Ateisti ili teisti ili nešto treće? zaključana tema

poruka: 3.222
|
čitano: 361.615
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
moderator
Re: Ateisti ili teisti ili nešto treće?
Endymon kaže...

Pitanje je tko ti pomaze.

Nemaš pojma koliko ova tvoja rečenica pogađa u srž!

13 godina
DrNasty kaže...
Endymon kaže...

Pitanje je tko ti pomaze.

Nemaš pojma koliko ova tvoja rečenica pogađa u srž!

Pa znam da ne pogadja.Ali doci ce dan kada ce pogadjati.Ne moja mozda,ali spoznaja koliko si fulao u zivotu 

18 godina
Endymon kaže...

Pa znam da ne pogadja.Ali doci ce dan kada ce pogadjati.Ne moja mozda,ali spoznaja koliko si fulao u zivotu 

Evo izvrsnog primjera zašto je religija izvor amoralnosti, a ne moralnosti. Ovakve smiješne pretnjice što će se nekome dogoditi "jednom" zato jer ne vjeruje u nekog od bogova su redoviti dio vjerske apologetike. Imaš zamišljenog nebeskog tirana, očito narcisističkog tipa, dakle poremećene osobnosti koja traži dugotrajnu stručnu terapiju koja možda i ne poluči uspjeh i to ti je argument za "vjerovanje". Najebo si ako ne vjeruješ. 

Možeš ti biti najbolji na svijetu, ali - nema spasa van Crkve - extra ecclesiam nulla salus.

I stavi on smajlića koji maše licemjerno nakon ove pretnjice, kao da je nejlao on svoj razlog za vjerovanje, umjesto da sjedne doma i plače nakon ovakvog "argumenta". 

To je problem s religijom - ne samo da je besmislena, nego pravi i ovakve moralne nakaze pa je i društveno štetna. 

This space for rent!
18 godina

I ti stvarno misliš da oni u tome vide problem?

Rvat katolik!
17 godina
odjavljen
Način na koji ti definiraš Boga je bliži kombinaciji spiritualističkog i deističkog Boga: nedostatak interakcije s materijom je karakteristika deističkog Boga, dok "bog" koji ne mora nužno ni fizički/metafizički postojati, ali predstavlja poglede na svijet spada u spiritualnim. O deističkom Bogu je rečeno sve što se imalo reći: on može postojati ili ne postojati, mi ne možemo znati, a kako nema interakcije s našim svemirom, irelevantan nam je. Spiritualistički Bog je čisto pogled na svijet i tu se nema što dokazivati, već se mogu samo razmjenjivati pogledi. Međutim, ako impliciraš da se ti argumenti mogu preslikati na teističkog Boga, tu griješiš.
Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
18 godina

Bog je malo deistički, malo teistički, malo jest kršćanski i biblijski, malo nije. 

Što kaže Groucho Marx "Those are my principles, and if you don't like them... well, I have others!"

This space for rent!
18 godina
moderator
Endymon kaže...

Znam, fulaću farcastanje i Void jer neću biti na času kad Aenea bude to propovijedala i zauvijek ću ostati rob TechnoCorea i Cruciforma.

13 godina
Ateisti ili teisti ili nešto treće?

Ovo uopce nije bila prijetnja nikome.Nego kako da drugacije covjeku koji licemjerno kaze..Tvoje su me rijeci ful pogodile,spominjem Boga u igricama i lakse mi je.Ovo su rijeci covjeka koji totalno nijece postojanja Boga i bilo kakvog argumenta koji se nalazi u Bibliji.A sto se tice religije,Krscanstvo nije religija,vjera nije religija.Od krscanstva su nastale religije.Krscanstvo je temelj svake religije sto nuzno ne znaci da je religija krscanstvo.Religije su zlo ovoga svijeta i to i malo tko vjeruje istinski u Boga ce shvatiti.Religije su nas podjelile,religije nas i unistavaju.Pogledajte samo sta rade ISIL i ekipa.To radi religija.Meni je zao ljudi koji se ovdje prepucavaju sta je istina a sta laz.U zamci ste svjetovnog od glave do pete.Ovisni ste o znanosti i svojim teologijama.I sta da ja kazem ovdje ljudima koji su napravili ovu grupu ne da bi culi nesto o Bogu,nego da bi culi sve protiv njega i njegovog postojanja.Jer ponavljam,naci ce te Boga u atomima i likovima nekakvim.Malo da citate Bibliju,vidjeli bi se svi u njoj kakvi ste/smo licemjeri prema njemu.A glavni problem ovog naseg svjetovnog drustva,je taj sta po ljudskom razmisljanju imamo dobre ljude,malo zle ljude i jako zle ljude.Pokusavamo sebe opravdati kako nama pase i trazimo kompromise izmedju Boga i ljudi.Necu vise nista pisat,jer ocito mi u ovoj grupi nije mjesto.LP i uzivajte u svojim nebulozama i strucnim rijecima.

18 godina
moderator
Endymon kaže...

LP i uzivajte u svojim nebulozama i strucnim rijecima.

Puno pisao, ništa rekao.

Uživaj ti u Voidu a nama pošalji Shrike-a da nas pomete.

18 godina

Koja zbrčka od misli... 

This space for rent!
18 godina
neaktivan
Sestro, uvedite slijedećeg.
Imamo nova kola radi dojma, imamo stav kad nemamo pojma...
17 godina
odjavljen
Endymon kaže...

Ovo su rijeci covjeka koji totalno nijece postojanja Boga i bilo kakvog argumenta koji se nalazi u Bibliji.

Endymon kaže...

Maaajko mila,koliko Farizeja i Saudiceja...Glavni problem vecine vas je sto Boga pokusavate razumijeti/naci/opravdati/ne opravdati znanstvenoscu,jer ne vjerujete nicemu sto ne vidite,trazite Boga u knjigama,laboratorijskim testovima,po forumima.Ja osobno vam ne mogu dokazati Boga,ali covjek kada krene sa Bogom,skroz se promjeni.Nacin na koji ta osoba zivi,drugi vide nesto,a to nesto je BOG.Sve dok vi trazite Njega po forumima,znanstvenim laboratorijima,nikad ga necete upoznat.Jer zelite ga znati kako vama pase i gdje vama pase.LP

Daj se odluči, može li se Boga argumentirati ili ne? Nijećeš mogućnost spoznaje Boga kroz argumentiranu raspravu, dok se istovremeno pozivaš na argumente!?

Endymon kaže...

A sto se tice religije,Krscanstvo nije religija,vjera nije religija.Od krscanstva su nastale religije.Krscanstvo je temelj svake religije sto nuzno ne znaci da je religija krscanstvo.Religije su zlo ovoga svijeta i to i malo tko vjeruje istinski u Boga ce shvatiti.Religije su nas podjelile,religije nas i unistavaju.

Religije su ništa drugo nego organizirani skup vjerovanja. Prorok koji okupi oko sebe učenike nije napravio ništa drugo doli ustanovio religiju. Kršćanstvo nije temelj SVAKE religije, već je kršćanstvo JEDNA OD religija, koja se raščlanila na više konfesija. Ako baš inzistiraš da je svaka konfesija za sebe religija, onda je kršćanstvo temelj kršćanskih religija.

Religije nisu zlo same po sebi, ali predstavljaju savršen temelj za zloupotrebu, što većina religijskih organizacija i radi.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
12 godina
protjeran

Ne ulazeći u problematiku toga da tobože "izvan Crkve, nema spasanja", a ima. Želio bih napisati da postoji i druga strana krščanstva koja nije iskomplesirana sa ovim svijetom, nego čak dapače pomaže da taj svijet izgleda bolje. Ne osuđuje druge zbog njihovih uvjerenja, nego pomaže sirotinji. Vrši svoje poslanje, nije kao ovi naši iličić i markićke konstatno nadr*kano, te želi svima popovati kaj što treba netko učiniti sa svojim životom.

Tako da se ovu gore formulu malo formuliraju, te vele da "izvan sirotinje, nema spasenja". 

Zanimljivo je da navodno Spasitelj u Bibliji nije nikada nevjernicima, pričao ili čak prijetio paklom....

A, ovo da nit rasprave koja se želi provući sa strane borbenih turbokatolika i ostalih warrior kršćana da oni koji ne vjeruju, da se ne mogu spasiti, jednostavno nije istina. 

Ako Bog postoji, onda će i svi oni koji mu se konkretno ne klanjaju biti u nekom boljem svijetu poslije ovog života, ako su činili isto kaj i vjernici.

Institucije religijskog tipa, ionako jako vole docirati, popovati, osuđivati druge i drugačije, a nikako da se prime posla oko onoga što im veli njihov Spasitelj.

Ima divnih primjera iz Jugoslavije kada je bilo puno više pravog dijaloga između ateista i kršćana, nego danas kada je vjera stvar nacionalističkih mokrih snova, te uvjet za uspijeti na državnim jaslama.

Danas u demokraciji ima manje slobode za druga mišljenja onih koji ne vjeruju, nego što je to bilo za vjernike u jednoj Jugoslaviji.

Ah, šta kompleksaši naprave od vjere...oni vjeruju da bi mogli mrziti, biti važni, imati neku ulogu u životu...pitaš takve ljude o nečemu, a oni odmah skreću na vjerske teme....kao ono, dal' ideš u Crkve, dal' praštaš, dal' dr*aš(ako da, zanima ih koliko), skim spavaš(ako da, isto tako koliko, kako to radiš...), bokte, kao neka vjerska milicija, gdje oni onako sa visoka oni deru po ostalima, al' na to tobože imaju pravo, jer vrše "Njegovu" volju,spašavaju tvoju dušu....

Gade mi se takvi vjernici, iako i sam vjerujem, to je moja osobna stvar i izbor, te nije predmet tuđe brige.

Tako da ove prijetnje katotalibana, treba uzeti kao licemjerne, lažne, farizejske, luzerske, iskompleksirane....

Jadno sa njihove strane.

Panzerkampfwagen.Unatoč svemu - Dinamo Zagreb.Leaving or dead, always ahead...
18 godina
moderator
matrix777 kaže...
Ne, nisam izmislio. Shvaćaš li ti, da kao ateist, se tome ne možeš ni "približiti" da bi shvatio da je to tako? Ja potpuno razumijem da je tebi gotovo nemoguće povjerovati u to.

Bojim se na ne shvaćaš koje su implikacije toga što si napisao.

Nemamo apsolutno nikakvih indikacija da je tako kako si napisao. Ujedno, da je tako kako si napisao, postojanje boga ne bi bio problem dokazati, jer bi to značilo upravo ono što sam napisao u jednoj poruci - umjesto da u skladu s trenutnim biokemijskim i električnim stanje mozga neuron A pošalje signal neuronu B, neuron B pošalje signal neuronu C.

To što si napisao, da bog upravlja našom podsvjesti, ujedno znači da nemamo slobodnu volju! Da smo njegove lutkice!

matrix777 kaže...
Ako meni ne vjeruješ, pitaj neke druge teiste. Ili svi lažemo.  

Jesam ja igdje napisao da lažeš ili da lažete!? Nisam. Napisao sam da si ti izmisio nešto što nema nikakvog opravdanja. Ne smatram da lažeš, nego smatram da si posve u krivu - da si si izmislio objašnjenje koje bi jednim dijelom bilo u skladu s tvojim svjetonazorom.

18 godina
moderator
Endymon kaže...

Ovisni ste o znanosti i svojim teologijama.

Ti si ovisan o znanosti u jednakoj mjeri u kojoj smo i mi ovisni!  A svoje teologije nemamo.

Endymon kaže...

I sta da ja kazem ovdje ljudima koji su napravili ovu grupu ne da bi culi nesto o Bogu,nego da bi culi sve protiv njega i njegovog postojanja.Jer ponavljam,naci ce te Boga u atomima i likovima nekakvim.

Da podsjetim: na ovoj temi ja osobno nisam rekao niti čuo ni jednu jedinu riječ o nekom bogu. Sve što sam čuo su bile riječi o nekim konceptima bogova.

11 godina
mbaksa kaže...

To što si napisao, da bog upravlja našom podsvjesti, ujedno znači da nemamo slobodnu volju! Da smo njegove lutkice!

Jesam ja igdje napisao da lažeš ili da lažete!? Nisam. Napisao sam da si ti izmisio nešto što nema nikakvog opravdanja. Ne smatram da lažeš, nego smatram da si posve u krivu - da si si izmislio objašnjenje koje bi jednim dijelom bilo u skladu s tvojim svjetonazorom.

Bog ne upravlja našom podsvijesti, nisam tako napisao. Nego Bog je uvijek prisutan, s nama, u dobru i zlu. Na nama je što ćemo učiniti u trenucima slabosti, kako sam rekao. 

Da Bog upravlja nasom svijesti, nijedan teist nebi ucinio neko zlo. Logično?!

Ništa ja nisam izmislio, ponavljam, ti si ne mozes ni pribliziti teisticki svjetonazor, a kamoli ista drugo. Kao sto ja mogu samo odokativno reci kako je biti ateist.

17 godina
odjavljen
matrix777 kaže...

Bog ne upravlja našom podsvijesti, nisam tako napisao.

Možda ne pričamo istim jezikom:

matrix777 kaže...

Bog, u trenucima teistovih "slabosti", djeluje na svijest, te ga upozorava da čini ili će počiniti grijeh (zlo nekome drugom). To se događa na način da u teističkom podsvijesnom stanju se javlja Bog, kao izvor svega dobroga i milostivoga, te mu daje izbor.

S obzirom da nemamo potpuni uvid u vlastitu podsvijest, ono što se tamo javi percipiramo kao vlastitu odluku. Ako se ona tamo našla božjom intervencijom, onda Bog upravlja s nama (odnosno, po tebi, samo teistima).

Ne bi bilo loše ni da pokušaš dati obrazloženje zašto samo na teiste Bog, po tebi, ima takav utjecaj. Da li je Bog tako odlučio ili ateisti blokiraju Bogu pristup u podsvijest?

Ako je ovo prvo, gdje je granica kod koje Bog prestane intervenirati, koliko nečija vjera ili nevjera mora biti čvrsta ili kolebljiva da bi Bog poklopio slušalicu?

Ako je ovo drugo, to je onda najmoćniji firewall koji je ikad napravljen - uspijeva blokirati svemogući entitet.

11 godina

Misliš da si nešto "argumentirao" i postavio jako "dobra" pitanja? Moram te razočarati da nisi.

Ti mene pitaš na koji način Bog nešto određuje i u kojim granicama? 

To zna samo on.

I da, ako se nađem u situaciji, da bi mogao napraviti nesto "lose", protivno bozjim zapovijedima, uvijek mi je Bog u podsvijesti, između ostalih moralnih vrijednosti. I pazi sad, BITNO utječe na moj sljedeći korak. 

Ti sad dođi do zaključka da si teisti to zabrijavaju u glavi, ili šta već. Koga briga.

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.3.2017 12:19 (matrix777).
18 godina
moderator
matrix777 kaže...

Misliš da si nešto "argumentirao" i postavio jako "dobra" pitanja? Moram te razočarati da nisi.

Tebi je lakše utjerati metar u guzicu nego milimetar u glavu.

17 godina
odjavljen
matrix777 kaže...

Misliš da si nešto "argumentirao"

Da, za razliku od tebe koji na 55 stranica nisi dao niti jedan argument. Rasprava bez argumenata može biti samo iznošenje mišljenja, a opetovano iznošenje mišljenja bez argumenata, uz tvrdnju da je druga strana u krivu je prepucavanje.

matrix777 kaže...

i postavio jako "dobra" pitanja? Moram te razočarati da nisi. Ti mene pitaš na koji način Bog nešto određuje i u kojim granicama? To zna samo on.

Ja tebe pitam da detaljnije pojasniš tvrdnje koje iznosiš, što u većoj ili manjoj mjeri može napraviti svako tko iznosi nešto što nije paušalno lupetanje.

matrix777 kaže...

I da, ako se nađem u situaciji, da bi mogao napraviti nesto "lose", protivno bozjim zapovijedima, uvijek mi je Bog u podsvijesti, između ostalih moralnih vrijednosti. I pazi sad, BITNO utječe na moj sljedeći korak. 

I sad se nužno postavlja pitanje, da li su ti u podsvijesti božje zapovijedi ili ti je u podsvijesti Bog. Naime, kad te od malih nogu uče da je loše nakon pranja kose izići vani (pa čak i ljeti), tebi to ostane u podsvijesti i imaš osjećaj da bi bilo loše izići vani vlažne kose. Čak i kad naiđeš na kvalitetno argumentiran stručni tekst koji govori da to nije tako, teško se riješiti toj osjećaja da radiš nešto pogrešno. To je moć indoktrinacije kojoj svi u manjoj ili većoj mjeri podliježemo.

matrix777 kaže...

Ti sad dođi do zaključka da si teisti to zabrijavaju u glavi, ili šta već. Koga briga.

Zaključak je da Bogu pripisujete nešto što je poznato i opaženo psihološko svojstvo koje nastaje indoktrinacijom (bez obzira bila ona religijska ili ne) jer ste indoktrinirani da je to Božje djelo.

P.S. Preostaje pitanje da li je netko bolji ili gori zbog toga. Evo ti mala analogija:

Majka ima dvoje djece, kutiju keksa i očekuje goste popodne. Djeci je zabranila za jedu kekse jer neće imati što ponuditi gostima.

- Prvo dijete bi najradije pojelo kekse, ali je poslužno i neće jer mu je majka zabranila.

- Drugo dijete bi također najradije pojelo kekse, ali neće je zna da bi to njegovu majku dovelo u iznimno neugodnu situaciju.

Bi li ti volio da tvoje dijete razmišlja kao prvo ili kao drugo dijete?

Naravno, tu se često poseže argument da neke stvari dijete ne može razumjeti i zato mora poslušati roditelja i kad ne vidi svrhu. Međutim, upravo učenje djece o razlozima zašto nešto ne smiju je ono što stvara zrelije i odgovornije odrasle osobe, dok oni koji su učeni da to ne smiju "jer ja tako kažem" često imaju ograničenu sposobnost primjene moralnih kriterija na novonastale situacije. Netko je nedavno tu linkao članak da ateisti odgajaju bolju djecu nego teisti. Ovo je jedna od razloga jer teistički odgoj počiva na autoritativnim zabranama.

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.3.2017 12:43 (MrBlc).
18 godina
matrix777 kaže...

Ti mene pitaš na koji način Bog nešto određuje i u kojim granicama? 

To zna samo on.

http://www.alternet.org/tea-party-and-right/10-worst-terror-attacks-extreme-christians-and-far-right-white-men

Pricas gluposti, zadrt si i ne zelis nista nauciti, tako ces na ovo odgovoriti da njima u glavama nije zapravo bio bog, vec sotona.

No trebas se zapitati, koliko je zgodno to sto svaki put kad ti se nesto ne svida, mozes vikat "sotona", a kad ti se nesto svida mozes vikat "bog".

To je kognitivna disonanca.

Ista pojava kao kada vidis u vijestima nekoga da se zahvaljuje bogu sto ga je spasio od raka i smrti, a ne uzimas u obzir sve one koje nije spasio.

U slucaju spasenog ces rado prihvatiti tezu da ga je spasio bog, u slucaju nebrojenih drugih, ukljucujuci i male djece, neces rec da je i za to bog odgovoran, vec samo za ono sto ti pase.

Inteligentnom covjeku bi to bilo dosta da barem krene preispitivat svoje stavove...

Ti mislis, kao i Eywa da postoji objektivna moralnost. Objektivno dobro i lose.

To nije istina, moral je fluidan, evoluira kako i mi evoluiramo.

Ako se zelis drzati biblije kao svog izvora znanja (sto je jako lose), potvrdu mojoj tvrdnji mozes nac u blibliji.

Bog kaze da je lose ubiti i nekako mislim da kada govorimo o objektivnom moralu, da je to ono prvo sto bi mi rekao - objektivno je lose ubiti (sto nije nuzno istina)

Bog sam ubija masu ljudi u bibliji, ukljucujuci cijele gradove, obitelji i novorodencad. Znaci, on ako i postoji, i za njega je ocito moral fludian, evoluirajuc.

Ako doista upravlja nasom podsvjescu, znaci opet da nema objektivnog morala.

Mozda je i ovim gore fundamentalistickim krscanima isto upravljao kada im je nalozio da ubijaju ljude?

Zasto ne? Ako vjerujes da bog moze upravljati podsvjescu njegovog subjekta/krscana, a u knjizi koju smatras najsvetijom, najpoucnijom itd. provjereno znas da bog ubija ljude na milijone, zasto mislis da u njihovom slucaju, bog nije odgovoran?

Reci kako to da mi ateisti mozemo biti moralne osobe?

Oprosti, ti me ne znas IRL ali ja bez imalo srama mogu rec da sam bolja i moralnija osoba od 90% krscana koje sam upoznao kroz zivot i koje danas znam.

Kako objasnjavas da su oni najblizi oltaru ujedno i najgori, a pokazuju toliku bogobojaznost?

Oces da ti ja kazem?

Zato sta za sve u zivotu sto im subjektivno pase naljepe naljepnicu "bog", a sve sto im ne pase odbacuju i ne osvrcu se na to.

Tako imas ljestvicu ljudi koji lazu sami sebe od tog odvratnog sljama koji zbog vjere ubijaju druge nevine ljude, do tih odvratnih ljudi pred oltarom koji mozda ne ubijaju ali siju lose gdje stignu i gledaju samo na sebe pa samo do onog koji mozda jest dobar ali kao u gornjem primjeru, kada vide nekog da se zahvaljuje bogu sto ga je spasio od raka, odbacuje sve nevine mrtve ljude koje eto slucajno bog nije spasio od raka...

Svi oni imaju zajednicko to da pripisuju boga onome sto njima pase, a odbacuju ono sto im ne pase. Tu negdje na toj ljestvici si i ti, samo ne znam tocno gdje (jer te ne poznajem).

- Psiho246
11 godina
MrBlc kaže...

Bi li ti volio da tvoje dijete razmišlja kao prvo ili kao drugo dijete?

Moje dijete/djeca će uvijek imati keksa u izobilju. I moje dijete nece nikad morati razmisljati dali nesto smije pojesti ili ne. 

Naravno, u granicama, kad su u pitanju slatkiši (kojih nikad neće nedostajati).

Ti nisi ništa argumentirao. Možeš "dokazivati" fiziku i kemiju koliko hoćeš, iako to nisu tvoji vlastiti dokazi, nego si tako naučen. 

Dokazali su drugi.

Tvoji argumenti za postojanje ili ne postojanje Boga su smiješni i površni.

Ali ne brini, saznati ćeš kad tad dali nešto postoji ili ne postoji, te kakvo je to.

Ako je neka prosječna životna dob (ovozemaljska) 80g, izračunaj si za koliko ćeš se uvjeriti u točnost ili netočnost tvojih tvrdnji. 

#Nosarcazam

18 godina
matrix777 kaže...

Ako je neka prosječna životna dob (ovozemaljska) 80g, izračunaj si za koliko ćeš se uvjeriti u točnost ili netočnost tvojih tvrdnji. 

Argument A1): "Vidit ćeš ti kad umreš!".

This space for rent!
17 godina
odjavljen
matrix777 kaže...

Moje dijete/djeca će uvijek imati keksa u izobilju. I moje dijete nece nikad morati razmisljati dali nesto smije pojesti ili ne. 

Da'će Bog 

matrix777 kaže... 

Ti nisi ništa argumentirao. Možeš "dokazivati" fiziku i kemiju koliko hoćeš, iako to nisu tvoji vlastiti dokazi, nego si tako naučen. 

Dokazali su drugi.

Tvoji argumenti za postojanje ili ne postojanje Boga su smiješni i površni.

Oprosti, ali o kojem Bogu pričamo? Ako pričamo o deističkom Bogu, slažem se da ga ne možemo ni dokazati ni potvrditi, međutim ima više od 50 strana da smo zaključili da o takvom Bogu nemamo što pričati. Ako pričamo o teističkom Bogu koji se javlja u gorućim grmovima, oplođuje djevice, razdvaja mora, tu fizika i kemija imaju što reći.

matrix777 kaže... 

Ali ne brini, saznati ćeš kad tad dali nešto postoji ili ne postoji, te kakvo je to.

Tehnički gledano, ne možeš saznati da ne postoji ništa nakon smrti jer u tom slučaju u trenutku kad to možeš saznati više nisi u stanju spoznati činjenice. Možda zato i jest vjera toliko privlačna - ako si u pravu super, a ako nisi, nećeš toga nikad ni biti svjestan.

Međutim, ja sam duboko uvjeren, ukoliko Bog i zagrobni život postoje, da će to najvećim vjernicima biti veći šok nego ateistima. Ako je Bog dobar, mislim da bi ga mogla više naljutiti činjenica da ga ljudi pokušavaju okarakterizirati onakvim kakav nije na osnovu svojih predožbi, nego činjenica da netko tko ga nije sposoban spoznati tvrdi da ne postoji. Ako Bog nije dobar, tek onda vas čeka razočaranje.

18 godina
Da se ne bi proveo ko Neelix

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Mortal_Coil_(Star_Trek:_Voyager)
Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
15 godina
odjavljen
matrix777 kaže...

Nisi odgovorio na pitanje. Opet izbjegavaš odgovore. 

matrix777 kaže...

Ako se samo smrću možeš uvjeriti da je ta tvrdnja točna, kako onda živi mogu znati da li je tvrdnja točna ili netočna? Ljudi koji kažu da su vidjeli neke tunele se ne broje jer nisu umrli.

18 godina
moderator
footballer kaže...
matrix777 kaže...

Ako se samo smrću možeš uvjeriti da je ta tvrdnja točna, kako onda živi mogu znati da li je tvrdnja točna ili netočna? Ljudi koji kažu da su vidjeli neke tunele se ne broje jer nisu umrli.

/* sarkazam on

Ti to niš ne kužiš. To ti je teološka geometrijska fizika, gdje uzmeš promjer isječka kruga tunela i staviš ga na vektor kretanja iz života u smrt i onda, kad se čovjek vrati natrag - to ignoriraš i jednostavno interpoliraš prijašnje kretanje isječka po vektoru prema drugoj strani postojanja. I to ti je to - sve čisto, fizički, matematika, geometrija, optika. Sa'š ti njemu tvrdit da taj vektor nejde na drugu stranu... Otkud ti pravo?!

sarkazam off */

15 godina
odjavljen
mbaksa kaže...

/* sarkazam on

Ti to niš ne kužiš. To ti je teološka geometrijska fizika, gdje uzmeš promjer isječka kruga tunela i staviš ga na vektor kretanja iz života u smrt i onda, kad se čovjek vrati natrag - to ignoriraš i jednostavno interpoliraš prijašnje kretanje isječka po vektoru prema drugoj strani postojanja. I to ti je to - sve čisto, fizički, matematika, geometrija, optika. Sa'š ti njemu tvrdit da taj vektor nejde na drugu stranu... Otkud ti pravo?!

sarkazam off */

Znači za tu teološku geometrijsku fiziku je potrebno NE završit neki viši stupanj obrazovanja u navedenim poljima (fizika, matematika i dr)? Damn, nisam trebao pročitati druge knjige osim svevišnje Biblije.

*laughs in atheist*

18 godina
moderator

Nije li na ovoj temi bilo priče o "dokazivanju gravitacije"? Maloprije vidjeh ovu slikicu na fejsu i mislim da savršeno dočarava idiotizam onih koji ne prihvaćaju znanost (tj. deklarativno je ne prihvaćaju, ali se u praksi obilato koriste njezinim postignućima - znači, još su i licemjeri).

Ključna riječ na slikici je "discovered". Newton je otkrio nešto što postoji (a ne izumio). Opisao je stvarnost na način na koji dotad nije bila opisivana, viđena, doživljavana. Neki se ponašaju kao da znanost izmišlja nešto što ne postoji u stvarnosti, a cijela poanta znanosti je najbolje moguće opisati svijet. Istražiti svijet.

11 godina

Gravitaciju je stvorio Bog.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice