- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
jel s ovom prvom slikom mogu spojiti komp na tv i kakvi mi još kablovi trebaju
Treba ti Euro scart:
http://www.vandenhul.com/UserFiles/Image/Accessories/scart_adapter.jpg
S video kabal:
http://allianceelectric.ie/test/catalog/images/S-video-cable.jpg
I grafa koja ima S video ustek!
Sve to imas u Konikomu za 34 KN!
Kabal je oko 6 m!
prvo - kakav tv imaš? hd ili sd?
edit: kasnim
to su plavi, zeleni i crveni za sebe komponentni rgb chinchevi i možeš samo ako ti tv ima takve na sebi tih boja. a onaj s-video ili direkt na tv ako ima takav ili preko adaptera na obični žuti chinch. morat ćeš u postavkama grafe samo omogućit dodatan ekran.
Mislim da to se nece samo ucitati!
Moras u programu(driveru) grafe nastimati!
Imas sve lipo nacrtano,naravno zavisi od grafe!
Oni chinchevi crv,bjeli i žuti,ne diraj,ne trebaju ti samo ustekaj S video i stavi na IN(na scartu)
Ako ti se pojave FLICKERSI na tv-u,smanji rezoluciju inputa(u programu)
Ali uvjek imas nekoga "carobnjaka" koji ce te voditi u pravilni postupak!
Neki jos kazu da je pravilno ustekati S video kabal u komp dok je on ugasen,
no ja ga ustekam dok radi i nikada nisam imao problema!
obićan tv imam onaj debeli.........
to su plavi, zeleni i crveni za sebe komponentni rgb chinchevi i možeš samo ako ti tv ima takve na sebi tih boja. a onaj s-video ili direkt na tv ako ima takav ili preko adaptera na obični žuti chinch. morat ćeš u postavkama grafe samo omogućit dodatan ekran.
Da te ispravim, komponentni cinchevi nisu RGB već YPbPr, osim ako si mislio na boju konektora :)
@renoboXX: Vjerojatno ćeš morat namjestit TV-izlaz, u postavkama rezolucije u Windowsima staviš Extended desktop na taj monitor (TV) i to bi trebalo biti to. Ako imaš S-Video ulaz u TV-u, možeš i u njega spojiti, nema smisla da SCART adapter onda kupuješ.
obićan tv imam onaj debeli.........
OT, hehe, debeli imaš...kako tko, ima dužih, kraćih, tanjih... šala naravno, koji debeli, kompozitni, s-video, chinch, daj sliku.
ali ima AV-in i scart.........
ali ima AV-in i scart.........
eto, onaj s-video chinch na slici (crni) priključiš na adapter (inače ga dobiješ s karticom) koji spojiš spojiš putem kabla sa a-v na tv-u. evo slike adaptera. i onda onaj kabel gore ni netrebaš, adapter u grafu, kabel u adapter i u tv na a/v. nadam se da ćeš uspjet.
De covjece nemoj se patiti sa chincevima,odi u Konikom i daj 30KN!
Nije komplicirano nista!
Ustekaj,prebaci na IN,pukni na tv-u AV,i pusti Wizarda da radi!
Ma imas taj Euro scart svugdje!
Samo sam u ELIPSU nasao za 64KN,inace su oko 10 KN!
Pozdrav svima
Evo moj prvi post , i odmah pitanje vama , naime da ne otvaram novu temu odnosi se na spajanje kompa - tv-a
Dakle nikako nemogu dobiti boju na tv-u , kako spajam pa ovako ,
grafička - ati x-1300 (pci ex ) s-video
dakle spajam svideo kabelom na ovaj adapter scart (slika u prilogu )
tv ima na sebi priključke činč , 2 x scart
Sve uredno ljepo kloniram monitor sliku imam ali boje ne nikako nemogu dobiti boju na tv-u, pa sam i kao gost citao vaš forum i ostale tražeći rijšenja problema (čak mislio sam kuptiti kabel s-vide čičn ) da tako spojim ,
ati ima savršen control centar i neznam gdje griješim da nemogu dobiti boju na tv-u , slika je monitor kloniran sve što radim na monitoru prikazuje se i na tv-u ali u C/B nema boje ,
signal na grafičkoj (ima jumper pal /ntsc ) pal
odabir boje na tv-u - pal
Pa dali može bilo koji savjet koji mi može pomoć da bobijem boju ?
Hvala
Ukoliko je TV novije generacije - plazma ili LCD - u vecini slucjeva ti ne treba nista, samo kabl koji ide u monitor ukljucis u odgovarajuci prikljucak na tv-u, i kabl od zvucnika ukljucis takodjer u odgovarajuci i spojeno je. :) Samo na TVu nadjes PC kao externi uredjaj i zavrsio si :)
Ovako ti mora biti namješteno u control centru. Signal Format -> PAL-B i Video out format -> Composite Video-Out
Ako je i opet ništa onda pogledaj dali su iglice na scart adapteru poredane kako spada i dali imaju dobar kontakt, tj. moguće da je neka od iglica uvučena i ne viri kao ostale. Ako je i to dobro onda rastavi scart adapter i prespoji gornje 2 iglice s nećim metalnim, žicom ili možeš i zalemiti. I trebalo bi biti boje.