PC ventilatori izdvojena tema

poruka: 1.052
|
čitano: 369.600
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: PC ventilatori
The_Fichek kaže...

Odličan test kolega! Evo i mojeg zapažanja što se tiče također Fractal GP-14, ali vs Thermalright TY-141, za sada samo fizičke razlike.

Sa slika se vidi da je TY-141, iako skoro pa nikakvog okvira teži za 10 grama od GP-14 koji ima puni kockasti okvir. Fractal ima lopatice jednake debljine od početka do kraja dok Thermalright ima 2x deblje lopatice pri kraju i čini se da su izrađene neke čvršće plastike.

GP-14 nam je referenca. Koliko su Noiseblocker deblji i/ili teži?

Nisam još testirao protok, to ću valjda za vikend.

Eto mi prilike da dodam ulja usput kad ih izvažem i poslikam. Sad sam usred nekog posla pa se javim u dan dva kad to skinem s glave.

15 godina
PC ventilatori

Jel ima netko ideju gdje se najjednostavnije može naručiti noiseblockere Eloop B14.

Vidim da su dostupni u Iponu, ali to nije naša prodavaonica, morao bi naručiti iz vani. Kakva su vam iskustva s njima? Plaćanje paypalom ili?

Na computeruniverseu imaju samo 12cm modele. U conradu imaju samo 12cm modele. Ni jedna Hrv prodavaonica ih nema.

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

To i mene zanima, pretpostavljam da je Uzishop ?

Jos jednom test Eloop B14-3 (1400rpm): http://thermalbench.com/2016/02/12/blacknoise-nb-eloop-b14-ps-and-b14-3-140mm-fans/3/ 

Da sad kupujem bih se dvoumio izmedju Eloop B14-3 ili B14-PS i twin packa Corsaira ML140: https://www.uzishop.hr/ventilatori/9673-corsair-ml140-140mm-premium-magnetic-levitation-fan-twin-pack.html ili bih gledao polovno, kako sam ulovio 3 ova Thermalrighta za 240kn :P

Ovako izgleda borba top 140mm ventova: http://thermalbench.com/2016/07/29/corsair-ml140-pro-140-mm-fan/3/ Vrlo vrlo izjednaceno.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.11.2016 13:04 (The_Fichek).
15 godina
The_Fichek kaže...

To i mene zanima, pretpostavljam da je Uzishop ?

Jos jednom test Eloop B14-3 (1400rpm): http://thermalbench.com/2016/02/12/blacknoise-nb-eloop-b14-ps-and-b14-3-140mm-fans/3/ 

Da sad kupujem bih se dvoumio izmedju Eloop B14-3 ili B14-PS i twin packa Corsaira ML140: https://www.uzishop.hr/ventilatori/9673-corsair-ml140-140mm-premium-magnetic-levitation-fan-twin-pack.html ili bih gledao polovno, kako sam ulovio 3 ova Thermalrighta za 240kn :P

Ovako izgleda borba top 140mm ventova: http://thermalbench.com/2016/07/29/corsair-ml140-pro-140-mm-fan/3/ Vrlo vrlo izjednaceno.

Uzishop koliko mi se čini nema noiseblockere uopće. Može se poslat mail i pitat jesu li dobavljivi doduše.

Ma ja kupujem i dvoumim se između njih i bequieta, u stvari bi uzeo njih da nije problem dobavljivosti. Moram vidit kako ih narucit.

11 godina
Imaju oni sve nabavljivo, samo ih treba pitati na mail. Be quietove nove sw3 bas nisam proucavao, ako tko nadje neku recenziju kao ovu od thermalbencha gdje ima detaljna graficka usporedba s ostalim top ventovima neka posalje.
15 godina
The_Fichek kaže...
Imaju oni sve nabavljivo, samo ih treba pitati na mail. Be quietove nove sw3 bas nisam proucavao, ako tko nadje neku recenziju kao ovu od thermalbencha gdje ima detaljna graficka usporedba s ostalim top ventovima neka posalje.

Evo posla sam mail pa javim kad odgovore.

Imaš SW3 140mm recenzirane na thermalbenchu, i 1000rpm i i 1600 rpm verzije.

Po njegovoj recenziji su Jako dobri, SW2 ispadaju malo bolji u potpuno slobodnom prostoru ali SW3 imaju veći pritisak i zato su za gusti dust filter najvjerojatnije bolji.

Doduše prema njegovim recenzijama NB eLOOP b14 je najbolji case ventilator za ekipu koja puca na ekstremnu tišinu.

SW3 mu je za petama/

15 godina
neaktivan
PC ventilatori

Imam jedno pitanje vezano za hladnjak vise nego ventilator. 

Zasto mi se vrh hladnjaka procesora(Mugen 4) ne zagrije za vrijeme igre? 

Temperature jezgri su od 56 do 62C, procesor je OCan i radi na 1.11V.

Jedino mi ima smisla da je ventilator overkill pa rashladi toplovodne prije nego stignu prenesti toplinu na gornja rebra. 

Ili? 

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
The_Fichek kaže...

pa imaš upravo kod njih testove

evo ti odmah zaredom tri testa sw3, a malo niže skrolaj pa imaš i četvrti

http://thermalbench.com/category/fans/

EDIT:

ah, kolega athlon64 me pretekao 

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.11.2016 15:40 (picajzla0707).
15 godina
athlon64 kaže...
The_Fichek kaže...

Evo posla sam mail pa javim kad odgovore.

Imaš SW3 140mm recenzirane na thermalbenchu, i 1000rpm i i 1600 rpm verzije.

Po njegovoj recenziji su Jako dobri, SW2 ispadaju malo bolji u potpuno slobodnom prostoru ali SW3 imaju veći pritisak i zato su za gusti dust filter najvjerojatnije bolji.

Doduše prema njegovim recenzijama NB eLOOP b14 je najbolji case ventilator za ekipu koja puca na ekstremnu tišinu.

SW3 mu je za petama/

Evo popodne su mi odgovorili da ih mogu nabavit i dodali su u ponudu PWM modele koje sam tražia :D

dolaze define mini C i njih dva iduci tjedan onda :) 

https://www.uzishop.hr/ventilatori/11357-noiseblocker-nb-eloop-series-140mm.html

chutac kaže...

Imam jedno pitanje vezano za hladnjak vise nego ventilator. 

Zasto mi se vrh hladnjaka procesora(Mugen 4) ne zagrije za vrijeme igre? 

Temperature jezgri su od 56 do 62C, procesor je OCan i radi na 1.11V.

Jedino mi ima smisla da je ventilator overkill pa rashladi toplovodne prije nego stignu prenesti toplinu na gornja rebra. 

Ili? 

Procesor jednostavno nema dovoljno površine da brže prenosi toplinu na hladnjak. Ne proizvodi on dovoljno topline da bi ozbiljnije zagrijao toliki aluminijski blok preko kojeg puše ventilator. Ali kako je jako malen ne može dovoljno brzo prenijeti toplinu na hladnjak da bi mu temperatura bila ispod toga. Dobra pasta pomaže. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.11.2016 17:08 (athlon64).
11 godina

Osobno taj vent ne bih kupio za 200kn, ali da toliko vrijedi u HR vjerojatno da. Neprofesionalno je što nisu napisali koji model. Vjerujem da bi eLoopovi koštali 20% manje da nemaju 6g jamstvo, a u Uziju je 2g za sve? To je dodatan razlog zašto taj vent ne bih kupio kod njih.. Bolje 2x Corsair ML140 u Uziju.

Izgleda da je SW3 tu negdje sa Noiseblockerom i ostatkom top ventilatora. Po meni je tu glavni faktor cijena jer su performanse vrlo slične.

Pitanje jedno: ima tko iz ZG ili okolice 8 križnih šarafa za ventove, promjer glave 7mm, promjer navoja 4mm (duljina 9mm)? Naime, Thermalright TY-141 su predviđeni kao CPU ventovi pa sa njima nisam dobio te šarafe, a sad mislim 2 staviti kao case ventove. Promjer glave je problematičan, kao što se vidi na slici..

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.11.2016 23:32 (The_Fichek).
9 godina
protjeran
PC ventilatori

Zasto ti je promjer glave problematican, uzmes maticu i to je to.

Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina

Budem probao, problem je što baš nemam malih vijaka doma, ali snaću se..

9 godina
protjeran
PC ventilatori

Dovoljno ti je da svaki vent zategnes sa dva šarafa, gornji desni i donji ljevi ili obrnuto.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Ma jasno, po dijagonali, ali volim da je sve tip top kad je nešt novo x) Rekoh, ako može Cezarus pitat prek oglasa za 4 šarafa, mogu i ja za ventilatore, haha.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.11.2016 0:49 (The_Fichek).
9 godina
protjeran
PC ventilatori

Bas sam zavirio među svoj informaticki pribor i nasao 12 komada tih šarafa kakve trebas klik, problem je kaj me nema u Zg do iduceg tjedna.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Do kojeg dana idućeg tjedna i koji dio Zagreba, centar i zapad mi odgovaraju samo tako :)

9 godina
protjeran
PC ventilatori

U utorak cu 95 posto biti u Zagrebu, mozemo se tada nac, kaj se mene tice moze i centar, a moze i zapadni dio (črnomerec okretiste)

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Dogovoreno, detalje cemo na PP :)

15 godina
PC ventilatori

Naručena iz UZI shopa dva fractal define mini C, jedan meni jedan prijatelju. 

I dva 140mm bequiet silent wings 3 od 1600 okretaja. 

Nisam htio PWM verzije jer u recenzijama nemaju glatku krivulju odaziva na PWM signal a večina novih ploča ima i naponsku kontrolu tako da nije baš ni bitno. 

Javim dojmove kad stignu idući tjedan. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.11.2016 11:23 (athlon64).
Moj PC  
4 0 hvala 1
14 godina

S prozorom il bez? Ja se premišljam koje uzet, naginjem bez jer mi je tišina bitnija, lako kasnije nadokupim bočnu,

za prvu će ići dva Arctic F14 PWM naprijed iz starog kućišta pa ćemo vidjet kak će se pokazat,

uzeo sam još i Venturi HP-12 za Mugena i ovaj stock na ispuhu ću na 5V dat i mislim da će bit nečujan i u idle-u, 

ja ću nekad slijedeći tjedan naručivat pa svakak javi kad stigne sve.

A census taker once tried to test me. I ate his liver with some fava beans and a nice Chianti.
11 godina

140mm top ventilatori i pri kraju posta, malo manje dobri, ali cijenom pristupacniji ventilatori (za sve navedene postoje 120mm verzije)

S obzirom da me kolega Valentin17 pitao za savjet i posto sam sad sat vremena proucavao te ventilatore da i ovdje napisem zakljucak u maloj kracoj verziji. Kratica BB znaci best buy. Stranica s koje linkam je po meni 100% legit, sazeta i jasna sa hrpom grafova sto je najbitnije. Kada neki vent ne postoji na nekom grafu gledajte isti graf na drugom linku ili kao referencu uzmite neki vent koji se javlja u oba grafa. Obratite pozornost na skale, sto znaci koja vrijednost na x ili y osi.

Poredani, s obzirom na to do kojeg RPM je koji najbolji (buka + linear airflow preko radijatora):

http://thermalbench.com/2016/09/22/be-quiet-silent-wings-3-140-mm-fan/3/ - BB do 1000rpm, od 400-800rpm ima osjetno bolji linear airflow, s obzirom na krivulju vjerujem da se verzije koje idu preko 1000rpm ne mogu nositi sa ostalim navedenim ventovima (verzija u linku je 3pin)

http://thermalbench.com/2016/02/12/blacknoise-nb-eloop-b14-ps-and-b14-3-140mm-fans/3/ - BB do 1200 ili 1400rpm

B14-PS je 4pin, tj. PWM do ~1200rpm, a B14-P3 3pin do ~1400rpm (neke ploce kao Asusove kontroliraju 3pin kao PWM)

Napomena, okvir debljine 29mm.

http://thermalbench.com/2016/07/29/corsair-ml140-pro-140-mm-fan/3/

http://thermalbench.com/2015/08/11/ek-vardar-f2-140-140mm-fan/3/

http://thermalbench.com/2015/08/12/ek-vardar-f3-140er-140mm-fan/3/

http://thermalbench.com/2015/08/21/ek-vardar-ff4-140-140mm-fan/3/

Svi ovi ventovi spadaju u istu klasu, vrlo vrlo slicni po buci i linear airflowu, sto se najbolje vidi na predzadnjoj slici Corsair ML140 linka gdje je jasno da ih slijedi i Noctua NF-A14 IPPC, tj. industrial verzija, ali je ona malo glasnija od 200 i sitno do 300 i sitno FPM ilitiga CFM, tj. 900-1250rpm.

Na iducim linkovima se to bolje vidi pa usput i link obicne NF-A14:

http://thermalbench.com/2015/08/19/noctua-nf-a14-ippc-2000-pwm-140mm-fan/3/

http://thermalbench.com/2015/08/17/noctua-nf-a14-flx-140mm-fan/3/

Tu se jasnije vidi da je EK Vardar, doduse F1-140 koji ide do 1150rpm, bolji odabir. F2 i F3-140 imaju isti motor i lezaj, tj. bolji su odabiri za visi rpm, dok FF4-140 ima mrvu drugaciji lezaj da valjda izdrzi ekstremno visok rpm kao i IPPC Noctua, znaci ta dva sigurno vise nisu tihi ventovi.

Cijena je glavni faktor jer su svi ti ventovi ustvari vrlo slicni, s time da valja naglasiti da je Noiseblocker sluzbeno prema dB najtisi, BeQuiet SW3 gura vise zraka pri vrlo niskim rpm (400-800), a Corsair ML140 skupa sa EK Vardar serijom ima najveci moguci staticki pritisak pri dobroj razini buke, s time da vjerujem da je ML140 osjetno tisi s obzirom na neke videje i da po tom pitanju ovi grafovi nisu najtocniji!

Noctua je maalo ispod, i dalje sasvim legit odabir. Za valjda koji mjesec ce im stici novi ventovi od kojih ce jedan biti specijaliziran za staticki pritisak, a izgleda kao EK Vardar, tj. Scythe Gentle Typhoon, sto je po meni neka potvrda da je to najbolji dizajn za max. staticki pritisak.

Ne znam koja je tocno razlika izmedju Corsair ML140 Pro i nePRO koji dolazi u Twin packu, no mislim da nisu mijenjali ni motor, ni lezaj, ni okvir, nego gumice na okviru i koji kabel u bundleu stoga mislim da je Corsair ML140 Twin pack najisplativiji od svih navedenih, makar sve zavisi koje trziste i ducan se gleda.

Svakako preporuka, ne gledati samo, nego i druge linkove te poslusati koji video, a po tome se npr. izdvaja CoolingTechnique kanal na YT.

To pisem jer neki ventovi znaju imati cudne zvukove koje ce pokupiti mikrofon koji ocitava buku, a komp analizirati kao veci dB, no mozda se radi o samo nekoj vibraciji koja se jedva cuje. Primjer: 

Znam da u HR nema skoro ni jednog ovog venta za kupiti, ali zato postoji Uzishop i tako neki ducani ili narucivanje direktno izvana..

Cijenom jeftiniji koje ne preporucujem kao top odabir, nego skroz vrlo solidan odabir su:

Phanteks PH-F140SP i PWM PH-F140XP, a moze proci i PH-F140MP za koji se nemogu odluciti jer neki pisu da je ispodprosjecan (SPCR).

Thermalright TY-141 i TY-147 (napomena: 152x140x26,5mm), nove verzije sa SQ na kraju imaju klasican okvir i veci bundle, time i cijenu.

Akasa Apache ili Viper 140mm, Bitfenix Spectre PRO 140mm, Fractal Venturi HP-140 su isto svi tu negdje.

Cijenovno vrlo pristupacni u HR i solidni, ali nema toliko rijeci o njima, su Arctic F14 i Bitfenix Spectre 140, koji su i izgledom slicni.

Ako citirate citirajte dio, ne cijeli post.

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.11.2016 0:42 (The_Fichek).
9 godina
protjeran
PC ventilatori

Javio se i meni pa sam mu dao preporuku za ove od AKASE.

Ti svi ventovi su uglavnom po 200kn sta si linkao, neki i vise a nisu ni bolji ni jaci od ovih, eventualno tisi... za 20 eura se nabave AKASA VIPER 3 AK-FN073 PWM 140mm, imaju airflow ogromnih 110CFM, a static pressure 2.91 mm-H2O, okretaji su od 600-1600RPM, ovi drugi AKASA APACHE BLACK 140mm su malo slabiji ali i tisi, airflow je 89.55 CFM, a static pressure 2.76 mm H2O, okretaji od 600 -1300 RPM.

Evo ti linkovi pa si odi pod specifikacije:

AKASA APACHE BLACK 140mm

AKASA VIPER 3 AK-FN073 PWM 140mm (za ove se ustanovilo da mu ne pasu zbog toga jer imaju rupe na pozicijama kao 120mm ventovi)

Nije sve ni u tim testovima, zato jer utjee dosta faktora na rezultat.

Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina

Evo odmah, kad si naveo, taj dizajn venta kakvog je valjda izmislio Coolermaster (ne uzimat me za rijec) sa Blade Master serijom je ok, pogotovo za airflow, ali je preglasan: http://thermalbench.com/2016/03/02/akasa-viper-140mm-fan/3/ Sto se tice linear airflowa, tj. statickog pritiska, prestize ga ta top klasa ventova sa Blacknoise NB-eLoop B14-3 i EK Vardar itd. sto je razumljivo.

Budem ga stavio u listu na kraj sa malo jeftinijim ventovima. 20 eura je inace malo iznad prosjeka kad kazem jeftiniji ventovi. Tu prije mislim na ~15 eura jer za 20 eura u hrpi trgovina ima Be Quiet SW3 i vecih brzina od 1000rpm, kao i PWM, Noctua itd. Znam da su ono 200kn ventovi, kvaliteta se placa..

Jos jednom, po meni je Twin pack ML140 najisplativiji, 262kn u Uziju, tj. 130kn po jednom komadu, ali ako cemo ih hvaliti ce podici cijene :/

Naravno da utjece dost faktora, zato sam i napisao ne gledati samo taj link, ali tko ce gledati 10 linkova i 10 videja za svaki taj vent.

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.11.2016 0:29 (The_Fichek).
9 godina
protjeran
PC ventilatori

Krivo, vec sam 5 puta rekao da ti ventovi uopce nisu isti, u tom testu ti je stariji model (AK-FN063) koji je 5db glasniji od unaprijeđene nove verzije (AK-FN073) koju sam ja linkao, a razlika je i u dizajnu.

A ovi testovi koje linkas od tog thermalbencha mi isto ne drze vodu previse zato jer po specifikacijama ove AKASE imaju uvjerljivo najbolje performanse i to u rangu 1600RPM, a svi ovi ventovi koje si ti naveo imaju uglavnom oko 2mmH20 potisak i nekih 80ak CFM-a, AKASE to šišaju bez problema, i uz to na nekih 22db maks glasnoce sta je jako dominantno cak i za najtise i najslabije od navedenih ventova BQ SW3. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Pa to je poanta, a sluzbene specifikacije baci u vodu, inace bi i Noctua NF-A14 bila iznad svih, a vidis da bas i nije, dapace, mrvu je slabija, toliko da ne znam bi li ju vise stavio u sam vrh. Treba to i uzivo vidjeti pa je slika jasnija. Koja je uopce cijena te Akase kad si tolko zapeo za nju, jesi pitao Uzi? Kak su sad BQ SW3 najslabiji, bas i nisu. Daj neke linkove da potkrijepis :)

Linkao sam Thermalbench jer imaju testove za skoro svaki od navedenih ventilatora, a sigurno imaju test za svaki taj top ventilator. Najbitnije od svega kod usporede je ista metoda, sad jesu li malo fulali ili ne je manje bitno jer razlika izmedju ventilatora ostaje.

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.11.2016 0:55 (The_Fichek).
9 godina
protjeran
The_Fichek kaže...

Pa to je poanta, a sluzbene specifikacije baci u vodu, inace bi i Noctua NF-A14 bila iznad svih, a vidis da bas i nije, dapace, mrvu je slabija, toliko da ne znam bi li ju vise stavio u sam vrh. Treba to i uzivo vidjeti pa je slika jasnija. Koja je uopce cijena te Akase kad si tolko zapeo za nju, jesi pitao Uzi? Kak su sad BQ SW3 najslabiji, bas i nisu. Daj neke linkove da potkrijepis :)

Linkao sam Thermalbench jer imaju testove za skoro svaki od navedenih ventilatora, a sigurno imaju test za svaki taj top ventilator. Najbitnije od svega kod usporede je ista metoda, sad jesu li malo fulali ili ne je manje bitno jer razlika izmedju ventilatora ostaje.

Neznam, smrdi mi taj Thermalbench strasno, logicki i po specifikacijama njima rezultati skroz drugacije ispadaju od onoga sta se ocekuje... po forumima za vodena hlađenja i te stvari gdje ekipa zna sta prica AKASE su jako hvaljeni ventovi.

Evo da malo rezmiramo po snazi:

NOCTUA NF-A14 industrial PPC - 2000PWM 140mm:

105CFM

4,18 mm H₂O

2000 RPM

31,5 dB(A)

AKASA VIPER R AK-FN073 140mm:

109.55 CFM

2.91 mm-H2O

1600 RPM

21.7 dB(A)

CORSAIR ML140 PRO 140mm PWM:

97 CFM

3.0 mmH20

2000 RPM

37 dBA

AKASA APACHE BLACK 140mm:

89.55 CFM

2.76 mm H2O

1300 RPM

22.19 dB(A)

BLACKNOISE NB-ELOOP B14-3 140mm:

100 CFM

1.57 mm H20

1400 RPM

28.5 db

BQ SILENT WINGS 3 140mm:

77.57 CFM

2.16 mm H20

1600 RPM

28.1 db

EK VARDAR F2-140 140MM:

84 CFM

1.9 mm H20

1600rpm

31.6 dba

Eto ovo je sa sluzbenih stranica izvađeno, tocno se vidi kolko puno dobijes kod AKASE a netrebas uloziti vrecu novca, posto mu AKASA Viper ne pase zbog rupa za montiranje, onda mi je odavde AKASA APACHE BLACK najbolji izbor kada pogledamo overall sve faktore, glasnoca, RPM, performanse i cijena.

Inace Uzi nemre nabavit AKASU, da su mogli ja bi je imao u kompu posto su mi one bile prvi pick, posto se nisu imale gdje nabavit isao sam na bitfenixove.

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.11.2016 1:29 (Lucidius).
11 godina

Skoro da me briga za sluzbene specs, to mi je najmanje bitno. Eto npr. te Noctuine specs su nabijene, a bogami i od Akase, 2.76 mm H2O pri 1300rpm, kako da ne i jos 90CFM ma brutala, aj jesu onda slagali dB, ma ne i to je savrseno. Kolko sam to prije gledao medju kolko tolko postenima su EK Vardar, Noiseblocker, Thermalright... Posteno i od Corsaira da su stavili 37dB za max. 2000rpm, rijetko tko uopce stavlja broj od preko 30dB u specs.

Ugl, daj neki link, video, sta vec pa usporedbu s nekim od prije navedenih ventova s tog istog linka da se uvjerim.

Evo, nadjoh neku usporedbu sa tvojim Bitfenix Spectre Pro 140 Covjek veli, a i cuje se da je Akasa malo glasnija: 

Bome cujem da i Bitfenix gura vise zraka, a ovaj veli da Akasa kao gura jace taj zrak.. Pogledao sam Bitfenix specs, zapravo su ga i oni malo posrali:

Current (A)0.40A±10%Speed (RPM)500-1800 RPM ±10%Air Flow (CFM)122.2 CFMAir Pressure (mmH2O)2.8 mmH2ONoise (dB-A)29.2 dB(A)

Tesko mi je povjerovat da ima 122CFM, tj. da navodno pomice 40 kubicnih metara (3 feet = 1 metar) u minuti pri 1800rpm, predobro.

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.11.2016 2:25 (The_Fichek).
9 godina
protjeran
PC ventilatori

Evo pogledaj od AKASA APACHE 120mm verziju koliko je jaka 

,
, 140mm verzija je jos jaca, ti ventovi su real deal velim ti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Tamo spominjes neke nove verzije, ovdje linkas video iz 2009.. Bitno je kak gura zrak, hebes vodu. Nezz kaj da ti kazem, ajmo spat..

Malo je skup taj vent, 17 eura samo u Caseking.de, ostalo ebay/amazon i onda drugi .de ducani od 20,5 eura:

http://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/3282092_-apache-black-140mm-akasa.html

http://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/3800141_-viper-r-140mm-ak-fn073-akasa.html

Za 20,5 eura mora imati barem jednu, dvije pro recenzije.

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.11.2016 2:03 (The_Fichek).
9 godina
protjeran
PC ventilatori

Pa spominjem ti novu verziju zato jer je 5db tisa, kaj se tice performansi to je u par posto razlike, ovaj video sa vodom sam ti striktno zbog snage zaljepio.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice