Autocad-problem s printanjem

poruka: 23
|
čitano: 6.100
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pokušao sam crtež koji sam napravio u autocadu isprintati na svom pisaću hp deskjet 3745.Problem je u tome kada izaberem u plotu svoj printer,piše: "driver cannot be find".Kako ga instalirati da radi i za autocad?

Kako riješiti ovaj problem ?

16 godina
neaktivan

Hoće li netko odgovorit pobogu ???????????????????????????????????

15 godina
Re: Autocad-problem s printanjem
lebron kaže...

Hoće li netko odgovorit pobogu ???????????????????????????????????

Koji OS imaš?

Koji AutoCAD koristiš?

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
16 godina
neaktivan

Hvala na pomoći,imam autocad 2008 i os windows 7 ultimate,a printer mi je hp deskjet 3745.

15 godina
lebron kaže...

Hvala na pomoći,imam autocad 2008 i os windows 7 ultimate,a printer mi je hp deskjet 3745.

Driver je od OS-a ili si ga skinuo s HP-ovih stranica? Kako ide printanje drugih dokumenata?

AutoCAD ne treba posebne drivere već jako dugo već koristi sistemske printere.

Pokušaj pod page setup podesiti postavke za ispis. Odaberi pisač, veličinu papira, mjerilo a za oblik ispisa odaberi layout. Postaj što si dobio nakon page setupa.

16 godina
neaktivan

Drivere sam dobio na cd-u već otkada.

Ostali dokumenti kao npr. word datoteke se dobro printaju,jedino jpeg datoteke gdje moram prvo staviti na normal quality da bi mi isprintao preko cijele stranice kako i treba,inače,ako stavim npr. fast draft ili fast normal quality,ne isprinta dobro,nego umanji znatno i smjesti sliku negdje desno u gornjem kutu.Ne znam što bi tu mogao biti problem pošto je prije i na fast draftu printalo preko cijele stranice.

Što se tiče plota u autocadu,ja izaberem a4 format itd.,i odaberem svoj printer,međutim kada ga odaberem,piše da driver ne može biti pronađen.To mi je malo čudno,jer zašto ga onda uopče ima u  izborniku za plotterse.

Uglavnom,trebam napraviti okvire kao podlogu za jedan crtež,npr. odmaknuti 20 mm od lijeve strane,od ostalih strana po 5 mm.I problem je onda kada i stavim u send to one note ili smart pdf printer i sl.(pošto mi neće printer) isto mi ne bude ista udaljenost između okvira i ruba papira kakva je u autocadu u originalu.

15 godina
lebron kaže...

Drivere sam dobio na cd-u već otkada.

Ostali dokumenti kao npr. word datoteke se dobro printaju,jedino jpeg datoteke gdje moram prvo staviti na normal quality da bi mi isprintao preko cijele stranice kako i treba,inače,ako stavim npr. fast draft ili fast normal quality,ne isprinta dobro,nego umanji znatno i smjesti sliku negdje desno u gornjem kutu.Ne znam što bi tu mogao biti problem pošto je prije i na fast draftu printalo preko cijele stranice.

Što se tiče plota u autocadu,ja izaberem a4 format itd.,i odaberem svoj printer,međutim kada ga odaberem,piše da driver ne može biti pronađen.To mi je malo čudno,jer zašto ga onda uopče ima u  izborniku za plotterse.

Uglavnom,trebam napraviti okvire kao podlogu za jedan crtež,npr. odmaknuti 20 mm od lijeve strane,od ostalih strana po 5 mm.I problem je onda kada i stavim u send to one note ili smart pdf printer i sl.(pošto mi neće printer) isto mi ne bude ista udaljenost između okvira i ruba papira kakva je u autocadu u originalu.

To moraš podesiti u AutoCAD-u. Odi na Page setup, odaberi printer i odi na properties. Ovdje odaberi Modify standard paper sizes (Printable area). Odaberi svoj papir u donjem prozoru i klikni modify. Sve margine setiraj na 0 i klikaj next do kraja. Na ovaj način dobiješ cijeli papira kao prostor za printanje. Ukoliko nemaš printer koji je sposoban printati od ruba do ruba uvijek ćeš imati problema s marginom (posebno donja). Zato vodi računa o tome i utvrdi koja ti je granica do koje možeš ići s donjom marginom (netoda pokušaja i pogreški). Kada govorim o marginama tu mislim na okvir tvog crteža. Ja kod printanja na A4 obično vanjski okvir stavim u layer koji se ne printa a unutarnji malo podesim (čitaj povećam pomak donje crte od ruba).

16 godina
neaktivan

Stvar je u tome što ne mogu ući u properties kad izaberem svoj printer,jer mi vrati na none.

15 godina
lebron kaže...

Stvar je u tome što ne mogu ući u properties kad izaberem svoj printer,jer mi vrati na none.

Ajde napravi slijedeće. Sa HP-ovih stranica skini driver za svoj OS. Ukloni postojeći printer i instaliraj driver nanovo.

16 godina
neaktivan

Neću se sada praviti da znam u čemu je problem, ali trebaš znati da AutoCAD na sedmici radi stabilno tek od verzije 2010.

edit: jel ti printa iz drugih programa?

''I don't believe in a lot of things but I do believe in duct tape.''
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.2.2011 14:42 (blacko).
16 godina
neaktivan

Instalirao sam i autocad 2010 i opet ista stvar.

16 godina
neaktivan

Pokušao sam s onim add a plotter wizard i odabrao have disk pošto imam instalacijski disk i tražilo me za neku hif datoteku,a ne znam gdje da je nađem.

15 godina

Jesi li skinuo drivere s HP-ove stranice?

16 godina
neaktivan

Mi smo u školi isto imali problema sa printanjem nacrta iz autocada .. znam da smo poštelavali opcije printera , pejzaž ili tak nešto .. ne sjećam se točno .

You may say that I'm a dreamer But I'm not the only one I hope someday you'll join us And the world will live as one .......
15 godina

Ima jedna malo primitivna fora ali pali. Budući kod tebe printer printa sve ostalo osim AutoCAD-a pokušaj ovo. Iz AutoCAD-a isplotaj u .pdf (odaberi DWG to PDF printer). Nakon toga isplotaj .pdf ali vodi računa o tome da isključiš smanjivanje ili uvećanje (postavi na none) kako bi dobio plot u odgovarajućem mjerilu.

Znam da nije pravo rješenje ali će ti barem pomoći dok ne uspiješ otkloniti problem.

17 godina
Cudno jer to sto te izbaci na 'none' autocad radi kada ne nade printer na lokaciji (mrezni printer, usb port itd) a vecinom je do windows drivera printera (autocad ne treba poseban printer driver). a printer printa test page ili iz iz notepada ili bilo kojeg drugog programa? Vidi li se printer u windowsima, u control panelu pod printers? Ako ne ili ne printa ni iz drugih programa, reinstaliraj printer u windowsima.
16 godina
neaktivan

Idem sad skunuti nove drivere za printer.Javit ću se kasnije.

16 godina
neaktivan

Ne mogu nigdje naći drivere.

Nije mi jasno to što sam sada otišao u upravljačku ploču na add or remove programs i printera tamo uopće nema.

Ne znam odakle da napravim update.

15 godina
lebron kaže...

Ne mogu nigdje naći drivere.

Nije mi jasno to što sam sada otišao u upravljačku ploču na add or remove programs i printera tamo uopće nema.

Ne znam odakle da napravim update.

Ako imaš Windows 7. Ovo ti je recept. Ukloni tragove printera iz winsa, prije toga otkopčaj printer. Restartaj windowse, provjeri pod devices da li je printer još uvijek tu. Ako ga nema priključi printer na računalo i windows update bi trebao odraditi sav posao oko drivera. Ako se automatski ne starta (u što sumnjam) odi na update i forsiraj provjeru.

16 godina
neaktivan

Ipak je problem bio u printeru.Dobro je što imam dva sustava-xp i win7.Na xp-u mi je printer dobro instaliran pa sam instalirao autocad 2008 na xp i sad autocad prepozna printer i sve je u redu.

Hvala svima na pomoći.

Samo da pitam da li se može u autocadu mijenjati print area,npr.,probao sam staviti okvire-25 mm s lijeve strane,5 mm s desne,gornje i donje strane,jedino što mi nije dobro napravio je donja strana,isprintao je otprilike 10 mm od ruba lista a ne 5 kako sam nacrtao.

15 godina
lebron kaže...

Ipak je problem bio u printeru.Dobro je što imam dva sustava-xp i win7.Na xp-u mi je printer dobro instaliran pa sam instalirao autocad 2008 na xp i sad autocad prepozna printer i sve je u redu.

Hvala svima na pomoći.

Samo da pitam da li se može u autocadu mijenjati print area,npr.,probao sam staviti okvire-25 mm s lijeve strane,5 mm s desne,gornje i donje strane,jedino što mi nije dobro napravio je donja strana,isprintao je otprilike 10 mm od ruba lista a ne 5 kako sam nacrtao.

Bez kupnje novog printera to nećeš moći riješiti. To je hardversko ograničenje vezano uz tvoj printer.

13 godina
neaktivan

Ovako, imam problem.

Imam nacrtati jednu shemu uređenja gradilišta u mjerilu 1:200.

PARCELA IMA DIMENZIJE 120M x120M.

Kako to nacrtati u cadu u mjerilu i isprintati na a0 papir.

ne mislim ja printati nego odnijeti u kopiraonu..ali bitno mi je samo da znam kojim dimenzijama ću crtati?

itko?

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.6.2012 14:10 (ivan888888).
13 godina
neaktivan

Molim vas, hitno jee!!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice