zašto kad se stisne par tipki, tipkovnica se blokira, i ne prizna stiskanje tih tipki?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
kupi novu tipkovnicu
kupi novu tipkovnicu
kupi novu tipkovnicu

ne, stvarno...
jel to ovisi o tipkovnici, ili šta...
jer sa svakom tipkovnicom koji kupim, ako stisnem određene 2-3 tipke, zacvili, te neće da prizna naredbu...
Ok, problem može biti hardverske a može biti i softverske prirode. Što se mene tiče ja nisam neki teški hardveraš, više sam softveraš, programer pa idemo redom.
Kada se pritisne tipka na tipkovnici zatvori se strujni krug i time nastane signal koji putuje do jednostavnog procesora. Taj procesor gleda koja je kombinacija tipaka pritisnuta i na taj način generira znakove koje šalje računalu. Npr. ako si pritisnuo Shift+a onda ćeš dobit veliko A. Ako istovremeno držiš više tipaka onda taj procesor koji intepretira signale možda ne zna što bi s tom kombinacijom tipaka (previše signala odjednom) pa javlja nešto nespecificirano računalu.
Možda je softverske prirode. Npr. svaki programer može saznat koje je tipke korisnik pritisnuo. Npr, kada ti pritisneš recimo slovo a na tipkovnici programer dobije u svoj program poruku koja govori da je netko pritisnuo tipku a. Kada ti pustiš tipku program dobiva poruku da je korisnik pustio tipku. Na temelju tih podataka program reagira ovisno o tome koja mu je namjena. Moguće je da sam program ili dio windowsa ne dozvoljava više od toliko gumbi ili određene kombinacije istih i onda javlja grešku. Npr. kada igraš neke igrice sigurno držiš više od nekoliko gumbi i sve funkcionira normalno, odaziv je advekatan za svaki gumb. Kada pišeš u notepadu kada držiš pritisnuto više gumbi ispisivat će ti ti se svi a nakon toga će se dalje nastavit ispisivat samo jedan. To pak ovisi o samom programu i onom koji je to isprogramirao.
Ja ipak mislim da je krivnja za tvoj problem u samoj tipkovnici ili negdje duboko u windowsima.
možda je u tipkovnici jer imam najjeftiniji model...
neki od 70 kn.
i kad igram igru, me to nervira jer u npr nfs igri kada skrećem i koćim mi blokira...
Inače imam sličan problem, tipkovnica je Genius SlimStar. Posve sam zadovoljan tipkovnicom, ali u igrama, pogotovo NFS, neće ni da čuje za više od jedne pritisnute tipke. Čak se zna isto desit i prilikom tipkanja teksta, od nekoliko tipaka pritisnutih zaredom (dakle kada se utipkava riječ), koji put zašteka i registrira samo npr. prvo i zadnje slovo. Jednom je u Bug-u bilo pitanje vezano uz moju tipkovnicu (nažalost, zaboravio sam ga kada sam je išao kupovat) i Bug-ovci su ustvrdili da je najvjerojatnije hardverski problem posrijedi. Mogu vam osobno jamčit da nisu u potpunosti u pravu, dao sam tipkovnicu u servis, i prvi put u životu mi se desilo da ocjena servisa glasi "Nije za igranje". Mislim, wtf? Ako kupim neki proizvod, onda mora služit za svaku namjenu. Ali, otom potom, ne igram se previše pa me ne smeta. Daklem, najvjerojatnije ti tipkovnica ima procesor lošije kvalitete ili je prag tolerancije za pritisnutu tipku previsoko postavljen, ili je pak situacija kao i sa mojom, samo što prilikom kupnje nisi bio upozoren da tipkovnica ne ispunjava svoju pretpostavljenu svrhu u potpunosti.
ma, niti meni nesmeta, samo promjenim tipke, zato jer određene tipke kada su zajedno stisnute ne blokiraju, a neke blokiraju...
no uvjek sam se pitao zašto se to događa, i dali se to događa na svim tipkovnicama...
ma, niti meni nesmeta, samo promjenim tipke, zato jer određene tipke kada su zajedno stisnute ne blokiraju, a neke blokiraju...
no uvjek sam se pitao zašto se to događa, i dali se to događa na svim tipkovnicama...
zašto kad se stisne par tipki, tipkovnica se blokira, i ne prizna stiskanje tih tipki?
dobro, nije mi sad niti previše bitno, jer nemam namjeru kupovat novu tipkovnicu, samo zato jer nije jaka...
ova još dobro radi, pa nema potrebe
dobro, nije mi sad niti previše bitno, jer nemam namjeru kupovat novu tipkovnicu, samo zato jer nije jaka...
ova još dobro radi, pa nema potrebe
Mislim da u ovoj situaciji nije problem u brzini mikroprocesora :) nego u činjenici da su tipke matrično "umrežene", te da se za neke kombinacije tipaka više ne može jednoznačno razlučiti odakle je došao signal -tj. koje su tipke točno pritisnute.