Optima naplatila STB bez da su me obavijestili

poruka: 10
|
čitano: 2.163
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Pozdrav

Prije 2 mjeseca grom mi je skurio ruter i opti tv...zvao sam optimu da mi treba novi ruter i njihov covjek je dosao nakon 3 dana sa ruterom(uzeo sam ga u najam za 9 kn mjesecno), kad smo sve namjestili skuzili smo da mi je i opti tv pregorio i tehnicar je samo otisao do auta i donio drugi, bez kutije i daljinskog i radilo je, sve je bilo ok...danas dobijem racun 1200 kn i imam sta vidit...naplatili su mi 800 kn za novi STB uredaj, sad vi meni recite jel to u redu da njihov mulac od tehnicara samo suti, nije mi ni rekao da ce novi STB bit naplacen 800 kn...ja sam poslao prigovor i vidit cemo dalje, mislim ugovor mi istice za 4 mjeseca, prelazim na H1 i radije cu ta 4 mjeseca bit bez opti tv-a nego da idem placat 800 kn za STB. Nek si ga uzmu natrag sto se mene tice.

jel neko bio u slicnoj situaciji i sta da radim dalje?

Ako si opalio TU, opali i HVALA da znam tko si
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.8.2014 19:54 (domac5).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Optima naplatila STB bez da su me obavijestili

Izgleda da je tehničar zaokružio "Smetnja na strani korisnika".

Ovo smrdi na T-comov đir APP - naplati, ako se žali odbij na sljedećem računu a ako ne, super.

Žali se, prijeti HAKOMom, udrugom Potrošač itd... Odustat će.

My name is Legion... For we are many!
15 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Izgleda da je tehničar zaokružio "Smetnja na strani korisnika".

Ovo smrdi na T-comov đir APP - naplati, ako se žali odbij na sljedećem računu a ako ne, super.

Žali se, prijeti HAKOMom, udrugom Potrošač itd... Odustat će.

nadam se da ce odustat, cekam sad sta ce rec ovi iz ekipe za prigovor u optimi...javit cu kako je proslo

Ako si opalio TU, opali i HVALA da znam tko si
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.8.2014 14:53 (domac5).
17 godina
domac5 kaže...

jel neko bio u slicnoj situaciji i sta da radim dalje?

Žali se, ne mogu ti bez tvog pristanka naplatiti iznos veći od 500 kn.

14 godina
neaktivan

frende. meni je adapter STB od Amisa zapalio pol stana

od njih sam samo dobil novi STB, a stan sam si sam moral sređivat

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/t31.0-8/p417x417/219110_2104500371047_5153614_o.jpg

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.8.2014 15:50 (KERR).

0 0 hvala 0
17 godina
KERR kaže...

frende. meni je adapter STB od Amisa zapalio pol stana

Meni se čini da je to do "visokokvalitetnog" kineskog produžnog kabela.

14 godina
neaktivan

ne nije kinez produžni , kinez je adapter

plus me zanima kak je zgorel adapter, rastopio produžni samo na djelu gdje je on uštekan?

bajdvej, fidovka je izbacila odmah a ovo je nastavilo gorit!!!

0 0 hvala 0
17 godina
KERR kaže...

ne nije kinez produžni , kinez je adapter

plus me zanima kak je zgorel adapter, rastopio produžni samo na djelu gdje je on uštekan?

bajdvej, fidovka je izbacila odmah a ovo je nastavilo gorit!!!

Zato jer je došlo do iskrenja na spoju s adapterom, ti produžni su živi užas, raskopaj ga i provjeri iznutra kakvi su "spojevi". Fidovka tu ničem ne služi, valjda znaš kako ona radi.

Ovakvi produžni su drugi najčešći izvor požara nastalih el. energijom. 

17 godina
neaktivan

Nemojte zamjeriti, malo je OT, ali samo dopuna na ovaj zadnji problem, jer smatram da je stvar prilično ozbiljna.

Istina je da su vrlo često produžni kabeli iznimno nekvalitetni, ali budući da tipična napajanja STB-ova imaju snage reda veličine 10-15 W, skloniji sam ipak sumnjati u njih, jer mislim da je to premala snaga da bi se uspio održati električni luk (nastao zbog slabog spoja u utičnici).

Po meni sumnja pada na neku od komponenti u samom napajanju STB-a (adapteru) - MOV ili filterski kondenzator (oboje lako moguće budući da je zaštitna sklopka reagirala tj. nastalo je stanje prevelike struje ili proboja prema masi), transformator ili neki drugi element koji se pregrijao i zapalio zbog nedostatne zaštite samog sklopa napajanja; dodatni problem je upotreba neodgovarajućih materijala za kućište. Sve je to vrlo često za kineske proizvođače napajanja.

KaeR
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.8.2014 9:42 (KaeR).
17 godina
KaeR kaže...

Nemojte zamjeriti, malo je OT, ali samo dopuna na ovaj zadnji problem, jer smatram da je stvar prilično ozbiljna.

Istina je da su vrlo često produžni kabeli iznimno nekvalitetni, ali budući da tipična napajanja STB-ova imaju snage reda veličine 10-15 W, skloniji sam ipak sumnjati u njih, jer mislim da je to premala snaga da bi se uspio održati električni luk (nastao zbog slabog spoja u utičnici).

Po meni sumnja pada na neku od komponenti u samom napajanju STB-a (adapteru) - MOV ili filterski kondenzator (oboje lako moguće budući da je zaštitna sklopka reagirala tj. nastalo je stanje prevelike struje ili proboja prema masi), transformator ili neki drugi element koji se pregrijao i zapalio zbog nedostatne zaštite samog sklopa napajanja; dodatni problem je upotreba neodgovarajućih materijala za kućište. Sve je to vrlo često za kineske proizvođače napajanja.

Adapteri su jako rijetko problem, dijelom zbog same izvedbe dijelom zbog male snage.

Loša izvedba kontakata u produžnom je ogroman problem, tu najčešće dolazi do pregrijavanja, a kod bilo kojeg AC adaptera kako nema uzemljenja nema ni proboja prema zemlji ni kativacije zaštita.

Uz to, ne treba zaboraviti potrebe pasivnih hlađenja, ne smije ih se prekrivati, zatvarati u kućišta itd.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice