Zvučne kartice - Generalni Topic izdvojena tema

poruka: 1.883
|
čitano: 637.388
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Zvučne kartice - Generalni Topic

EVO GA  ali mi je previše novaca,
našao sam i OVO , to drugo mi se čini da mogu spojit front panel. ili ne?

Rest In Peace Steve Jobs, YOU CHANGED EVERYTHING
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Zvučne kartice - Generalni Topic
dombak1608 kaže...

da, izgleda d bi moglo ići s tim kablom

14 godina
neaktivan

može li mi netko dati link za dowload drivera za tu zvučnu(sound blaster live ct4780), OS: win7 64bit?

Rest In Peace Steve Jobs, YOU CHANGED EVERYTHING
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
dombak1608 kaže...

20$ ti je previše? Jbg onda..

Cemetary gates
15 godina
neaktivan
dombak1608 kaže...

može li mi netko dati link za dowload drivera za tu zvučnu(sound blaster live ct4780), OS: win7 64bit?

Službenih drivera mislim da nema, jedino nešto moddano. Ako nađem link puknem ga ovdje..

Cemetary gates
15 godina
neaktivan
thedream kaže...
dombak1608 kaže...

20+30 shipping je previse

odlucio sam da mi potpis bude kratak, jer kome se da citat dug potpis. tako da ce ovaj bit jednostavan i kratak. tako je bolje i za mene, ali i za one koji ce ga jednog dana procitati. vrlo je bitn...
15 godina
neaktivan
apoteka kaže...
thedream kaže...
dombak1608 kaže...

20+30 shipping je previse

Ako ti trebaju svi ti silni izlazi onda je 200-tinjak kuna realna cijena, nažalost shippinga, ali ja ne mogu nekome drugome reći što je previše, a što ne. To je posve subjektivna kategorija, mogu o sebi govoriti.

Cemetary gates
14 godina
neaktivan

imam asus xonar ds crkla je izgleda nece ni na jednom pc-u od 4 komada.a garancija istkla prije 2 mj. {#}

sad me zanima xtreme audio ili xtreme gamer. koju kupit?

razlika izmedu on board i xonar ds je velika sad tek cujem od kako je vise nemam.

a istu nebi kupio jer me zanima kakve su i druge

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Uzmi Xonar DG, ima pojačalo za slušalice, nešto što ni Xonar DS ni Creative X-fi nemaju.

213.202.106.145:28960 TDM PROMOD 211 Tarrget Rush Team server
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ako ne koristiš slušalice za 250kn upikni Gamer sa naše tržnice, dobra kupnja. Nova ne vrijedi toliko, 600+kn, ali polovna za 250 je džabe.

Ja bi čak rekao, heck with it, pošto vidim da imaš Senn, opet bi išao na X-Fi Gamer za 250kn.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.11.2011 15:39 (thedream).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ma ne treba mi pojacalo. treba mi kvaliteta. koliko sam citao po netu vidim da su creative x-fi najbolje za gaming. pa me zanima ako ima netko

da kaze kakva je i tako

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
njofra86 kaže...

ma ne treba mi pojacalo. treba mi kvaliteta. koliko sam citao po netu vidim da su creative x-fi najbolje za gaming. pa me zanima ako ima netko

da kaze kakva je i tako

Imao sam i Extreme Gamer i Extreme Music u nekoliko navrata, Music imam i dalje, obje su odlične za pozicioniranje zvukova u igrama, uz naravno odgovarajuće zvučnike (5.1) ili neke solidnije slušalice.

Kažem za 250kn osobno ne bi razmišljao, uzeo bi Gamer s tržnice, ili onu OEM X-Fi Extreme Music, praktički ista kao Retail samo nema pozlaćene izlaze i koliko znam ne radi DTS/Dolby EX softverski codec pack na OEM-ušama. Na Retail da.

Cemetary gates
13 godina
protjeran

Evo ja sam baš prije par dana kupio Xonar DG i moram još neke dobre sluške kupiti (zasad imam Philips SHP1900, ni blizu nekim gamerskim, ali neloše su). Osjeti se razlika naspram onboard zvuka (Gigabyte P55A-UD4, ALC889 - disableao sam ga), pogotovo zbog toga jer slušam praktički samo glazbu u FLAC-u. Preporuka svima koji preferiraju slušalice naspram zvučnika jer ne vjerujem da je ova zvučna konkurentna na 5.1 tržištu.

Sapientia est potentia.
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.11.2011 15:49 (Venom_1984).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

to volim cut takav komentar. inace zvucnike imam x-530 i sennheiser hd 201 i cx300II

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
njofra86 kaže...

to volim cut takav komentar. inace zvucnike imam x-530 i sennheiser hd 201 i cx300II

Onda ćeš sigurno osjetiti razliku, imaš čak i opcije u Asusov softveru za podesiti impedanciju istu kao za koju su sluške namijenjene, jako pojača snagu zvuka (dB).

EDIT: Pogledaj si tu dojmove drugih korisnika.

Sapientia est potentia.
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.11.2011 15:53 (Venom_1984).
17 godina

Evo što radi Headphone AMP:

http://www.asus.com/Multimedia/Audio_Cards/Xonar_DG/

I da, Dolby Headphones (surround preko slušalica) puno bolje zvuči nego Creative CMSS-3D.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.11.2011 16:03 (191x7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
191x7 kaže...

I da, Dolby Headphones (surround preko slušalica) puno bolje zvuči nego Creative CMSS-3D.

http://www.tomshardware.com/reviews/creative-x,1101-14.html

Tako-tako..ne bi se baš složio.

http://www.creative.com/products/soundblaster/howto/show_flash.asp?filename=GameInter_Headphone.swf

http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=239405

Uz dobru zvučnu, a ne AudigySE i slične drlje, zvuče u najmanju ruku podjednako - dobro, ili loše, kako se uzme.

I X-Fi Extreme Audio također nije reprezentativan primjer.

Slušao sam Gamer, Music i Fatal1ty u dotičnom modu vs. Xonar DG, meni je to isti đava. DG sa pojačalom čak nerijetko zvuči podjednako glasno kao Creative bez, a što se tiče detaljnosti zvuka, eksplozija, pucnjave, pogotovo utrkivanja kad ti auti bruje sa svih strana, tu je Creative ipak tata-mata još uvijek..sa pravom karticom i pravim hardverskim EAX-om HD 5.0.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.11.2011 16:56 (thedream).
17 godina
thedream kaže...
191x7 kaže...

http://www.tomshardware.com/reviews/creative-x,1101-14.html

Tako-tako..ne bi se baš složio.

Zašto onda recimo Logitech G35 i mnogi drugi USB headseti koriste Dolby headphones a ne CMSS-3D?

Ljudi kupuju obične stereo headsete i misle da imaju surround headset čisto zbog dolby surround.

Proizvođači čak idu do te mjere da tekve headsete nazivaju 5.1 ili čak 7.1.

13 godina
neaktivan

Koju bi mi zvučnu karticu preporučili sa inputom, na koju se mogu spajat vanjski uređaji, instrumenti i slicno radi digitaliziranja zvuka?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
bikloner kaže...

Koju bi mi zvučnu karticu preporučili sa inputom, na koju se mogu spajat vanjski uređaji, instrumenti i slicno radi digitaliziranja zvuka?

Neki E-MU eksterni možda, 0404?

http://ixbtlabs.com/articles2/proaudio/emu-0404-usb.html

Cemetary gates
13 godina
neaktivan

A jel bi se dalo nac solidnu takvu karticu do stotinjak €?

EDIT:

@apoteka: vjerujem da znas na sta sam mislio.. troll.. :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.11.2011 18:15 (bikloner).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
bikloner kaže...

svaka ima input {#}

zaozbiljno, mozes ic na rabljenu usb (e-mu, m-audio)

ili za 100-ak ojra pci karticu

http://www.audiopro-croatia.com/mex/artikal.php?art=4013

odlucio sam da mi potpis bude kratak, jer kome se da citat dug potpis. tako da ce ovaj bit jednostavan i kratak. tako je bolje i za mene, ali i za one koji ce ga jednog dana procitati. vrlo je bitn...
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.11.2011 23:57 (apoteka).
17 godina
neaktivan

počelo mi je pucketati u zvučnicima i slušalicama.znači non stop pucketa.kaj to znači da mi zvučna polako ide prema vječnim lovištima ili nekaj drugo?probal sam napraviti reinstall drivera,ali ne pomaže.

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
jura kaže...

počelo mi je pucketati u zvučnicima i slušalicama.znači non stop pucketa.kaj to znači da mi zvučna polako ide prema vječnim lovištima ili nekaj drugo?probal sam napraviti reinstall drivera,ali ne pomaže.

Provjeri da ti nešto ne dodiruje zvučni čip na ploči ili da ti nije koji kondenzator napuhan. Integrirane zvučne znaju pucketati i cvrčati/krčati ako je neispravan kondenzator preko kojeg dobijaju napon.

Edit: Sad vidim nije integrirana zvučna. Provjeri je li sve u redu s tom zvučnom što imaš. probaj koristiti integriranu. Isprobaj zvučnu u drugi komp.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.11.2011 14:20 (191x7).
17 godina
neaktivan
191x7 kaže...
jura kaže...

Provjeri da ti nešto ne dodiruje zvučni čip na ploči ili da ti nije koji kondenzator napuhan. Integrirane zvučne znaju pucketati i cvrčati/krčati ako je neispravan kondenzator preko kojeg dobijaju napon.

Edit: Sad vidim nije integrirana zvučna. Provjeri je li sve u redu s tom zvučnom što imaš. probaj koristiti integriranu. Isprobaj zvučnu u drugi komp.

probal sam integriranu i onda je sve ok.

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
17 godina
jura kaže...

probal sam integriranu i onda je sve ok.

Probaj onda "neintegriranu" u nekom drugom kompu pa vidi.

15 godina
neaktivan

Ovak, čovjek mi nudi asus xonar dg za 100kn keša + moja audigy se. Da li se isplati zamjena, tj da li je asusica bolja od moje audigy? Zvučnici su logitech z523.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
veki22 kaže...

Ovak, čovjek mi nudi asus xonar dg za 100kn keša + moja audigy se. Da li se isplati zamjena, tj da li je asusica bolja od moje audigy? Zvučnici su logitech z523.

Ne bih baš rekao da razlika vrijedi 100 Kn pošto je nova Xonar DG nekih 50ak Kn skuplja od nove Audigy SE.

No Xonar DG ima ugrađeno pojačalo za slušalice i to ga čini boljim od Audigy SE ako će se koristiti u kombinaciji s slušalicama/headsetom.

15 godina
neaktivan
veki22 kaže...

Uzmi, ja sam AudigySE po 40kn kupovao. A XonarDG je kudikamo kvalitetnijih komponenata nego AudigySE tj. SB Live 24bit kartica..

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.11.2011 7:48 (thedream).
15 godina
neaktivan

Dva različita mišljenja, al mislim da ću je uzet. Xonar je nova, zapakirana sa garancijom, jedino kaj ipak neće moju zvučnu pa ću je morat prodat i dat samo lovu. Jel cijena od 80kn ok za moju audigy?

Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice