito posjecuje informaticki forum 

cpu san platia manje nego polovnog fxa a imam mogućnost nadogradnje na doslovno šta god mi može tribat.

14 godina
Jim Raynor kaže...
DarthMarkus kaže...

Za mene, nezahtjevnog juzera, WinPhone je sasvim dovoljan...   Bokte, sad će se "fight" proširiti i na mobitele...   "E, pa ima nas Čvorovića..."  

Nisam ja ništa prčko.
18 godina
ZeroC00l kaže...

Ne. Bilo mi je apsolutno nebitno. A i dalje mi je. Samo ne mogu shvatiti kad netko kaze da mu nesto treba, ali mu je skupo i neisplativo; iz toga proizlazi da ti uopce ne treba.

Malo ti je prebinarna logika :) ... evo, meni treba E5-2699, i sigurno će sve 22 jezgre biti zakucane na 100% ali mi je i dalje preskup jer za te novce mogu dobiti ukupno više snage sa više makina, a za $4200 se kupi dosta Ryzena :). Naravno, i tu postoji granica do koje se isplati više slabijih/jeftinijih procesora obzirom na prostor, potrošnju struje i ostale potrebne komponente koje čine kompletnu makinu.

11 godina
neaktivan

Mozda sam se nespretno izrazio pa da se ispravim.

Kad se prica o potrebi (u ovom slucaju procesora) meni prvo na pamet pada posao, ne poznajem osobu koja se MORA igrati, citati zutilo na portalima ili ramboxove postove na forumu ili sta ja znam.

Cilj svakog posla je zarada (ispravi me ako sam u krivu).

Sad na red dolaze nacin i sredstvo/a potrebni da se posao obavi i tu stoji tvoja izjava.

I kad se na kraju sve zbroji i oduzme cilj je biti u plusu.

Eto to mi je bilo na pameti kad je kolega rekao da mu treba.

9 godina

pc je komad elektronike koji je napravljen da se može koristit za sve živo ,univerzalni instrument. tako da je meni ćudno ovo banaliziranje kad ekipa ima bjesnu stanicu s 2 procesora a jedino šta rade na tome je posal i to je ko sveto pismo. zašto sebe limitirat zbog marketinga intelova ,xeon je za posal i ja se nesmim igrat na xeonu,ma kako da ne...

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.3.2017 14:00 (dabar_solta_V2).
11 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Ma nisam mislio da se ne smijes igrat ne xeonu, nego da ga neces kupit za iskljucivo za igranje.

18 godina
dabar_solta_V2 kaže...

pc je komad elektronike koji je napravljen da se može koristit za sve živo ,univerzalni instrument. tako da je meni ćudno ovo banaliziranje kad ekipa ima bjesnu stanicu s 2 procesora a jedino šta rade na tome je posal i to je ko sveto pismo. zašto sebe limitirat zbog marketinga intelova ,xeon je za posal i ja se nesmim igrat na xeonu,ma kako da ne...

Pa kako se možeš igrati bez 126 FPS-a na 4.6 GHz !? :))

Ta podjela na posao je više praktična, da ne bude panike iduće jutro ... "ma mali je instalirao neku igru pa sad neće pali ...".

16 godina
dabar_solta_V2 kaže...
Lucidius kaže...

cpu san platia manje nego polovnog fxa a imam mogućnost nadogradnje na doslovno šta god mi može tribat.

Ja mislim da nijednog forumas ne zanima što si ti kupio xeona a pogotovo u AmD temi gdje se ryzen spominje i uvjek namjerno ideš u off topic

17 godina
Mladen kaže...

I onda još uz sva ova ugodna iznenađenja sa Ryzenom i Naplesom, još se pojave i glasine o 16/32 kao HEDT razred ... nama koje veseli broj bucketa u V-Rayu ili nekom drugom render-engineu to je kao 200 FPS-a u najzahtjevnijoj igri zagriženim gamerima :).

Da 16/32 Ryzen je očito živ, i pošto očekivano radi u idealnom rasponu CPU frekvencije, dobit češ odličnu enegretsku efikasnost za jedan 16/32 proc.

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-cpu/224306.aspx?page=166&jumpto=5326022&sort=asc&view=flat

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-cpu/224306.aspx?page=202&jumpto=5338427&sort=asc&view=flat

Ali opet večina kupaca če klokat 16/32 Ryzen, dakle stock frekvencija 2.4ghz pa eto dosta da ga gurneš na 3ghz i to je to.Ipak je to 16/32 proc, nema tu luđačkih klokanja realno na 3ghz to je R7 1700 X2.Na kraju je najbitnija cijena, a tu glasine idu na "samo 1000-1200dolara"=i7 6900K molim ne pasti u komu.

Nije to fix za memoriju, to bilo malo prebrzo popravljeno, ali je novi Bios a to znači da se nešto dodatno na procovima podešava/optimizira ili upadejta itd.

9 godina
dreadmoore kaže...
...

Ja mislim da nijednog forumas ne zanima što si ti kupio xeona a pogotovo u AmD temi gdje se ryzen spominje i uvjek namjerno ideš u off topic

i mene zanima gdje se u amd temi ryzen spominje 200 stranica kukanja vlasnika intela.
ovo je najgori xeon šta postoji ,a i nisam dite da se hvalin tu s glupostima. jednostavno sam pokaza primjer di intel najviše dere svoje ovćice jer je rasprava krenila u smjeru da nesmin reć šta mislin da se neko nebi uvridia.

rambox "AMD's Generic Encapsulated Software Architecture (AGESA), is a protocol that is used on AMD64 mainboards to initialise the system. This software is responsible for the initialization of CPU cores, memory and HyperTransport controllers, which should mean that this new microcode will improve DDR4 memory support. "

a kaže na linku da je ?

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.3.2017 14:56 (dabar_solta_V2).
16 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

16/32 Ryzen za 1000-1200$, vau, za 1000$ dobijem 36/72 xeona sa jebaja...

16 godina
dabar_solta_V2 kaže...
dreadmoore kaže...
...

i mene zanima gdje se u amd temi ryzen spominje 200 stranica kukanja vlasnika intela.
ovo je najgori xeon šta postoji ,a i nisam dite da se hvalin tu s glupostima. jednostavno sam pokaza primjer di intel najviše dere svoje ovćice jer je rasprava krenila u smjeru da nesmin reć šta mislin da se neko nebi uvridia.

Pa sta sad ja mogu što je netko preskupo platio svoj Intel uoči izlaska ryzena to je njegov problem isto kao i onom što je kupio fx-a gdje ga je netko dobro zajebao a ima i takvih na forumu.Mogu mu samo reći idući put pitaj.Tko pita ne skita uvjek bilo uvjek ostalo.

13 godina
ansha kaže...

16/32 Ryzen za 1000-1200$, vau, za 1000$ dobijem 36/72 xeona sa jebaja...

kul, posto su ti maticna i memorija za tog xeona?

17 godina
odjavljen

Jedna osoba s foruma je od mene kupila dva 6950X i kaže da joj se fućka (ima se, može se). Nije budala ako može. Čita ovo, ako će se javit, nek' se javi, ali nazivanje budalama ne smije bit praksa.

prodajem jednu od mašina (onu za veš)
14 godina
Jim Raynor kaže...
DarthMarkus kaže...

Ček ti si stvarno linkao broj postova u temi kao neko mjerilo ? 

Lolčina, jesi vidio anketu prije koji mjesec "koji procesor imate u kučištu" ?

dreadmoore kaže...

Pa sta sad ja mogu što je netko preskupo platio svoj Intel uoči izlaska ryzena to je njegov problem isto kao i onom što je kupio fx-a gdje ga je netko dobro zajebao a ima i takvih na forumu.Mogu mu samo reći idući put pitaj.Tko pita ne skita uvjek bilo uvjek ostalo.

Pa evo Luci je kupio sad 7700k i što onda ? Njegove pare, njegov izbor, njegova procjena .

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.3.2017 15:53 (DarthMarkus).
9 godina
Tonči kaže...

.. 6950X ...

DarthMarkus kaže...

..7700k...

ovo je amd tema lol

17 godina
odjavljen

Pa zapravo, da, raspravljama o 'budalama koje pored ovakvog Ryzena kupuju Intel'. 

prodajem jednu od mašina (onu za veš)
14 godina
Tonči kaže...

Pa zapravo, da, raspravljama o 'budalama koje pored ovakvog Ryzena kupuju Intel'. 

Ne znam jel ovo neki sarkazam, ironija ili podbadanje kolege, al daj se korigiraj.

Ipak si moderator i imaš više od 11 godina.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.3.2017 16:06 (DarthMarkus).
16 godina

Pa luci je kupio 7700K kad su testovi izašli i on zna sta traži u datom trenutku očito mu ryzena nije zamastio oči i pokazao se kao primamljiva ponuda.A svi znamo kakvi su testovi i ja da kupujem novo sigurno bi se odlučio na 7700K  kao i i kad sam u 9 mjesecu razmišljao kupovinu bila je opcija 4790k i 6700K.Odluka je pala za 6700K zbog DDR4.

12 godina
DarthMarkus kaže...
Tonči kaže...

Ne znam jel ovo neki sarkazam, ironija ili podbadanje kolege, al daj se korigiraj.

Molim te, ti si od samog početka na ovoj temi, pa čak i prije od prezentacije ryzena zadužen za sranje po amd-u i glorificiranju intela.

Ejakulacija je dobra u manjim količinama, češća već prelazi u bolest.

14 godina
Chico12 kaže...
DarthMarkus kaže...
Tonči kaže...

Molim te, ti si od samog početka na ovoj temi, pa čak i prije od prezentacije ryzena zadužen za sranje po amd-u i glorificiranju intela.

Ejakulacija je dobra u manjim količinama, češća već prelazi u bolest.

Glorificiranje Intela ? Sranje po AMD-u ? Jel ti imaš neki problem u glavi ? Ajde me obiđi...

13 godina
neaktivan
DarthMarkus kaže...
Tonči kaže...

Covjek je u pravu, moras biti budala da kupis 4 jezgre za cijenu 8 gdje i da gubis single core za 7-10% oduvas gdje treba vise. Proc se uvijek uzima overkill.

Zdravo je biti fanboj tehnickog napretka, ne jedne kompanije.

P.S. Razumljivo da ljudi grcaju i hejtaju kad su vidjeli sta im se desilo preko noci i njihove masine zastarile. Jbg napredak. Deal with it

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.3.2017 17:08 (chaselol).
14 godina
chaselol kaže...
DarthMarkus kaže...
Tonči kaže...

Covjek je u pravu, moras biti budala da kupis 4 jezgre za cijenu 8 gdje i da gubis single core za 7-10% oduvas gdje treba vise. Proc se uvijek uzima overkill.

Zdravo je biti fanboj tehnickog napretka, ne jedne kompanije.

Chasolol ja nisam fan jedne kompanije, ali brale ti voliš AMD više nego vlastitu mater. Bez uvrede ti ovo govorim.

Stvar je u tome što vi svako logično pitanje shvatite kao napad na nekoga. Dakle u ovoj temi ne smiješ imat skepsu prema novom HW, ne smiješ navodit "očite mane" i ne smiješ reć da je intel u nečemu bolji.

Odma si mrzitelj HrvaCke.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.3.2017 17:11 (DarthMarkus).
13 godina
neaktivan

Ne razumijes, a siguran sam da i od tebe i zajedno sa par intelasa na forumu trenutno u kuci imam vise intelovih proizvoda nego svi zajedno.

Stvar je u tome da treba traziti alternativu da se ukida monopol, jer placas 4 jezgre skupo ko od svetog petra kajganu jer nemaju konkurencije.

Jel mi drago da je ima sad? Naravno. Ali tebi i pojedincima izgleda smeta kad se kaze da je intel precijenjen i preplacen, slobodno me ispravi ako grijesim ali sam znas da je tako. Nazalost kupaca i korisnika.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
protjeran
dreadmoore kaže...

Pa luci je kupio 7700K kad su testovi izašli i on zna sta traži u datom trenutku očito mu ryzena nije zamastio oči i pokazao se kao primamljiva ponuda.A svi znamo kakvi su testovi i ja da kupujem novo sigurno bi se odlučio na 7700K  kao i i kad sam u 9 mjesecu razmišljao kupovinu bila je opcija 4790k i 6700K.Odluka je pala za 6700K zbog DDR4.

on i ostali kupuju intele jer ih Ja kupujem i zele napraviti veci oc no nazalost to im bas neide od rukelp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice