AI ilustracije u člancima

poruka: 4
|
čitano: 479
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina

Poštovani urednici BOL-a,

mislim da bi bolje bilo da ne članak nema nikakvu ilustraciju nego AI glupost bez ikakve vrijednosti. Na ovaj prijedlog potaknule su me ilustracije u ova dva članka:

Kakva je korist od ovih ilustracija za čitatelja? Ni nemaju smisla ni daju ikakav dodatni kontekst. Čim više ih gledaš to su sve gore. Od krivo napisanih riječi, random zastava, predmeta koji se ne mogu identificirati, dijagrama koji imaju na x osi 4 puta za redom 2020. godinu pa onda 2026 i na kraju 2024 itd.

7 0 hvala 1
7 godina

Bravo, podržavam inicijativu. AI ilustracije su stvarno kriminalne, a samo morbidne u najboljem slučaju. Kao i ona ilustracija gdje AI kao zamjenjuje radnike, pa radnici na pokretnoj traci izlaze iz firme, a jednom obrnuto ruke stoje, drugi kao na leđima kutiju u zraku nosi itd. Creepy AF.

Slažem se, bolje ništa nego to generirano smeće..

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
Re: AI ilustracije u člancima
Bolje generičke slike s neta nego treš slop, koji dokazuje koliko je AI spreman nas zamjeniti, ili kakva god je trenutno propaganda koju pumpate za korporacije (namjerno ili nenamjerno)
Nadglednik dina
Moj PC  
5 0 hvala 0
18 godina
Re: AI ilustracije u člancima

Mislim da je logika biznisa uvijek ista: bolje "jedva dovoljno" (kad se već na BOL-u koriste takve sintagme) a besplatno, nego stoput bolje a beskonačno puta skuplje.

Inače ne razumijem zašto objavljuju takav šrot? Pa uz samo malo više truda može se doći do puno bolje ilustracije. Ovo uz članke je baš loše! 

Gledam te!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice