Ventilatori RGB 3 i 4 pina

poruka: 8
|
čitano: 3.103
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Ventilatori RGB 3 i 4 pina - RGB pin Header

Imam maticnu plocu Gigabyte z390 Gaming X koja ima RGB pin Header sa 4 pina

Na procesor sam stavio ventilator Cooler Master MasterAir G100M (7.45cm) koji takodjer ima 4 pina i sve radi kako treba.

Medjutim, kupio sam 3 ventilatora za kuciste Shark Blades RGB Fan koji imaju 3 pina za RGB (nisam obracao paznju prilikom kupovine)

I sto sad?

Negdje na netu sam vidio da je moguce kupiti neki uredjaj koji konvertira 4 pina u 3 pina, ali mi onda ostaje ventilator na procesoru bez svijetla :(

Bilo bi idelano kada bi se sve spojilo na maticnu plocu i upravljelo preko iste.

Zar ne postoji neki HUB sa 3 i 4 pina ?

Je li moguce prikljuciti Y kabl sa 4 pina koji ima 3 izlaza sa 4 pina, pa na taj jedan izlaz prikljuciti Cooler Master MasterAir G100M (7.45cm) ventilator za proceosr, a na drugi kabl sa 4 pina prikljuciti uredjaj koji konevrtira 4 pina u 3 pina pa na njega prikljuciti ostala 3 ventilatora ?

Ima te li vi neku ideju ?

Hvala unapriejd

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Ventilatori RGB 3 i 4 pina - RGB pin Header
Shaner7 kaže...

Imam maticnu plocu Gigabyte z390 Gaming X koja ima RGB pin Header sa 4 pina

Na procesor sam stavio ventilator Cooler Master MasterAir G100M (7.45cm) koji takodjer ima 4 pina i sve radi kako treba.

Medjutim, kupio sam 3 ventilatora za kuciste Shark Blades RGB Fan koji imaju 3 pina za RGB (nisam obracao paznju prilikom kupovine)

I sto sad?

Negdje na netu sam vidio da je moguce kupiti neki uredjaj koji konvertira 4 pina u 3 pina, ali mi onda ostaje ventilator na procesoru bez svijetla :(

Bilo bi idelano kada bi se sve spojilo na maticnu plocu i upravljelo preko iste.

Zar ne postoji neki HUB sa 3 i 4 pina ?

Je li moguce prikljuciti Y kabl sa 4 pina koji ima 3 izlaza sa 4 pina, pa na taj jedan izlaz prikljuciti Cooler Master MasterAir G100M (7.45cm) ventilator za proceosr, a na drugi kabl sa 4 pina prikljuciti uredjaj koji konevrtira 4 pina u 3 pina pa na njega prikljuciti ostala 3 ventilatora ?

Ima te li vi neku ideju ?

Hvala unapriejd

Trebal si pazit prije kupnje, pa eto sad buš moral kupit još koji komad sitnog hardvera.Ovo dole to ti treba, dakle žute ventilatore kučišta preko 3-Pin RGB konektora spojit na Arctic kontroler 3 Pin RGB priključak.

https://www.arctic.de/en/A-RGB-Controller/ACFAN00180A

https://iponcomp.hr/shop/termek/arctic-cooling-a-rgb-kontrolor-modul-daljinski-upravljac/1836091

Ipak imaš tri venta, dakle tri RGB Pin konektora spojiš na tri RGB pin kabel razdjelnik.Na kraju taj kabel sa RGB 3 pin utorom priključiš na Arctic kontroler.

https://iponcomp.hr/shop/termek/akasa-addressable-rgb-led-splitter-and-extension-cable/1717411

3 Pin naponski priključak za žute ventove, taj 3 pin kabel spoji na bilo koji Sys Fan 4 Pin matične ploče.

AMD,........is that Epyc or what?
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.3.2021 15:36 (rambox).
6 godina

Ja sam kupio ovo. Stavio sam brzinu na low, spojio to na molex konektor i radi super :)

10 godina
neaktivan

Da li sam dobro vidio da ovo ima izlaze samo sa 3 pina ?

Meni treba nesto sto ima izlaze i sa 3 i sa 4 pina kako bi mogao i jedne i druge prikljuciti.

10 godina
neaktivan

Znaci, trebam kupiti ovaj A-RGB controller  i njega spajam na maticnu plocu tj. na RGB pin Header sa 4 pina. 

Ovaj controller ima izlaze sa sa 4 pina, pa na njega mogu prikljuciti ventolator od procesora (4 pina)

Zatim, na ovaj controller spojim i ovaj kabl AKASA Addressable RGB LED splitter and extension cable i na njega ostale ventilatore ?

Ovaj kabl se jedne strane ima 4 pina a izlazi su sa 3 pina ili ?

Hvala unaprijed :)

6 godina
Re: Ventilatori RGB 3 i 4 pina
Samo ne znam da li ces moc kontrolirati brzinu 3 pinskih ventilatora preko toga sta ti zelis kupiti.. jer na 4 pin i 3 pin se drukcije kontrolira brzina tako da ne znam dal ce raditi
10 godina
neaktivan
Re: Ventilatori RGB 3 i 4 pina

Da, upravu si. Ne mogu kontrolisati brzinu ventilatora. (napravio sam glupost)

Valjda se sad brzina kontrolira sama, a ako je tako, onda rade posao odlicno.

Imam procesor intel core i5 9600k i kad igram fortnite radna temperatura mu je 86C ali znala se popeti i na 91C

Zbog toga sam odlucio da stara 2 ventilatora u kucistu koji imaju 800 rpm zamjenim sa ova dva nova koji imaju 1200 rpm

Dodao sam jos i treci ventilator koji ubacuje hladan zrak.

Rezultat je odlican! Za vrijeme igranja fortnite radna temperatura mu je oko 62C, rijetko dodje na 70c

17 godina
Shaner7 kaže...

Znaci, trebam kupiti ovaj A-RGB controller  i njega spajam na maticnu plocu tj. na RGB pin Header sa 4 pina. 

Ovaj controller ima izlaze sa sa 4 pina, pa na njega mogu prikljuciti ventolator od procesora (4 pina)

Zatim, na ovaj controller spojim i ovaj kabl AKASA Addressable RGB LED splitter and extension cable i na njega ostale ventilatore ?

Ovaj kabl se jedne strane ima 4 pina a izlazi su sa 3 pina ili ?

Hvala unaprijed :)

Nema potrebe to je kontroler sa napajanjem, dakle CPU hladnjak ostavi spojen na 4pin RGB konektor.Tri ventilatora spoji na taj kontroler, pa imaš daljinski i eto mjenjaš boje ventova po želji.Akasa kabel je za 3 Pin RGB, pa to se fino vidi dakle nema problema.

AMD,........is that Epyc or what?
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice