PC ventilatori izdvojena tema

poruka: 1.052
|
čitano: 369.300
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: PC ventilatori

Nista. Osobno bih mozda radje isao na 2x140mm, a HDD uopce nebih hladio, makar cijena npr. 2x140mm Noctua dodje isto kao 3x NF-S12B, a takvih verzija dizajna kao propeler aviona da su 140mm nema kod Noctue iz nepoznatog razloga. 

Ako nemas vent pozadi mozes isto ici na Noctuu i to NF-F12/P12 ako imas kakvu gromadu od CPU coolera, u suprotnom P12 ili opet NF-S12B.

Sto se tice NF-S12B vs S12A mislim da je Redux verzija bolja jer gumice i mozda mrvu bolji dizajn S12A sigurno ne vrijede 50% cijene S12B.

12 godina
The_Fichek kaže...

Sto se tice NF-S12B vs S12A mislim da je Redux verzija bolja jer gumice i mozda mrvu bolji dizajn S12A sigurno ne vrijede 50% cijene S12B.

ako se ne varam, redux verzije imaju tehnologiju sso ležajeve sa starijih serija noctue, dok ove nf-s12b nove noctue imaju unaprijeđeni sso2 s metalnom košuljicom ležaja

između ostalog zato i jest nešto viša cijena, makar mislim da to ne opravdava toliku razliku jer je već i prva verzija tih ležajeva je izvsna

EDIT:

ma da, zabunom sam kopirao drugi naziv

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.7.2016 19:43 (picajzla0707).
11 godina

Nf-s12b i je redux. Mislis s12a su unaprijedjeni? Kako got bilo redux je super tiha: 

Usporedba sa s12a: 

Dapace, konkretno prema ovom testu Redux ispada i bolji! To naravno nije ultimativni dokaz, ali je svakako dokaz da je super best buy za 100kn pa cak mozda i kao ispuh dok got nema radijatora ili gromade od cpu coolera ispred ventilatora.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.7.2016 19:25 (The_Fichek).
9 godina
neaktivan
PC ventilatori

pozz.svima

Ovako namjeravam stavljat nove ventilatore.Ispravite me ako grijesim u necemu

Kuciste je Kućište BITFENIX Shinobi Core.

Frontalno 2x Corsair sp 120

Na vrh 2xaf 120

I 1x af120 pozadi.

Hvala na odgovorima

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Nista. Osobno bih mozda radje isao na 2x140mm, a HDD uopce nebih hladio, makar cijena npr. 2x140mm Noctua dodje isto kao 3x NF-S12B, a takvih verzija dizajna kao propeler aviona da su 140mm nema kod Noctue iz nepoznatog razloga. 

Ako nemas vent pozadi mozes isto ici na Noctuu i to NF-F12/P12 ako imas kakvu gromadu od CPU coolera, u suprotnom P12 ili opet NF-S12B.

Mogao bih i to probati, 2x 140mm ... Imam SSD koji je iza na "straznjoj" strani kucista a HDD u cage-u i "ispod" gdje je i napajanje. 

Imam jedan vent na prednjoj strani i jedan iza, to se dobije sa tim kućištem ali ne vjerujem da su ti ventovi išta posebni. Cpu cooler je intel stock.

Onda može preporuka 2x 140mm, svaki do 200 kn ? 
tnx :)

Bene docet, qui bene distinguit.
11 godina

Da, za samo 1 HDD ti ne treba hladjenje. Ne znam, ima vise 140mm opcija, ovo su neki moji favoriti:

• Phanteks PH-F140SP (postoji LED verzija) ili PWM verzija PH-F140XP (nema LED i ide do 900, a ne 1200rpm), 5g jamstva
  • Thermalright TY-147A (120kn u Uziju) ili noviji sa gumicma TY147Asq (imam prakticki iste TY-141, vrlo tihi i pri 1300rpm)
  • Noctua NF-A14 PWM: vrlo sličan dizajn Thermalrightu i Be Quiet!-u, ali ovi imaju 6g jamstva i bogatiji bundle
  • Noiseblocker B14-PShttp://thermalbench.com/2016/02/12/blacknoise-nb-eloop-b14-ps-and-b14-3-140mm-fans/3/, 6g jamstva
  • EK-Vardar F1-140 ili F2-140: jedni od najboljih radijator, ali i all-around ventova, ali kopija poznatog Scythe Gentle Typhoona
  • Be Quiet! Silent Wings 2 140mm PWM: osobno su mi precijenjeni, ali ih se mora navesti uz ovaj skup ventilatora

Stvarno nemam pojma koji bi kupio da mi ih netko da po istoj cijeni i kaze uzmi jedan. Ja bih najradje sve pa vidio koji je bolji i na kojoj funkciji :)

Pozadi, Noctua NF-F12 ili P12, tako da se osiguras ako ces ikad ici na neko jace hladjenje za CPU, ili, ako ce ostati manji hladnjak mozes NF-S12B.

Btw. svi ovi ventilatori bi trebali biti manje bucni od stock Intelovog :)

Pringgles

Corsair ventovi su po meni preglasni i precijenjeni, makar Quiet verzije mogu proci. Malo vidi ove o kojima sam pisao na kraju prosle stranice teme..

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.7.2016 2:32 (The_Fichek).
12 godina
PC ventilatori

molnyi

uzmi si barem lc cc95 za procesor (cca 100kn), biti će sasvim dovoljan, a nećeš ga čuti za razliku od stock hladnjaka

još s tom kipućom 390 kad ona počne bacati vrućinu u kućište vjerujem da ti se proc pošteno znoji

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
PC ventilatori

Da li se ispalti kupiti jedine 140mm vent iz Linksa, hitno please.... nabavio Suppressor F31 pa bih odmah napred stavio tri venta za upuh:

1. SCYTHE Glide Stream, 140mm , SY1425HB12M    opis: 1200 rpm

2. SCYTHE Glide Stream, 140mm ,   SY1425HB12M-P    opis: PWM 500 - 1300 okr./min

Imam Asusicu sa Fan Xpert+ pa nema veze 3-pin, 4-pin

Jesu to oba u stvari isti ventilatori samo elektronika drugačija?

Kaže silentpc da su ok, ali koštaju 80kn/kom, malo puno ?

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.8.2016 8:19 (Asta).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Pozdrav!

Ti ventovi su cisto o.k., ako su jedini od 140mm, zasto ne uzeti. Ma slobodno uzmi prve, oni su 3 pin, a taj ausov utility je zakon za postelati ventove. Posljednje, cijena je prihvatljiva.

coffe,coffe,coffe.....
14 godina
Asta kaže...

Da li se ispalti kupiti jedine 140mm vent iz Linksa, hitno please.... nabavio Suppressor F31 pa bih odmah napred stavio tri venta za upuh:

1. SCYTHE Glide Stream, 140mm , SY1425HB12M    opis: 1200 rpm

2. SCYTHE Glide Stream, 140mm ,   SY1425HB12M-P    opis: PWM 500 - 1300 okr./min

Imam Asusicu sa Fan Xpert+ pa nema veze 3-pin, 4-pin

Jesu to oba u stvari isti ventilatori samo elektronika drugačija?

Kaže silentpc da su ok, ali koštaju 80kn/kom, malo puno ?

Imam jedan takav. Sleeve bearing. Nisu neki. Ali kad se uzme u obzir performanse i cijena, a pogotovo dostupnost (moj razlog kupnje) ispadnu sasvim ok. Ukoliko se ne montiraju vodoravno naravno.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.8.2016 11:44 (axos).
11 godina

Evo jedna zanimljiva usporedba glasnoće hrpetine 140mm ventilatora pri 12V i kada je jednaka temperaturna razlika, delta:

http://www.hardwaremax.net/reviews/luefter/324-test-bitfenix-spectre-und-xigmatek-xaf-f1451-140mm-luefter?showall=&start=5

Test system je malo star: i5-2500K 4.6Ghz 1.35V i Sapphire HD 6850, pošto je review iz 2011, ali i dalje je tu hrpetina itekako aktualnih i poznatih ventilatora.

9 godina
neaktivan
PC ventilatori

pozdrav,

Nekidan sam kupio novo kuciste i dosta buci,a kad je pod opterecenjem o tome da i ne govorim..u ovom trenutku temperature CPU I GPU su oko 54 C sta je ipak malo previse.preporucite mi dobar hladnjak ali da bude tih i ne znam ako mi je potreban vent sa strane kucista da smanji temperaturu graficke ako je preporucite i njega isto da je tih?

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
loche kaže...

Kupi ti sebi prvo aftermarket hladnjak za procesor i makni bučni stock hladnjak, LC CC 120 je u redu odabir.

Tek nakon toga još možeš staviti jedan 120 mm ventilator otraga da izvlači vrući zrak van iz kućišta,

Enermax T.B. Silence 120mm UCTB12 si možeš uzeti ako želiš.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.10.2016 19:01 (Valentin17).
12 godina
neaktivan
PC ventilatori

molio bi preporuku za upuh/ispuh, jer nakon duljeg igranja (a pod dulje mislim 1h+) temperatura mi se zadrzava u kucistu i jedini nacin da rashladim komp je da otvorim stranicu od kucista.

temp procesora nakon nekog vremena prelazi 60, a dok otvorim kuciste (makar u sobi mi je vruce) ne prelazi 45...

za upuh imam ova 2 ( https://www.arctic.ac/eu_en/arctic-f12-pwm.html ) koja sam koristio na starom kucistu,a ispuh su od kucista oba defaultna..

uplay: dr.LeftY | steam: lefty_cro | raptr: leftMD | origin: dr_levakkk | LoL (EUNE): dr levakkk
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Prije nego što kupiš išta probaj zamijenit ventove, u smislu da ova 2 koja su došla sa kućištem staviš naprijed kao upuh a ove arcticove kao ispuh. Moguće da se arcticovi guše zbog filtera i relativno malo prostora kod prednje stranice kućišta.

12 godina
neaktivan
_mark0_69 kaže...

Prije nego što kupiš išta probaj zamijenit ventove, u smislu da ova 2 koja su došla sa kućištem staviš naprijed kao upuh a ove arcticove kao ispuh. Moguće da se arcticovi guše zbog filtera i relativno malo prostora kod prednje stranice kućišta.

razmisljao sam o tome, no medjutim posto su svi ventovi u kucistu 120mm a imam 3 mjesta za do 140mm, dal bi bolje  bilo da na prednje stavim 140mm?

uplay: dr.LeftY | steam: lefty_cro | raptr: leftMD | origin: dr_levakkk | LoL (EUNE): dr levakkk
14 godina
LeftY_CRO kaže...
_mark0_69 kaže...

razmisljao sam o tome, no medjutim posto su svi ventovi u kucistu 120mm a imam 3 mjesta za do 140mm, dal bi bolje  bilo da na prednje stavim 140mm?

Situacija je jednostavna. To kućište ima fokus na izgled i cijenu a ne na dobar protok zraka. Prelazak na 140mm bi minimalno popravilo rezultate i ne vrijedi investicije. Realno može se tu nasaditi neke paklene ventilatore i utrošit brdo para, ali pitanje je da li se to isplati i koliko bi se zapravo tu dobilo. Tri su alternative: Nabaviti grafičku koja izbavucuje zrak vani. Nabaviti jače ventilatore i uz povišenu buku nadati se čudu. Ili jednostavno prodat to kućište i nabaviti neko s boljim protokom zraka.

11 godina
neaktivan
120 mm fan mi ne radi kada ga priključim na 2pin na matičnoj,
kao i 3 pin, probao sam 2-3 colera

0 0 hvala 0
14 godina
Jimmy Lenard kaže...
120 mm fan mi ne radi kada ga priključim na 2pin na matičnoj,
kao i 3 pin, probao sam 2-3 colera

Jesi siguran da su to pinovi za ventilatore? Iako nejasno zasto na 3pin ne radi

11 godina
neaktivan
Siguran sam, spojim na 3pin i komp se neće pokrenut uopšte
13 godina
neaktivan

Zvuči kao da si nešto kratko spojio

14 godina
_mark0_69 kaže...

Zvuči kao da si nešto kratko spojio

Da. kvar na matičnoj.

11 godina
neaktivan
Šta mislite? Do matične? Probao sam 3 venta,ne može da bude do venta znači
14 godina
Jimmy Lenard kaže...
Probao sam 3 venta,ne može da bude do venta znači

Sam kažeš, probao si tri ventilatora, pa nisu valjda sva tri neispravna.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
11 godina
neaktivan
Imam neko staro napajanje, pa da li bi mogao odsjeći molex i na njega spojiti?
14 godina
Jimmy Lenard kaže...
Imam neko staro napajanje, pa da li bi mogao odsjeći molex i na njega spojiti?

Adapteri s molexa na 3 pin su jako jeftini. Tako da nema potrebe za radikalnim potezima.

11 godina
neaktivan
Meni treba 3 pin to molex,to bi trebalo biti u ovim manjim radnjama sa rač. opremom ?
14 godina
Jimmy Lenard kaže...
Meni treba 3 pin to molex,to bi trebalo biti u ovim manjim radnjama sa rač. opremom ?

Da.

Ili ebay

11 godina
neaktivan
Ma napravio sam si sam od molexa od starog napajanja, sve uredno radi.
Ništa komplikovano,a bzvz bi dao pare.

1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
PC ventilatori

Koji bi case fan od 120 mm preporucili oko 100 kn? Jel ovo ok?

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice