Ateisti ili teisti ili nešto treće? zaključana tema

poruka: 3.222
|
čitano: 361.123
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
moderator
Re: Ateisti ili teisti ili nešto treće?
Randy Marsh kaže...

Ja shvacam sto je i sto nije ateizam.

Ali isto tako znam da se niti jedan od nas ovdje nije rodio kao ateist te bio ateist cijeli zivot, jer je to u ovj drzavi iznimno tesko za postici zbog okruzenja u kojem zivimo.

Te kako si postao ateist?

Očito ne znaš što je i što nije ateizam. Pročitaj moje poruke s prve i druge stranice teme pa će ti biti jasno da si u krivu.

Nitko ne postaje ateistom, nego prestaje biti teistom. Kako nikad nisam bio teist, znači da nisam ni postao ateist. Svi se rađamo kao oni koji nisu teisti (a takve nazivamo ateistima).

Randy Marsh kaže...

Jos jedno pitanje:

Da li postoji objektivni moral?

Morat ćeš precizirati što podrazumijevaš pod tim izrazom.

Nadam se da, poput kolege eywe, ne miješaš objektivno i apsolutno ili idealno.

Postupci mogu biti objektivno moralni.

13 godina
Ateisti ili teisti ili nešto treće?

Super, rodio si se i bio ateist cijeli zivot, odlicno za tebe.

Ja sam samo konstatirao da se vecina nas rodi u obiteljima gdje je barem jedan vjernik i gdje se vjera propagira generacije na taj nacin.

Zbog cega postoji mala vjerojatbost da si ateist u ranim godinama zivota, da li ti kasnije odlucis promijeniti svoje vjersko opredjeljenje nije na meni da sudim.

Sada pitanje za sve ateiste ovdje koji bi htjeli potpuno ateisticnu drzavu:

Sto vama predstavlja glavni problem kod vjernika (bilo koje religije) ako vi imate slobodu izbora biti ateisti i nitko vam to ne osporava te ako vam to ne steti u vasem zivotu (jer ja mislim da nemate direktne posljedice na kvalitetu zivota zbog toga sto su ljudi oko vas vjernici)

18 godina
neaktivan
@Randy Marsh
'Nazalost se dogada da je cjelokupan sustav izvrnut naopacke zbog svog ovog liberalizma kojeg se sustavno provodi u cijelom zapadnom svijetu - zbog cega i imamo sve trenutne probleme koje imamo.'

Zbog tog liberalizma i imamo zapadni svijet, a ne srednjevjekovnu džamahiriju, kakvima teži islamski svijet, koji nije prošao fazu prosvjetiteljstva. Tebi se očito više sviđa sustav u kojem se Crkva ognjem i mačem brinula za moralne vrijednosti. Evo neki dan je baš bila godišnjica kako su sa tog trulog zapada izvrnuli svijet naglavačke i zabranili progon vještica u Hrvatskoj, i time uzrokovali sve ove probleme koje imamo danas.
http://100posto.hr/zivot/kako-bi-danas-zene-prosle-na-inkviziciji
Imamo nova kola radi dojma, imamo stav kad nemamo pojma...
13 godina
mbaksa kaže...
Randy Marsh kaže...

Ja shvacam sto je i sto nije ateizam.

Ali isto tako znam da se niti jedan od nas ovdje nije rodio kao ateist te bio ateist cijeli zivot, jer je to u ovj drzavi iznimno tesko za postici zbog okruzenja u kojem zivimo.

Te kako si postao ateist?

Očito ne znaš što je i što nije ateizam. Pročitaj moje poruke s prve i druge stranice teme pa će ti biti jasno da si u krivu.

Nitko ne postaje ateistom, nego prestaje biti teistom. Kako nikad nisam bio teist, znači da nisam ni postao ateist. Svi se rađamo kao oni koji nisu teisti (a takve nazivamo ateistima).

Randy Marsh kaže...

Jos jedno pitanje:

Da li postoji objektivni moral?

Morat ćeš precizirati što podrazumijevaš pod tim izrazom.

Nadam se da, poput kolege eywe, ne miješaš objektivno i apsolutno ili idealno.

Prvo da se dotaknemo ateizma - ocito me pokusavas degradirati moje znanje te time nametnuti svoju superiornost cime automatski tvoja ideja pobjeduje moju.

Ateist znaci nijekati postojanje viseg bica (ti sigurno imas bolje pojasnjenje od onog koje je definirano, jer ovo je definirano znacenje ateizma).

Drugo nije mi jasbo sto tebi nije jasno uz objektivni moral, znaš sto svaka od te dvije rijeci znaci te ih sklopi i dobijes skupno znacenje te dvije rijeci.

Da li postoji objektivni (zasnovano na cinjenicama a ne na osjecajima promatraca ili neovisno o promatracu) moral (sto je ispravno, a sto neispravno ponasanje)?

18 godina
moderator
Randy Marsh kaže...

Zbog cega postoji mala vjerojatbost da si ateist u ranim godinama zivota,

Svi smo ateisti u ranim godinama, a roditelji dijelu djece počinju usađivati religijske koncepte.

Randy Marsh kaže...

da li ti kasnije odlucis promijeniti svoje vjersko opredjeljenje nije na meni da sudim.

To se ne odlučuje. I o tome smo raspravljali na temi. Ne možeš ti odlučiti hoćeš li vjerovati u nekog boga ili ne. Ili vjeruješ/povjeruješ ili ne. Ne odlučuješ.

Randy Marsh kaže...

Što bi to bila "ateistična država"? Ja bih htio posve sekularnu državu, upravo onakvu kakva je definirana Ustavom RH.

Randy Marsh kaže...

Sto vama predstavlja glavni problem kod vjernika (bilo koje religije) ako vi imate slobodu izbora biti ateisti i nitko vam to ne osporava te ako vam to ne steti u vasem zivotu (jer ja mislim da nemate direktne posljedice na kvalitetu zivota zbog toga sto su ljudi oko vas vjernici)

Pokušaj zabrane abortusa nije direktna posljedica na kvalitetu života ljudi? Neuključivanje spolnog odgoja u škole nije direktna posljedica na kvalitetu života djece, a kasnije i ljudi? Guranje definicije braka kao zajednice mužjaka i ženke nije direktna posljedica na kvalitetu života ljudi? Učenje djece da je "evolucija samo teorija", da znanstvenici tvrde da su ljudi nastali od majmuna direktno i dr. ne utječu na kvalitetu života ljudi?

Ajmo obratno. Koje direktne posljedice na kvalitetu života bi teisti imali da smo posve sekularna država?

18 godina
neaktivan
S jedne strane se zalažeš da Crkva utječe na zakone, a s druge nas pitaš kako to Crkva utječe na naše živote, zašto se bunimo i neka se pomirimo jer smo manjina. Stvarno ne vidiš vezu?
13 godina
Visak kaže...
@Randy Marsh
'Nazalost se dogada da je cjelokupan sustav izvrnut naopacke zbog svog ovog liberalizma kojeg se sustavno provodi u cijelom zapadnom svijetu - zbog cega i imamo sve trenutne probleme koje imamo.'

Zbog tog liberalizma i imamo zapadni svijet, a ne srednjevjekovnu džamahiriju, kakvima teži islamski svijet, koji nije prošao fazu prosvjetiteljstva. Tebi se očito više sviđa sustav u kojem se Crkva ognjem i mačem brinula za moralne vrijednosti. Evo neki dan je baš bila godišnjica kako su sa tog trulog zapada izvrnuli svijet naglavačke i zabranili progon vještica u Hrvatskoj, i time uzrokovali sve ove probleme koje imamo danas.
http://100posto.hr/zivot/kako-bi-danas-zene-prosle-na-inkviziciji

Ja nisam protiv liberalizma osoba i njihovih zivota, ja sam protiv liberalizma koji se provodi danas, koji lisi osobe bilokakve odgovornosti za vlastite akcije (to je bilo misljenje iza: "ovog liberalizma") gdje se promovira sex bez obaveza, spustanje minimalne dobne granice za dobrovoljni sex, uvodenje beskonacnog broja spolova itd.

Gledaj Katolicka crkva je kroz povijest ucinila ogroman broj gresaka od toga ona i ne bijezi, za razliku od svih drugih danas, koji za svoje pogreske okrivlkuju druge izbjegavajuci odgovornost za svoje ponasanje i propuste

14 godina
mbaksa kaže...

To su te mogli učiti samo na vjeronauku!  Zar si sjedio na ušima na satovima biologije?

Ja ne znam koliko si ti star,ali na satovima biologije su generaciju 80-te ucili da je covjek nastao iskljucivo od majmuna,koliko god ti to negirao,to je istina!

Danas su oni to malo prepravili pa su sada "otkrili" da ipak nije od majmuna,nego od covjekolikog majmuna,ali prije toga je nastao od sisavca koji je nastao od gmaza,koji je nastao od morske zivotinje koja je eto..jednoga dana odlucila odbaciti peraje i izaci van.Slobodno ti sada mene obasipaj frazama sa Wikipedije kako nije u pitanju covjekoliki majmun nego homo-nešta,kako nije u pitanju morska zvotinja nego...

Poanta je u tome nemate pojma od cega je covjek nastao,kao i oni koji vas uce tome i obasipaju "dokazima" o evoluciji.

"Znanstveno je dokazano" da su znanstvenici puno puta pogresili!

Ako želiš pobijediti,ne smiješ izgubiti!
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.3.2017 10:30 (Milka30).
17 godina
odjavljen
Milka30 kaže...

Ja kada sam išao u školu,itekako su nas ucili da je covjek nastao od majmuna i mnoge generacije prije/nakon mene!Zato ne baljezgaj!

Ako ti je učitelj iznio tu tvrdnju iz uvjerenja da je to pojednostavljivanje koje će djeci biti razumljivije, to i dalje ne znači da je to znanstvena tvrdnja. Iako nisam sklon povjerovati niti u tu verziju priče, jer takvu verziju obično govore religijski fundamentalisti kad izvode straw-man logičku pogrešku.

Milka30 kaže...

OH DA itekako mozes vidjeti ljude i jednoroge na mjesecu ako imas dovoljno jaki teleskop-tu tvrdnju su izneli "znanstvenici" i objavili studij.Kasnije se ispostavilo da je sve samo laž!

Ljude bi u teoriji mogao u idealnim uvjetima vidjeti dok su TAMO, sad NISU. Za jednoroge molim da navedeš referencu odakle ti ta nebuloza. Da nije s news bara?

Milka30 kaže...

Pluto je jedno vrijeme bio ukinut kao planet suncevoga sustava!

Ne zato što smo otkrili da je naše znanje o Plutu pogrešno, već zato što se promijenila kategorizacija. Kao kad hotel izgubi zvijezdicu jer po novom pravilniku mora imati nešto od opreme što po starom nije morao.

Milka30 kaže...

Isto tako objavljena je studija kako postoji drvo špageta

Nije objavljena nikakva studija da postoji drvo špageta, već je objavljen NOVINSKI ČLANAK o urodu špageta kao prvoaprilska šala.

Milka30 kaže...

cijeli niz "dokaza"da je Niel Amstrong bio na mjesecu-a sve je samo bila laž!

Ni iz drugog pokušaja nisi u stanju napisati točno čovjekovo ime, a znaš gdje je bio, a gdje ne!? Ajde Pernaru, malo oladi s teorijama zavjere.

Milka30 kaže...

Toliko o znanstvenicima.

Toliko o tvom znanju, ti iznosiš tvrdnje koje bi trebale dokazati da znanstvenici nemaju pojma, a nisi u stanju razlikovati znanstvenu studiju od novinarske patke.

Milka30 kaže...

Vjerovali ili ne Hrvati su se zaista izjasnili da su Katolici i da zele vjeronauk u skolama!

Vjerovao ili ne, Republika Hrvatska je prema svom temeljnom dokumentu na kojem se temelji kompletni ustroj i zakonodavstvo: Ustavu, država koja je neovisna o religije i u kojoj su sve religije ravnopravne i slobodne sve dok poštuju zakone RH.

Milka30 kaže...

Vjerovali ili ne vi ste zaista manjina i morate zivjeti sa time!

Onako ko Židovi u Njemačkoj '42.?

Randy Marsh kaže...

Super, rodio si se i bio ateist cijeli zivot, odlicno za tebe.

Ja sam samo konstatirao da se vecina nas rodi u obiteljima gdje je barem jedan vjernik i gdje se vjera propagira generacije na taj nacin.

Zbog cega postoji mala vjerojatbost da si ateist u ranim godinama zivota, da li ti kasnije odlucis promijeniti svoje vjersko opredjeljenje nije na meni da sudim.

Teizam nije genetski nasljedan, već je naučen. Dok nisi u stanju naučiti išta o Bogu, ti si ateist. Teist možeš postati kasnije, te ostati teisti ili se vratiti ateizmu. Iako, pitanje je koliko se dijete koje u Boga vjeruje jer su mu roditelji rekli da mora uopće može smatrati teistom dok sam ne razmisli od Bogu.

Randy Marsh kaže...

Nitko ne traži ateističnu državu, čak nisam siguran ni što bi to točno značilo. Zabranu religije? Potpunu ravnopravnost svih religija i sloboda vjerovanja/nevjerovanja? Ovo zadnje već jesmo, ali samo na papiru, te tražimo da se to poštuje i u praksi.

Randy Marsh kaže...

(jer ja mislim da nemate direktne posljedice na kvalitetu zivota zbog toga sto su ljudi oko vas vjernici)

To je tvoje mišljenje za koje smo već pokazali da je neutemeljeno.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
18 godina
moderator
Randy Marsh kaže...
Prvo da se dotaknemo ateizma - ocito me pokusavas degradirati moje znanje te time nametnuti svoju superiornost cime automatski tvoja ideja pobjeduje moju.

Ako ti pod terminom ateizam smatraš nešto što nije ateizam, onda ne možemo voditi konstruktivnu raspravu. A nisam ti ja kriv što ne znaš što je ateizam.

Randy Marsh kaže...
Ateist znaci nijekati postojanje viseg bica (ti sigurno imas bolje pojasnjenje od onog koje je definirano, jer ovo je definirano znacenje ateizma).

U krivu si. Kreni čitati temu ispočetka. Ateist je onaj koji nije teist. Po definiciji. Teist je onaj koji vjeruje u barem jednog boga. Ateist je onaj drugi. Koji nema svog boga, koji ne vjeruje ni u jednog boga. Dakle, riječ ateist govori što netko nije, a ne što netko jest.

Oni koji negiraju bogove su tzv. jaki ateisti. Čovjek ne mora negirati bogove da bi bio ateist. Dovoljno je da ne prihvaća tvrdnju da postoji neki bog.

Randy Marsh kaže...
Drugo nije mi jasbo sto tebi nije jasno uz objektivni moral, znaš sto svaka od te dvije rijeci znaci te ih sklopi i dobijes skupno znacenje te dvije rijeci.

Značenje sintagme nije nužno spojeno značenje riječi od kojih je sintagma sastavljena.

Što konkretno tebi znači "objektivni moral"? I što konkretno bi ti značilo da objektivni moral postoji?

18 godina
neaktivan
Pa taj 'liberalizam', odnosno humanizam (dakle stavljanje brige za čovjeka ispred brige za to što će misliti bog) je i uveo dobnu granicu za seks. Dok je crkva krojila zakone starkelje su (u crkvi) ženile malodobne djevojčice, a vlastelini imali pravo prve bračne noći žena svojih kmetova, da ne spominjemo robovlasništvo i sve uz njega vezano, a opravdavano Biblijom.
13 godina
mbaksa kaže...
Randy Marsh kaže...

Zbog cega postoji mala vjerojatbost da si ateist u ranim godinama zivota,

Svi smo ateisti u ranim godinama, a roditelji dijelu djece počinju usađivati religijske koncepte.

Randy Marsh kaže...

da li ti kasnije odlucis promijeniti svoje vjersko opredjeljenje nije na meni da sudim.

To se ne odlučuje. I o tome smo raspravljali na temi. Ne možeš ti odlučiti hoćeš li vjerovati u nekog boga ili ne. Ili vjeruješ/povjeruješ ili ne. Ne odlučuješ.

Randy Marsh kaže...

Što bi to bila "ateistična država"? Ja bih htio posve sekularnu državu, upravo onakvu kakva je definirana Ustavom RH.

Randy Marsh kaže...

Pokušaj zabrane abortusa nije direktna posljedica na kvalitetu života ljudi? Neuključivanje spolnog odgoja u škole nije direktna posljedica na kvalitetu života djece, a kasnije i ljudi? Guranje definicije braka kao zajednice mužjaka i ženke nije direktna posljedica na kvalitetu života ljudi? Učenje djece da je "evolucija samo teorija", da znanstvenici tvrde da su ljudi nastali od majmuna direktno i dr. ne utječu na kvalitetu života ljudi?

Ajmo obratno. Koje direktne posljedice na kvalitetu života bi teisti imali da smo posve sekularna država?

Posljedice bi bile iste kao i u drugim drzavama: cjelokupni i ubrzani pad opceg morala, ovako je po mom misljenju barem kontrolirani usporeni pad.

Vidis abortus je jos jedno od tih pitanja - lisenje odgovornosti za cin, barem koristi zastitu prilikom spolnih odnosa ako ne zelis imati dijete, a ne da napravis abortus - znaci mozes ici okolo spavati sa neogranicenih brojem partnera i ne snositi posljedice za to, zar to nije daleko gledajuci jedan ogroman drustveni problem?

13 godina

Ja mogu odgovoriti na vasa pitanja, a vi na moja ne?

Nije mi jasno sto nije objasnjeno u terminu: objektivni moral???

Usput odustajem od diskusije jer nije smislena, sve dok vi izvlacite i analizirate svaku moju recenicu rijec po rijec, a ne mozete odgovoriti barem na prvo pitanje od vise postavljenih nema smisla nastavljati raspravu.

18 godina
neaktivan
Nema zemlje s čvršćim moralom od Saudijske Arabije
18 godina
Randy Marsh kaže...

Usput odustajem od diskusije jer nije smislena, sve dok vi izvlacite i analizirate svaku moju recenicu rijec po rijec, a ne mozete odgovoriti barem na prvo pitanje od vise postavljenih nema smisla nastavljati raspravu.

Problem je što si uletio u raspravu od 60 i neke stranice i koristiš kategorije koje su aposolvirane na desetoj ili 13. stranici i čudiš se zašto ti netko "analizira svaku rečenicu riječ po riječ" (hm - to se zove rasprava - s čime bi se inače raspravljalo - s prazninama između riječi u rečenici?) i to baš one pojmove za koje ne znaš da su već ranije u raspravu odbačeni kao budalaštine ("objektivni moral" - to je totalna glupost, a zašto je to glupost, vrati se na početak rasprave).

This space for rent!
18 godina
moderator
Milka30 kaže...
Danas su oni to malo prepravili pa su sada "otkrili" da ipak nije od majmuna,nego od covjekolikog majmuna,ali prije toga je nastao od sisavca koji je nastao od gmaza,

Kamen spoticanja su različiti izrazi u engleskom (i valjda drugim stranim jezicima) i hrvatskom. U engleskom jeziku imaš izraze ape i monkey. U hrvatskom jeziku majmun je monkey, a čovjekoliki majmun je ape. Ljudi su apeovi, ali nisu monkeyi. I nije tu sad ništa "otkriveno", pa da bi tebe krivo učili. To što si ti sjedio na ušima pa zapamtio sam izraz majmun, umjesto primat ili čovjekoliki majmun, to je drugi par opanaka.

Milka30 kaže...
Poanta je u tome nemate pojma od cega je covjek nastao,kao i oni koji vas uce tome i obasipaju "dokazima" o evoluciji.

Misliš - ti nemaš pojma.  Svi oni koji žele imati pojma - mogu. Samo moraju pročitati nešto teksta - educirati se. 

Milka30 kaže...
"Znanstveno je dokazano" da su znanstvenici puno puta pogresili! 

Tko je dokazao da su znanstvenici u konkretnim slučajevima pogriješili? Znanstvenici.

OK. U nekim slučajevima su pogriješili. Pogreška je otkrivena i ispravljena - i što ćemo sad? Ako su prije bili u krivu, sad više nisu. Što će reći da su sve dalje u povijesti sve manje u krivu i sve više u pravu. Pa ako se znanošću nisi mogao voditi prije, onda bi se sad svakako trebao moći.

A osim toga, kako Dawkins rekoše: Znanost funkcionira, kuje! 

I ti sam vidiš da funkcionira jer većina toga oko tebe je rezultat znanosti i drugih disciplina koje počivaju na znanosti (medicina, tehnologija općenito, elektronika...). Bez znanosti nema ni kompjutera na kojem tipkaš svoje poruke. Ni Interneta.

18 godina
moderator
Randy Marsh kaže...

Iz ovoga samo mogu zaključiti da ni ti sam sa sobom nisi na čisto što ti znači "objektivni moral"! I onda tumačenje te sintagme svaljuješ na mene. A to je tvoja sintagma! Koju ni sam ne razumiješ! A tražiš da se ja očitujem postoji li on ili ne.

Ja sam ti napisao:

Dakle, dao sam ti odgovor s kojim možeš dalje raditi. Zašto to ne činiš?

18 godina
moderator
Randy Marsh kaže...
mbaksa kaže...

Posljedice bi bile iste kao i u drugim drzavama: cjelokupni i ubrzani pad opceg morala, ovako je po mom misljenju barem kontrolirani usporeni pad.

Po kojoj logici? Odakle ti takva ideja?

Randy Marsh kaže...
Vidis abortus je jos jedno od tih pitanja - lisenje odgovornosti za cin, barem koristi zastitu prilikom spolnih odnosa ako ne zelis imati dijete, a ne da napravis abortus - znaci mozes ici okolo spavati sa neogranicenih brojem partnera i ne snositi posljedice za to, zar to nije daleko gledajuci jedan ogroman drustveni problem?

Tko je lišen odgovornosti kod abortusa?

A da se ne dolazi u situaciju da se mora raditi abortus, mladi moraju biti kvalitetno obrazovani o seksualnosti - religiozne, nesekularne zemlje rade upravo suprotno. Pa bi se dalo pretpostaviti, barem kad je u pitanju neželjena trudnoća, da bi je bilo manje da je država posve sekularna jer bi mladi u spolne odnose ulazili propisno educirani.

14 godina
MrBlc kaže...

Ako ti je učitelj iznio tu tvrdnju iz uvjerenja da je to pojednostavljivanje koje će djeci biti razumljivije, to i dalje ne znači da je to znanstvena tvrdnja. Iako nisam sklon povjerovati niti u tu verziju priče, jer takvu verziju obično govore religijski fundamentalisti kad izvode straw-man logičku pogrešku.

Ni iz drugog pokušaja nisi u stanju napisati točno čovjekovo ime, a znaš gdje je bio, a gdje ne!? Ajde Pernaru, malo oladi s teorijama zavjere. 

Toliko o tvom znanju, ti iznosiš tvrdnje koje bi trebale dokazati da znanstvenici nemaju pojma, a nisi u stanju razlikovati znanstvenu studiju od novinarske patke.

Vjerovao ili ne, Republika Hrvatska je prema svom temeljnom dokumentu na kojem se temelji kompletni ustroj i zakonodavstvo: Ustavu, država koja je neovisna o religije i u kojoj su sve religije ravnopravne i slobodne sve dok poštuju zakone RH.

Onako ko Židovi u Njemačkoj '42.?

Ne nego je to tada bio takav program!Sjecam se kao jucer one famozne slike di je prikazana evolucija!Ali ok,U PRAVU SI!Zaboravimo na homo/majmuna-objasni mi kako je nastao onaj homo(sto lici na majmuna) prvi na slici!Hajde molim te uvjeri me!

Namjerno sam pogresio iz nekakvoga sarkazma,jer varalica ne zasluzuje da mu se ime pravilno napise,a kamoli da pise povjest!

Vidim da ti i Pernar smeta-ako nisi znao Pernar se zalaze za ukidanje vjeronauka,inace jako pametan covjek i jako dobro on zna sta prica!

One navode o spagetama i jednorozima,sam isto tako sarkasticno naveo,da skontas koliko su ljudi priglupi da povjeruju u takve stvari!Ali dobro,nisi skontao-sve 5!

Isto tako drzava Hrvatska je demokratska drzava u kojoj vecina odlucuje!Ja osobno nisam izglasao za vjeronauk u skoli,nego su to oni koji su tada bili na vlasti-oni za koje je narod glasao.Unatoc tome sto je vecina ipak izglasala za vjeronauk u skoli,dato ti je na izbor,hoces li pohadati,pravoslavlje,islam ili nista od toga!

Komentar o 1942,niti ne treba komentirati,samo staviti !

mbaksa kaže...

Misliš - ti nemaš pojma.  Svi oni koji žele imati pojma - mogu. Samo moraju pročitati nešto teksta - educirati se. 

Pa ja citam...Bibliju..ne citam bajke poput znanstvenih casopisa!

Hajde barem tebi ne moram objasnjavati sta je sarkazam,ali i ta recenica puno govori!Ja vjerujem u ono sto pise u Bibliji,meni ne trebaju dokazi,jer je sve tako ocito,samo kada otvoris srce!

Zasto se u skolama namece biologija u kojoj se djecu uci da smo svi nastali slucajno(ono,bio big bam i sve se slucajno potrefilo),kada zdrav razum i logika da je u pitanju ipak nesto iznad nasih poimanja!

Ako ja svoje djete ucim da je covjek nastao od Boga,zasto onda moje djete uci ono sto ja smatram da je pogresno?Ja njega ne mogu ispisati sa biologije,jer je obavezna!Zar to nije nametanje tuđe volje?

Nemojte mi sada govoriti da djete tako uci jer znanstveni dokazi kazu da je tako,jer tih dokaza nema,samo nagađanja!

18 godina
moderator
Milka30 kaže...
Ja vjerujem u ono sto pise u Bibliji,meni ne trebaju dokazi,jer je sve tako ocito,samo kada otvoris srce!

Ne vjeruješ. Vjeruješ selektivno - ono što ti paše. Ono što ti ne paše - to je u Bibliji zapisano u prenesenom značenju, zar ne?

Milka30 kaže...
Zasto se u skolama namece biologija u kojoj se djecu uci da smo svi nastali slucajno(ono,bio big bam i sve se slucajno potrefilo),kada zdrav razum i logika da je u pitanju ipak nesto iznad nasih poimanja!

Pa upravo zato da djeca ne bi bila toliko neobrazovana da tvrde da se sve slučajno potrefilo. Nažalost, može se nekoga učiti nešto, ali ga se ne može silom naučiti.

Milka30 kaže...
Ako ja svoje djete ucim da je covjek nastao od Boga,zasto onda moje djete uci ono sto ja smatram da je pogresno?

U školi se uče činjenice. I upravo to je u najboljem interesu djeteta - da zna činjenice, da što bolje upozna svijet oko sebe. Tvoje smatranje je tu irelevantno. I u tvojem je najboljem interesu da ti dijete nauči činjenice, a ne da bude u krivu poput tebe.

Milka30 kaže...
Ja njega ne mogu ispisati sa biologije,jer je obavezna!Zar to nije nametanje tuđe volje?

Država te sprečava da ti djetetu ne namećeš tuđu (u ovom slučaju svoju) volju, sprečava te da zapostavljaš dijete, da mu otežaš budućnost. Dijete ima pravo biti educirano.

9 godina
protjeran

Milka30 vjeruje što piše u Bibliji. Doslovno?

Ropstvo, ubijanje, nečistoća žena, zemlja je stara 6000 godina..

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.3.2017 12:36 (AMD_IT).
18 godina
Milka30 kaže...

Najjača izjava na cijelom forumu (a lako moguće i šire)!

Milka!

Milka!

Ubaci pokoji uskličnik u tekst s vremena na vrijeme, nek' ljudi znaju da se ne zajebavaš!

Gledam te!
17 godina
Milka30 kaže...

Hajde barem tebi ne moram objasnjavati sta je sarkazam,ali i ta recenica puno govori!Ja vjerujem u ono sto pise u Bibliji,meni ne trebaju dokazi,jer je sve tako ocito,samo kada otvoris srce!

Ako ja svoje djete ucim da je covjek nastao od Boga,zasto onda moje djete uci ono sto ja smatram da je pogresno?Ja njega ne mogu ispisati sa biologije,jer je obavezna!Zar to nije nametanje tuđe volje?

Nemojte mi sada govoriti da djete tako uci jer znanstveni dokazi kazu da je tako,jer tih dokaza nema,samo nagađanja!

SLažem se, tih dokaza nema, za razliku od religije koja vrvi dokazima i provjerenim navodima i citatima.

A da odgovrim i Randyu na njegovo pitanje, smeta me kod vjernika što uporno tupe jedno te isto i nameću svoju religiju drugima koji ne misle kao i oni.

To meni izgleda kao tlačenje "većine" zato jer može. Imam mozak i znam kako se koristi i to je jedina moralna vertikala koju želim naučiti svoju djecu. 

Sve drugo su floskule koje se serviraju kao muda pod bubrege.

Bolje je znati malo i temeljito nego mnogo i površno.- I. Kant
16 godina
odjavljen
Dakle znanstvena dijela su bajke, za razliku od biblije koja sadrzava ISKLJUCIVO cinjenice, a Pernar je jako pametan i sve sto govori je tocno?

Ja mislim da ti ili zivis u nekom altrnativnom svemiru ili jako dobro trolas. Ili nesto drugo sto ne smijem napisati da ne dobijem karton.

Svaka cast, nadmasujes sam sebe svakim novim postom.
http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
17 godina
odjavljen
Milka30 kaže...

Ne nego je to tada bio takav program!Sjecam se kao jucer one famozne slike di je prikazana evolucija!Ali ok,U PRAVU SI!

Da, u pravu sam. Ponudio bih ti da ti nacrtam, ali si upravo pokazao da ti ni to ne bi bilo dovoljno. Ova slika upravo prikazuje evolucijska GRANJANJA, gdje je jasno prikazano kako je onaj majmun kojeg si ti zapamtio kao navodnog evolucijskog pretka zapravo u paralelnoj evolucijskoj grani i nije nam predak. Njegova grana se evolucijski uspjela prilagoditi bez razvijanja intelekta.

Milka30 kaže...

Zaboravimo na homo/majmuna-objasni mi kako je nastao onaj homo(sto lici na majmuna) prvi na slici!Hajde molim te uvjeri me!

Baš sam se pitao kad ćeš povući missing link...

Tu imaš više o samom pitanju: http://anthro.palomar.edu/earlyprimates/early_2.htm pa se možeš informirati ako želiš (iako nisam stekao takav dojam), ali nemoj očekivati da ću ti ja ganjati evolucijske karike.

Milka30 kaže...

Namjerno sam pogresio iz nekakvoga sarkazma,jer varalica ne zasluzuje da mu se ime pravilno napise,a kamoli da pise povjest!

Milka30 kaže...

Vidim da ti i Pernar smeta-ako nisi znao Pernar se zalaze za ukidanje vjeronauka,inace jako pametan covjek i jako dobro on zna sta prica!

Smeta mi njegovo lupetanje o teorijama zavjere, iako zna povremeno i "nabosti". Međutim, problem je što ti ne razlikuješ tvrdnju i argument od osobe. Valjda to ima veze s autoritativnim religijskim odgojem u kojem je važnije tko kaže nego što kaže.

Milka30 kaže...

One navode o spagetama i jednorozima,sam isto tako sarkasticno naveo,da skontas koliko su ljudi priglupi da povjeruju u takve stvari!Ali dobro,nisi skontao-sve 5!

Teško je odrediti kad je osoba sarkastična, a kad ne, nakon što kaže da vjeruje u goruće grmove koji govore, trudne djevice i stvaranje žene iz rebra.

Milka30 kaže...

Isto tako drzava Hrvatska je demokratska drzava u kojoj vecina odlucuje!Ja osobno nisam izglasao za vjeronauk u skoli,nego su to oni koji su tada bili na vlasti-oni za koje je narod glasao.Unatoc tome sto je vecina ipak izglasala za vjeronauk u skoli,dato ti je na izbor,hoces li pohadati,pravoslavlje,islam ili nista od toga!

Vjeronauk u školi je posljedica ugovora koji je sklopljen protivno Ustavu. U normalnoj državi se sklapanje takvog bilateralnog ugovora zove veleizdaja.

Milka30 kaže...

Komentar o 1942,niti ne treba komentirati,samo staviti 

Da, imaš pravo, komentar je bio nepotreban. Facepalm je adekvatnija reakcija na tvrdnu da bi manjina trebala šutiti i trpiti.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.3.2017 12:58 (MrBlc).
12 godina
neaktivan
Milka30 kaže...

Jao majke ti nemoj više. 

Hoy te he vuelto a recordar. Venias hacia mi, te oia sonreir. Hoy me dio por llorar. Me di cuenta que sin ti jamas sere feliz.
18 godina
neaktivan
@milka30
'Ako ja svoje djete ucim da je covjek nastao od Boga,zasto onda moje djete uci ono sto ja smatram da je pogresno?Ja njega ne mogu ispisati sa biologije,jer je obavezna!Zar to nije nametanje tuđe volje?
Nemojte mi sada govoriti da djete tako uci jer znanstveni dokazi kazu da je tako,jer tih dokaza nema,samo nagađanja!'

Uz pomoć Biblije ne možeš napraviti lijekove, CT aparate, veš mašine, računala, aute, satelite, semafore. Sve to možeš jedino uz pomoć znanosti. Zato tvoje dijete to uči, jer bez ikakvog poznavanja znanosti može biti samo poljoprivrednik ili pastir, i to loš.

Jedina, ali ogromna, prednost znanosti u odnosu na druge načine objašnjavanja svijeta, je ta da ona daje dobre rezultate.

Ti pričaš o pojednostavljenoj slici evolucije, gdje nisu bile prikazane druge grane, no ja se dobro sjećam i druge slike gdje se vidjelo da današnji majmuni nisu naši preci, već da svi dijelimo iste pretke. Nađi neku školsku knjigu koja tvrdi da su ljudi nastali od majmuna.
14 godina
Milka30 kaže...

Ajde da se jednom dogodi ovaj slucaj, to i razumijem. Ali gdje se dva ovakva nadju i naprave djecu, to mi nije jasno.

Znam autora iz prijasnjih tema, par puta sam ga prijavio za homofobiju radi cega su mu postovi obrisani, ali izgleda da nije nista naucio. U fucking 21. stoljecu, 2017. godina, vrijeme interneta i otvorenog pristupa svim zivim informacijama, covjek koji je ocito dovoljno tehnicki potkovan da se registrira na forum dodje i ispali ovakve gluposti, i ostane ziv. Moras voljeti ovaj svemir 

(╯- , -)╯︵ ┻━┻
14 godina
OriginalEXE kaže...

Ajde da se jednom dogodi ovaj slucaj, to i razumijem. Ali gdje se dva ovakva nadju i naprave djecu, to mi nije jasno.

Sve gore je cisto izvrtanje znacenja mojih rijeci i meni je jako drago ako vas sve to zabavlja.

Naravno da vjerujete u ono sto vam se servira,lakse je vjerovati u to da je covjek nastao od tamo nekoga štakora proto primata(kolega Blic linkao),nego da je nastao od necega iznad nasega poimanja.

Koliko god netko vas pita kako je sve nastalo-NEMATE POJMA i bacate tamo nekakve Wiki linkove,fraze..jer su vas tako ucili,ne krivim vas.

Zaista me ne smeta sve gore napisano i smijem se dok citam(pomalo trolerski),ali me smeta upravo ova recenica koju si napisao!

Tu si totalno u krivu i vidi se da nemas djecu.

Evo vam malo pa se educirajte!Iako znam da necete pogledati,vrlo zanimljiv dokumentarac pun dokaza:

14 godina
Milka30 kaže...

Naravno da vjerujete u ono sto vam se servira,lakse je vjerovati u to da je covjek nastao od tamo nekoga štakora proto primata(kolega Blic linkao),nego da je nastao od necega iznad nasega poimanja.

Po kojoj logici je tesko vjerovati u Boga i to da je on stvorio svijet? Pa upravo to je najlakse. Na svako pitanje imas uvijek isti odgovor, Bog. Nema potrebe za istrazivanjem, nema potrebe za cijelozivotnim obrazovanjem, samo Bog, Bog, Bog. Lakse... LOL. Ja sam bio vjernik do svoje 18-te godine tako da nema smisla da bih jednom kada sam savladao nesto tako tesko kao vjeru u Boga "prelazio" na taj toliko lagani ateizam.

Milka30 kaže...

Koliko god netko vas pita kako je sve nastalo-NEMATE POJMA i bacate tamo nekakve Wiki linkove,fraze..jer su vas tako ucili,ne krivim vas.

Ispali teist i ostane ziv. Pa covjece jedini fucking razlog sto si ti teist je sto su te tako ucili, nema drugog. Ostavi milijun novorodjencadi izoliranih na otoku i za 50 godina ih posjetimo, pa cemo vidjeti koliko ih se pokrstilo...

A sad tebi u inat idem pogledati taj tvoj dokumentarac. Moram priznati, vec imam predrasude o sadrzaju 

(╯- , -)╯︵ ┻━┻
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice