Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.344.740
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: AMD Ryzen CPU
XXX kaže...

I fakat , ali fakat ne kužim zakaj vam smeta promocija jeftinog pentiuma koji donosi puno toga dobroga borbi PC sa konzolama...od početka vas nekoliko ga nemožete smisliti. Te je privješak za ključeve, te je jedva dobar za ispod televizora i sl. Mislim kužim zakaj, samo ako to napišem opet bu se netko uvrijedio. Čemu to guranje PCa u elitizam?

Smeta im iz vrlo jednostavnog razloga, takvom Pentium 2/4 cijenom Intel je sam sebi uloženo-dobiveno popišal na svaki i3 proc.Upravo zato Intel neče drastično spustit cijene ostalih znatno skupljih procesora.Dakle Intel če pojest kamenje i šutit,  i7 6900K če ostat na cijeni od 1000dolara i to je to=Intel drži fige da ga neko uopče i kupi.

To ti je kronični skočni-sindrom preplačivanja Intel procesora. Pentium je ko feder-podsjetnik, kaj se dogodi kad Intel praktički i3 proc prodaje za 50% nižu cijenu=nastaje gadan PTSP.Recimo i5 7400 trenutno je 200dolara, pa recimo da je od sljedečeg Petka 150dolara eto ti teškog PTSP za sve Intelaše.Ko če i kako utješit kupce i5 7400, koji su proc platili 200dolara hm.Eto sad odjednom i5 7400 gle on košta 150dolara=opet če ga zgazit 4/4 otključani Ryzen za 130dolara.

17 godina
XXX kaže...

Onda će mo zaliti na ljeto, ipak će ga netko kupiti  he he, nije sve tak crno 

Pa... bez trolanja, ja sam stvarno namjeravao kupiti, i još mi to stoji, ali me zakočio AMD. Ne toliko sa ovim porodiljnim ryzrn mukama, ili lošim performansama (jer ono što me zanima, radi ok) nego 
najavom da spremaju još jaču liniju procesora i novi chipset koji bi konkurirao Intel E klasi. 
https://www.extremetech.com/computing/246232-rumor-amd-may-planning-16-core-32-thread-ryzen-titan-challenge-intels-broadwell-e-skylake-x

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
16 godina
rambox kaže..

To ti je kronični skočni-sindrom preplačivanja Intel procesora. Pentium je ko feder-podsjetnik, kaj se dogodi kad Intel praktički i3 proc prodaje za 50% nižu cijenu=nastaje gadan PTSP.Recimo i5 7400 trenutno je 200dolara, pa recimo da je od sljedečeg Petka 150dolara eto ti teškog PTSP za sve Intelaše.Ko če i kako utješit kupce i5 7400, koji su proc platili 200dolara hm.Eto sad odjednom i5 7400 gle on košta 150dolara=opet če ga zgazit 4/4 otključani Ryzen za 130dolara.

Vječito pišeš o tom gazenju Intela ja još nisam vidio da je ryzen 1700 zagazio i7 6700 ili i7 7700k.Jer tako čitavo vrijeme neke gluposti pišeš koje nemaju veze ova dva modela se samo mogu gledati po cijeni.Ali nikako baš nikako po preformans što ih ti non-stop prestavljas.A onda dodjes i pričaš o nekom 1600 modelu gdje sami AMD rekao da je taj model procesora je izravna prijetnja Intel i5 po cijeni i preformasama.A u prvi plan stavljas i7 7700K koji je opet i za taj model nedostižan iz nekog razloga.Ja da sam toliki fanboy kao ti dosad bih naručio i pohvalio se čitavom forumu da sam odabrao jedan od ryzen procesora.Samo laprdas bezveze mislim da te je pola foruma ignorira više sa tim tvojim porukama koje ponavljas iz stranice u stranicu.Postao si pravi nametnik isto si zlatica kad napada krompir jednostavno ne popustas.

12 godina
rambox kaže...

Smeta im iz vrlo jednostavnog razloga, takvim rajzenom 1700 cijenom AMD je sam sebi uloženo-dobiveno popišal na svaki 1800x proc.

1700 je ko feder-podsjetnik, kaj se dogodi kad AMD praktički 1800x proc prodaje za 50% nižu cijenu=nastaje gadan PTSP.

there, fixed

i kaj buš sad več rekel?

9 godina
AMD Ryzen CPU

Svi neš nabrijani, intel ovo amd ono! Izgleda da je laž da samo žemske muku muče sa PMS-om :) Eto , neko zadovoljan pentačem ja zadovoljan FX-om, netko nije nikad zadovoljan.  

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.3.2017 7:48 (BOOMboy).
10 godina
protjeran
dreadmoore kaže...
rambox kaže..

Vječito pišeš o tom gazenju Intela ja još nisam vidio da je ryzen 1700 zagazio i7 6700 ili i7 7700k.Jer tako čitavo vrijeme neke gluposti pišeš koje nemaju veze ova dva modela se samo mogu gledati po cijeni.Ali nikako baš nikako po preformans što ih ti non-stop prestavljas.A onda dodjes i pričaš o nekom 1600 modelu gdje sami AMD rekao da je taj model procesora je izravna prijetnja Intel i5 po cijeni i preformasama.A u prvi plan stavljas i7 7700K koji je opet i za taj model nedostižan iz nekog razloga.Ja da sam toliki fanboy kao ti dosad bih naručio i pohvalio se čitavom forumu da sam odabrao jedan od ryzen procesora.Samo laprdas bezveze mislim da te je pola foruma ignorira više sa tim tvojim porukama koje ponavljas iz stranice u stranicu.Postao si pravi nametnik isto si zlatica kad napada krompir jednostavno ne popustas.

Di si to izvuko ranu ti ljubim 

Jos bitnije je kaj je broj tih jezgri 95 posto ljudi na forumu od koristi jedino za gledat u tablicama u task manageru 

14 godina
overhaul kaže...
XXX kaže...

Onda će mo zaliti na ljeto, ipak će ga netko kupiti  he he, nije sve tak crno 

Pa... bez trolanja, ja sam stvarno namjeravao kupiti, i još mi to stoji, ali me zakočio AMD. Ne toliko sa ovim porodiljnim ryzrn mukama, ili lošim performansama (jer ono što me zanima, radi ok) nego 
najavom da spremaju još jaču liniju procesora i novi chipset koji bi konkurirao Intel E klasi. 
https://www.extremetech.com/computing/246232-rumor-amd-may-planning-16-core-32-thread-ryzen-titan-challenge-intels-broadwell-e-skylake-x

Ja isto kontam na ljeto slagat full amd konfu. No ništa dok ne vidim što će riješit sa memorijom i smtom koji je i dalje mušićav do bola.

16 godina
protjeran
rambox kaže...
Eto sad odjednom i5 7400 gle on košta 150dolara=opet če ga zgazit 4/4 otključani Ryzen za 130dolara.

Samo sta Ryzen nije 4/4 proc nego (2+2)/(2+2), to mozda prolazi za 8-core, al za quada je fail. 

Uvijek amd mora izbacit polukriplane procesore...

17 godina
ansha kaže...
rambox kaže...
Eto sad odjednom i5 7400 gle on košta 150dolara=opet če ga zgazit 4/4 otključani Ryzen za 130dolara.

Samo sta Ryzen nije 4/4 proc nego (2+2)/(2+2), to mozda prolazi za 8-core, al za quada je fail. 

A to čitaš iz kristalne kugle ili iz nekih recenzija? Možda su to napravili, jer tako ima više L3 cachea po jezgri, nego da su išli 4+0. Bit je, da je chip manji, manje košta i majne se grije. Uz puno manju cijenu, nego što je slabiji od Intelovih pandana. Da, nije najbolji, jer očito AMD još nije tu, ali to su riješili tako da su se ugnijezdili između u prazan prostor ponude sa odličnom cijenom. Intel će vikati 'mi imamo najbolje procesore', AMD će vikati 'naše cijene više daju performansi'. Kamo sreće da se pojavi i treći proizvođač, ne razumijem tu ogorčenost :)

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
17 godina
odjavljen
XXX kaže...
nicky.sl kaže...

Ne smeta mene što ti uzdižeš to "govance" već mene nervira ne samo tvoje nego i još nekih omalovažavanje i otvoreno vrijeđanje vlasnika Intel procesora.

Smeta me i ponašanje moderatora

Lol, pa ne shvaćaš me valjda doslovno u "vrijeđanju", pa i sam imam nekoliko intela po doma g4560, i3, i5. Ako vrijeđam vlasnike intela onda vrijeđam i sebe samo kaj se ne vriđam jer se ne poistovječujem sa komadom silicija. Sve je bilo u opuštenom i šaljivom tonu i ako je moja "oštrija " zajebancija shavčena pogrešno, ispričavam se tebi i ostalima. Nije mi namjera vrijeđati nikoga.

I fakat , ali fakat ne kužim zakaj vam smeta promocija jeftinog pentiuma koji donosi puno toga dobroga borbi PC sa konzolama...od početka vas nekoliko ga nemožete smisliti. Te je privješak za ključeve, te je jedva dobar za ispod televizora i sl. Mislim kužim zakaj, samo ako to napišem opet bu se netko uvrijedio. Čemu to guranje PCa u elitizam?

Ja ispod TV-a imam NUC sa celeronom N3050 - dakle slabije od toga prakticki ne postoji (ako cemo gledati novije generacije). I radi savrseno. Pod savrseno mislim na cinjenicu da reproducira 4k video @60 fps sa 30% opterecenja procesora a djeca na njemu cesto igraju minecraft. Za ispod TV-a ti definitivno ne treba nista jace...

Freak Show Inc.
17 godina
odjavljen
ansha kaže...
rambox kaže...

Nisu baš kriplani; prvo, moramo čekati bolje mem. kontrolere i RAM preko 4GHz pa ćemo dobiti i brži IB što će znatno popraviti one situacije gdje Ryzen u igrama gubi od Intela. IPC mu je super, a iduća serija procesora, recimo refresh, bit će bolji s taktom, boljim mem. kontrolerom i s obzirom da već sada daje rezultate po GHz bolje od Intela, ne vidim problem da ga i znatno preskoči.

Komunikacija resursima među istim threadovima nije nešto što je nužno. Cache problem će se riješiti kad Windowsi dobiju zakrpu koja kuži Ryzen.

prodajem jednu od mašina (onu za veš)
9 godina
nicky.sl kaže...

Ne smeta mene što ti uzdižeš to "govance" već mene nervira ne samo tvoje nego i još nekih omalovažavanje iotvoreno vrijeđanje vlasnika Intel procesora.

evo vlasnik sam intela i mogu reć da je precjenjeno smeće , performanse su u knap s neklokanim fx6300 ,i to ova ploća forsira 200mhz više na sve jezgre nego stock, srića pa san uzea es za nikakve novce inaće bi pustia suzu koliki je zajeb ovaj konkretni cpu.

Ti oćeš reč da ni u amd temi nesmimo napisat da je amd napravia dobar posal jer to vrijeđa vlasnike intela ?!?! lol lol lol lol

17 godina
Koji intel proc je u knap sa fx6300?
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
16 godina
AMD Ryzen CPU

Niste normalni :)

12 godina
dabar_solta_V2 kaže...
nicky.sl kaže...

Ne smeta mene što ti uzdižeš to "govance" već mene nervira ne samo tvoje nego i još nekih omalovažavanje iotvoreno vrijeđanje vlasnika Intel procesora.

evo vlasnik sam intela i mogu reć da je precjenjeno smeće , performanse su u knap s neklokanim fx6300 ,i to ova ploća forsira 200mhz više na sve jezgre nego stock, srića pa san uzea es za nikakve novce inaće bi pustia suzu koliki je zajeb ovaj konkretni cpu.

Ti oćeš reč da ni u amd temi nesmimo napisat da je amd napravia dobar posal jer to vrijeđa vlasnike intela ?!?! lol lol lol lol

Ja sam rekao da je AMD napravio odličan posao s Ryzenom jer to je činjenica i nimalo mi ne smeta što je to tako, dapače.

Meni smeta kad se vlasnike Intela naziva svakakvim nazivima zato što su vlasnici Intelovih procesora.

Svatko ima pravo kupiti što mu paše i što mu se sviđa bez obzira na cijenu ali ne treba se nekog vrijeđat i omalovažavat zbog njegovog izbora.

ništa mi se neda
9 godina
Patrick_cro kaže...

4c/8t broadw-e xeon na 2.8ghz , cjena u hrv oko 4kkn.

14 godina
Patrick_cro kaže...

Onaj prvi celeron bez keš memorije.

nicky.sl kaže...
dabar_solta_V2 kaže...

Ja sam rekao da je AMD napravio odličan posao s Ryzenom jer to je činjenica i nimalo mi ne smeta što je to tako, dapače.

Meni smeta kad se vlasnike Intela naziva svakakvim nazivima zato što su vlasnici Intelovih procesora.

Svatko ima pravo kupiti što mu paše i što mu se sviđa bez obzira na cijenu ali ne treba se nekog vrijeđat i omalovažavat zbog njegovog izbora.

A vlasnici Intela ono 90% foruma...

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.3.2017 10:14 (DarthMarkus).
17 godina
Usporedivat xeon 2.8 ghz sa fx 6300 nema ama bas nikakvog smisla, da je taj xeon precijenjen jest, ali tko ima imalo u glavi nece ga kupiti nego ce potraziti za tu lovu jaci proc i sa daleko vise jezgri. Zna se za sta je xeon namijenjen i za sta sluze ti procesori, drugi par rukava je da ima xeona po dobrim cijenama i mozes imati bolje perfomanse nego sta bi platio i7 proc, pogotovo ako imas plocu koja ne podrzava oc. Pogledaj samo 771 na 775 mod, pa 1366 socket xeoni koji podrzavaju oc. Bulldozer serija je bila dobra samo za multitasking, tek je sad amd napravio dobar posao, a r3 i r5 se tek trebaju pokazati kako ce raditi, ako ce ici oc do 4.5ghz uz manju cijenu od intela onda imaju sanse.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
9 godina
DarthMarkus kaže...
Patrick_cro kaže...

..

znaći ovo je u redu iako je laž, ali kad neko napiše da je intel precjenjen onda nije u redu?

Patrick_cro kaže...
Usporedivat xeon 2.8 ghz sa fx 6300 nema ama bas nikakvog smisla, da je taj xeon precijenjen jest, ali tko ima imalo u glavi nece ga kupiti nego ce potraziti za tu lovu jaci proc i sa daleko vise jezgri. Zna se za sta je xeon namijenjen i za sta sluze ti procesori, drugi par rukava je da ima xeona po dobrim cijenama i mozes imati bolje perfomanse nego sta bi platio i7 proc, pogotovo ako imas plocu koja ne podrzava oc. Pogledaj samo 771 na 775 mod, pa 1366 socket xeoni koji podrzavaju oc. Bulldozer serija je bila dobra samo za multitasking, tek je sad amd napravio dobar posao, a r3 i r5 se tek trebaju pokazati kako ce raditi, ako ce ici oc do 4.5ghz uz manju cijenu od intela onda imaju sanse.

pusti 771 1366 , uspoređujem baš ovaj xeon s fxom i ne diram se u te druge sokete.vidiš da usporedba ima smisla jer su doslovno u knap a fx košta novi petinu cjene. buldozer serija bila dobra za multitasking, a ovde je u knap i single i multi sa 5 generacija novijim intel cpu na slićne mhz!

a toćno to ko ima u glavi neće kupit ni 6950x ni 6900k ni 6850k ni 6800k pored ovih novih zen procesora, znaći nije omalovažavanje ekipe šta su kupili te procesore prije par mjeseci nego ovih šta bi sad to kupili.

14 godina
dabar_solta_V2 kaže...
DarthMarkus kaže...
Patrick_cro kaže...

..

znaći ovo je u redu iako je laž, ali kad neko napiše da je intel precjenjen onda nije u redu?

Isto kao tvoja usporedba sa xeonom

9 godina
DarthMarkus kaže...
...

vidi imam intel cpu svugdi i u mobitelu ćak, nisam fanboj niti me briga za te gluposti,niti imam zašto lagat tu.
usporedba je na mjestu.
inteli su neisplativi.

12 godina
dabar_solta_V2 kaže...
DarthMarkus kaže...
...

vidi imam intel cpu svugdi i u mobitelu ćak, nisam fanboj niti me briga za te gluposti,niti imam zašto lagat tu.
usporedba je na mjestu.
inteli su neisplativi.

Kako za što 

ništa mi se neda
11 godina
neaktivan

Pa zasto si ga onda kupio? Zasto imas mobitel koji u sebi ima intela? Zasto nisi kupio nesto isplativije?

Brain.exe has stopped working!
17 godina
Patrick_cro kaže...
 ako ce ici oc do 4.5ghz uz manju cijenu od intela onda imaju sanse.

Neće ići toliko, zapravo će vjerovatno jednako ići do 4.1GHz da ne bi poslije bilo masovne depresije :) Nude više niti uz manju cijenu, svi otključani uz jeftinije ploče za klokanje nego kod Intela. Oni koji gledaju da mijenjaju Intel računala radi igranja to neće morati raditi, a oni koju kupuju novi će ga svakako uzeti radi cijene i boljeg SMT-a. Postoji dovoljno tržišta za oba proizvođača

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
9 godina
ZeroC00l kaže...

Pa zasto si ga onda kupio? Zasto imas mobitel koji u sebi ima intela? Zasto nisi kupio nesto isplativije?

pa objasnia san ti sve, zato šta mi treba x99 za šta manje para a naša sam es na ebayu jeftino, zato šta su toliko loši ovi atomi da intel plaća proizvođaću da mu proda cpu ,pa su i mob jeftiniji a hardver je ok za moje potrebe, zato šta sam uze spor/jeftin laptop i zamjenia sve po guštu,btw tražin još 15.6 1080p panel koji paše na asusa ako neko ima/zna koji paše.... jelte zanima još nešto?

11 godina
neaktivan

Ne. Bilo mi je apsolutno nebitno. A i dalje mi je. Samo ne mogu shvatiti kad netko kaze da mu nesto treba, ali mu je skupo i neisplativo; iz toga proizlazi da ti uopce ne treba.

Brain.exe has stopped working!
9 godina
ZeroC00l kaže...

Ne. Bilo mi je apsolutno nebitno. A i dalje mi je. Samo ne mogu shvatiti kad netko kaze da mu nesto treba, ali mu je skupo i neisplativo; iz toga proizlazi da ti uopce ne treba.

what?..ostavi se mene i šta je meni isplativo ili ne ili šta meni treba ili ne to nije tu tema ni problem, prićam o performansama po cjeni.
xeon od 4400kn u odnosu na fx od 800kn je neisplativ jer su isti i po multi i po single core. fx ćak bolji na multi.

17 godina
ansha kaže...
rambox kaže...

Ajde Druže Tito primi na znanje, zakopaj se ispod tri tone zemlje melješ glupost koje niti pes ne bi s maslom pojel.

Gledaju se samo performanse, a kakva je konfiguracija na procesoru koga to briga ako ima kak spada performanse.Ovo kaj sam pozelenil, to ti je gotovo priča dakle 4/4 Ryzen vs i5 7400.A ti se dalje samo fino i kulturno zakopavaj sa budalaštinama sve dublje i dublje pod zemlju.

Od tebe nisam ništa drugo niti očekival, nego eto samo živčane trolerske glupandarije za dječiji vrtič.

Moraš ti još pojest puno žgancof, pa buš možda za par godina i skužil kakvu si to žutu idijotariju napisal na današnji dan.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.3.2017 12:37 (rambox).
12 godina
dabar_solta_V2 kaže...
ZeroC00l kaže...

what?..ostavi se mene i šta je meni isplativo ili ne ili šta meni treba ili ne to nije tu tema ni problem, prićam o performansama po cjeni.
xeon od 4400kn u odnosu na fx od 800kn je neisplativ jer su isti i po multi i po single core. fx ćak bolji na multi.

A zašto si uzimao Xeon od 4400kn kad imaš jači i jeftiniji za x99 čipset https://www.links.hr/hr/procesor-intel-core-i7-6800k-s-2011-3-3-4ghz-8mb-cache-gpu-hexa-core-bez-hladnjaka-050600018 

To što si ti napravio nikako mi nije jasno a ovdje pričaš o isplativosti, uloženo dobijeno i tako te šeme

ništa mi se neda
11 godina

"živčane trolerske glupanderije za dječiji vrtič"

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.3.2017 12:43 (Magibagi).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice