Zvučne kartice - Generalni Topic izdvojena tema

poruka: 1.883
|
čitano: 637.403
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Zvučne kartice - Generalni Topic

Ista cijena. S time da mi je ova bez modula tu kod mene pa bi ju samo zbog toga uzeo, odmah vidim što kupujem...

Tnx!

I'll f*ck you till' you love me! - Mike Tyson
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Imam ja jednu Audigy 2 ako nekog zanima. Full ispravna, radio obradu glazbe na njoj kao početnik, zadnje dvije godine sam na većem levelu kao snimatelj pa koristim vanjsku prof. zvučnu.

Ne dirajte mi Osamu, uspomenu u meni....

0 0 hvala 0
14 godina

Ovako imam problem sa integriranom zvučnom,znači igrom slučaja je u port od mikrofona uštekan zvučnik,zvuk neradi,dali mi ko može pomoči?...lp :)

|AMD Athlon 64 x2 4400+ @2.5ghz|Gigabyte Amd HD6850OC Edition @900mhz|2gb Kingston|Hitachi 250Gb|Thermaltake tr2 RX550w Modular PSU|Asus M4A785D-M PRO
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nabavio sam Speedlink Medusa NX 5.1 headset,i zanima me koja bi zvučna kartica bila bolji izbor  za te sluške. Asus Xonar DG ili DS?

Sve je moguće...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Zvučne kartice - Generalni Topic
johi bro kaže...

Nabavio sam Speedlink Medusa NX 5.1 headset,i zanima me koja bi zvučna kartica bila bolji izbor  za te sluške. Asus Xonar DG ili DS?

za slušalice DG zbog pojačala baš za njih

15 godina
neaktivan
igy kaže...

Pročito sam (cijeli topic) da DG ima pojačalo a DS nema, ali mislim da i Medusa ima pojacalo pošto ima USB priključak i bez njega (napajanja) nerade slušalice.

Zato pitam koja bi bolje odgovarala tim slušalicama...

EDIT: Rastavio sam potenciometar i u njemu ima 3 IC-a HT82V735 koji su pojačalo za slušalice. Na slikama...

Dali bi onda bilo bolje priključit na DS zvučnu? 

Dali se na DG kartici može isključit poj.za slušalice da bude samo LINE OUT, znači bez pojačala, ili je pojačalo samo za prednji priključak za slušalice ,a ovi zadnji (na kartici) su obični LINE OUT?

Sve je moguće...
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.6.2011 21:11 (johi bro).
17 godina
neaktivan

pozz.nabavil sam audigy2 platinum i zanima me dal postoje koji modani driveri za nju ili da ostanem na službenim?thx

i jel ima možda ko viška daljinac za nju?

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
jura kaže...

pozz.nabavil sam audigy2 platinum i zanima me dal postoje koji modani driveri za nju ili da ostanem na službenim?thx

jel zna ko?

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
17 godina
johi bro kaže...
igy kaže...

Pročito sam (cijeli topic) da DG ima pojačalo a DS nema, ali mislim da i Medusa ima pojacalo pošto ima USB priključak i bez njega (napajanja) nerade slušalice.

Zato pitam koja bi bolje odgovarala tim slušalicama...

EDIT: Rastavio sam potenciometar i u njemu ima 3 IC-a HT82V735 koji su pojačalo za slušalice. Na slikama...

Dali bi onda bilo bolje priključit na DS zvučnu? 

Dali se na DG kartici može isključit poj.za slušalice da bude samo LINE OUT, znači bez pojačala, ili je pojačalo samo za prednji priključak za slušalice ,a ovi zadnji (na kartici) su obični LINE OUT?

ako imaš pojačalo na slušalicama, onda ti ne treba pojačalo koje nudi DG, ne znam da li se pojačalo na DG može regulirati...

onda možeš uzeti DS

17 godina
jura kaže...

Ostani na originalnima. Samo nemoj instalirati onaj dodatni softver, instaliraj samo drivere.

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
15 godina
neaktivan
jura kaže...

Postoji daniel_K audigy pack jer na visti i w7 ne radi 90% softvera za audigy2..i općenito postarije kartice te obitelji..

Na danielu radi sve ili gotovo sve i to vrlo lijepo. Topla preporuka da ih skineš, imaš na creative forumu zasebne threadove od daniela_K pa pogledaj..morala bi audigy2 plat biti podržana bez pola frke..

Meni su radili predobro na dvojci i dvojci zs.

Cemetary gates
16 godina
neaktivan

Kupio sam Audigy 2 ZS sa front panelom za 280kn, za sad dobro svira.

dali da stavim kakvi software ili su dovoljni samo driveri?

takoder trazim daljinac kao kolega iznad.

Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2011 13:47 (luka_cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Posto vidim da postoji generalni topic, necu otvarati zaseban (ako sam pogrijesio, isprika i neka modovi splitaju);

uglavnom, trebam eksternu zvucnu karticu, povoljnu, pa sam trazio i nasao jednu u Linksu - kartica - pa me zanimaju

misljenja i eventualno sugestije za neku best buy s najboljim omjerom cijene i kvalitete.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Za šta ti treba, povremeno slušanje, za laptop ili? A da ideš ipak na neku, makar polovnu, X-Fi Go! za stereo ako koristiš ili 2.1, ili X-Fi Surround, za 5.1. Ja bi ipak njima dao značajnu prednost ako spajaš analogne zvučnike, s 3.5mm bananicama.

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

ima tko kakvu ideju za zvucnu 5.1 gaming i poneko snimanje akusticne?

potpis :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Upravo planiram kupit ove slušalice http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1015402 pa razmišljam o zvučnoj kartici. Isto tako koristim Logitech X-230 zvučnike. 
Nikad nisam imao zvučnu, neznam koliko se stvari mijenjaju s njom, koje sve prednosti time dobivam, stalno prekopčavam na kompu il slušalice ili zvučnike, kako kad, pa mi treba zvučna koja je dobra za oboje. Volio bih neku koja mi može dat eksplozivniji bass na slušalicama, il možda da je malo glasnije.

Hvala unaprijed, još bih molio da navedete lokaciju gdje mogu nabavit tu zvučnu ako nije problem. {#} 

LoL username: UnimatriX (EU N&E) HoN username: ArmageddonX
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Unimatrix 007 kaže...

Upravo planiram kupit ove slušalice http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1015402 pa razmišljam o zvučnoj kartici. Isto tako koristim Logitech X-230 zvučnike. 
Nikad nisam imao zvučnu, neznam koliko se stvari mijenjaju s njom, koje sve prednosti time dobivam, stalno prekopčavam na kompu il slušalice ili zvučnike, kako kad, pa mi treba zvučna koja je dobra za oboje. Volio bih neku koja mi može dat eksplozivniji bass na slušalicama, il možda da je malo glasnije.

Hvala unaprijed, još bih molio da navedete lokaciju gdje mogu nabavit tu zvučnu ako nije problem. {#} 

ja bih preporučio xonar dg, posebno taj model jer ima pojačalo za slušalice... kartica nije skupa, a daje dosta. pogledaj adm, links... tamo imaju te modele

17 godina
igy kaže...
Unimatrix 007 kaže...

ja bih preporučio xonar dg, posebno taj model jer ima pojačalo za slušalice... kartica nije skupa, a daje dosta. pogledaj adm, links... tamo imaju te modele

Da li mi je potrebna zvučna pored integrirane sa ove ploče pod moj pc? Nisam nikako upoznat s audiom na kompu, nikad nisam dirnuo unofficial drivere il tako nešto, ali želio bih sad poboljšati svoje iskustvo sa audiom, pa želim vaše savjete, što i kako podesiti kad kupim tu zvučnu. {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.8.2011 10:01 (Unimatrix 007).
17 godina
Unimatrix 007 kaže...

Da li mi je potrebna zvučna pored integrirane sa ove ploče pod moj pc? 

pa to ovisi o tebi, odgovor je i je i nije

ako ti odgovara zvuk koji daje audio na matičnoj onda ne moraš davati novac za to

zvučna može doprinjeti kvaliteti zvuka, ali ona ovisi i o zvučnicima... na boljim zvučnicima će se razlika lakše primjetiti, s druge strane s lošijim zvučnicima možda i ne vidiš razliku

ne znam koliko su dobri tvoji zvučnici

s obzirom na slušalice koje želiš, možda je kartica s pojačalom ipak dobar izbor

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.8.2011 10:03 (igy).
15 godina
neaktivan
Unimatrix 007 kaže...
igy kaže...
Unimatrix 007 kaže...

Da li mi je potrebna zvučna pored integrirane sa ove ploče pod moj pc? Nisam nikako upoznat s audiom na kompu, nikad nisam dirnuo unofficial drivere il tako nešto, ali želio bih sad poboljšati svoje iskustvo sa audiom, pa želim vaše savjete, što i kako podesiti kad kupim tu zvučnu. {#}

Ne bi ulagao puno u zvuk na tvom mjestu, za Logitech X230 je dovoljna i zvučna na matičnoj ploči.

Realtek ALC1200, 8-channel High Definition Audio CODEC
- Support Jack-Detection, Multi-streaming, and Front Panel Jack-Retasking
- Coaxial S/PDIF_out ports at back I/O
- ASUS Noise-Filtering

Posve u redu onboard zvučna. Ne bi dirao ništa, samo zadnje drivere redovito stavljao i igrao se postavkama u softveru.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.8.2011 10:07 (thedream).
17 godina
thedream kaže...
Unimatrix 007 kaže...
igy kaže...
Unimatrix 007 kaže...

Ne bi ulagao puno u zvuk na tvom mjestu, za Logitech X230 je dovoljna i zvučna na matičnoj ploči.

Realtek ALC1200, 8-channel High Definition Audio CODEC
- Support Jack-Detection, Multi-streaming, and Front Panel Jack-Retasking
- Coaxial S/PDIF_out ports at back I/O
- ASUS Noise-Filtering

Posve u redu onboard zvučna. Ne bi dirao ništa, samo zadnje drivere redovito stavljao i igrao se postavkama u softveru.

Baš i neznam što to sve znači kaj ta zvučna ima... i na kaj se sve pazi kad se bira zvučna, al eto mislim da taj Xonar nije tak skup, a može poboljšati barem zvuk na slušalicama. Iako mi softver za ovu Realtek nije nešto, jel imaš za preporučit kakve bolje drivere i softver za zvučnu s ploče? Vidio sam da je bilo riječi o nekim izmjenjenim driverima tu u temi...

15 godina
neaktivan

Može li mi itko ipojednostavljeno reći zašto služi ta zvučna karticu, npr. audio 2 pro?

Šta će ti Chuck Norris kad spužva bob roštilja pod vodom...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
frkaroš kaže...

Može li mi itko ipojednostavljeno reći zašto služi ta zvučna karticu, npr. audio 2 pro?

npr za snimanje instrumenata...

za peglanje raznih instrumenata i razglasa

itd itd :p

potpis :D
15 godina
neaktivan

Ako kupim mixtrack, a ne mixtrack pro, hoće li mi trebati ta zvučna?

Šta će ti Chuck Norris kad spužva bob roštilja pod vodom...
15 godina

Je li Audigy 4 bolja od Audigy 2 ZS?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
oddball kaže...

Nekima je, nekima nije. Meni nije. Ali odlična kartica.

Cemetary gates
15 godina
thedream kaže...
oddball kaže...

Možeš malo pojasniti?

Ako nije neka velika razlika, radije bi nju uzeo jer je dosta jeftinija od Audigy 2 ZS, zvučnici će najvjerojatnije biti Gigaworks T20...

15 godina
neaktivan
oddball kaže...
thedream kaže...
oddball kaže...

Možeš malo pojasniti?

Ako nije neka velika razlika, radije bi nju uzeo jer je dosta jeftinija od Audigy 2 ZS, zvučnici će najvjerojatnije biti Gigaworks T20...

Klik!

Citiram :

I had a standard Audigy 4 and a Audigy 2zs. I chose the 2zs because the chip on it, apparently, is similar to the one on the Audigy 4 Pro card. meaning, the Audigy 2zs could be softmodded to almost Audigy4 pro levels.

Google brought me to sites where a common thing says the Audigy 4 (non-pro) is equal to the Audigy 2 value edition.

And further more, grab the Daniel_K support pack from here: http://forums.creative.com/creativel...read.id=139702 You'll be happy you did.

Cemetary gates
16 godina
neaktivan

Evo jedno pitanje i od autora teme. 

Koju eksternu zvucnu karticu biste mi preporucili? Sa njom bi koristio Logitech X-530 pa bih ju spojio na laptop. 

Gledao sam Creative Labs X-Fi surround, ali, gledam slike, i nije mi jasno kako da tu skopcam svoje X-530.

I, dali se tu osjeti razlika, dakle sada su zvucnici spojeni na laptop samo putem 3,5mm cinca. Sada, dali bi se osjetila razlika u zvuku sa novom zvucnom. 

Dao bih negdje 550-600kn. 

Only God can judge me!
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.9.2011 22:12 (Gman).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav imam logitech z623 zvucnike i sad bi si kupio neku zvucnu karticu, s tim da nisam nikad ima zvucnu karticu neznam nista o njima.

Ako moze neka profesinalna pomoc sta da uzmem cjena do 500 kn.

Komp star 1 god.

Hvala

Pero
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice