Koji je Mac najbolji za mene? zaključana tema

poruka: 127
|
čitano: 16.246
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Koji Mac kupiti

Pozdrav!

Mislim kupiti mac ali nisam siguran koji. Dvoumim se izmedu iMac-a 21" i Macbook-a Pro 13". Znam da iMac ima puno bolje performanse, ali Pro je prenosiv. Novi mac mislim koristiti za skolu, igrice (iz Mac app store-a, Minecraft i mozda jos neke igre kao Portal 2), internet, photoshop, after effects, ...

Trenutno mislim uzeti Macbook Pro, zato jer dosta putujem, ali mi se nikako ne svida Intel HD grafika... ili mozda HD4000 nije tako losa? Ne zelim uzeti 15" jer je skup, a i veci je sto znaci i da je manje prenosiv. A svidaju mi se iMac-ove performanse, ali opet, nije prenosiv. Koji bi mi mac bio bolji? Imam vec stolno racunalo i laptop, pa me zanima koliko bi iMac bio brzi/bolji od mog stolnog racunala, i koliko bi Macbook Pro bio brzi/bolji od mog laptopa. Hvala!

Origin: HoTiC3, Game Center: iDriftridge
Moj PC  
1 11 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Koji Mac kupiti
DR1F7R1D63 kaže...

Pozdrav!

Mislim kupiti mac ali nisam siguran koji. Dvoumim se izmedu iMac-a 21" i Macbook-a Pro 13". Znam da iMac ima puno bolje performanse, ali Pro je prenosiv. Novi mac mislim koristiti za skolu, igrice (iz Mac app store-a, Minecraft i mozda jos neke igre kao Portal 2), internet, photoshop, after effects, ...

Trenutno mislim uzeti Macbook Pro, zato jer dosta putujem, ali mi se nikako ne svida Intel HD grafika... ili mozda HD4000 nije tako losa? Ne zelim uzeti 15" jer je skup, a i veci je sto znaci i da je manje prenosiv. A svidaju mi se iMac-ove performanse, ali opet, nije prenosiv. Koji bi mi mac bio bolji? Imam vec stolno racunalo i laptop, pa me zanima koliko bi iMac bio brzi/bolji od mog stolnog racunala, i koliko bi Macbook Pro bio brzi/bolji od mog laptopa. Hvala!

Ja dok se nemogu odlučiti izmežu dvije stvari, uzmem obadvije, dakle kupi i Macbook i iMac.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.8.2012 10:19 (alankish).
13 godina
neaktivan
alankish kaže...
DR1F7R1D63 kaže...

Pozdrav!

Ja dok se nemogu odlućiti izmežu dvije stvari, uzmem obadvije, dakle kupi i Macbook i iMac.

hahaha, nemogu, mogu kupiti samo jedno od tog, imam 12500kn za novi komp

13 godina
neaktivan
Koji je Mac najbolji za mene?

vidim da ovdje necu dobiti previse pomoci. ali ok, koliko ljudi u hrvatskoj si uopce moze priustiti mac?

Moj PC  
0 3 hvala 0
14 godina
Re: Koji je Mac najbolji za mene?
Vrlo malo,a i oni koji imaju toliko novaca si samo sastave PC konfu
robimarko@gmail.com
14 godina

Moraš sam odlučiti za šta ti treba računalo, tj dali će stajati doma ili ga misliš nositi sa sobom.

EDIT: osim toga, ako si točno naveo specifikacije desktop računala i laptopa, netreba ti novo, ovo je sasvim dobro.

Nema tog pitanja na kojeg ja imam pametan odgovor.
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.8.2012 18:09 (Cromaki).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
14 godina

Prijedlog je savršen, bolje nemože dobiti.

Staviš na njega dualboot Win7+OS X ML i na konju si

Nema tog pitanja na kojeg ja imam pametan odgovor.
16 godina
neaktivan
Laptop je savršen i dolazi s 36 mjeseci jamstva. Jabuka daje tek godinu dana (to me najviše odbija kod njih), a nakon toga pojedeš XXL govno ako ti pila zariba ili otpočne prekomerno da se greje kao unutrašnjost polnog organa mlade djevice. Super je Apple i sve 5, ali DELL... I'm lovin it!
Kada bi pametni uvijek popuštali, svijetom bi vladale budale.
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Čovjek se dvoumi između dva Maca a ti mu nudiš Dell. I jos kaže kako mu je 15 preveliko a ovaj Dell je 17.3" ..{#}

@DR1F7R1D63: Pričekaj malo i vidi  hoće li ovo biti uskoro dostupno. To + MBpro + neki monitor je idelno za tebe..  

I uopće ne kužim ove TD-ove na prvi post.. {#}

 -- http://goo.gl/RylEA
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.8.2012 18:46 (Agent Rico).
16 godina
neaktivan
Agent Rico kaže...

Čovjek se dvoumi između dva Maca a ti mu nudiš Dell. I jos kaže kako mu je 15 preveliko a ovaj Dell je 17.3" ..{#}

Prevelika je količina kunića koja se mora dati za MBP 15'!! {#}

''Ne zelim uzeti 15" jer je skup ...''

DR1F7R1D63 kaže...

vidim da ovdje necu dobiti previse pomoci. ali ok, koliko ljudi u hrvatskoj si uopce moze priustiti mac?

Mac se ne kupuje u Hrvatskoj ako ga misliš dobiti za razumnu cijenu.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.8.2012 19:03 (kizo2703).
16 godina
neaktivan
Cromaki kaže...

Prijedlog je savršen, bolje nemože dobiti.

Staviš na njega dualboot Win7+OS X ML i na konju si

Hahaha, za ovo dati 10k kuna. Sorry to moraš biti teži pacijent da ovo kupiš po toj cijeni. Full HD rezolucija, i7 procesor i na to Nvidia 555m, LOL. Ne piše dolazi li BlueRay player na njemu.

Pogledaj pod Moj PC, ja sam to platio 526 $.

A sad ozbiljno za autora teme->

Intel grafika ti je promašaj čisti, ako nisi radio na sličnoj, eto da znaš. Možeš provjeriti ako hoćeš i na http://www.notebookcheck.net.

Pusti ti hvaljenje ko kupuje kakav laptop i za kakve pare.

Macbook sa Intel grafikom je u rangu nekog drugog laptopa od 300 $. To što ti kupuješ brend jabuka je nebitno.

Bez Nvidia grafike to nije laptop za ozbiljan rad u grafici ili video montaži jedino bi ga mogao koristiti za software development.

Aftereffects bi mogao raditi jer je za njega bitna CPU snaga. Minimalno neki i5 bi bio dovoljan.

iMac vjerovatno ima bolju konfiguraciju pa bi i bio bolji za ozbiljniji rad. Sad odluči na čemu ćeš da trpiš pa kupuj.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.8.2012 19:03 (heged).
13 godina
neaktivan
Nemogu vjerovat da ces dat tolke pare za Mac...Pa za to kupis mrcinu od kompa koji pokrece i OSX i Windows bez problema na dualbootu.Ali dobro pare su tvoje
Ljubomorne duše mogu da mi puše
Moj PC  
2 1 hvala 0
15 godina
Kad se ima nije problem. Radije si sastavi pc, bolje ces proci a i usparat nesto para.
Barcelona FC
13 godina
neaktivan

Hvala svima na prijedlozima, ali svejedno mislim uzeti jedan od mac-ova. Znam da za te novce mogu napraviti odlican PC, ali ovaj koji trenutno imam mi je odlican za gaming (na svim igrama dobivam 30 fps najmanje na full grafici). Mislim da cu uzeti macbook pro 13", jer ovaj hp koji sad imam je po meni grozan. Mekana plastika, losa kvaliteta, guljenje boje, itd... A macbook mi se svida zbog unibody-a (gotovo nema plastike), backlit tipkovnice, HD kamere, OS-a, odlicnog trackpada i kvalitete izrade. Windows PC ne mislim trenutno kupovati, jer imam loseg iskustva s njim. I da objasnim zasto ne 15". Previse kosta, a i veci je, a ja bas zelim manji. A sto se tice HD4000, moj prijatelj ima laptop sa HD1000 i intel celeronom 14", i skoro mu sve igrice rade sasvim ok. A HD4000 je valjda barem 2x bolji od HD1000... ili? Koliko je HD4000 bolji/losiji od GT 320m? I jel ima kakve sanse da bi late 2012 MBP 13" mogao imati zasebnu graficku? Hvala

Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina
neaktivan
Agent Rico kaže...

@DR1F7R1D63: Pričekaj malo i vidi  hoće li ovo biti uskoro dostupno. To + MBpro + neki monitor je idelno za tebe..  

I uopće ne kužim ove TD-ove na prvi post.. {#}

Netko bas i ne voli macove :P

15 godina
neaktivan

@DR1F7R1D63 Evo tu 

mozes vidjeti performanse HD4000 grafike. 

Svi MPPro-ovi od 13" imaju integriranu grafiku.

 -- http://goo.gl/RylEA
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.8.2012 10:14 (Agent Rico).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Sve se svodi na to zelis li kupiti stolno ili prijenosno racunalo a do toga ogovora bi valjda sam trebao doci. Ovo sto pitas je ko da pitas da li da kupis VW kombi ili VW kabrioleta.

3 0 hvala 0
15 godina
protjeran
DR1F7R1D63 kaže...

Hvala svima na prijedlozima, ali svejedno mislim uzeti jedan od mac-ova. Znam da za te novce mogu napraviti odlican PC, ali ovaj koji trenutno imam mi je odlican za gaming (na svim igrama dobivam 30 fps najmanje na full grafici). Mislim da cu uzeti macbook pro 13", jer ovaj hp koji sad imam je po meni grozan. Mekana plastika, losa kvaliteta, guljenje boje, itd... A macbook mi se svida zbog unibody-a (gotovo nema plastike), backlit tipkovnice, HD kamere, OS-a, odlicnog trackpada i kvalitete izrade. Windows PC ne mislim trenutno kupovati, jer imam loseg iskustva s njim. I da objasnim zasto ne 15". Previse kosta, a i veci je, a ja bas zelim manji. A sto se tice HD4000, moj prijatelj ima laptop sa HD1000 i intel celeronom 14", i skoro mu sve igrice rade sasvim ok. A HD4000 je valjda barem 2x bolji od HD1000... ili? Koliko je HD4000 bolji/losiji od GT 320m? I jel ima kakve sanse da bi late 2012 MBP 13" mogao imati zasebnu graficku? Hvala

znam da je to malo pr...,ali razmisli o kombinaciji mac-a za doma i ipad-a3 na terenu + rad u oblaku. naravo, uklopljeno u ukupnu sumu s kojom raspolažeš.

kombinacija je prehebena. govorim iz iskustva, nažalost tuđeg ali to je preporod u radu i funkcioniranju.

13 godina
neaktivan
zatojeto kaže...
DR1F7R1D63 kaže...

znam da je to malo pr...,ali razmisli o kombinaciji mac-a za doma i ipad-a3 na terenu + rad u oblaku. naravo, uklopljeno u ukupnu sumu s kojom raspolažeš.

kombinacija je prehebena. govorim iz iskustva, nažalost tuđeg ali to je preporod u radu i funkcioniranju.

imam iPad 2 ;)

13 godina
neaktivan
Agent Rico kaže...

@DR1F7R1D63 Evo tu 

mozes vidjeti performanse HD4000 grafike. 

Svi MPPro-ovi od 13" imaju integriranu grafiku.

intel hd4000 se ne cini tako los, a osim toga mbp ima rezoluciju 1280x800, tako da ne bi bio neki problem, pricekat cu late 2012 model pa vidjeti kakav ce on biti

15 godina
protjeran
DR1F7R1D63 kaže...
zatojeto kaže...
DR1F7R1D63 kaže...

imam iPad 2 ;)

onda imac i u kombinaciji imaš apsolutno sve.

13 godina
neaktivan
zatojeto kaže...
DR1F7R1D63 kaže...
zatojeto kaže...
DR1F7R1D63 kaže...

imam iPad 2 ;)

onda imac i u kombinaciji imaš apsolutno sve.

vidjet cu mozda uspijem skupiti jos nesto malo novaca za 15" MBP, iako je veci, ali performanse su mi vazne takoder. a ako ne onda vjerovatno imac.

13 godina
neaktivan

evo samo da vam kazem ja sam odlucio pricekati jos malo da skupim novce za ovo: http://www.istyle.eu/hr/mac/macbook-pro/macbook-pro-15-1.html

ovaj mi se svida jer ima quad core procesor koji moze dostici 3.3 ghz, a i graficka kartice je dobra. hvala na pomoci!

16 godina
odjavljen
DR1F7R1D63 kaže...

evo samo da vam kazem ja sam odlucio pricekati jos malo da skupim novce za ovo: http://www.istyle.eu/hr/mac/macbook-pro/macbook-pro-15-1.html

ovaj mi se svida jer ima quad core procesor koji moze dostici 3.3 ghz, a i graficka kartice je dobra. hvala na pomoci!

Mala rezolucija {#} Jesi ikad koristio Photoshop u stvarnom radu, dakle ne tutoriali nego stvaran rad? Jedno 30 fotografija i isto toliko otvorenih panela, a radiš selekciju sa Pen toolom na fotografiji od 20 MP? Nadam se da imaš namjeru kupiti veći monitor kao dodatni, ili rastegni pa uzmi MBP sa retina ekranom.

13 godina
neaktivan
alankish kaže...
DR1F7R1D63 kaže...

Mala rezolucija {#} Jesi ikad koristio Photoshop u stvarnom radu, dakle ne tutoriali nego stvaran rad? Jedno 30 fotografija i isto toliko otvorenih panela, a radiš selekciju sa Pen toolom na fotografiji od 20 MP? Nadam se da imaš namjeru kupiti veći monitor kao dodatni, ili rastegni pa uzmi MBP sa retina ekranom.

imam monitor i tv. a retina mi se ne svida jer koristi istu grafiku kao i ovaj, sto znaci da ce biti sporiji. laptop koji trenutno imam je 17" i rezolucije 1600x900, i ok je. mislim da bi ovo trebalo biti slicno.

16 godina
odjavljen
DR1F7R1D63 kaže...

imam monitor i tv. a retina mi se ne svida jer koristi istu grafiku kao i ovaj, sto znaci da ce biti sporiji. laptop koji trenutno imam je 17" i rezolucije 1600x900, i ok je. mislim da bi ovo trebalo biti slicno.

Ako je rezolucija monitora barem 1920x1200, odnosno 1920x1080 onda ti je to dovoljno ekranskog prostora. Nebudeš valjda na TV-u radio {#}. MBP je odličan stroj za teren, a i odlično se snalazi kao primarno računalo ukoliko ga spojiš na dodatni 27" Cinema Display, odnosno raniji 30" model. Kad jednom počneš ozbiljno raditi, vjeruj da ti niti 2560px horizontalne rezolucije neće biti dovoljno. Uglavnom, dobra kupnja {#}

15 godina
protjeran

možda bi bilo od koristi da malo pojasniš za što misliš koristiti uređaj na terenu.

št se tice kupnje imac-a i macbook-a, dobro bi bilo malo pricekati jer ce samo najnoviji modeli moci koristiti sve prednosti novog operativnog sistema.

0 0 hvala 0
16 godina

Procitao sam par prvih postova a kroz ostale preletio, ali ono sto sam shvatio je da lik ne zeli kupit dobar jak kompaktan laptop nego kupuje apple. Dao bi 12 500 kn za 13" macbook a slabiji je milijun puta od normalnih pc laptopa za te pare. Valjda se htio samo pohvalit kako on to moze kupit. Podsjeca me na otvarace tema koji kupuje alien laptope. Mozda se i varam ali nevjerujem.

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
mar123 kaže...

Procitao sam par prvih postova a kroz ostale preletio, ali ono sto sam shvatio je da lik ne zeli kupit dobar jak kompaktan laptop nego kupuje apple. Dao bi 12 500 kn za 13" macbook a slabiji je milijun puta od normalnih pc laptopa za te pare. Valjda se htio samo pohvalit kako on to moze kupit. Podsjeca me na otvarace tema koji kupuje alien laptope. Mozda se i varam ali nevjerujem.

posaljem screen kad ga dobijem ;). a od windowsa mi je vec slabo

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice