Općenito o kupnji hardvera u EU izdvojena tema

poruka: 2.170
|
čitano: 659.285
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: 1.7. i kupovina grafe vani
Kulo Vi Britania kaže...

mene zanimaju cijene miseva i headseta,hoce li to biti isplativo kupit vani?

someone {#}

17 godina
Kulo Vi Britania kaže...
Kulo Vi Britania kaže...

someone {#}

a zasto jednostavno ne pogledas?

13 godina
protjeran
mar123 kaže...
Kulo Vi Britania kaže...
Kulo Vi Britania kaže...

someone {#}

pretpostavljam da je jeftinije ali ne znam u kojim ducanima kuzis,plus dostava zato pitam jel se isplati

15 godina
neaktivan
Kulo Vi Britania kaže...
mar123 kaže...
Kulo Vi Britania kaže...
Kulo Vi Britania kaže...

someone {#}

pretpostavljam da je jeftinije ali ne znam u kojim ducanima kuzis,plus dostava zato pitam jel se isplati

Pa valjda znas matematiku.

16 godina
1.7. i kupovina grafe vani

Nađimo žrtveno janje :) na bregani nema carine, valjda je onda sve jasno, ne?

...Vrhunac moje popularnosti je bio kada me 50 cent spomenuo u pjesmi...
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Nebrinite se od ponoci su nam skocile plate za 3000€, idem kupiti titan quad sli!

www.mmo-balkan.com/forum
14 godina
DarthMarkus kaže...

Meni nije jasno di kod nas ? Mislim dal se znaju zastupnici od npr. MSI-a, Gigabyte-a koji servisiraju opremu ??? Užas je ako se roba bude morala slati negdje....

+1, ako netko zna detaljnije

WordPress ❤
15 godina

na talijanskom ebayu se za 2500kn moze naci gtx 680. {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Na sve pakete koji se salju postom ili narucuju internetom iz zemalja EU a prelaze 150€ bit ce predmet carine i na njih ce se naplacivati carina. - tako jutros citam na jednom portalu i pitam se tko tu sad koga na kraju zaje*ava?

18 godina
Vrale89 kaže...

Na sve pakete koji se salju postom ili narucuju internetom iz zemalja EU a prelaze 150€ bit ce predmet carine i na njih ce se naplacivati carina. - tako jutros citam na jednom portalu i pitam se tko tu sad koga na kraju zaje*ava?

Portali. Oni često nisu izvor relevantne informacije.

16 godina

Ne opet...molim te..-.-"

Taj portal je tu informaciju vjerojatno dobio s prve stranice ove teme...{#}

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
16 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...

Ne opet...molim te..-.-"

http://www.24sata.hr/news/ako-ste-zaboravili-ponovimo-jos-jednom-od-danas-je-novo-321622

"Bez carine za pakete vrijednosti do 150 eura 

Također, na granicama nema carinskih kontrola,  a više se ne carine ni proizvodi naručeni internetom i dostavljeni poštom u vrijednosti do 150 eura. "

18 godina
soja kaže...
DamageHigh kaže...

Ne opet...molim te..-.-"

http://www.24sata.hr/news/ako-ste-zaboravili-ponovimo-jos-jednom-od-danas-je-novo-321622

"Bez carine za pakete vrijednosti do 150 eura 

Također, na granicama nema carinskih kontrola,  a više se ne carine ni proizvodi naručeni internetom i dostavljeni poštom u vrijednosti do 150 eura. "

Treba znati i čitati i napisati.

Ako je EU, nema ničega. Ako je van EU, do 22 eura ništa, 22 - 150 samo PDV, nakon 150 eura sve.

13 godina
protjeran

Na automobil koji kupimo u Europskoj uniji plaćamo PDV u Hrvatskoj, ali i trošarinu, a ne plaćamo više carine. Isto tako, ako prodajemo rabljeni automobil nekome iz EU, na njega plaćamo samo trošarinu, ne i PDV. Uskoro će se uvesti i nove trošarine na dizel, i to najmanje 10 lipa.

?????

1 1 hvala 0
13 godina
protjeran

Amo ovako kupim auto ili kompjuter preko weba, oni vec imaju svoju cijenu hoce oni maknut svoj pdv tako da ja platim auto ili kompjuter bez njihovog pdva? Kad dode komp ili auto ovdje ja platim hrv pdv? Tako da neplacam 2 pdva......, a ovi iz hrv web shopova tesko njima otici sa autom negdje ili can autobusom u austriju,njemacku nakupovat se grafickih, jos dogovoriti kolicinski popust i dodu ovdje i hebe ih se za placanje icega.

www.mmo-balkan.com/forum
18 godina
DeathBringer12 kaže...

Amo ovako kupim auto ili kompjuter preko weba, oni vec imaju svoju cijenu hoce oni maknut svoj pdv tako da ja platim auto ili kompjuter bez njihovog pdva? Kad dode komp ili auto ovdje ja platim hrv pdv? Tako da neplacam 2 pdva......, a ovi iz hrv web shopova tesko njima otici sa autom negdje ili can autobusom u austriju,njemacku nakupovat se grafickih, jos dogovoriti kolicinski popust i dodu ovdje i hebe ih se za placanje icega.

Jako jednostavna definicija plaćanja PDV-a na nivou EU, ali kriva. {#}

13 godina
neaktivan

Jednostavno odes na ebay.de ili bilo koju drugu online trgovinu, nades grafu, narucis i cekas sta ce biti, i eto ti informacija iz prve ruke {#}

Placas porez u drzavi gdje kupujues, znaci njihov porez. (drzava mora biti clanica EU).

I to je to. Nas PDV neplacas.

Što hladnije to bolje...
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.7.2013 11:40 (Praedator).
Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Mogu ja naruciti sa marsa grafu, kako cu znati koliko ce mi naplatiti postarinu?

www.mmo-balkan.com/forum
16 godina
neaktivan

Čini mi se da već ima ljudi koji na oglasniku nabavljaju vani što hoćete po manjim cijenama nego kod nas, pa se obratite za uslugu...ili još bolje ima ljudi koji putuju van redovito pa se jave ovdje tko nešto želi da skupe i dostave...ili se organizirajmo ...da naručimo deset nečega valjda bi dobili još i rabat npr. 10x GTX 760 i sl.

pa nek netko ko ima vrmena ode busom za 100kn do Graza :) + usluga

Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
DeathBringer12 kaže...

Mogu ja naruciti sa marsa grafu, kako cu znati koliko ce mi naplatiti postarinu?

Kako mars nije u EU onda ce ti naplatiti poštarinu i carinu, za naručivanje iz EU nema carina i poštarina :=)

17 godina
Asta kaže...

Čini mi se da već ima ljudi koji na oglasniku nabavljaju vani što hoćete po manjim cijenama nego kod nas, pa se obratite za uslugu...ili još bolje ima ljudi koji putuju van redovito pa se jave ovdje tko nešto želi da skupe i dostave...ili se organizirajmo ...da naručimo deset nečega valjda bi dobili još i rabat npr. 10x GTX 760 i sl.

pa nek netko ko ima vrmena ode busom za 100kn do Graza :) + usluga

Pa ja ću definitivno otići sad za ljeto, dok mi bude gotova osobna {#} Baš sam predao prošli tjedan, tako da se nadam prije 1.8 otići i cijeli komp promjeniti, pa se javim ovako ljudima koje znam {#}

Ne želim naručivati poštom, ipak mi izgleda predobro da bi bilo istinito {#}

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
15 godina
protjeran

Jebate nemogu virovat da se i dalje postavljaju jedna te ista pitanja o carini i porezu pa evo još jednom da i ludi mogu razumit. 

http://m.tportal.hr/biznis/271256/Hoce-li-se-i-dalje-placati-carina-i-PDV-za-Ebay-kupnju.html

1 1 hvala 0
14 godina

"Također, na granicama nema carinskih kontrola. Više se ne carine ni proizvodi naručeni internetom i dostavljeni poštom, ali samo unutar EU-a. Za zemlje izvan EU-a carina  se plaća za pakete vrijednosti iznad 150 eura."

AUDIOFIL
Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
volegradele kaže...

"Također, na granicama nema carinskih kontrola. Više se ne carine ni proizvodi naručeni internetom i dostavljeni poštom, ali samo unutar EU-a. Za zemlje izvan EU-a carina  se plaća za pakete vrijednosti iznad 150 eura."

S malom digresijom za PDV nakon 22 eura...

15 godina
Plans to protect air and water, wilderness and wildlife are in fact plans to protect man. Stewart Udall . LoL west:win4crazzy east:win4crazy
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Molim upućene da postave LINKOVE za NAJBOLJE internet trgovine iz EU za kupovinu (dakle putem interneta)....{#}

1 4 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da pogledas malo temu vidia bi da ima linkova.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...

Treba znati i čitati i napisati.

Ako je EU, nema ničega. Ako je van EU, do 22 eura ništa, 22 - 150 samo PDV, nakon 150 eura sve.

Cemu dva TD na ovo? {#}

15 godina
neaktivan

Evo danas kad smo svi svršili od prevažnog i fantastičnog ulaska u EU, kada se osjećamo kao građani europske unije, ja otvorim mail i dočeka me odgovor iz caseking.de:

thanks a lot for your mail. We have to apologize, but we don't ship to
Croatia.

Mit freundlichem Gruß; Best Regards

Alexander Herrmann
Caseking Service
Caseking GmbH

Nabijem ih na kujac i njih i EU {#}

Dakle od miljon web shopova po Njemačkoj i Austriji na kojim se smiješe super cijene, zasad znam da samo computeruniverse.net dostavljaju u Hrvatsku ali po nebulozno visokoj cijeni dostave od 31,59 eura. Ali čak i uz to su neke grafe i do par sto kuna povoljnije od naših cijena.

Sve se činilo prejednostavno i prelijepo a na kraju ispada da smo još uvijek slijepo crijevo i bit ćemo još neko vrijeme.

Moj PC  
5 3 hvala 7
14 godina

Evo da dodam : za non - EU giftove je do 45 eurića free zona...

@t00mob - nismo mi slijepo crijevo, nego smo i dalje u šupku svijeta (čitaj : balkanu)...Treba pričekat još malo...

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.7.2013 18:04 (DarthMarkus).
Moj PC  
1 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice