Zvučne kartice - Generalni Topic izdvojena tema

poruka: 1.883
|
čitano: 637.324
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Zvučne kartice - Generalni Topic
Legolasij kaže...

Pozdrav imam logitech z623 zvucnike i sad bi si kupio neku zvucnu karticu, s tim da nisam nikad ima zvucnu karticu neznam nista o njima.

Ako moze neka profesinalna pomoc sta da uzmem cjena do 500 kn.

Komp star 1 god.

Hvala

preporučujem asus dg ili ds... dg je best buy

14 godina
neaktivan

a ovaj asus xonar DX/XD sta je kod nje posebno kad je takva cjena

Pero
17 godina
Legolasij kaže...

a ovaj asus xonar DX/XD sta je kod nje posebno kad je takva cjena

podržava dolby digital i pciex1 je, uglavnom ostale stvari su manje više iste nego kod ds-a

17 godina
Zvučne kartice - Generalni Topic

Imam jedno pitanje iako ovo možda nije prava tema za to..

Uglavnom imam dvije zvučne kartice, PCI x-fi i integrisanu Realtek ALC 888 mislim.

Uglavnom da li postoji neki način ili program na koji bi mogao da dodjelim defaultne zvučne za pojedine aplikacije, npr. da mi Opera koristi Realtek (jer su mi na nju zvučnici priključeni), a da mi CS:Source koristi x-fi karticu (tu su slušalice priključene). Ovako stalno moram mjenjati u Sound koja kartica je defaultna.

Zahvaljujem na odgovoru.

0 0 hvala 0
17 godina
zoka kaže...

Imam jedno pitanje iako ovo možda nije prava tema za to..

Uglavnom imam dvije zvučne kartice, PCI x-fi i integrisanu Realtek ALC 888 mislim.

Uglavnom da li postoji neki način ili program na koji bi mogao da dodjelim defaultne zvučne za pojedine aplikacije, npr. da mi Opera koristi Realtek (jer su mi na nju zvučnici priključeni), a da mi CS:Source koristi x-fi karticu (tu su slušalice priključene). Ovako stalno moram mjenjati u Sound koja kartica je defaultna.

Zahvaljujem na odgovoru.

ne može to

15 godina
neaktivan

ASUS Xonar DX

ASUS Xonar DS

Sličnosti i razlike, moj glas za DX, osjetno veći SNR (116db / 112db spram 107db / 100 kod DS modela), podrška za Dolby DTS tehnologije, PCIe x1 je, koristi aluminijski presvučene kondenzatore za bolju EM zaštitu (upitno ali eto), ima pozlaćene outpute (redukcija šuma, isto upitno ali eto).

Chipset pedants aside, the general package that Asus uses is simply better in every respect – the card uses an updated PCI-Express x1 interface and it specifically uses aluminium capped capacitors although whether they are solid electrolytic ones with a low ESR is questionable - Asus has claimed they are to us, while others have informed us they aren't - merely standard electrolytics that are surface mount for ease of application on the production line, and capped differently.

Sve u svemu za 150kn više ja bi išao na DX da imam 500kn, DS je redovno oko 370kn, 150kn više meni osobno ne bi bio problem.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.10.2011 9:00 (thedream).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Remember, remember the Fifth of November, The Gunpowder Treason and Plot, I know of no reason Why Gunpowder Treason Should ever be forgot.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Odlična, licitiraj, kad dođe između 300-400 drž ne daj.

Cemetary gates
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

odlicna, ali ako prede 400

radije ASUS Xonar DG 5.1

vruće je...
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.10.2011 14:41 (apoteka).
14 godina
neaktivan
apoteka kaže...

radije ASUS Xonar DG 5.1

Prešla je 400, dal da sad uzmem xonar dg 5.1 ili D1 7.1?

Remember, remember the Fifth of November, The Gunpowder Treason and Plot, I know of no reason Why Gunpowder Treason Should ever be forgot.
15 godina
neaktivan
Mr.greenx kaže...
apoteka kaže...

radije ASUS Xonar DG 5.1

na sto mislis spajati

vruće je...
14 godina
neaktivan
apoteka kaže...
Mr.greenx kaže...
apoteka kaže...

radije ASUS Xonar DG 5.1

na sto mislis spajati

logitech z2300 na nju.

14 godina
Mr.greenx kaže...
apoteka kaže...
Mr.greenx kaže...
apoteka kaže...

radije ASUS Xonar DG 5.1

na sto mislis spajati

logitech z2300 na nju.

z2300 su odlicni zvucnici, mislim da bi ti se isplatilo ici na D1. Osobno imam DS, mislio sam bidat tu D1, ali ipak radije cu se strpit jos koji misec pa uzet Essence ST/STX.

15 godina
neaktivan

ti zvucnici jesu dobri

ali mislim da ne bi bilo cujne razlike izmedu dg i d1

imamo ja i frend dg, ja spajam digitalno, on analogno na technics pojacalo i dali zvucnike

i oboje smo zadovoljni

vruće je...
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.10.2011 8:34 (apoteka).
15 godina
neaktivan
apoteka kaže...

ti zvucnici jesu dobri

ali mislim da ne bi bilo cujne razlike izmedu dg i d1

imamo ja i frend dg, ja spajam digitalno, on analogno na technics pojacalo i dali zvucnike

i oboje smo zadovoljni

Kvalitetnije komponente su ugrađene na D1 model, uz mogućnost 192khz/24bit spram 96/24 reprodukcije kod DG modela, pozlaćene izlaze, DolbyDTS ili koje već tehnologije, sve u svemu za analogno spajanje mislim da mu itekako dobro dođe bolji DAC i veći SNR.

Ja bi uzeo D1, ili najmanje DS. Radi se ustvari o sličnim ako ne i istim procesorima iako na jednom stoji AV100 na drugom 200, politika im je, kako je meni poznato, bila da odabiru najbolje čipove i nazovu ih 200, a ostale tobože 100, u konačnici su tu negdje, osim što kažem, D1 ima neke fičre koji dobro dođu analognom spajanju.

Moj glas za D1, DG samo ako se radi o budget korisniku koji traži jedno svestrano rješenje, tim više ako koristi kvalitetnije slušalice umjesto zvučnika.

Cemetary gates
17 godina
thedream kaže...

Ja bi uzeo D1, ili najmanje DS. Radi se ustvari o sličnim ako ne i istim procesorima iako na jednom stoji AV100 na drugom 200, politika im je, kako je meni poznato, bila da odabiru najbolje čipove i nazovu ih 200, a ostale tobože 100, u konačnici su tu negdje, osim što kažem, D1 ima neke fičre koji dobro dođu analognom spajanju.

Moj glas za D1, DG samo ako se radi o budget korisniku koji traži jedno svestrano rješenje, tim više ako koristi kvalitetnije slušalice umjesto zvučnika.

razlika u procesorima je u tome što ovaj pod oznakom 200 "podržava i dolby digital", a ovaj av66 (DS) "ne" tj. samo DTS - zapravo su to isti procesori koji eto imaju softwareska ograničenja

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.10.2011 8:54 (igy).
15 godina
neaktivan

ds i d1 su bolje zvucne, nemam tu prigovora

ali razlika je cujna tek na dosta kvalitetnijim zvucnicima od logitechovih

to je moje skromno misljenje

vruće je...
17 godina
apoteka kaže...

ds i d1 su bolje zvucne, nemam tu prigovora

ali razlika je cujna tek na dosta kvalitetnijim zvucnicima od logitechovih

to je moje skromno misljenje

moguće...

15 godina

pozdrav,imam zvučnike logitech x540 i priključeni su na asrock 870 extreme 3 sa integriranom zvučnom,eh sad,htio bi iskoristit maksimum iz tih zvučnika,pa me zanima koju bi mi karticu preporučili do recimo 800 kn.Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
john_ryder kaže...

pozdrav,imam zvučnike logitech x540 i priključeni su na asrock 870 extreme 3 sa integriranom zvučnom,eh sad,htio bi iskoristit maksimum iz tih zvučnika,pa me zanima koju bi mi karticu preporučili do recimo 800 kn.Hvala.

asus xonar dg je sasvim dovoljan, za 200kn odlican izbor

a hoces li cuti razliku na tim zvucnicima? mozda...

Realtek ALC892 na toj maticnoj nije uopce los

vruće je...
15 godina

a imam i slušalice razer carcharias...možda će na njima biti osjetnija razlika

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
john_ryder kaže...

a imam i slušalice razer carcharias...možda će na njima biti osjetnija razlika

to već da

Cemetary gates
17 godina

Može li mi netko reči, informirao sam se i svugdje za Asus Xonar DG spominju ugrađeno pojačalo za slušalice, zanima me imaju li i DS, DX i D1 također ugrađena pojačala. Ne bih htio uzeti duplo skuplju zvučnu a lošiju... Kakva je stvar s Creative X-FI i X-Fi Extreme Gamer, imaju li one pojačalo? Mislim ono, jedina za koju se spominje ugrađeno pojačalo je Xonar DG...

213.202.106.145:28960 TDM PROMOD 211 Tarrget Rush Team server
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.10.2011 2:41 (191x7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

zanima me ovo

everest mi kaže da je moja zvučna :High Definition Audio Controller [NoDB]

zanima me dali ta zvučna podržava optički ulaz;zato jer ga nemam za 

ove slušalicehttp://www.cyberguys.com/product-details/?productid=31878

bi kupio nešto kao http://www.amazon.com/gp/product/B0002MQGRM/ref=s9_simh_gw_p23_d1_g23_i1?pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_s=center-3&pf_rd_r=0NXZQNJE8QHK76RQWCCK&pf_rd_t=101&pf_rd_p=470938811&pf_rd_i=507846

pa me zanima dali bi to zajdno sve išlo

ponekad mi zvuk odkaže,ništa se ne čuje i onda nakon par minuta zvuk opet proradi

jeli zna netko u čemu je problem

hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Može li mi netko reči, informirao sam se i svugdje za Asus Xonar DG spominju ugrađeno pojačalo za slušalice, zanima me imaju li i DS, DX i D1 također ugrađena pojačala. Ne bih htio uzeti duplo skuplju zvučnu a lošiju... Kakva je stvar s Creative X-FI i X-Fi Extreme Gamer, imaju li one pojačalo? Mislim ono, jedina za koju se spominje ugrađeno pojačalo je Xonar DG...

Auzentechove prerade imaju predpojačalo i za slušalice i za mikrofon, Music i Gamer ne koliko sam upoznat, možda je i meni nešto promaklo pošto ne koristim slušalice, pa mi nije ni bilo extra važno.

http://www.auzentech.com/site/products/x-fi_forte.php

Ako tražiš svestranu karticu za apsolutno sve namjene od glazbe, filmova i gaminga, te pojačala za slušalice itd., potraži X-Fi Forte od Auzentecha na webu. Vrijedna je naručivanja izvana.

Cemetary gates
14 godina
neaktivan

evo ja imam jedno pitanje u vezi zvučne kartice Sound blaster live ct4780. zanima me kako da ukljucim front panel od kucista na zvucnu karticu i koji ukljucujem, HD audio ili AC97
SLIKA  je sa neta, vidim tamo desno da piše AUD_EXT, ali znam da na kablu od front panela fali samo jedan pin u kutu jednom, a tu vidim da fale 2...molim da mi odgovorite što brže :)

Rest In Peace Steve Jobs, YOU CHANGED EVERYTHING
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
dombak1608 kaže...

evo ja imam jedno pitanje u vezi zvučne kartice Sound blaster live ct4780. zanima me kako da ukljucim front panel od kucista na zvucnu karticu i koji ukljucujem, HD audio ili AC97
SLIKA  je sa neta, vidim tamo desno da piše AUD_EXT, ali znam da na kablu od front panela fali samo jedan pin u kutu jednom, a tu vidim da fale 2...molim da mi odgovorite što brže :)

ja sam uključivao HD, ali budući da je to starija kartica onda je moguće da će biti AC97, misllim da bi treba spajati na AUD_EXT

edit: gledao sam foto (link ne valja) i čini se da kartica nema standardan izlaz za front panel

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.11.2011 9:22 (igy).
14 godina
neaktivan
igy kaže...
dombak1608 kaže...

ja sam uključivao HD, ali budući da je to starija kartica onda je moguće da će biti AC97, misllim da bi treba spajati na AUD_EXT

da, ali pogledaj koliko konektora ima na aud_ext di da spojim?

Rest In Peace Steve Jobs, YOU CHANGED EVERYTHING
17 godina
dombak1608 kaže...

da, ali pogledaj koliko konektora ima na aud_ext di da spojim?

nekompatibilno :(

"The issue with the SB card is that it has no internal pins/headers for the headphones; instead it provides pins for something called Live! Drive, which connects to the AUD_EXT headers on the card.

If you can work out which of these pins (AUD_EXT) are for the headphones (audio in), then you can just connect those. You would have to experiment plugging and unplugging the pins..."

Izvor:

http://forums.whirlpool.net.au/archive/112027

15 godina
neaktivan

Mislim da je taj Drive koliko pamtim, dolazio sa Platinum lajv!-icama, tona izlaza u svakom slučaju.

http://images.bidorbuy.co.za/user_images/777/1342777_101005054523_sb_live_drive.jpg

Po meni vrijedno potraživanja na ebay-u za 100,200kn ako je ikako moguće naći, iako je za današnje pojmove ta kartica poprilično zastarjela, ali osobno - potražio bi taj Drive.

Šta ti je bundle,ha?

A Boga mi i koštala je kao pola kompa.

http://www.techspot.com/reviews/hardware/sblive_platinum/liveplatinum-4.shtml

Live! Drive Front Panel Connectors

• S/PDIF In (RCA/coaxial jack)
  • S/PDIF Out (RCA/coaxial jack)
  • Headphone Out (1/4" stereo jack with volume control)
  • Line In (1/4" stereo jack with shared Microphone In)
  • Microphone In (1/4" jack with gain control)
  • MIDI In (standard DIN)
  • MIDI Out (standard DIN)
Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.11.2011 10:02 (thedream).
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice