Da sam htjeo igrat na TV kupio bi konzolu. Gamepad ne podnosim za vecinu igri.
Dok ne probas igre tipa Witcher 3 i onda nikad se neces moci vratiti na tastaturu. Razlika nebo i zemlja, osim ako ne koristis neki shit od joypada. Xbox best 
Dok ne probas igre tipa Witcher 3 i onda nikad se neces moci vratiti na tastaturu. Razlika nebo i zemlja, osim ako ne koristis neki shit od joypada. Xbox best 
Pa o tome ti pricam Tonchi 
trebalo bi temu napravit ili test telki uz pc i konzole
koji proizvodjach i uz koje ige pase interpolacija
te kolko ima koristi od svega toga.
I jel stiglo to cudo tehnike 
Probao igra napravljena za konzole kao i skyrim. Probaj battlefield na PC i na konzoli.
@chaselol
potpisujem . sve igre osim fps-ova igram na tv sa wireless xbox controllerom u lezecem polozaju , kao da imam ps a a opet puno bolje :)
trkace , avionske i helikopterske arkade , igre tipa tomb raider , AC serijal i sl , cak i GTA tipk+mis jednostavno nemaju smisla .
koliko ti je trebalo da se naviknes na gamepad?
koliko ti je trebalo da se naviknes na gamepad?
za trkace igre ni minuta hehe , odmah sam vidio da je puno bolje , jos kad sam vidio da mogu dozirat gas i kocenje aaa , a za ove ostale jako malo . ne bi vise odigrao nista osim fps-a na monitoru i tipk+ mis , nema sanse . Moje misljenje :)
Ne zanemarivo, ako netko poželi složiti server
AMD_jamesProduct Manager
Validated means run it through server/workstation grade testing. For the first Ryzen processors, focused on the prosumer / gaming market, this feature is enabled and working but not validated by AMD. You should not have issues creating a whitebox homelab or NAS with ECC memory enabled.
Thank you for the answer! So, the AM4 platform / socket theoretically has everything to fully support ECC and it's only up to mainboard manufacturers. Is that correct?
AMD_Robert
Technical Marketing
Bingo.
--
What will AMD do to differentiate Ryzen from Core i5s such that gaming will see a benefit?
AMD_Robert
Technical Marketing
1) 6 cores and 12 threads.2) Overclocking.3) Precision Boost.4) XFR.This combination of features does not exist in the i5 stack. So I think adding more cores/threads and OCing are the big differences.
AMA reddit link. Nije loše znati, glavni arhitekt Zen projekta je tip imena Mike Clark po riječima Lise Su.
Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
Ok, konačno je stigao i nemogu više čekat, odmah sa nagurao u kučište 
ovo gore izgleda kao iskoristeni kondom

možda...... nije, to je stari hard disk
Za godinu dana Ryzen II
http://wccftech.com/amd-pinnacle-ridge-cpu-zen-2-core/
Pinnacle Ridge
IPC raste dodatnih 5-15%. Mogući čak i Zen 3 procesori.
hm, koliko sam skužio, to je procjena autora teksta
the company indicated that Zen would be followed up by Zen 2 and Zen 3 which would feature incremental performance improvements, new features and IPC gains over current revision of the Zen core.
AMD already gained a staggering 52% leap in IPC (Instruction Per Cycle) with their Zen architecture so we can expect further gains (5% – 15%) with the Zen follow-ups. AMD hasn’t detailed much about the Zen 2 architecture but their CEO, Lisa Su, confirmed in an Reddit AMA that they have a large team working on it ...
Given the IPC increase, we could be looking at anywhere from 60-65% total IPC increment over Excavator which is a huge leap in performance.
ja se nadam da ćemo se konačno odmaknuti od 5-10 ili 5-15% koje nam je intel servirao dosad, a ako to već nejde više, onda bar dodatna pojeftinjenja
konkurencija valjda mora na neki način djelovati na dosadašnji minimum koji smo dobivali
Ne vidim problem, samo refresh linije na istom socketu kako se unapređuje proizvodnja. Tko kupi sada ne gubi puno, tko kupi onda nije čekao uzalud. Ovak i onak ovo su procesori za idučih 4-5 godina.
Ne vidim problem, samo refresh linije na istom socketu kako se unapređuje proizvodnja. Tko kupi sada ne gubi puno, tko kupi onda nije čekao uzalud. Ovak i onak ovo su procesori za idučih 4-5 godina.
Ryzen definitivno nije za 4-5g iz jednog jedinog razloga a to je skoro pa nemogucnost bilo kakvog overklokanja da si s vremenom povecas tj uhvatis donekle perfomanse s vremenom starenja(citaj ipc-a)LP
Ryzen definitivno nije za 4-5g iz jednog jedinog razloga a to je skoro pa nemogucnost bilo kakvog overklokanja da si s vremenom povecas tj uhvatis donekle perfomanse s vremenom starenja(citaj ipc-a)LP
Da, ali je 50% jeftiniji pa kupiš dva svake 3 godine i imaš aktualan 6. :)
Pa sobzirom da je trenutno u vrhu piramide po brzini u svemu, dok u gamingu ga igre jedva dotaknu sa 50% iskoristivosti max uz odličan minimalni FPS u svemu, taj procesor je overkil trenutno za 99% korisnika. Pred njime je jako dug život. Za nekog nadubudnog naravno da nije, jer taj bu ionak kupio neš novo čim izađe, trebao ili ne. Ali to je već dosada ili stjepanjizam 
Netkome tko koristi jaci gpu tj voli ih mijenjati brzo ce doci na naplatu mali takt i slabiji ipc..
hvala, ali ne hvala!LP
ako ti procesor u vise stvari postane uskor grlo - vrijeme je za promjenu procesora a ne klokanje. nismo (valjda) vise u srednjoj skoli
Netkome tko koristi jaci gpu tj voli ih mijenjati brzo ce doci na naplatu mali takt i slabiji ipc..
hvala, ali ne hvala!LP
Pa valjda bu taj toliko evoluirao da se makne na 4K, pa nebu valjda ganjao 240hza na ful hd 
hvala, ali ne hvala!LP
Pa valjda bu taj toliko evoluirao da se makne na 4K, pa nebu valjda ganjao 240hza na ful hd 
pa s obzirom da Fullhd drzi cca 40% a 4k 1%...
ako 4k poraste na 3% za 5g budi sretan!lp
ako ti procesor u vise stvari postane uskor grlo - vrijeme je za promjenu procesora a ne klokanje. nismo (valjda) vise u srednjoj skoli
po tvojoj logici onda vec 7g najprodavanije intelove i7 K oznake kupuju samo srednjoskolci, dakle od 3000 pa do 20000kn, kaj je to klincima dati da bi se igrali overklokanja

hvala, ali ne hvala!LP
pa s obzirom da Fullhd drzi cca 40% a 4k 1%...
ako 4k poraste na 3% za 5g budi sretan!lp
Na koliko je hza tih 40% na full HD? kladim se da ih je prek 90% na 60 hza pa im ovakav procesor sigurno može trajati pet godina. Isto tak se kladim da će barem 90% njih u idućih pet godina ako se odlući na promjenu monitora to biti 4K, a ne nekakav full HD na 144 hza i sl.
po tvojoj logici onda vec 7g najprodavanije intelove i7 K oznake samo sredkupujunjoskolci, dakle od 3000 pa do 20000kn, kaj je to klincima dati da bi se igrali overklokanja

tvoji razlozi mi nisu relevantni nimalo, mislim da nisu nikom relevantni.
samo jos reci da te prastare xeone nisi overklokao jer nemas razloga ili logike, pitanje je sad!
drzim ga na stocku, na stocku igram GTA V sa RX470 sa prihvatljivim FPS.
klokao sam iz zajebancije da vidim kolko starac moze potegnut.
zapravo, ne da je na stocku nego je i HT iskljucen ;)
razmisljam uzet G4560 cisto iz razloga da imam vise USB3 i SATA6/M.2 portova.
za plocu i procesore mogu dobit bez beda love kolko mi treba za prelazak na novu platformu +DDR4 (a mozda i 4/8 ryzen upadne, vidjet cemo).
Ak ti je cilj ohladiti sobu bez paljenje klime uzmi slobodno G4560, proc na 100% i iz kompa puše hladan zrak 
Ak ti je cilj ohladiti sobu bez paljenje klime uzmi slobodno G4560, proc na 100% i iz kompa puše hladan zrak 
zimi mi temperatura nikad ne raste preko 22* iako nemam klimu, di jos i ovo :p
Ja bih prije rekao da onaj koji drzi proc koji se moze oc na stocku da nije normalan, ali svatko ima svoje. Eto ja po tvojem nisam normalan jer drzim proc na 4.2ghz uz jos manji napon nego sta mu treba na stocku.
reci mi di sam naveo "nenormalan" i kupim ti cijeli komplet koji ti je pod moj pc.
koji ce mi k* klokan procesor a takav mi ne treba? radi gusta? imam druge guste.
Ja bih prije rekao da onaj koji drzi proc koji se moze oc na stocku da nije normalan, ali svatko ima svoje. Eto ja po tvojem nisam normalan jer drzim proc na 4.2ghz uz jos manji napon nego sta mu treba na stocku.
?
?
undervolt...joj tonči sve ti treba crtati
Danas sam pročitao što se događa s Ryzenom kad je Windows power mode na balanced. Onda Ryzenovi senzori updateju stanje svakih 30ms, inače na performance modu svakih 1ms. To moraju popravit, inače ne radi dobro automatski overklok