ZTE Blade G

poruka: 33
|
čitano: 26.607
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
ZTE Blade G

ZTE BLADE G KARAKTERISTIKE:

2G NetworkGSM 900 / 1800 / 1900

3G NetworkHSDPA 2100

SIMMini-SIM

Dimensions133 x 67 x 9.2 mm (5.24 x 2.64 x 0.36 in)

Weight140 g (4.94 oz)
TypeIPS LCD capacitive touchscreen, 16M colors

Size480 x 854 pixels, 4.5 inches (~218 ppi pixel density)

MultitouchYes
Alert typesVibration; MP3, WAV ringtones

LoudspeakerYes3.5mm jackYes
Card slotmicroSD, up to 32 GB

Internal4 GB (1.9 GB accessible) storage, 512 MB RAM
GPRSClass 12 (4+1/3+2/2+3/1+4 slots), 32 - 48 kbps

EDGEClass 12

SpeedHSDPA, 7.2 Mbps; HSUPA, 5.76 Mbps

WLANWi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Direct, Wi-Fi hotspot

BluetoothYes, v3.0 with A2DP

NFCYes

USBYes, microUSB v2.0
Primary5 MP, 2592х1944 pixels, autofocus, LED flash

FeaturesGeo-tagging

VideoYes

SecondaryYes, VGA
OSAndroid OS, v4.1.2 (Jelly Bean)

ChipsetQualcomm MSM8225 Snapdragon S4 Play

CPUDual-core 1.2 GHz Cortex-A5

GPUAdreno 203

SensorsAccelerometer, proximity, compass

MessagingSMS(threaded view), MMS, Email, Push Email, IM

BrowserHTML

RadioStereo FM radio with RDS

GPSYes, with A-GPS support

JavaYes, via Java MIDP emulator

ColorsBlack, Blue 

- SNS integration

- MP4/WMV/H.264/H.263 player
- MP3/WAV/eAAC+/AC3/FLAC player
- Organizer
- Image/video editor
- Document viewer
- Google Search, Maps, Gmail,
YouTube, Calendar, Google Talk, Picasa
- Voice memo/dial
- Predictive text input

BatteryLi-Ion 2000 mAh battery

Navodna cijena u VIPme kompletu, dakle bez pretplate i ugovornog vezanja, je 899 kn! Što kažete? Jel ga već netko kupio? Dojmovi? Prednosti? Mane?

Jeli ovo novi best buy? Koliko vidim u odnosu na trenutni best buy Huawei Y300 razlika je samo u velicini ekrana, sve ostalo je identicno.

500 MB Dropbox for free - get it now: https://db.tt/OvQp9qou **[Huawei Y300] [Android 4.1. Jelly Bean]**
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.10.2013 10:29 (djdino0402).

1 0 hvala 0
12 godina
protjeran
ZTE Blade G

Za tu cijenu sasvim solidno izbalansiran... 

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
ZTE Blade G

Za 899kn isplati se vidjeti kakav je, naručio jednog upravo,nadam se da bude otključan

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: ZTE Blade G

Ajd ga tesetiraj pa javi dojmove, najvise me zanima fluidnost sustava, koliko RAM- mu preostaje slobodno od tih 512 navedenih i sl.

500 MB Dropbox for free - get it now: https://db.tt/OvQp9qou **[Huawei Y300] [Android 4.1. Jelly Bean]**
12 godina
neaktivan
ZTE Blade G

trebao bi imati izmedju 350-390mb od tih 512mb, ali jedva čekam da vidim baš kako točno bude

1 0 hvala 0
12 godina
ZTE Blade G

kakav je mobitel

kakva je kamera/bljeskalica

kakav je vanjski zvucnik?

koliko ukupna ram-a ima?

kakav je ekran i općenito mobitel za drzanje u ruci?

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ZTE Blade G

Jel netko kupio ovo čudo da podijeli iskustva i dojmove?

0 0 hvala 0
12 godina
ZTE Blade G

Ja ga imam

Kad sam ga otvorio baterija je bila na 44% i tako sam bio na netu,obavio 2 razgovora,isprobavao kameru,wifi skidao aplikacije

i baterija izdrzala 7ipo sati.

Baterija je kao nezamjenjiva ali to mi bas tako i ne izgleda,iako na njoj pise da se baterija ne dira i ne vadi.

Jucer ga punio i igro igre dosta puno ,internet,wifi itd...i evo izdrzala 21h i nekih 43min...zbilja sam za sada zadovoljan kakva je baterija,moram ju pohvaliti.

Ima 385mb RAM-a ali mob je brz i ne steka i ne blokira.

Prednja kamera nista posebno,a straznja je cisto solidna.Bljesklaica je odlicna i super osvijetli na nekih 1m,a sve dalje od toga ce biti slabije osvijetljeno,nije kao na prestigio 4300 i lg l7 koje sam imao pa da bljeskalica sluzi ko za ukras a ne da osvijeli ispred sebe,vec je ok za blize stvari.

Mob je natrpan sa puno aplikacija koje se nemogu brisati,dok sam recimo nedavno imao htc desire 300 na kojemu sam vipova sranja mogao pobrisati,ali evo ovdje nece,tako ce neki imati posla da rootaju mobitel i pobrisu sve te gluposti.Kad sam ga upalio imao je 2ipo ekrana aplikacija ali sam to sve onemogucio da mi ne smeta.

Mobitel ima brzo podizanje sustava i jednostavno kad to upalis nisam mogo vjerovat da se mob tako brzo moze upaliti,svaka cast na tome.

Vanjski zvucnik je dobar sto se tice kvalitete ali zato nije glasan,slicno kad i sa ZTE BLADE 3 modelom,zvuk slusalice je isto tih.

Moglo je zbilja bolje sto se tice zvucnika...moglo je

Svagdje pise da mob ima procesor 1.2Ghz ali recimo citam da u srbiji imaju problem da ovim uredajem jer se pregrijava kod igrica i da su zbog toga dali update gdje se procesor clocka na 1.1gHz da bi se to smanjilo.

Kod nas je procesor cini se clockan na 1gHz jer pise lijepo da je CPU 1.0008.00 mHz mislim da im je to bila preventiva da se i kod nas ne desi slicna situacija..ajde kad igram igre mob se malo gore osjeti toplije,ali se ne pregrijava ono cisto ok,takva je situacija bila i kad sam imao BLADE 3/VIP RACER 3 model.

Mobitel je zakljucan na vip

Uglavnoom mobitel je zbilja ok,i ono solidan..

za pare koje kosta zbilja bolje nema

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.11.2013 0:22 (mp3david).
Moj PC  
6 0 hvala 3
13 godina
neaktivan
ZTE Blade G

Mobitel je naručen (preko web shopa), čim stigne i poigram se s njim, napišem par riječi. Brinu me malo iskustva korisnika iz Srbije, ali koliko vidim, to bi ovdje trebalo biti riješeno.

★ Osobne web stranice: ivan-galgoci.from.hr
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.11.2013 19:41 (drexcya).
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
drexcya kaže...

Mobitel je naručen (preko web shopa), čim stigne i poigram se s njim, napišem par riječi. Brinu me malo iskustva korisnika iz Srbije, ali koliko vidim, to bi ovdje trebalo biti riješeno.

Mene isto muče iskustva iz Srbije, ali vjerujem da su downclockanjem riješili problem. Također mi se ne sviđa što se baterija ne da izvaditi, te ima malo custom ROMova za njega. 

Trenutno sam našao samo dva. Sviđa mi se veličina ekrana, hardware općenito te trenutna cijena u VIPu.

Nestrpljivo ćekam tih par riječi, pa da se odlučim za ovaj ili VIP Racer III (ZTE Blade 3). Trenutno sam bliži Raceru, jer iako ima manji ekran i slabiji hardware, baterija mu se vadi, 

a ima custom ROMova za njega. Vidjet ćemo.

12 godina
Ma ja san prezadovoljan mobitelom i baterijom.
Racer 3 ima istu cijenu ko i ovaj jos od prosle Bozicne ponude
Zbilja za 899kn nemozes naci bolje.
Osim eventualno u tele2 tele2phone v5za 945kn malo skuplji i malo bolji.

Negdje je netko pisao sa je blade g dual sim ali da je utor za drugu karticu vjesto sakriven,mozdaje zbog toga baterija nezamjenjiva???
kad odem ba statua mreze pise mi EDGE:2 da to mozda ne znaci da je kartica u drugom sim utoru????
11 godina
neaktivan

A gde si nasao dva custom roma za ovaj tel? Aj kazi molim te ja pregugla sve zivo

14 godina
neaktivan
anta88 kaže...

A gde si nasao dva custom roma za ovaj tel? Aj kazi molim te ja pregugla sve zivo

Telefon ti je stigao u Srbiju ljetos. Imali su hrpu problema s pregrijavanjem, te se mobitel često resetirao.

Kako od operatera nisu dobili nikakvu pomoć snašli su se nekako sami.

Prvi ROM ti je Švedski stock ROM, navodno radi dobro.

Evo ti prvi link:

Ovaj drugi ti je s makedonskog VIP-a. Po meni se taj ni ne isplati stavljat, jer je taj vjerovatno kao i kod nas, možda je naš bolji,

jer je možda novija verzija. Ako si primjetio Blade G je na GSM Areni 1.2GHz, dok je u VIPu na 1GHz. Pretpostavljam da je to

zbog pregrijavanja. Evo ti link gdje spominju taj makedonski ROM.

Link:         http://forum.androidsrbija.com/viewtopic.php?p=107486

Daj mi reci kako si zadovoljan s telefonom?

11 godina
neaktivan

A bre ti su stock romovi ,a ti gore u postu napisa custom... Inace ja sam iz srbije i verujte narode ovaj telefon je vrh ,a sto se tice kukanja na ovaj tel to su u telenoru prvu turu uvaljivali neki fals,ja sam uzeo u vipu i niti jedan problem nisam imao a koristim ga tri meseca i uz njega s2 i ne vidim nikakvu razliku u radu ta dva fona... 

11 godina
neaktivan

...a sto se tice roma predlazem svakako svedsku verziju ,za sada je najbolja, znam jer sam probao i makedonsku i madjarsku i srpsku.

14 godina
neaktivan
anta88 kaže...

A bre ti su stock romovi ,a ti gore u postu napisa custom...

U pravu si moja greška. No mene zanimaju i komentari za našu hrvatsku VIP verziju, kojih još nema.

16 godina
neaktivan

Blade G ima Arm Cortex A5 dvojezgreni procesor, procesor niže kategorije iz Cortex A serije (A15 je vrhunac, uglavnom u skupljim tabletima, zatim slijedi A12 u high-end mobitelima, pa A9 u prošlogodišnjim flagshipovima) i može raditi DO 800MHz - ovo je službena specifikacija iz Arm/Qualcomma. 

Dakle, nije čudno da se pregrijava na taktovima iznad 800Mhz (većina BladeG radi na 1.2GHz). Ali morali su ga klokati, jer je na stock taktu vrlo slab i spor. Jedino što je dobro kod tog procesora je da troši malo energije. 

Mislim da je A5 glupost u rangu čipova za malo bolji kalkulator i da su proizvođači SoC-ova trebali odmah prijeći na A7 koji je u stvari prerađen A15, procesor koji je (kažu) jedan od najbolje optimiziranih čipova današnjice. Daje dosta s obzirom da troši duplo manje i neznatno se zagrijava.

Zato preferiram Alcatel kad su u pitanju jeftini Androidi, pogotovo njihova serija Idol je izvrsna. Tanki, s velikim solidnim ekranima, lagani, moderni i dovoljno moćni.

Inače, planiram kuptiti ovog ZTE-a jer mu je cijena vrlo prihvatljiva, a čini mi se da bi mogao biti dobar za povremeno surfanje, gledanje Youtube videa i poneke serije u nižoj rezoluciji. Ekran mu je solidan koliko vidim (reza mi ne igra neku ulogu sada), 4.5 inča sa onim idiotskim tipkama dolje - to mu je najveća mana. Kreten onaj koji ih je izmislio (besmiselno gubljenje prostora). 

Može li se ovaj mob rootati i da li je moguće smanjiti te on-screen tipke?

Ne slažem se sa tvojim mišljenjem, ali ću do kraja života braniti tvoje pravo da ga kažeš. - V. (Iz Hrvatske, s ljubavlju)
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.12.2013 23:53 (Danyel).
16 godina
neaktivan
ZTE Blade G

Pored ovog Blade G koji sam kupio sinu u kući imam S3 mini i iPhone4 pa evo moji dojmovi:

Ekran - dosta dobar. Nije tako oštar kao u drugih mobitela koje imam, nedostaje i Gorilla Glass, ali ima savim solidan prikaz za ovu cijenu i 4.5 inča.

Ne vidi se zrnatost, prikaz na suncu solidan.

Zvučnici su katastrofalno loši, zvono se slabo čuje, a na slušanje muzike bez slušalica može se zaboraviti.

Procesor i količina memorije su na pragu iskoristivog. Skrolanje kroz sustav je vidno sporije nego na S3mini ili IP4, isto tako i pokretanje zahtjevnijih aplikacija ili interneta.

Ja igram 8 pool biljar i moram priznati da igra radi bez problema, ali mobitel se strašno grije, nakon pola sata doslovno je vruć. Istina i dalje radi bez problema, programi se ne ruše, ali je nekako čudan osječaj.

Izrada je sasvim OK, prolazi i da je mobitel duplo skuplji.

Baterija je uz ekran ono što je za svaku pohvalu, najbolji dio uređaja. Mali je 24h spojen na mobilni internet, face se konstantno koristi, s druge strane ne priča puno možda pola sata dnevno. Baterija u takvim uvjetima izdrži 3 dana. Kada sam ga ja jedan dan koristio, uz 2 sata biljara preko wifi, pola sata interneta i nešto malo drugog korištenja baterija je bila na 55%. Moj S3 bi bio spreman za punjenje nakon takve torture.

kamera je dovoljna za nezahtjevno slikanje, ništa posebno ali prolazi.

Čitam što ljudi pišu za blade G, pa ga čak uspoređuju sa nekim jačim modelima i kažu da nije lošiji od njih. Glupost. Nije u rangu kvalitetnih srednjih modela najboljih proizvođača sa sličnim veličinama ekrana tipa S4 mini ili One mini, ali je i cijenom tri puta ispod njih. A nije toliko lošiji. Za nekoga kome treba face, internet i pokoja igrica a želi veći ekran savim  je dovoljan.

C2D 3,3/ 8GB/ 4870/ 2*500GB+raptor64/vista 64
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.1.2014 15:27 (stipica1).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
ZTE Blade G

da rikne nakon 3 dana i onda ako si vipu cekaš 2 mjeseca da dobiš drugi

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ZTE Blade G

Potpuno svojom krivicom razbio sam ekran na ovom mobitelu. Iako je još pod garancijom rekli su mi u trgovni gdje sam kupio da neće naplatiti popravak ali da moram platiti dijelove što bi me izašlo 500+ kn. E sad, pošto mi se dosadilo svađat s glupanima, odlučio sam s ebaya naručit dijelove i odnijeti negdje da mi to samo zamijene. Ovo nisam nikad radio pa sam sad zbunjen. Zanima me: Što točno trebam sve kupiti za kompletnu zamjenu ekrana, koje dijelove? U različitim dijelovima svijeta izašao je pod drugim imenima i s lagano drugačijim kućištem, ako sam dobro skužio pa neznam hoće li odgovarati na mom mobu. Ako bi bio netko dobar da me uputi (bio bi još bolji kada bi stavio link konkretne ebay ponude {#})

0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan
karikar kaže...

Potpuno svojom krivicom razbio sam ekran na ovom mobitelu. Iako je još pod garancijom rekli su mi u trgovni gdje sam kupio da neće naplatiti popravak ali da moram platiti dijelove što bi me izašlo 500+ kn. E sad, pošto mi se dosadilo svađat s glupanima, odlučio sam s ebaya naručit dijelove i odnijeti negdje da mi to samo zamijene. Ovo nisam nikad radio pa sam sad zbunjen. Zanima me: Što točno trebam sve kupiti za kompletnu zamjenu ekrana, koje dijelove? U različitim dijelovima svijeta izašao je pod drugim imenima i s lagano drugačijim kućištem, ako sam dobro skužio pa neznam hoće li odgovarati na mom mobu. Ako bi bio netko dobar da me uputi (bio bi još bolji kada bi stavio link konkretne ebay ponude {#})

Svojom krivicom si razbio ekran,  žele ti besplatno popraviti mob, i sad su oni glupani?

U stvari i jesu, trebali bi ti naplatiti rad.

13 godina
neaktivan
ZTE Blade G

Mobitel nakon određenog vremena postane gotovo neupotrebljiv, sve se jako uspori, aplikacije otvara jako dugo, dugo mu treba da iz njih izađe, pritiskom na prikaz aplikacija "vrti krug" i čekaš, widgeti se učitavaju s kašnjenjem... Hrpa softverskih stvari koje rad na mobitelu čine hororom.

Napokon, uspio sam instalirati CM na njega, ubrzanje je drama, slobodno bih rekao i nekih 30-40-50%, a možda i više. Memorije ima dovoljno, procesor uredno raspoređuje zadatke, ne grije se kao prije, optimiziran je, animacije su posve fluidne, aplikacije se brzo otvaraju, na AnTutu postigne preko 12000 bodova... Kao da je posve drugi uređaj u pitanju. Specifični ROM problem ima jedino s video snimanjem.

Htio sam to obaviti i ranije, ali sam zapeo na jednom dijelu pa je ostalo na čekanju (inače, mobitel je od brata). Na internetu postoji hrpa uputa, sve su različite, stoga sam odlučio napisati ih sam, korak po korak, zajedno sa slikama, točno onako kako sam ja odradio na svom modelu (instalacija CWM-a, root i instalacija CM-a).

Link ne smijem lijepiti, takva su pravila foruma, ali lako ćete naći, u potpisu je link na stranice, članak se zove Custom ROM za ZTE Blade G. Sve potrebne datoteke okačio sam na Dropbox.

Poslije ROM-a, preporuka je instalirati i Nova Launcher, dobije se još ugodniji rad na mobitelu (na stock ROM-u, Nova ne pomaže niti malo, jedino stariji Launcher Pro ili Galaxy Launcher ali i to je nedovoljno).

Naravno, napravite backup i budite oprezni, upute slijedite točno kako je opisano.

Sramota za ZTE što su učinili od Stock ROM-a, tako loše programiranje dugo nisam vidio. Naravno, pošto je low budget uređaj, nema niti službenih nadogradnji, stoga da nema nezavisne zajednce koja će uskočiiti kao što je ovdje slučaj, po meni, to je mobitel za baciti, umjesto gubiti živce s njim na dnevnoj bazi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
ZTE Blade G ne mogu upaliti

Mob. ZTE Blade G prije cca mjesec dana pao mi je u more. Odmah sam ga oprao u slatkoj vodi stim da sam predhodno izvadio bateriju i kartice. Ovih dana (nakon dužeg sušenja na buri) sam ga pokušao upaliti, međutim nisam uspio sve dok nisam priključio punjač. Kada sam ga uspio upaliti, smo mi se pojavio zelen robutić nekoliko sekundi, zatim oglasi se vibra sa crvenom lampicom, pa ponovno robotić, pa vibra i tako u nedogled, samo u dva pokušaja na kratko mi se pojavila ikona punjenja baterije. Ugasiti mobitel nemogu pomoću tipke ON/OFF, već kombinacijom tipki (on/off + power tipka + i - zajedno). Probao sam sa Hard resetom, ali ista stvar. Kada ga priključim na PC, ne otvara mi (E:) particiju kako bih mu pristupio i na taj način.

Da li mi može netko dati još kakov savijet prije nego ga.....

Zahvaljujem.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

@drexcya jel ti internet nakon flesha radi brze? Jer moj stari ima problem da mu je internet užasno spor, na skoro istom mjestu meni na xperia mini pro-u radi super dok njemu na ZTE blade G je spor ko puž.

--------------------------------------------------------------------------------------------
13 godina
neaktivan
zerocool12 kaže...

@drexcya jel ti internet nakon flesha radi brze? Jer moj stari ima problem da mu je internet užasno spor, na skoro istom mjestu meni na xperia mini pro-u radi super dok njemu na ZTE blade G je spor ko puž.

Internet aplikacija, kao i sve drugo, radi znatno brže. Prije je bio gotovo neupotrebljiv u domeni web surfanja, a mnogo bolje rezultate postizali su i uređaji s jednojezgrenim procesorom. Sada radi točno onako koliko mu hardver dopušta.

16 godina
neaktivan
ZTE Blade G

Inaće je po komponentama mob super za tu cijenu, jedino mu fali HD kamera. Za sada nismo primjetili nikavu sporost osim priliko surfanja (sporo otvara stranice).

--------------------------------------------------------------------------------------------

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
zerocool12 kaže...

Inaće je po komponentama mob super za tu cijenu, jedino mu fali HD kamera. Za sada nismo primjetili nikavu sporost osim priliko surfanja (sporo otvara stranice).

Gdje ste kupili mobitel, u slobodnoj prodaji ili u VIP-u? Ima li Android 4.0 ili Android 4.1?

16 godina
neaktivan
drexcya kaže...
zerocool12 kaže...

Gdje ste kupili mobitel, u slobodnoj prodaji ili u VIP-u? Ima li Android 4.0 ili Android 4.1?

U VIP-u je išao uz jednu tarifu za manju cijenu, mislim da je 4.1 gore, budem sutra pogledao točnije.

16 godina
neaktivan
ZTE Blade G

4.1 je gore.

No primjetio sam da piše gore 3G a kada se uključi podatkovni promet onda omah prebaci na EDGE. Jel moguće da je to zbog stare SIM kartice (kartica je iz '98. ili '99.)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
zerocool12 kaže...

4.1 je gore.

No primjetio sam da piše gore 3G a kada se uključi podatkovni promet onda omah prebaci na EDGE. Jel moguće da je to zbog stare SIM kartice (kartica je iz '98. ili '99.)

Ako idete na internet putem podatkovne veze, a ona je u vašem kraju slaba, odnosno prebacuje na spori EDGE, tada je vrlo vjerojatno da upravo to stvara problem. Ne znam ima li kakve veze SIM kartica s tim, iako, nekom logikom, možda je i moguće. Kako se ostali mobiteli spajaju odnosno kakav signal imaju kad je u pitanju 3G mreža?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice