Cjelokupni problem je taj sto vi Bibliju citate kao ateisti.Bibliju treba shvatiti,ne ju citati kao casopis!
Glupost. Znači, 1+1 jednom je 2, drugi put 11, treći put 4. Kaže Dillahunty za Bibliju da je to "The Big Book of Multiple Choices" - nije ju mogao bolje opisati.
Drugim riječima, Biblija sama po sebi ima određeno značenje, a ako ti tu nešto "shvaćaš", ti mijenjaš značenje napisanog, unosiš u Bibliju nešto što u njoj ne piše. I onda imaš situaciju da si svatko tumači Bibliju na svoj način, kak njemu paše, pa zato imaš i hrpu službenih vjeroispovijesti temeljenih na Bibliji, na jednoj knjizi, i još k tome svako ponaosob si je tumači onak kak mu paše. Ne zaboravimo da se i to "kak mu paše" mijenja s vremenom, jer kako je znanost rušila sve više i više toga iz Biblije, sve se veći dio Biblije počeo tumačiti u prenesenom značenju, a ne doslovno.
A zašto to mora tako biti, zašto se ne napiše Biblija 2.0 koja bi se mogla (morala) tumačiti doslovno? Zato jer onda oni koji se pozivaju na Bibliju ne bi mogli bulšitati oko značenja napisanog.

Imamo nova kola radi dojma, imamo stav kad nemamo pojma...

). Jedino zbog čega nisam htio da mi odgovaraš na postove je zato što, izgleda, ne znaš ili ne možeš na trenutak izađi iz svog svjetonazora i "ući" u tuđi u svrhu razumijevanja tuđe pozicije u potpunosti. Kada pričaš s ateistima, za razumijeti ih moraš izbaciti ideju Boga iz glave. Malo je teže, no uspjet ćeš razumijeti drugu stranu
Nemoj biti kao Milka ili Matriks :D
?Zaista nemam pojma sta je to cherrypickanje.
)logičku pogrešku. Samo zato jer tebi nije poznat razlog nečega ne znači da je to Bog napravio, bez obzira koliko to "čudesno" zvučalo. I to još uvijek nije odgovorilo zašto je moj djed Bogu i Mariji "ispod" tvoje supruge, u smislu da je ona ozdravila a moj djed, nažalost, nije.