Spajanje TV i Laptopa problem sa rezolucijom

poruka: 4
|
čitano: 1.587
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Spajanje TV i Laptopa problem sa rezolucijom

Pozdrav,

Kad spojim Laptop(full HD) na TV(hd) imam peoblem da je slika na TV nije pravilno prikazana (nije pravilno prikazana, poravnata) Probao sam tako da sam u Windowsima 10 stavio da se koristi samo TV kao zaslon i podesio rezoluciju TV (1366*768) nije pomoglo slika i dalje nije bile pravilno prikazana. Probao sam i u intel graphics postavkama isto ništa nije pomoglo. Molim vas neka mi netko pomogne kako da namjestim da slika bude pravilno prikazana. Dok sam kao OS na laptopu koristio Mint u postavkama zaslona na Mintu sam odabrao tv kao zaslon te podesio na rezoluciju od TV i slika je bila normalno prikazana. Spajam preko HDMI-a

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: Spajanje TV i Laptopa problem sa rezolucijom
Thorin20 kaže...

Pozdrav,

Kad spojim Laptop(full HD) na TV(hd) imam peoblem da je slika na TV nije pravilno prikazana (nije pravilno prikazana, poravnata) Probao sam tako da sam u Windowsima 10 stavio da se koristi samo TV kao zaslon i podesio rezoluciju TV (1366*768) nije pomoglo slika i dalje nije bile pravilno prikazana. Probao sam i u intel graphics postavkama isto ništa nije pomoglo. Molim vas neka mi netko pomogne kako da namjestim da slika bude pravilno prikazana. Dok sam kao OS na laptopu koristio Mint u postavkama zaslona na Mintu sam odabrao tv kao zaslon te podesio na rezoluciju od TV i slika je bila normalno prikazana. Spajam preko HDMI-a

Imao sam sličan problem sa prebacivanjem signala na TV nakon što sam uzeo Nvidia karticu. Stalno sam bio u "overscanu" tj. nije se vidjela cijela slika na ekranu TVa.

Kako ni jedno podešavanje u Nvidia control panelu nije pomoglo (osim smanjivanja rezolucije u Nvidia postavkama), riješio sam problem promjenom postavki TV-a.

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.2.2016 15:15 (DeniZg).
9 godina
neaktivan
DeniZg kaže...
Thorin20 kaže...

Pozdrav,

Imao sam sličan problem sa prebacivanjem signala na TV nakon što sam uzeo Nvidia karticu. Stalno sam bio u "overscanu" tj. nije se vidjela cijela slika na ekranu TVa.

Kako ni jedno podešavanje u Nvidia control panelu nije pomoglo (osim smanjivanja rezolucije u Nvidia postavkama), riješio sam problem promjenom postavki TV-a.

u postavkama tv ne pronalazim ništa.

16 godina

-ima više kombinacija, možda neka daje zadovoljavajuću sliku (nedefinirano).

-odvojeno, postavke TVa i drivera, rezolucija, refresh, dual/clone .. ponekad mora kompromis (ograničenja laptopa jer je direktno interno povezan tj ostatak automatike ispod haube).

npr, HD/SD TV rezolucije nije npr 768 nego 720. Refresh, noramalan je 60Hz, može biti i 59, može i neki 'tevejovski' (nasljeđe PAL/NSTCa) 25-30..

kad se tomu doda pixel omjer 1:1 ili polimorf 1.6 (za wide, 4:3, 16:10..) i slične postavke na TVu (koje možda ima ili nema, ili automatika..) + TV često oversiza sliku, da bi rub slike bio izvan vidljivog ekrana, zbog smetnji-smeća.. to je neki tv-default..

i sama automatika tj predviđen način korištenja u driveru, npr defaultno se na TVu gleda video (tad par pixela izvan ruba nije bitno, dok u appsima može biti dio koji nedostaje za kliknuti).

-nema druge nego isprobavati kombinacije, pa i nižu rez koja se može upscalati ili isključiti/uključiti smuting/auto-nešto... više puta probati, je jedna opcija u nekom meniju (na drugom mjestu podešavanje) možda da drugaćiji rezultat.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice