Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.741.228
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Re: AMD Ryzen CPU
Callisto kaže...

Stigao R7 1700. Trenutno na 3.7 GHz, nakon 30 min OCCT max temperatura 70 na ovoj stock zujalici. Matična Gigabyte b350 gaming 3 - memorija na 2933MHz bez problema. Pitanje za upućenije: kod dizanja napona u BIOSU koja je razlika između Dynamic Vcore i Dynamic VCore SOC i da li treba dizati obje vrijednosti jednako ili?

Vjerojatno jedini imas tu plocu na forumu tako da drugi jedino mogu googleat sta je to, a to mozes i ti.

17 godina
odjavljen
ansha kaže...

Cijena mora biti max 1600-1700kn, jer 7700K se nadje ispod 3k

7700K bez problema kupiš svugdje za 2600-2700 kn. 

prodajem jednu od mašina (onu za veš)
16 godina
protjeran
Tonči kaže...
ansha kaže...

7700K bez problema kupiš svugdje za 2600-2700 kn. 

Osim kod nas, a znas da neki ovdje ne priznaju kupnju van hr.

Doduse, neces dat manje od 2800kn ni da narucujes iz vani...

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.3.2017 9:51 (ansha).
15 godina

Navedi jednu trgovinu samo kod nas gdje košta 2600kn ?

16 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU
http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
18 godina
neaktivan
_mark0_69 kaže...

Za ryzen ti treba ddr4.

Znam da je to za nove... nego imaju neke memorije XMP, pa  posto dugo nisam imao AMD sistem  ili pravio. ne znam da li XMP kao tehniligija radi i u AMD-u

Za Intel znam jer imam i to u DDR2 obliku

Da ne glledam dzabe to sto ima a ne koristi AMD MB takvu tehnologiju

Ne bih znao reci da li ima razlike u cijeni sa i bez tog XMP

Hvala

-->-->--@
16 godina
odjavljen

radi

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
17 godina
odjavljen
itomic009 kaže...

Od kad smo dio civilizacije, čitaj EU, otad je "kod nas" 27 zemalja Europe, tako da - široko ti polje za potragu. Skupi Amazon ga naplaćuje 366 eura, što je 2713 HRK po skupom tečaju. Ima i puno jeftinijih trgovina, za 30-40 eura manje.

prodajem jednu od mašina (onu za veš)
16 godina
protjeran
Tonči kaže...
itomic009 kaže...

Od kad smo dio civilizacije, čitaj EU, otad je "kod nas" 27 zemalja Europe, tako da - široko ti polje za potragu. Skupi Amazon ga naplaćuje 366 eura, što je 2713 HRK po skupom tečaju. Ima i puno jeftinijih trgovina, za 30-40 eura manje.

Daj link na bilo koju a fa te s dostavom izadje ispod 2800kn, vidit ces da nece ici..

18 godina
XXX kaže...

http://wccftech.com/amd-ryzen-4-core-benchmarks-intel-core-i7-7700k/

Ovo izgleda odlično za 4 jezgre, samo nek puknu pravu cijenu.

Pa to je Zolkorn test, ili ono kaj sam ja linkal prije četri dana, dakle ciljani test 4ghz 4/8 Ryzen vs 4/8 Kaby lake.

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-cpu/224306.aspx?page=176&jumpto=5329022&sort=asc&view=flat

ansha kaže...

Ocvali Druže Tito 4/8 Ryzen pikira na cijenu od 200dolara, i7 7700K i dalje košta 350dolara ili EU 360-380eura.

Dalje je sve jasno dakle uloženo-dobiveno, dosta je i običan kineski drveni digitron da se to brzo izračuna.

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.3.2017 12:32 (rambox).
13 godina
odjavljen
ansha kaže...

Bolji je u svim igrama koje koriste sve jezgre a ima ih puno vise od 4, a i uzmi u obzir da 5820K mozes clockat 35% a 7700K jedva 10%..

Ne da mi se vise stavljat jedan te isti link... Mogu sam odvrti kad uhvatim vremena 4/8 i 6/12 u par igara na 720p da se vidi razlika...

Mnogo si oštrouman! Nepotrebno spominjanje OC-a kod procesora različite generacije i različitih početnih taktova. Mislim, ovakvu izvaljotku ne očekujem od tebe. Klok per klok, kaby je jači i kloka se više. Par igrica koje mogu nabit 12threadova svejedno mislim da neće pretvorit 4c/8t u bottleneck na rezi 1440p+ na većim detaljima.

Iako je 5820k odlična kupnja - ali x99 chipset, skuplja ploča i ono...pa haswell je starac već, potentan još uvijek ali starac u tech svijetu.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
13 godina
odjavljen
ansha kaže...

Daj link na bilo koju a fa te s dostavom izadje ispod 2800kn, vidit ces da nece ici..

2100kn, besplatna dostava. Doduše samo onima koji imaju nekog u americi da im dostave :)

Naravno da trollam. Da se naručuje iz sad-a valja platit sve namete, no 30% jeftinije nego u nas... ono, nevjerojatno.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
17 godina
neaktivan
Callisto kaže...

Stigao R7 1700. Trenutno na 3.7 GHz, nakon 30 min OCCT max temperatura 70 na ovoj stock zujalici. Matična Gigabyte b350 gaming 3 - memorija na 2933MHz bez problema. Pitanje za upućenije: kod dizanja napona u BIOSU koja je razlika između Dynamic Vcore i Dynamic Vcore SOC i da li treba dizati obje vrijednosti jednako ili?

ajde ako negjde možeš zavrtit aida64 memory test.

14 godina
neaktivan

Zadnji komentar:
Ryzen 7 1700 time postaje najpoželjniji novi procesor na tržištu za traženi novac (i možda najpoželjniji uopće).

To je to, best buy high end nema dalje 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.3.2017 12:57 (chaselol).
16 godina
protjeran
eywa33 kaže...

Mnogo si oštrouman! Nepotrebno spominjanje OC-a kod procesora različite generacije i različitih početnih taktova. Mislim, ovakvu izvaljotku ne očekujem od tebe. Klok per klok, kaby je jači i kloka se više. Par igrica koje mogu nabit 12threadova svejedno mislim da neće pretvorit 4c/8t u bottleneck na rezi 1440p+ na većim detaljima.

Iako je 5820k odlična kupnja - ali x99 chipset, skuplja ploča i ono...pa haswell je starac već, potentan još uvijek ali starac u tech svijetu.

Kako necu uzimat overclock u obzir kad svakako mislim clockat kao i vecina ovdje? Ne bi mi palo na pamet uzet 5820K da ga moram drzat na stocku.

Moje poimanje boljeg clockanja je koji u postotku ide vise iznad svog stock takta, tj. koliki je dobitak performansi u odnosu na stock.

18 godina
Callisto kaže...

Stigao R7 1700. Trenutno na 3.7 GHz, nakon 30 min OCCT max temperatura 70 na ovoj stock zujalici. Matična Gigabyte b350 gaming 3 - memorija na 2933MHz bez problema. Pitanje za upućenije: kod dizanja napona u BIOSU koja je razlika između Dynamic Vcore i Dynamic Vcore SOC i da li treba dizati obje vrijednosti jednako ili?

To je potpuno očekivano, ali takav CPU stres test realno nema previše veze sa normalnom upotrebom kompa.

Ako ti se da probaj ovo, spusti proc na 3.3ghz pa onda testiraj temperature.Zašto sad spuštanje na 3.3ghz, pa radi ovog na dolnjem linku dakle idealna Ryzen CPU frekvencija do 3.3ghz=stock hladnjak hladi bez ikakvih problema.

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-cpu/224306.aspx?page=166&jumpto=5326022&sort=asc&view=flat

Kakve su CPU temperature u normalnom korištenju, dakle taj Wraith Spire hladnjak+3.7ghz i klasično Windows šljakanje?

18 godina
odjavljen
rambox kaže...
Callisto kaže...

To je potpuno očekivano, ali takav CPU stres test realno nema previše veze sa normalnom upotrebom kompa.

Bitno da renderiranje po tvome spada u normalnu upotrebu kompa. A igranje je za psihijatriju.

I sta smo ono jos rekli? Da, digitalizacija...

Freak Show Inc.
13 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Evo ja isto kupujem novi komp, kupio bi odmah ali čekam da vidim kaj će biti kroz dva-tri tjedna kad izađe patch za Win 10 i možda koji za igre pa da vidim bude li kakvog pomaka. A i da dođu Ryzen ploče od Gigabytea. 

Trenutno mi ovak stoje stvari

Ryzen 1700:

+

Volim AMD i imam ga od 486-ice pa mi ga je gušt i dalje imati (486 80mhz, 5x86 133 (clockan na PR-160), K5-100, Athlon XP 2000+ (Palomino i T-Bred), A64-3000+, A64 4850e, Phenom II 960T @3.5ghzotključan na 6 jezgri)  Imao sam mislim samo četiri Intela i to kratko (P90, P133, P166 i sad u lapu 6700HQ) 

Mogu gledati 16 kućica u taks manageru

Najbolji za novac od R7-ica

-

Slaba ponuda ploča/coolera kroz slijedećih par tjedana

Neispeglana platforma

Intel 7700k

+

Brži u trenutnim igrama i većini desktop aplikacija i vjerojatno u igrama izdanim kroz 2g

Ima mini ITX ploču na tržištu pa bi mogao uzeti NXTZ Mantu

Koji god cooler/memoriju/ploču trenutno uzmem - paše i sve radi

-

Izgleda da je zadnji proc na LGA1151, tako da se neće moći ubaciti ništa jače kroz 2g

Isključivo subjektivna stvar, ali mrsko mi je uzeti sad proc sa 4/8 :)

14 godina
eywa33 kaže...
ansha kaže...

2100kn, besplatna dostava. Doduše samo onima koji imaju nekog u americi da im dostave :)

Naravno da trollam. Da se naručuje iz sad-a valja platit sve namete, no 30% jeftinije nego u nas... ono, nevjerojatno.

Jel oni vrše dostavu u SAD ili samo osobno preuzimanje u trgovioni??

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.3.2017 15:41 (volegradele).
13 godina
neaktivan
Callisto kaže...

SoC napon ne bi trebao dizati preko 1.2V pa provjeri koji je trenutni napon i prema tome odredi offset, VCore do 1.42V za 24/7 sa dobrim hlađenjem, vjerovatno 1.38V na zraku.

Jebodiah kaže...
_mark0_69 kaže...

Za ryzen ti treba ddr4.

Znam da je to za nove... nego imaju neke memorije XMP, pa  posto dugo nisam imao AMD sistem  ili pravio. ne znam da li XMP kao tehniligija radi i u AMD-u

Za Intel znam jer imam i to u DDR2 obliku

Da ne glledam dzabe to sto ima a ne koristi AMD MB takvu tehnologiju

Ne bih znao reci da li ima razlike u cijeni sa i bez tog XMP

Hvala

Za sada xmp može a i ne mora raditi na svim pločama, možda će biti potrebno ručno upisati timinge (ili ih malo "olabavit" ako su hynix) i napon.

18 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Ryzen nije apsolutno najbolji da daje najveći fps, ali  definitivno daje najbolji omjer perf/$ i W/$, što znači za servere dušu dalo

*Malo odstupanje od teme, naletio jučer na komp sa Sempronom 2800+ :) s 512 ddr 300MHz na 1.6MHz clock otvara Chrome tab 30 sekundi. S clockom na 1.8 i još 512MB RAM-a može se surfati.

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.3.2017 23:33 (hrvooje).
11 godina
ranko091 kaže...

ajde ako negjde možeš zavrtit aida64 memory test.

rambox kaže...

Kakve su CPU temperature u normalnom korištenju, dakle taj Wraith Spire hladnjak+3.7ghz i klasično Windows šljakanje?

oko 35 C idle, nakon pola sata Witchera 3 konstantno na 52-54 C. Zapravo dosta dobro hlađenje s obzirom na veličinu, no i dosta glasan čim se malo optereti  i to u silent profilu, tak da uskoro ide neki ozbiljniji hladnjak.

18 godina
chaselol kaže...

Zadnji komentar:
Ryzen 7 1700 time postaje najpoželjniji novi procesor na tržištu za traženi novac (i možda najpoželjniji uopće).

To je to, best buy high end nema dalje 

Ovaj zaključak ili kaj sam pozelenil na fotki, da nije autor testa pojel previše češnjaka pa se debelo zeznul.Solidne Multithread performanse, u čemu zapravo i u odnosu na koji proc možda i7 7700K, i gdje da nije možda Cinebench R15?

Ako R7 stock ima samo solidno ovo žutilo, onda je Rocco Siffredi prvoklasni gay.

As ti gospe treba pazit kaj se piše, jer to onda eto ovako na kraju fakat ispadne čista smijurija na kubik.

http://www.pcekspert.com/clanak/amd-ryzen-7-1700-recenzija/?pg=3

Uz R7 1700 nema ništa solidno, nego samo odlično dakle omjer uloženo-dobiveno=plati i nosi.

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.3.2017 14:50 (rambox).
17 godina
neaktivan
Callisto kaže...

oko 35 C idle, nakon pola sata Witchera 3 konstantno na 52-54 C. Zapravo dosta dobro hlađenje s obzirom na veličinu, no i dosta glasan čim se malo optereti  i to u silent profilu, tak da uskoro ide neki ozbiljniji hladnjak.

ajde konačno nešto vezano za temu da mi treba. hvala.

ako možeš odvrtit još kakve testove. recimo spustit memoriju na 2133, 2400 pa i to testirat, zanima me koliko gubim. u suprotnom uzimam 3200 kit također.

15 godina
neaktivan
ranko091 kaže...

ajde konačno nešto vezano za temu da mi treba. hvala.

ako možeš odvrtit još kakve testove. recimo spustit memoriju na 2133, 2400 pa i to testirat, zanima me koliko gubim. u suprotnom uzimam 3200 kit također.

Ja bi volio vidjeti isto, ali u Cinebenchu mt i st, npr. 2133, 2666 i 2933

Inače, koji kit memorije imaš? Corsair LPX od 3000MHz? Sve radilo na prvu ili si morao manualno podešavati?

Never let a computer know you are in a hurry.
18 godina

Windows sleep bug artificially increases Ryzen benchmarks

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
18 godina
Callisto kaže...

rambox kaže...

To je realno bolje od očekivanja, barem sad po ovakvim temperaturama dakle nije ljetno vrjeme.Nema tu puno mudrovanja, za ubuduče na 3.7ghz treba bolji/veči CPU hladnjak.

Treba imat u vidu, da je to proc od 65W dakle ako je na defoltu to je idealno za HTPC fanatike.Jedino cijena baš nije idealna, ali kad vidiš Multithread performanse na defoltu+niska potrošnja onda je sve jasno.

Ryzen R7 1700 do 3.3ghz, to če Wraith Spire hladnjak ohladit bez frke=Ryzen u energetski idelanim CPU frekvencijama.

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-cpu/224306.aspx?page=166&jumpto=5326022&sort=asc&view=flat

nixass kaže...

Windows sleep bug artificially increases Ryzen benchmarks

Linus usputno čavrljanje je beskorisno, ovo dole je onako precizno i realno nema frke sve štima.Nemoj da to vidi Intel ekipa, jer i ovako bez toga bugiča Ryzen ih gazi u Intel Powered benču.

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.3.2017 15:50 (rambox).
11 godina
IVOX kaže...

Inače, koji kit memorije imaš? Corsair LPX od 3000MHz? Sve radilo na prvu ili si morao manualno podešavati?

Da, Corsair LPX 3000MHz 2x8GB, po defaultu je bilo 2133, trebalo je u BIOSU uključiti XMP i onda je na 2933 i samo na 2933 bez obzira na postavke. Sa isključenim XMP radi samo na 2133, na 2400 ili 2666 neće bootati.

Aida64 memory test na 2133 i 2933 MHz: 

15 godina
neaktivan
Callisto kaže...
IVOX kaže...

Da, Corsair LPX 3000MHz 2x8GB, po defaultu je bilo 2133, trebalo je u BIOSU uključiti XMP i onda je na 2933 i samo na 2933 bez obzira na postavke. Sa isključenim XMP radi samo na 2133, na 2400 ili 2666 neće bootati.

Aida64 memory test na 2133 i 2933 MHz: 

Zanimljivo da ne radi između tih frekvenicja. Ako imaš vremena odvrti Cinebench na 2133 i 2933 u multi i single.

I ta razlika u L3 cache brzini je itekako bitna ako se to može ponoviti, tj. ako nije greška u očitavanju. To potvrđuje da brzina RAM-a ima velikog utjecaja na komunikaciju između CCX-ova i poboljšava performanse sigurno, pogotovo u igrama.

EDIT: koristi novu verziju AIDA64 KLIK kako vidim ona mijenja način kako se testira Ryzen i pogotovo L3

Never let a computer know you are in a hurry.
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.3.2017 16:13 (IVOX).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice