PC ventilatori izdvojena tema

poruka: 1.052
|
čitano: 369.576
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: PC ventilatori
war3_tft kaže...

Koji bi case fan od 120 mm preporucili oko 100 kn? Jel ovo ok?

Sasvim solidan hladnjak. 84kn ti je u Protisu.

11 godina
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.10.2016 23:56 (The_Fichek).
11 godina

Boli me briga za izgled.. Vjerojatno ću tamo kupiti Fractal Define S pa usput. Svaki vikend im bude -10% lol (budem još razmislio o tvom TT F51..). Našao sam konačno kupca za laptop pa gledam simo tamo malo. Ova gromada od hladnjaka će napokon hladit nešt korisnog, a na 860K ću staviti LC CC 120 ili neku drugu jeftinjaru. Neke komponente već čekaju, druge ću kupiti, već je sve odlučeno.. Malo sam se sjebo što sam rezervirao čovjeku laptop jer mi se kasnije javio neki dečko da hoće odmah kupiti, ali nvm, makar bi već sutra imao Strix 470, ali me tješi što nije top model..

Ok, nije da me briga za izgled, ali neće se vidit. Komp će vjerojatno biti lijevo od stola, neće se vidjeti šarafi..

Imam ventove već, hvala.. TY 141 mi je CPU vent, a druga dva TY 141 čekaju već god dana x) Nakupovao sam ih se jer je bila prilika. Naprijed nebi micao 2 Fractalova GP-14, ne vidim kaj fali tim ventovima. Znam da su Bitfenix Spectre super, imam malo slabije verzije na kompu, Pro mogu biti samo bolji, ali tu je to sve negdje. Ovi TY 141 imaju istu tu foru sa rupicama za 120mm..

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.10.2016 3:15 (The_Fichek).
Moj PC  
0 1 hvala 0
9 godina
protjeran
PC ventilatori

Razmisli o F51, fino je ulašten i ispoliran te čeka sretnog vlasnika, normalno ponuda za slaganje jos uvijek stoji 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Gušt mi je slagat, da mogu samo bi slagao kompove po cijeli dan, haha.

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.10.2016 11:57 (The_Fichek).
14 godina
The_Fichek kaže...

Boli me briga za izgled.. Vjerojatno ću tamo kupiti Fractal Define S pa usput. Svaki vikend im bude -10% lol (budem još razmislio o tvom TT F51..). Našao sam konačno kupca za laptop pa gledam simo tamo malo. Ova gromada od hladnjaka će napokon hladit nešt korisnog, a na 860K ću staviti LC CC 120 ili neku drugu jeftinjaru. Neke komponente već čekaju, druge ću kupiti, već je sve odlučeno.. Malo sam se sjebo što sam rezervirao čovjeku laptop jer mi se kasnije javio neki dečko da hoće odmah kupiti, ali nvm, makar bi već sutra imao Strix 470, ali me tješi što nije top model..

Ok, nije da me briga za izgled, ali neće se vidit. Komp će vjerojatno biti lijevo od stola, neće se vidjeti šarafi..

Imam ventove već, hvala.. TY 141 mi je CPU vent, a druga dva TY 141 čekaju već god dana x) Nakupovao sam ih se jer je bila prilika. Naprijed nebi micao 2 Fractalova GP-14, ne vidim kaj fali tim ventovima. Znam da su Bitfenix Spectre super, imam malo slabije verzije na kompu, Pro mogu biti samo bolji, ali tu je to sve negdje. Ovi TY 141 imaju istu tu foru sa rupicama za 120mm..

Za te ventilatore sam čuo da su super, ali ih nažalost nikad nisam imao prilike isprobati. Javi dojmove.

11 godina

Nemam nešo za testirati CFM i stat. pritisak, a dojam je da je relativno tih na kojem got rpm radio. Ne čuje se zujanje ventilator, nego propuh zraka, uglavnom ugodan tonalitet. Po meni i testovima sa neta je to konkurencija Noctuinom A14 za 50% manje cijene, ali bez bundlea u najobičnijem kartonskom pakiranju bez ičeg dodatnog, samo vent sa svojim sleevanim PWM kablom. TY 141 imaju baš specifičan izgled koji nisam vidio drugdje pa su vjerojatno zato te klasične Thermalright boje. Crveni TY 143 ili bijeli TY 141 ima mrvu drugačije lopatice koje su nalik na Be Quietove. Za kraj, dosta je težak za ventilator, dobrih 179g, iako je okrugli okvir takav da nije mogao biti tanji. Imaju rupice za 120mm, ali svrhu toga vidim samo kod CPU coolera jer obično kućišta koja primaju 120mm nemaju dovoljno ventilacijskih rupica ili prostora da ugoste 140mm. Čovjek od kojeg sam kupio veli da su malo tiši od Noctuinih (vjerojatno je mislio na A14, ne znam). Kako got bilo, najveća prednost im je cijena, a najveća mana vrlo malo retailera po svijetu. Ako ja napokon uspijem složiti novi komp ću se pozabaviti s time koliko točno hlade pri kojem rpm i pri kojoj konfiguraciji (jedan na cooler, drugi iza, treći iznad upaljen/ugašen).

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.10.2016 11:49 (The_Fichek).
17 godina

Koji god ventilator da kupujete za kućište nemojte nikako Corsair AF seriju. Toliko su glasni da je to užas. Dakle dao sam za case fan 160 kn i požalio. Fractalovi koji su mi došli uz R5 su nečujni, na Corsair napaju RMi nečujan, Dark Rock 3 nečujan, al zato se ovaj AF čuje. Tako da topla preporuka da ne dajte velike pare ako ste mislili na takav neki, be Quiet! i Fractal ventovi samo daj

11 godina

Corsair ML120 (od 175kn) i ML140 (od 200kn) su trenutno vjerojatno najuzbudljiviji ventovi u PC svijetu. Opet taj dizajn lopatica kao kod Thermalrighta i Be Quieta, ali ležaj im je originalan i specifičan te još možeš birati LED boju. Još noviji Corsair RGB HD120 nisu baš toliko kvalitetni, ali imaju valjda sve moguće načine na koje nešto može svijetliti u različitim bojama pa su vrlo skupi.

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.10.2016 11:56 (The_Fichek).
14 godina
ParaNO1d kaže...

Koji god ventilator da kupujete za kućište nemojte nikako Corsair AF seriju. Toliko su glasni da je to užas. Dakle dao sam za case fan 160 kn i požalio. Fractalovi koji su mi došli uz R5 su nečujni, na Corsair napaju RMi nečujan, Dark Rock 3 nečujan, al zato se ovaj AF čuje. Tako da topla preporuka da ne dajte velike pare ako ste mislili na takav neki, be Quiet! i Fractal ventovi samo daj

Ali koji, imaš performance i quiet verziju. Kod mene u kučištu 3 quiet i tihi su a dobar possao odrađuju.

17 godina
vrinho kaže...
ParaNO1d kaže...

Ali koji, imaš performance i quiet verziju. Kod mene u kučištu 3 quiet i tihi su a dobar possao odrađuju.

Performance nije bilo quite kad sam kupovao. Ok možda je zbog toga i glasniji ali opet jako skup, a ima jeftinijih koji odrađuju posao jednako dobro možda i bolje. Mada su dizajnom vrhunski.

13 godina
neaktivan

Ja sam koristio neke srednje sa starim kućištem, dobio sam ih uz cm silencio vent, super stvar ako imaš problema sa vibracijama. Uzmi duže, pa ako previše strši možeš odrezat al ne preblizu ventu kako bi ih mogao opet koristit.

Slika

12 godina
neaktivan
PC ventilatori

kaj se tice mog pregrijavanja kompa, desavalo mi se samo u mafiji 3 koja je ocito broken; dok kod drugih igara nemam nikakvih problema sa pregrijavanjem...

gledao sam malo ventove pa bi me zanimalo da li se isplati ove zamijenit ovima, i da li cu ista postici sa time, jer vidim da su po karakterisitimaka isti osim dimenzija

uplay: dr.LeftY | steam: lefty_cro | raptr: leftMD | origin: dr_levakkk | LoL (EUNE): dr levakkk
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Imam kućište u kojem mogu postaviti jedan ventilator od pozadi, jedan naprijed, jedan na desnom boku i dva na lijevom boku.
Ja imam 1 vent od 120mm i 3 od 80.
Kako je najbolje da ih postavim?

0 0 hvala 0
14 godina
Jimmy Lenard kaže...

Svakako jedan otraga da izvlači vrući zrak van i jedan naprijed da uvlači friški zrak u kućište, na bok nemoj ništa stavljati

da se ne uvlači prašina bespotrebno i stvara dodatna buka.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
11 godina
neaktivan
Ali koji da stavim da uvlači,a koji da izvlači? Imam jedan 120 i jedan 80,oba rade na 5v
14 godina
PC ventilatori

Prednji složi da upuhuje zrak u kučište, stražnji za ispuh.

Moj PC  
2 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
Ne svhatate,*koji* ventilator da stavim da upuhuje, a koji da ispuhuje vazduh, jer imam jedan veći 120 mm i manji 80mm
14 godina
PC ventilatori

Stavi iza ovog od 120, bar bi ja tako napravio.

Moj PC  
3 0 hvala 2
14 godina
Jimmy Lenard kaže...
Ne svhatate,*koji* ventilator da stavim da upuhuje, a koji da ispuhuje vazduh, jer imam jedan veći 120 mm i manji 80mm

Ovisno. Ako imaš filter naprijed stavi 120 da naprijed upuhuje. Stvaraš pozitivan tlak i ima manje prašine. U suprotnom stavi 120mm iza da ispuhuje pa možda dobiješ stupanj dva bolje temperature.

14 godina
PC ventilatori

Koji 120mm ventilator bi preporučili za Scythe Mugen 4?

Ovaj stock Glide Stream ima onaj annoying ticking noise na nižim okretajima a na višim je dosta glasan.

Najviše mi je bitna tišina, koliko tjera zraka manje bitno, Mugen je sam po sebi odličan pa mi ne treba nešto bijesno za dobre performanse.

Dao bih oko nekih 100-150kn max, mogu uzet i izvana.

Usput može i preporuka prednjih 140mm za kućište, nećkam se da uzmem Define S pa jel je dovoljno da nadokupim GP-14 koji su već u njemu ili ima neki bolji za cijenu? Isto je tišina glavni faktor.

A census taker once tried to test me. I ate his liver with some fava beans and a nice Chianti.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

GP-14 su definitivno dovoljni naprijed. Na Scythe Mugena bi ja za te novce stavio: http://www.nabava.net/search.php?q=corsair+ml120, ako želiš najbolje (bolji i od Noctue NF-F12) ili Fractal HP-12 PWM, bliže 100kn: http://www.nabava.net/search.php?q=HP-12+PWM

14 godina
PC ventilatori

Nanoxia Deep silence za 120kn. Ima li tko bolju preporuku? Fokus na tišinu.

0 0 hvala 1
11 godina

Znas na kaj mene podsjeca njihov ventilator? http://www.nabava.net/search.php?q=bitfenix+140mm ,al ono, isti su. Pogledaj kolko kosta Phanteksov PH-F140SP 140mm u Uziju, ako tamo gledas, isto vrlo dobar vent kojeg sam ti zaboravio spomenuti u PP.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.11.2016 22:25 (The_Fichek).
14 godina
The_Fichek kaže...

Znas na kaj mene podsjeca njihov ventilator? http://www.nabava.net/search.php?q=bitfenix+140mm ,al ono, isti su. Pogledaj kolko kosta Phanteksov PH-F140SP 140mm u Uziju, ako tamo gledas, isto vrlo dobar vent kojeg sam ti zaboravio spomenuti u PP.

Sve mi izgleda tako. Druga plastika samo i spectre ima slabiji bundle što mi i nije bitno a i ležaji su kvalitetniji na spectru koliko vidim. Zbog drugog tipa ležaja je valjda nanoxia nešto tiša. Phanteksov izgleda kao da su žrtvovali malo protok za bolji pritisak. A i malo mi je van ruke za uzeti. Najžalosnije od svega je što se uvijek vratim na Arctic kao best buy ventilatora. Sasvim solidan ventilator za 40ak kn. Ovo sve ostalo je bar 3x skuplje a performanse unutar 10% razlike.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.11.2016 0:13 (axos).
11 godina

Phanteksov ima vrlo dobre ocjene na nekim recenzijama, na SPCR je pobjedio Noctuu A14 na nizem rpm-u.

14 godina
The_Fichek kaže...

Phanteksov ima vrlo dobre ocjene na nekim recenzijama, na SPCR je pobjedio Noctuu A14 na nizem rpm-u.

Thermalright TY-147A i TY-147B izgledaju dobro. Al opet gdje nabavit i po kojoj cijeni. Teško i u zg išta nabavit a kamo li zd. Na Ebayu nasviraju cijene a dostavu da ne govorim.

11 godina

Uzishop 110kn TY-147A kada sam pitao prije nekoliko mjeseci.. Malo čekaš, ali ti dođe po relativno fer cijeni. Sad vidim, verzija B je sve isto, ali bogatiji bundle pa je izgleda nešto veća cijena. Slična priča sa TY-147A SQ.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.11.2016 0:42 (The_Fichek).
14 godina
PC ventilatori

Evo usporedng testa tri 140mm ventilatora. eLoop, Glide Stream i GP-14 od Fractala.

4 0 hvala 2
11 godina

Odličan test kolega! Evo i mojeg zapažanja što se tiče također Fractal GP-14, ali vs Thermalright TY-141, za sada samo fizičke razlike.

Sa slika se vidi da TY-141, iako skoro pa nikakvog okvira teži 10 grama više od GP-14 koji ima puni kockasti okvir. Fractal ima lopatice jednake debljine od početka do kraja dok Thermalright ima 2x deblje lopatice pri kraju i čini se da su izrađene neke čvršće plastike.

GP-14 nam je referenca. Koliko su Noiseblocker deblji i/ili teži?

Nisam još testirao protok, to ću valjda za vikend.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.11.2016 12:21 (The_Fichek).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice