Ateisti ili teisti ili nešto treće? zaključana tema

poruka: 3.222
|
čitano: 421.704
|
moderatori: pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan
Re: Ateisti ili teisti ili nešto treće?
@captain_soap_McTawish
Ja ne govorim o kriminalu, nego o sustavu vrijednosti. Evropa više ne spaljuje vještice zato jer je odbacila doktrinu da su crkveni spisi iznad ljudskih prava, a društva na istoku to još uglavnom nisu učinila.

Tvoj komentar o desničarenju je upravo jedan od većih problema na zapadu - bilo kakva kritika muslimana je neprihvatljiva. To je ono što će dovesti fašiste na vlast, jer ljudi polako uviđaju da ljevica i centar nemaju rješenje, tj. da ni ne dozvoljavaju da se uopće govori da problem postoji.
Ja se ne bojim islamskih terorista, bojim se naših domaćih evropskih fašista, koji su u usponu, a kojima ovo zabijanje glave u pijesak ide na ruku. Ta šačica je do sada bila nemoćna, ali vidjeli smo kako se ljudi kada se osjete ugroženima rado priklone takvima. Ljevica i centar se boje da će ako priznaju da problem postoji time ga povećati, no tada bi bar njime mogli upravljati. Ovako on svejedno raste, ali im izmiče kontroli.
Imamo nova kola radi dojma, imamo stav kad nemamo pojma...
18 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Ovo što radiš ti je logička pogreška: https://en.wikipedia.org/wiki/No_true_Scotsman

1) Sad će na kraju ispasti da je Islam religija mira, jer oni koji su "nemirni" zapravo nisu pravi muslimani, ne? Isto kao kod kršćana, kad neki kršćanin napravi neku pizdariju koja se može opravdati nečime iz Biblije, onda on nije pravi kršćanin jer je to trebao shvatiti preneseno, ne?

2) Stvarna situacija na terenu te pobija. 3) Samo jedan vrlo mali dio muslimana je nasilan, no isto tako istraživanja pokazuju da značajan (zabrinjavajući) dio muslimana podržava nasilje. Pogotovo kad se radi o muslimanima iz pretežito muslimanskih zemalja. Pogledaj recimo koliki postotak muslimana podržava fizičko kažnjavanje zbog stvari poput krađe, koliko ih podržava kamenovanje zbog preljuba, koliko ih podržava smrt za one koji žele otići iz islama. http://www.pewforum.org/2013/04/30/the-worlds-muslims-religion-politics-society-exec/

4) Pa mi je nekako čudno da tako veliki postoci muslimana u pretežito muslimanskim zemljama pogrešno tumače Kuran. A ti, eto, ispravno.

5) Religijske knjige su jako zeznuta stvar - svatko si u njima, uz dovoljno mašte, može naći opravdanje za sve i svašta. Zato bi religijske knjige trebalo "prepisati" tako da se sve u njima ima za shvatiti doslovno, pa onda nema izmotavanja.

Zašto repliciraš o nečemu o čemu nisam pisao, a ne ono o čemu sam pisao? Lakše ti napadati stav o fizičkom kažnjavanju nego tumačenje o terorizmu? Da li sam ja to igdje spominjao ili branio? Hoćeš reći ako se negdje odobrava fizičko kažnjavanje, onda je to definitivno odobravanje i za terorizam? Koliko ti pogreški ovdje praviš. 

Pa jel' vidiš da ja pričam o terorizmu, da neki na forumu kao i uvijek stereotipno optužuju kako su izvori djelovanja za terorizam nekih muslimana u Kur'anu, a nisu. Neki to tvrde kao utvrđenu činjenicu (Visak i lovacmaki) pa kada sam zatražio da citiraju gdje to piše, citirali su dio objave u kojoj se definiše samoobrana. Znači, na forumu je prisutno obično vađenje iz konteksta, klevetanje i izvrtanje činjenica. Ti uopće ne repliciraš na to, nego na neko drugu vrstu nasilja.  

1) I jeste, Islam je religija mira (arapska riječ koja znači pokornost Bogu, nastala iz riječi selam što znači mir, muslimani se pozdravljaju sa Eselamu alejkum - Mir s tobom/vama) i sam kažeš "Samo jedan vrlo mali dio muslimana je nasilan", pa prema tome ne treba zbog manjeg broja ekstremista osuditi većinu koja se ne ponaša tako i koja osuđuje ekstremizam i terorizam.  Ne koristim takve kategorizacije da li je neko pravi kršćanin ili musliman. Ono što mogu reći da je netko u zabludi po nekom pitanju i za to ću kada to kažem dati argumente.  

2) Stvarno stanje na terenu me ne pobija ni u kakvom slučaju, jer sam dao argumente da terorizam nema oslonac u Kur'anu. Činjenica jeste da postoje ekstremisti koji opravdavaju svoje djelovanje vađenjem ajeta iz konteksta, ali ti ajeti ni u kojem slučaju nisu izvor terorizma niti ga podržavaju.

3) Pročitao sam prvu stranicu sa tog linka u kojem su sumiran zaključci i ja ne vidim nikakav značajan niti zabrinjavajući dio muslimana podržava nasilje niti da većina podržava nasilje. Sumarizacija ankete se svodi da većina podržava slobodu vjeroispovijesti drugih religija, da osuđuju ubijanje, terorizam, da se šerijatski zakon uglavnom treba odnositi na muslimane po pitanju imovine i porodičnih stvari, zatim da značajno mali broj podržava fizičko kažnjavanje u slučaju krađe, ubijanje zbog apostazije ili kamenovanje zbog preljuba. Btw, samo da se spomene da je anketirano ukupno 38.000 ljudi u čak 39 zemalja sa milionskim populacijama i izvlačenja postotaka i termina "značajni" i "zabrinjavajući" su toliko smiješni kao gledanje pod povećalom. 

4) Koji su to veliki postoci i tko pogrešno tumači Kur'an? Nađi ajete na koje se pozivaju pa ćemo pričati o tome ko pogrešno tumači.  

5) Donekle bi se mogao složiti sa time, ali ću lično uvijek dati prednost miroljubivijem tumačenju. 

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.4.2017 15:26 (boxer).
17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Baksa, ne znam za tog tipa Tim Poola, ali Svedjo iz Stockholma mi je jedan od najblizih frendova i s njime sam cesto pricao o imigrantima. Mentalitet je takav da, u usporedbi s njime, ja ispadam teski rasist. Vijesti o imigrantskim problemima uglavnom ne postoje na svedskim portalima, na svedskom jeziku - sad, moguce je da je u pitanju cenzura, ali po onom sto sam ja vidio, ti problemi uopce ni ne postoje.

Sto se tice integracije - drzava ih integrira na silu! To znaci da su napravili plan kako i gdje raseliti obitelji da sprijece nastajanje ghetta, i raselili su ih na sjever. U pocetku je bilo prosvjeda, neki ljudi i obitelji su vikali da oni ne idu nigdje, no dosla je policija, vojska, ukrcali su ih u buseve i pravac na sjever. S druge strane, u tim sjevernim gradicima su svaku obitelj lokalci docekali otvorenih ruku, i kad su otisli napraviti survey nakon par mjeseci - maltene svaka obitelj je bila presretna.

Ono sto ide tebi u korist su statistike iz vremena kad su skandinavci udomacili "nase". Govorili su mi prijatelji, uz pivo, kako nisu takve razine nasilja i kriminala vidjeli dok nisu primili balkanske imigrante. Mozebiti hear/say ali vrijedno je spomena.

Velika kolicina 'tudje kulture' odjednom moze biti problematicna, i mislim da nema nikakvog problema u tome sto starosjedioci zele zastititi svoju, ali to se radi na nacin da drzava intervenira i sprijeci stvaranje getoa.

U francuskoj je vec kasno za to i jako su getoizirani, i ne znam sto oni mogu napraviti da to rijese.

Nijemci su, on average, opet samo pricam hear/say od prijatelja - vrlo nezadovoljni. Od tri prijatelja iz Nemcije (:-D), roditelji od svo troje planiraju seliti sada, pod stare dane, negdje drugdje. Vecina ih gleda US i Kanadu. Kazu da je ovo s imigrantima "postalo nenormalno".

Smatram, kao moj svedski kolega, da imigrante ne treba samo pustiti u zemlju vec poslati brodove i buseve po njih te ih izvuci van rata. Ono gdje se ne slazemo jest da ja smatram da kad se ta podrucja oslobode i kad rat zavrsi - imigrantima se treba ukinuti izbjeglicki status te ih staviti u proceduru ekonomskih imigranata, gdje onda mogu imigrirati permanento bas kao i ostatak svijeta - skillova, testova jezicnih sposobnosti, psiholoskih testova i ostalog. Ako ne mogu zadovoljiti uvjeta, treba ih deportirati natrag bas kao i ostale ekonomske imigrante. Moj frend smatra da to nije losa ideja ali da je nepotrebna jer ono sto je svedska vlada napravila (raseljavanje, ucenje jezika, poslovi) bi trebalo integrirati imigrante vrlo brzo.

Kanada, s druge strane, ima specijalan sistem gdje se o izbjeglicama brinu starosjedioci, uglavnom stariji ljudi, i to tocno jednu godinu. U tih godinu dana, ti sponozori im pomazu snaci se sa stanovanjem, poslovima, skolom za djecu, autobusnim linijama, etc etc etc... Citao sam nedavno poduzi clanak o tome, i bilo mi je zanimljivo citati kako medju imigrantima vec sada postoji kalkulacija kako im se vise isplati biti na socijalnoj pomoci i raditi na crno, nego raditi za bijedu raznoseci pizze. Iz jednog kuta, kompletno to razumijem - dojucerasnji doktor u Siriji danas razvozi fast food.

Sponzori su im direktno objasnili da to nije u redu i da trebaju doprinositi drustvu, a ne sisati iz njega.

Imigranti su odgovorili da im je to jasno, ali da nije lako i da nije logicno.

Drzava je odgovorila da je cinjenica da ce trebati generacija-dvije dok se potpuno integriraju i da ova prva generacija izbjeglica, je jednostavno izgubljena - jezik im je tesko ili nemoguce nauciti, sto znaci da su im sve ostale opcije limitirane (skolovanje, bolji posao, pa cak i stvaranje prijateljstava)

Ja sam se, za kraju, sjetio da u ISIS uglavnom odlazi druga-treca generacija imucnijih obitelji iz zapadnih zemalja. To su mladi muslimani ciji je dom zapadna zemlja gdje ce ih se uvijek segregirati, i kad odrastas uz segregaciju koju ne mozes objasniti jer je to tvoj dom, onda postanes nezadovoljan.

Dakle, meni ta prica o integraciji kroz par generacija pada u vodu.

Your woman... so what... she leaves me in doubt.... and it pushes me down... and it leaves me behind....
18 godina
Ateisti ili teisti ili nešto treće?

Moj frend Švedo (Malmo) kaže da su islamski imigranti problematični jer im je dovoljna socijalna pomoć koju dobivaju (iako je i on islamski imigrant, odnosno njegovi su došli za vrijeme Zaljevskog rata) i da ne rade i rado se daju kriminalu, al kaže što balkanci razjebu, to više niko ne može sastavit 

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.4.2017 15:52 (tnakir).
17 godina
neaktivan

Evo nesto znanosti od malenog genijalca kojeg nisu zatupili ostarjelom matematikom i fizikom koja se bazira na Einsteinovim tupim teorijama koje dan danas nisu dokazane.

Svasta je moguce novoga otkriti kad covjek ne zaglavi u tipicne kanale, i kad se um otvori prema nemogucem.

P.S. Tapsam se (figurativno) po ramenu, jer se divim kako dobro imitiram da nisam napisao hrpetinu gluposti

Your woman... so what... she leaves me in doubt.... and it pushes me down... and it leaves me behind....
18 godina
neaktivan

Svećenik, koji sigurno ne bi dozvolio pobačaj fetusa s Down sindromom, kada taj fetus postane ljudsko biće, ne želi ga u svojoj crkvi na prvoj pričesti. Još jedna potvrda da 'pro life' stav nije iz humanitarnih, nego doktrinalnih pobuda.

http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/sto-ce-on-gore-na-oltaru-on-je-bolestan-i-onako-nista-ne-zna-djecu-s-poteskocama-u-razvoju-svecenik-ne-zeli-u-crkvi-na-primanju-prve-pricesti/5980931/

Stav Crkve je pasivan, kao i kod pedofilije:

Majka je poslije svega pisala dekanu i nadbiskupu, koji joj je odgovorio kako žali zbog neugodnosti i obećao da će razgovarati sa župnikom, ali je 'u godinama kada nije moguće savijanje grana, nego se grane pod pritiskom lome'.

Njih uopće ne zanimaju balvani u vlastitim očima, a izvrsno žive od traženja trunja u tuđima.

11 godina

Zanimljivo kako si namjerno izostavio razvoj situacije.. A s obzirom što Papa kaže na taj slučaj, sve je jasno.

LINK

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.4.2017 14:14 (matrix777).
18 godina
odjavljen
Razvoj situacije ili damage control?

Papini službeni stavovi stvarno jesu pozitivna promjena, ali još nisam vidio značajniji utjecaj na čitavu organizaciju, a dok je tako oni predstavljaju tek jedan običan igrokaz. U konkretnom slučaju ni nadbiskup nije želio reagirati dok pritisak javnosti nije narastao toliko da je reakcija postala nužna. Taj isti nadbiskup je praktički direktno Papin podređeni, i dok može dati ovakav odgovor bez da dobije packu od 'šefa', Papa nema kredibilitet.
Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
18 godina
neaktivan
matrix777 kaže...

Zanimljivo kako si namjerno izostavio razvoj situacije.. A s obzirom što Papa kaže na taj slučaj, sve je jasno.

LINK

Nisam vidio, ali ne vidim kako to mijenja činjenicu da čovjek koji sigurno ne bi odobrio pobačaj embrija s predispozicijama za Down, pokazuje toliki prijezir prema takvom djetetu. Također nadbiskup je rekao to što je rekao, na kraju su očito shvatili da im je pametnije popustiti, ali njihove prvobitne reakcije ostaju, a iz njih je lako zaključiti s kime imamo posla.

Papa je svakako napredniji od većine našeg klera, zato ga i ne vole.

11 godina
Visak kaže...
 Također nadbiskup je rekao to što je rekao, na kraju su očito shvatili da im je pametnije popustiti, ali njihove prvobitne reakcije ostaju, a iz njih je lako zaključiti s kime imamo posla.

Zašto bi po svećeniku, pojedincu išta trebali zaključi? Kakvi su to zaključci na bazi pojedinaca?

Ukazao sam samo na razvoj situacije koju si spomenuo, te stav Pape o istom. Gdje Mrlbc se ne slaže s argumentima, koje nisam posebno obrazlagao nego samo ukazao. 

Ako gospodinu Mrlbc be znači puno stav Pape o istom, zašto bi išta značilo i stav jednog svećenika koji je prvotno odbio pričestiti Adama!?

Tu se najmanje treba govoriti o zaključcima, prije svega.

Opće je poznato, da u bilo kojem segmentu društva, bilo to ekonomsko ili vjersko/religijsko, dolazi do "odstupanja". Ako neki ministar ili premijer neke države počini ubojstvo ili neki bludni čin, kakav bi to trebalo zaključak donositi?

Ovo je samo dokaz zapravo, na temelju čega neki pojedinci ovdje donose zaključke, dok za neke druge stvari zahtjevaju, pazi sad, nepobojive ARGUMENTE. 

Ako već tražite i baratate argumentima, i tražite iste za argumentiranu raspravu, svoje zaključke o pojedincima koji nisi ni približno argumenti, ostavite doma.

15 godina
protjeran
matrix777 kaže...

Zašto bi po svećeniku, pojedincu išta trebali zaključi? Kakvi su to zaključci na bazi pojedinaca?

Ukazao sam samo na razvoj situacije koju si spomenuo, te stav Pape o istom. Gdje Mrlbc se ne slaže s argumentima, koje nisam posebno obrazlagao nego samo ukazao. 

Ako gospodinu Mrlbc be znači puno stav Pape o istom, zašto bi išta značilo i stav jednog svećenika koji je prvotno odbio pričestiti Adama!?

Tu se najmanje treba govoriti o zaključcima, prije svega.

Opće je poznato, da u bilo kojem segmentu društva, bilo to ekonomsko ili vjersko/religijsko, dolazi do "odstupanja". Ako neki ministar ili premijer neke države počini ubojstvo ili neki bludni čin, kakav bi to trebalo zaključak donositi?

Ovo je samo dokaz zapravo, na temelju čega neki pojedinci ovdje donose zaključke, dok za neke druge stvari zahtjevaju, pazi sad, nepobojive ARGUMENTE. 

Ako već tražite i baratate argumentima, i tražite iste za argumentiranu raspravu, svoje zaključke o pojedincima koji nisi ni približno argumenti, ostavite doma.

Nije riječ o jednom svećeniku koji se ne slaže s Papom, ima tu dosta neistomišljenika pa i onih koji prkose njegovom mišljenju.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.4.2017 17:01 (lovacmaki).
18 godina
odjavljen
Nemoj vaditi napisano izvan konteksta. Papin stav iznimno cijenim, ali je problem što taj stav nema efekta na organizaciju, unatoč tome što je Papa službeno čelnik te organizacije. To ukazuje na to da je ili Papin stav predstava za javnost, ili, što je po mom mišljenju vjerojatnije, Papa ipak ima manji utjecaj nego je službeno priznato.

Stav ovog "jednog" svećenika je bliži stavu organizacije, ne onog kojeg se proklamira, već onog koji se pokazuje, nego Papini stavovi.
Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
11 godina
MrBlc kaže...
Nemoj vaditi napisano izvan konteksta. Papin stav iznimno cijenim, ali je problem što taj stav nema efekta na organizaciju, unatoč tome što je Papa službeno čelnik te organizacije. To ukazuje na to da je ili Papin stav predstava za javnost, ili, što je po mom mišljenju vjerojatnije, Papa ipak ima manji utjecaj nego je službeno priznato.

Stav ovog "jednog" svećenika je bliži stavu organizacije, ne onog kojeg se proklamira, već onog koji se pokazuje, nego Papini stavovi.

Ja ovdje čitam samo o tvojim mišljenjima, možeš li svoja mišljenja argumentirati? 

Ako ne možeš. lupaš praznu slamu. Tako da ne vidim ni najmanji razlog zašto bi tvoja "mišljenja" uzeo u obzir.

Mnogi ne dijele tvoje mišljenje, pa stoga ako si ti iznio svoje mišljenje iliti zaključke, kao i Visak, bilo bi pošteno da ih potkrijepiš argumentima. Ako ih imaš?!

18 godina
neaktivan
matrix777 kaže...
Visak kaže...
 Također nadbiskup je rekao to što je rekao, na kraju su očito shvatili da im je pametnije popustiti, ali njihove prvobitne reakcije ostaju, a iz njih je lako zaključiti s kime imamo posla.

Ako pogledaš malo unazad vidjet ćeš da se teza o zaštiti fetusa, a nebrizi za rođenu djecu već spominjala. Ti zaključci su formirani na temelju dugogodišnjeg iskustva s tom ekipom. Ovo je samo empirijska potvrda te teze.

Kao što znamo da je KC u Hrvatskoj puna mržnje prema Srbima, pederima, ateistima i ne cijeni žene. Pojedinačni ispadi su samo potvrda te spoznaje.

15 godina
protjeran
matrix777 kaže...i.

Ja ovdje čitam samo o tvojim mišljenjima, možeš li svoja mišljenja argumentirati? 

Ako ne možeš. lupaš praznu slamu. Tako da ne vidim ni najmanji razlog zašto bi tvoja "mišljenja" uzeo u obzir.

Mnogi ne dijele tvoje mišljenje, pa stoga ako si ti iznio svoje mišljenje iliti zaključke, kao i Visak, bilo bi pošteno da ih potkrijepiš argumentima. Ako ih imaš?!

https://cruxnow.com/analysis/2016/10/21/us-bishops-vote-likely-seen-referendum-pope-francis/

http://www.catholicherald.co.uk/commentandblogs/2016/11/16/the-four-cardinals-letter-puts-pope-francis-in-an-awkward-position/

https://cruxnow.com/analysis/2016/07/17/opposition-francis-seem-louder-popes/

https://international.la-croix.com/news/the-opposition-to-pope-francis-is-not-really-about-amoris-laetitia/4954

11 godina
Visak kaže...

Kaošto znamo da je KC u Hrvatskoj puna mržnje prema Srbima, pederima, ateistima i ne cijeni žene. Pojedinačni ispadi su samo potvrda te spoznaje.

?? Tko to "mi"? Ovo je još jedno tvoje osobno mišljenje? Ili isto postoji nekoliko svećenika koji su javno prozvali srbe ili ateiste na nešto loše? 

Da ponovim, slažem se da postoje svećenici/ministri/premijeri koji ne rade svoj posao kako treba, no to nije mjerilo za nikakav konačan zaključak. Hoćeš da ti dam hrpu takvih primjera za neke druge službenike? Pa i dalje ne zaključuješ tako, kao što tobože zaključuješ kad je KC u pitanju. Nisi pokazao da imaš isti-jedinstven pristup prema svim subjektima, nego baš naprotiv, pokazao si da nemaš.

Da se razumijemo, ja takvog svećenika prezirem, no to nije razlog da bi KC (u koju ne idem) okaraktezirao kao nekakvu zlu organizaciju, jer to nebi bilo pošteno.

Prije nekoliko desetaka stranica ove teme se mene prozivalo da nemam argumente na svoje trvrdnje, i da moje "mišljenje" ne znači aposlutno ništa. Ako je tako, pošteno je da i ja od tebetražim isto. Argumente a ne mišljenje.

15 godina
protjeran
matrix777 kaže...
ja takvog svećenika prezirem,

To je protiv Isusovog učenja.

16 godina

Hvala Bogu što sam ateist

15 godina
protjeran
Gremlin144 kaže...

Da nema raznovrsnosti ne bi bilo zanimljivo.

16 godina
lovacmaki kaže...
Gremlin144 kaže...

Da nema raznovrsnosti ne bi bilo zanimljivo.

hahhaha 

18 godina
neaktivan
matrix777 kaže...
Visak kaže...

Kaošto znamo da je KC u Hrvatskoj puna mržnje prema Srbima, pederima, ateistima i ne cijeni žene. Pojedinačni ispadi su samo potvrda te spoznaje.

?? Tko to "mi"? Ovo je još jedno tvoje osobno mišljenje? Ili isto postoji nekoliko svećenika koji su javno prozvali srbe ili ateiste na nešto loše? 

Da ponovim, slažem se da postoje svećenici/ministri/premijeri koji ne rade svoj posao kako treba, no to nije mjerilo za nikakav konačan zaključak. Hoćeš da ti dam hrpu takvih primjera za neke druge službenike? Pa i dalje ne zaključuješ tako, kao što tobože zaključuješ kad je KC u pitanju. Nisi pokazao da imaš isti-jedinstven pristup prema svim subjektima, nego baš naprotiv, pokazao si da nemaš.

Da se razumijemo, ja takvog svećenika prezirem, no to nije razlog da bi KC (u koju ne idem) okaraktezirao kao nekakvu zlu organizaciju, jer to nebi bilo pošteno.

Prije nekoliko desetaka stranica ove teme se mene prozivalo da nemam argumente na svoje trvrdnje, i da moje "mišljenje" ne znači aposlutno ništa. Ako je tako, pošteno je da i ja od tebetražim isto. Argumente a ne mišljenje.

Da, to je (ne samo) moje mišljenje, temeljeno na brojnim 'pojedinačnim' ispadima, na koje u pravilu središnjica nije reagirala ili su iz nje i potekli. Ispadi i (ne)reakcija, te konzistentnost u ponašanju jesu argumenti. 

Recimo, da je u novinama objavljeno kako je dotični svećenik nagovarao ženu na pobačaj, jer je fetusu ustanovljen Down, budi siguran da bi bio sankcioniran brzo i oštro. Crkva zna riješiti ono što ju stvarno smeta u svojim redovima.

10 godina

Katolicka Crkva je multinacionalna koorporacija,Papa je vise glasnogovornik  a ne neki CEO,cijeli sistem  stiti svoje interese i izvore profita kao organizacije 

Opcenito ,tzv. svete knjige bez razlike kojoj judeo sekti pripadale(Biblija,Kuran) ,napisane su od strane politicara da bi se manipuliralo ovcama , pa i u Novom zavjetu spominju se coban i ovce !

Materijalna ,ovozemaljska,bogatsva pripadaju Crkvi kao globalnoj organizaciji i njenim uposlenicima,sljedbenici nek se strpe i trpe ,  bice nagradjeni nakon smrti 

waaagh
13 godina
neaktivan

Ako niste znali pobačaj po novome spada u kulturni program a Vigilare je odsad dostupan i kao plaćen oglas na facebooku. 

Na opciji "zašto mi se prikazuje ovaj oglas" Fb uredno objasni kako ti žele približiti sadržaj iz kulture sa tvog područja.

Još malo pa će iz paštete iskakati.  

Hoy te he vuelto a recordar. Venias hacia mi, te oia sonreir. Hoy me dio por llorar. Me di cuenta que sin ti jamas sere feliz.
18 godina
neaktivan

Nedavno sam gledao jedan dramatičan i potresan WWII film - Amen.

Ovo što ste pričali o dječaku sa Dawnovim sindromom me podsjetilo na scene iz filma gdje je prvo istrebljenje bilo u Njemačkoj gdje su eliminirali svu mentalno zaostalu djecu kao brisanje tragova i dokaza protiv superironosti arijevske rase. Također u filmu ima dosta potresnih scena u svezi koncentracionih kampova, genocida i uloga KC, Pape i ostalih zvaničnika u tom dobu na te vijesti. Film prikazuje žrtvovanje mladog svećenika kako bi upoznao širu javnost i Papu koji zatvaraju oči zbog političke korektnosti. Preporuka za gledanje, mada poprilično težak film.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
13 godina
neaktivan

Samo pogledajte video.I molim bez svadje.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.6.2017 9:12 (Endymon).
10 godina

za nepovjerovati da takvih umova ima  u 21 stoljecu, prije cetrdesetak godina kad sam krenuo u osnovnu skolu,nakon prvog sata prirode i drustava ,bio sam uvjeren da ce ovaj judeo semitski monoteizam i njihova kvazi filozofska literatura zavrsiti tamo gdje im je i mjesto -povijest !

waaagh
18 godina
odjavljen

Baš ću trošiti vrijeme na idiota koje odreže sugovornike koji imaju znanje za dati odgovor koji će ga poklopiti, a pušta one koji govore ono za što ima spreman odgovor.

Promjena vrste je opažena:

1.) neka vrsta cvijeća koje u Americi nije postojalo, donešene su tri vrste iz istog roda koje se međusobno ne mogu križati (točnije, potomstvo im je neplodno). Nakon nekog vremena opaženo je stvaranje novih vrsta koje su nastale kao hibridi postojećih - javila se mutacija i pojedini hibridi su postali plodni, ali se nisu mogli križati s izvornim vrstama, već samo ista vrsta hibrida međusobno (što je nova vrsta)

2.) kad su europljani donijeli jabuku u ameriku, pojedine jedinke glogove mušice su prešle na stablo jabuke, a kako se one u pravilu pare na stablu na kojem su rođene, od onda su se pojavile dvije sorte mušica - glogova i jabukina. One i dalje pripadaju istoj vrsti, međutim, kako se međusobno ne križaju, već postoji poprilična razlika u genotipu koja se i dalje povećava. Tu smo na vlastite oči opazili početak razvajanja vrste u dvije vrste.

Što se tiče promjene rodova, pitanje je nepošteno. Rod u biologiji je ljudski konstrukt koji složi za grupiranje vrsta prema tome koliko su međusobno udaljene. Dakle, rod nije ništa drugo nego lijepši naziv za grupu vrsta koje su se davno izdvojile u istom smjeru na evolucijskom stablu. Međutim, čak i tu imamo dokaze koje ovaj idiot ignorira jer se ne uklapaju u njegovo ograničeno viđenje znanstvene metode - on jadan misli da je opservacija samo ono što vidimo vlastitim očima. Međutim, u znanosti je opservacija sve što se može jednoznačno i ponovljivo analizirati, testirati, mjeriti... Karbonsko datiranje, antropološko ispitivanje i DNK testiranje daju jasnu sliku prošlosti, čime njegova tvrdnja da se "promjena roda" ne može opaziti pada u vodu.

P.S. Mislim da je ovo treći put da iznosim ove podatke na forumu! Vjerojatno ću morati i 4. put kad se nakon 10-ak stranica nađe neki pametnjaković koji misli da ima argumente....

16 godina
neaktivan
MrBlc kaže...

Baš ću trošiti vrijeme na idiota koje odreže sugovornike koji imaju znanje za dati odgovor koji će ga poklopiti, a pušta one koji govore ono za što ima spreman odgovor.

Na istu foru je "Bog pomogao i spasio iz nevolje", a kad se nešto loše dogodi, bog se ni ne spominje.

A ovaj kreten iz videa jer baš to, kreten. To kao da netko tko ne vjeruje u boga ide po samostanu(ovo je neki kampus za prirodne znanosti, koliko sam skužio) i ispituje ljude da pojasne boga, djelovanje, što već je u što vjeruju, i onda se pravi pametan i stavlja X-Files muziku.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
11 godina

Leibnizov argument je također glupost? Gottfried Wilhelm von Leibniz je također idiot?

Ako već uzimate znanost, fiziku, kemiju, filozofiju kao glavne "argumente", onda bi trebali uzeti u obzir cjelokupan sustav takvog vrednovanja i prosuđivanja, a ne samo ono što bi vi htjeli.

Objašnjenje

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.6.2017 20:09 (matrix777).
18 godina
odjavljen
matrix777 kaže...

Leibnizov argument je također glupost? Gottfried Wilhelm von Leibniz je također idiot?

Ako već uzimate znanost, fiziku, kemiju, filozofiju kao glavne "argumente", onda bi trebali uzeti u obzir cjelokupan sustav takvog vrednovanja i prosuđivanja, a ne samo ono što bi vi htjeli.

Objašnjenje

Sviđa mi se ovaj argument - svrstava boga i imaginarne brojeve u istu kategoriju 

Šalu na stranu, ali Leibnizov argument se bavi logičkim dokazom boga (deističkog), a ne Boga (teističkog), na što smo Baksa, Drago i ja već više puta upozoravali. Deist je po definiticiju ujedno i ateist (vjerovanjem u deističkog boga, zapravo ne vjeruješ u teističkog, što se te čini ateistom).

Obrana teza 1 i 2 je poprilično šuplja.

1.) Stvari se dijele na dvije skupine: one koje postoje po svojoj prirodi i one koje su uzrokovane. Logično, one koje su uzrokovane imaju svoj uzrok.

Prvi i osnovni problem s ovim leži u vremenu. Jedino vrijeme za koje mi znamo i koje smo u stanju pojmiti je ono koje postoji u našem Svemiru. Svi dokazu kojima raspolažemo upućuju da su prostor i vrijeme u našem Svemiru nastali pri nastanku Svemira. Kauzalnost, kako je mi percipiramo, je određena našim vremenom koje teče u jednom smjeru. Ukoliko vrijeme kao pojava ne postoji, ako postoji mogučnost negativnog protoka vremena ili mogućnost skoka unatrag u vremenu, pojava može biti vlastiti uzrok. Često se spominje kao primjer u misaonom eksperimentu paradoksa uzrokovanog putovanjem kroz vrijeme: samoubojica se vrati u prošlost i ubije sebe, međutim, u trenutku iz kojeg se vratio više ne postoji, pa se ne može ni ubiti i dolazi do paradoksa. Međutim, ako promaši, rani se u ruku i zbog toga postane neprecizan, paradoksa više nemamo, ali imamo zanimljiv primjer kauzalnosti u kojoj je činjenica da je preživio atentat uzrokovana činenjenicom da je ranjen pri pokušaju atentata.

Drugo, imamo hipotezu o "pulsirajućem" svemiru u kojoj se ciklički ponavlja nastanak svemira, ekspanzija, kompresija i nestanak u neki drugi oblik koji opet ekspandira (analogno foton-> elektron + pozitron -> foton prijelazima). Takav svemir može biti nestvoren.

Argument s kuglom u šumi: praksa je pokazala da nekad ne možeš tako jednostavno mijenjati skalu. Ako kuglu smanjiš do subatomskih veličina, za nju neće vrijediti naši makroskopski zakoni. Nije realno očekivati da će isti zakoni vrijediti za objekt koji postoji u prostor-vremenu kao i za sami prostor-vrijeme. Ako imaš muhu u staklenci, ona ne može izići iz staklenke, a staklenka je omeđena prostorijom i možeš je premještati u prostoriji. Možemo reći da vrijede ista pravila za muhu i za staklenku - oboje su u ograničenom prostoru i mogu se kretati samo unutar tog prostora. Međutim, ako ukloniš prostoriju, ne možeš reći da za staklenku vrijede ista pravila kao za muhu - staklenka se ne nalazi u omeđenom prostoru, kao što se svemir ne nalazi u prostor-vremenu.

Ovaj link je praktički sve argumente proglasio neznanstvenim i/ili "taxi-cab fallacy". Međutim, to nije točno. Leibnizov argument se temelji na tvrdnji da je Svemir morao biti stvoren jer nije moglo biti drugačije. Ako ti se argument temelji na tvrdnji da nije moglo biti drugačije, onda je na tebi teret odbacivanja drugih mogućnosti. Tu se ne iznosti tvrdnja da je Svemir takav i takav (takva tvrdnja bi bila neznanstvena), već se iznosi tvrdnja da je takav scenarij moguć i da se ne može odbaciti, čime se pokazuje da argument "nije moglo biti drugačije" nije točan. Primjerice, ako na cesti nađeš kamen, ti možeš tvrditi da ga je netku tu stavio jer drugačije nije tu mogao dospiti. Međutim, na tebi je teret dokazivanja da nije ispao iz kamiona ili se otkotrljao s obližnjeg brda tokom odrona. Ako ja kažem da ne možeš biti siguran da ga je netko tu stavio jer je mogao ispasti iz kamiona, ja nisam iznio neznanstvnu tvrdnju da je ispao iz kamiona (jer to ne mogu znati), već sam te upozorio da nisi isključio sve mogućnosti koje si trebao isključiti da bi tvrdio da je tvoja varijanta jedina moguća (a nemaš dokaza da je baš ta točna, primjerice, da je si snimio onoga tko je kamen stavio).

2.) Ako je Svemir stvoren, stvorio ga je bog.

Bog o kojem Leibnizov argument govori je deistički bog, međutim, čak i za uzeti tu tvrdnju kao točnu, nužno je dokazati jednu tvrdnju bez koje taj "bog" može biti bilo koja pojava van našeg prostor - vremena: bog mora biti svjesno biće koje je vlastitom voljom stvorilo Svemir. Taj dio se uzima zdravo za gotovo bez ikakvih dokaza.

Da se vratim na "nužni" Svemir, na drugom linku se sva argumentacija protiv takvog Svemira temelji na proučavanju materije kao takve. Međutim, hipoteza o pulsirajućem Svemiru ne kaže da je naš Svemir taj koji je "bezvremenski", već sustav koji pulsira.

Da sažmem misli: Leibnizov argument se temelji na pretpostavci da kazualnost funkcionira na isti način i bez prostor - vremena kakvi postoje unutar našeg Svemira. To je jedna vrlo hrabra i ničim potkrijepljena pretpostavka koja je u Leibnizovo vrijeme ipak bila nešto logičnija jer se manje znalo o prvim sekundama svemira.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.6.2017 12:42 (MrBlc).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice