Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.226.502
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
AMD Ryzen CPU

COD nije cpu zahtjevna igra, probaj GTA5.

16 godina
odjavljen
Re: AMD Ryzen CPU
ansha kaže...

I evo sa iskljucenim HT-om i 2 jezgre oliti i5... Zaklan... Razlika je 20-25fps u prosjeku...

Interesantno. :) Na kojem taktu je CPU?

prodajem jednu od mašina
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.1.2017 0:40 (Tonči).
15 godina
protjeran
Tonči kaže...
ansha kaže...

I evo sa iskljucenim HT-om i 2 jezgre oliti i5... Zaklan... Razlika je 20-25fps u prosjeku...

4.3ghz u oba slucaja

17 godina
ansha kaže...
Tonči kaže...
ansha kaže...

4.3ghz u oba slucaja

Jel to ova igra?
http://www.techspot.com/review/1235-deus-ex-mankind-divided-benchmarks/page5.html

Those of you running a Core i5 or above have little to worry about -- even the old Sandy Bridge 2500K kept up with newer models, not to mention the Core i3-6100 that managed to match the Ivy Bridge Core i5-3470 and beat the FX-9590 by a slim margin. The only processors to really suffer were Intel's dual cores without Hyper Threading and AMD's Athlon X4 860. Not a lot to say here, CPU utilization wasn't even at 50% on the 6700K when clocked at 2.5GHz. Overclocking your Intel processor for better frame rates in Deus Ex: Mankind Divided is pointless.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
15 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Tukci su vjerojatno vrtili ugradjeni benchmark koji slabo opterecuje procesor.

17 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

ansha krivo radis testiranje, prvo nabavi titan xp i nabi 8xaa pa onda mjeri! drugacije ti tonci(mozda jos neki) nece vjerovati! i

Tonči se ne igra sa amaterima...

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
12 godina
odjavljen
ansha kaže...

Evo ti dragi, 1080p very high/ultra i otkljucan fps... i5 bi bio u mrtvoj banani...

ansha kaže...

Hvala! Tonči? Maca popapala jezik? :)

Na previše sam mjesta vidio da je razlika stvarna. Neki dan sam upalio witchera, koji i nije pretjerano zahtjevan  za cpu... U gradu ga UBIJA, proc svako malo iznad 80% usage-a. Da i5... 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
14 godina
ivanzu kaže...

COD nije cpu zahtjevna igra, probaj GTA5.

U GTA V ga nikad nisam vidio iznad 80% opterecenja. Deatalji su na max, samo je view distance smanjen tako da korsti cca 3,5gb rama na grafickoj.

Kriva vam je percepcija - ti su procesori jos uvijek vrlo brzi. A i iznenadio sam se kako se svi kunu u AMD da multitaskong bolje radi u Windowsima - to je obicna glupost. S brzom memorijom i brzim SSD-om je A10-7800 u baratanju office alatima, mailom, browserom i sl. upola sporiji (od oka) nego ovaj I7.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.1.2017 6:01 (N!NO).
11 godina
AMD Ryzen CPU

Previše je tema otišla od ryzena. Ja mislim da cpu ne igra toliku ulogu koliko kućište. Što bolje i skuplje kućište, naravno i više ventilatora, to bolje performanse. E sad, možete misliti kako gta5 radi sa recimo cm cosmosom se!!

9 godina
Chico12 kaže...

Previše je tema otišla od ryzena. Ja mislim da cpu ne igra toliku ulogu koliko kućište. Što bolje i skuplje kućište, naravno i više ventilatora, to bolje performanse. E sad, možete misliti kako gta5 radi sa recimo cm cosmosom se!!

kad ti nisu bitni ventilatori,ajde odspoji sve svoje pa probaj nešto igrat hh.
tema nije otišla nigdi i neko možda želi proćitat kako se neke stvari ponašaju s ht/bez u novim igrama i ima li sto jezgri smisla. pogotovo budući kupci 8/16 ryzena

13 godina
protjeran
Koji buduci? Pa vec svi imaju i7..😎
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
14 godina
Stjepanj kaže...
Koji buduci? Pa vec svi imaju i7..😎

Ne dam ja svoj i3 2100... Meni je za WoT, što jedino igram, i za surf i7 overkill...

A što se tiče Ryzena, nek bude što bolji i jeftiniji pa za koju godinu, možda i zamijeni moj Sandy...

Nisam ja ništa prčko.
17 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Meni sam nije jasno kak i dalje pronalazite motiva ulagati u komp na nivou polovnog auta, za ovako izlizane i ponavljajuče igre (ne dotičem se onih koji to kupuju za posao). Pogotovo netko tko si može prištiti takav komp, za pretpostaviti je da nije jučer počeo raditi i da ima gaming iskustva i pitanje je kak mu to sve skupa već nije dosadno i izlizano. Mislim igram se i ja i igart ću se, ali ne vidim ni jednu jedinu igru koja bi me natjerala u takve skupe zahvate. Kaj nije bolje malo se prošetati po Rimu, Parizu, Londonu...prije smrti 

16 godina
odjavljen
eywa33 kaže...
ansha kaže...

Evo ti dragi, 1080p very high/ultra i otkljucan fps... i5 bi bio u mrtvoj banani...

ansha kaže...

Hvala! Tonči? Maca popapala jezik? :)

Na previše sam mjesta vidio da je razlika stvarna. Neki dan sam upalio witchera, koji i nije pretjerano zahtjevan  za cpu... U gradu ga UBIJA, proc svako malo iznad 80% usage-a. Da i5... 

Meni maca nikad ne papa jezik, a kad nemam pravo, to i kažem. No, ne vjerujem ansha za ovaj test. Testirat ću sam. :) Probao sam već DeusEx i ovo nisu realni rezultati. 

Uostalom, gore je već objavljen link i na testove koji pokazuju drugačije.

Inače "80%" nije "ubijanje". To je sasvim jasan pokazatelj da je i5 i više nego dovoljan.

Što se tiče općenito i5 i i7, oba procesora imaju jednak broj jezgara na jednakom taktu. HT je samo tehnologija koja može iskoristiti neiskorištenu opterećenost pravih jezgara (npr. tvoj je na 80% kad je najgore) za programe koji ne mogu opteretiti jednu jezgru teškim zadatkom, ali mogu više jezgara s više laganih. Ne, i7 ne stvara magično više performanse jer nema više od 4 jezgre.

Svaki realan test koji 100% opterećuje procesor dat će jednake rezultate na i5 i i7 na istom taktu.

Inače, evo dokaz da razlike nema: 

prodajem jednu od mašina
13 godina
protjeran
Jbga neki vise vole prosetati po Novigradu, Liberty Cityu...😎
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
15 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Sad i ti odvrti ugradjeni benchmark pa reci da razlike nema 

I molim te mi objasni zasto svaki rendering engine daje ~30% bolje rezultate sa HT-om ukljucenim? 

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.1.2017 9:18 (ansha).
16 godina
odjavljen
ansha kaže...

I molim te mi objasni zasto svaki rendering engine daje ~30% bolje rezultate sa HT-om ukljucenim

To nikako nije istina.

prodajem jednu od mašina
15 godina
protjeran
Tonči kaže...
ansha kaže...

I molim te mi objasni zasto svaki rendering engine daje ~30% bolje rezultate sa HT-om ukljucenim

To nikako nije istina.

Bogami svaki koji sam ja probao, ukljucujuci najsire koristeni vray. Eno i cinebench ti to pokazuje..

9 godina
AMD Ryzen CPU

evo wprime namješten na 4 pa na 2 threada.

12 godina
XXX kaže...

Meni sam nije jasno kak i dalje pronalazite motiva ulagati u komp na nivou polovnog auta, za ovako izlizane i ponavljajuče igre (ne dotičem se onih koji to kupuju za posao). Pogotovo netko tko si može prištiti takav komp, za pretpostaviti je da nije jučer počeo raditi i da ima gaming iskustva i pitanje je kak mu to sve skupa već nije dosadno i izlizano. Mislim igram se i ja i igart ću se, ali ne vidim ni jednu jedinu igru koja bi me natjerala u takve skupe zahvate. Kaj nije bolje malo se prošetati po Rimu, Parizu, Londonu...prije smrti 

A šta ćeš kad volim imat' 

neda mi se
15 godina
protjeran
Tonči kaže...

Ma bravo, ja okacim video, ti kazes nevazno, bitno je vlastito testiranje. Ja testiram osobno, ti mi kao odgovor okacis video. Zivili dvostruki kriteriji!

12 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Ovo s prelazi granice... ako je, naime, u stanju reći da ne vjeruje Anshinom testu, odn. drugim riječima da Ansha laže, onda stvarno... Ali ne samo on, već i Digital foundry, poneki amaterski tjuberi... Urota od strane intela da se i7 bolje proda. To je to, stoposto. Svi smo se urotili.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
14 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Tonci, vrati se u realnost, stvarno pricas nebuloze, a znam da imas vrhunsko znanje.

17 godina
XXX kaže...

Pa secemo se, tko kaze da ne :)

Ali ja nemam ni za skup komp...

12 godina
odjavljen
Tonči kaže...

... a kad nemam pravo, to i kažem. 

Pa kaživiše... kad valjda i ptice na grani znaju da ovo što govoriš nema smisla. Već smo pričali, već si i sam tvrdio da će u ponekim igrama i7 DATI bolji fps. Te poneke igre postoje, ima ih nekolicina, aaa naslovi, i7 daje bolje rezultate. period.

Tonči kaže...

Inače "80%" nije "ubijanje". To je sasvim jasan pokazatelj da je i5 i više nego dovoljan.

Inače, 80% usage-a na 8threadova bi za 4 threada i5ice bilo 160% usage-a; dakle, UBIJANJE za jadnu i5-icu, a ni i7 se ne provodi baš bajno na 80% usage-a cpu nezahtjevne igre. BF4/1 mogu i više opteretiti na MP. Crysis isto.

Tonči kaže... 

Što se tiče općenito i5 i i7, oba procesora imaju jednak broj jezgara na jednakom taktu. HT je samo tehnologija koja može iskoristiti neiskorištenu opterećenost pravih jezgara (npr. tvoj je na 80% kad je najgore) za programe koji ne mogu opteretiti jednu jezgru teškim zadatkom, ali mogu više jezgara s više laganih. Ne, i7 ne stvara magično više performanse jer nema više od 4 jezgre.

Teorija mi je donekle poznata, i nebitna. Praksa je bitnija i jasnija.

Tonči kaže... 

Svaki realan test koji 100% opterećuje procesor dat će jednake rezultate na i5 i i7 na istom taktu.

Cinebech je "test".

Cinebench opterećuje procesor 100%.

i7 na Cinebenchu daje UVIJEK veće rezultate od i5.

TONČI JE U KRIVU.

evo još jedan zanimljiv klip, mislim urota.

i5 je na 100% gotovo konstantno. i7 je iznad 50% gotovo konstantno. i5 ima u prosjeku 10-20% manji fps.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.1.2017 11:40 (eywa33).
16 godina
odjavljen
ansha kaže...
Tonči kaže...

Ma bravo, ja okacim video, ti kazes nevazno, bitno je vlastito testiranje. Ja testiram osobno, ti mi kao odgovor okacis video. Zivili dvostruki kriteriji!

Pa nije li to tvoja metoda?  Nađeš video koji ti odgovara. Eto, govoriš li da moj video laže?

ansha kaže...
Tonči kaže...
ansha kaže...

I molim te mi objasni zasto svaki rendering engine daje ~30% bolje rezultate sa HT-om ukljucenim

To nikako nije istina.

Bogami svaki koji sam ja probao, ukljucujuci najsire koristeni vray. Eno i cinebench ti to pokazuje..

Govorimo o igrama, a ti kreneš sad s cpu ray/path tracingom koji nema apsolutno nikakve veze ni s igrama ni s renderingom u igrama. Osim toga, nitko ne renderira više ništa na cpu-ima.

prodajem jednu od mašina
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.1.2017 11:41 (Tonči).
9 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Naravno da je i7 bolji, hoces gejming, rendering, sta god... i7 ce uvijek dati bolji rezultat, ovo je vec postalo dosadno sa tim osporavanjem usprkos tome sta 95 posto interneta govori drugacije.

12 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Ovo mi je u rangu urota o ne-slijetanju na Mjesec, ravnoj zemlji i sl. Eno onaj gore video što sam linkao. Jedini odgovor kojeg "i7-denyer" može dati je - urota, laž, fejk, fotošop i sl. 

nema smisla. I5 je u većini = i7. No postoje slučajevi gdje će i7 sa ht-om dati bolji rez, točka. 

9 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

AMD Ryzen CPU tema btw

jel netko uspio iskopat kaj novoga?

u ovoj sumi offtopica, vidjeh negdje da je netko napisao da ce faliti ploca.

pouzdano znam da Asus i Gigabyte imaju spreman line up za sva tri segmenta, low, mid, high 

17 godina
odjavljen
X3M kaže...

AMD Ryzen CPU tema btw

jel netko uspio iskopat kaj novoga?

u ovoj sumi offtopica, vidjeh negdje da je netko napisao da ce faliti ploca.

pouzdano znam da Asus i Gigabyte imaju spreman line up za sva tri segmenta, low, mid, high 

Barem maticnih ploca i grafickih ima i previse zadnjih godina...

Freak Show Inc.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice