Kolika je garancija na Lumiu 640, kupljena pred 1,5 god. u VIP-u? Na nekim mjestima piše 1 god, drugdje 2.god. Radi sve normalno, jedino mi se pojavila žuta fleka uz rub ekrana pa bi to popravio ako ide u garanciju.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kolika je garancija na Lumiu 640, kupljena pred 1,5 god. u VIP-u? Na nekim mjestima piše 1 god, drugdje 2.god. Radi sve normalno, jedino mi se pojavila žuta fleka uz rub ekrana pa bi to popravio ako ide u garanciju.
Dvije mora biti.
@sibica - ista aplikacija bi ti trebala reći stanje tvoje garancije.
@sibica - ista aplikacija bi ti trebala reći stanje tvoje garancije.
Hajde, pokušaću i to pa javim rezultate.
Edit: instalirala i sve testove je prošao bez problema. Aplikacija kaže da nema nikakvih problema (hardware, software, bat. i network), dok moje iskustvo u svakodnevnom radu kaže drugačije.
Prema testu uređaj je tehnički, objekrivno, ispravan. Sve ostalo su očekivanja - subjektivno.
Osobno, mislim da nakon postojećeg desktopa, novi neću nabavljati. A za godinu dana i ti uređaji (3 u 1) budu bili znatno jači, s emulacijom. OS će podržavati promjenjive veličine prozora, i rad s više prozora u tablet modu.
A vjerojatno će i cijena biti nešto niža od sadašnje.
Drugim rečima, kad jednog dana dođe još nekoliko nadogradnji softvera i kad se na početnu cenu od 1000€ doda još gomila periferije koja takođe nije besplatna, može se dobiti nešto što funkcioniše kao upotrebljiv, iako pomalo ograničeni laptop i desktop.
U međuvremenu, neki 2 u 1 tablet/netbook od 12", sa pravim Windowsom i x86 procesorom, se kupi za 250€, a za kusur ko želi može da složi i pristojnu gejmersku kutiju (kojoj onda isto treba dodati monitor i drugu željenu periferiju), a kamo li nešto za surf i office.
Kad se to uzme u obzir, X3 je jako zanimljiv, ali je ipak svakako preskup, jer čak i ako se pokuša da se istera ta "3 u 1" priča, opet se dobije gori user experience za više para. No ko se za pare ne sekira i baš ga želi, sa srećom. Bilo bi zanimljivo da a uzme neko s foruma. :)
Osobno, mislim da nakon postojećeg desktopa, novi neću nabavljati. A za godinu dana i ti uređaji (3 u 1) budu bili znatno jači, s emulacijom. OS će podržavati promjenjive veličine prozora, i rad s više prozora u tablet modu.
Dok ne bude mogao pokrenuti BF1 neće mi to zaminit desktop PC
ako ću davat 7000+ za mobitel onda ću bit kreten do kraja i uzet ajfon, ne glumatat sa hp-om.
Ovaj dio nicka sheep ti stvarno stoji..
A jeste li primijetili kako hvali na sva usta ali nece dati svoj novac za to ;)
To ni blizu nije zamjena ni za kakav laptop niti desktop niti ce to biti bilo kakav uredjaj sa emulacijom ma sta fanaticni obozavaoci W10M platforme pricali ili zeljeli.....
Kakv je to 3u1 utedjaj kad ti trebaju jos 2 monitora dvije tastature i dva misa pa da imas 3u1 uredjaj koji ces koristiti kuci i na poslu. Za one koji ce skociti i reci kako ja nisam razumio kako to funkcionice ali nikad nisu ovbjasnili kako to funkcionise da ih postedim muka.... Objasnite kako to funkcinise u praksi ;) Barem teoretski jer niko od vas nece kupiti X3 ;)
Sad ce te razapeti radi one zadnje recenice...
Sad ce te razapeti radi one zadnje recenice...
I ja koristim lumiu al treba biti realan
tesko to ide ovdje....Ja uvijek kazem da mi je zao sto je situacija ovavka sa w10m ali je tako kako je....
Ovo je kao '91.
Prema testu uređaj je tehnički, objekrivno, ispravan. Sve ostalo su očekivanja - subjektivno.
Odavno isključeni, nakon posljednjeg hard reset-a. Tehnički jeste ispravan ali svakodnevni rad nije fluidan (plus žalosno stanje pojedinih aplikacija i mogućnosti koje nude na WP-u u odnosu na druge platforme). A 1GB RAM-a ima svog doprinosa, to je jasno. Uporedo nosim svoj stari mob (Samsung Galaxy S4 - nije reklama za Sam ili Android) da mogu normalno koristiti aplikacije. Dok je bio WP 10 instaliran, otvaranje aplikacija (LinkedIn, Instagram, Viber, Messenger, FB) je kasnilo u odnosu na stari Sam mob u prosjeku 15-20 sec.
1. cjelokupni Win. OS se ne diže 20 sekundi, a nekmo li jedna aplikacija, tako da ove tvoje priče nisu normalne namjere - rješenja problema;
2. normalna (psihički zdrava) osoba ne će pored Samsunga koji joj radi normalno, kupiti, a kamo li još i nositi Microsoft koji joj radi 3 svjetlosne godine sporije od tog starog Samsunga;
3. s obzirom na te okolnosti rješenje tvoga problema nije moguće na ovom forumu, već u nekoj drugoj instituciji.
Žao mi je što sam se dao uvući u tu priču. Ja sam prešao s Androida prije 2 mjeseca i sve mi radi normalno na W10M. Između 200.000 -300.000 aplikacija pronašao sam sve koje mi trebaju. Posebno me vesele UWP aplikacije jer ih ne moram postavljati posebno na računalu i mobu. Adresari, favoriti, passwordi, its. sve mi se automatski sinkronizira. Jaq sam prezadovoljan.
Eto, da ja dodam mojih par crtica: Nakon dva mjeseca što nisam upalio moju Lumiu 640 XL LTE, napunim je, uključim, skine mi jedan update, pa onda i drugi. Sve radi više manje ok, jedino mi STRAŠNO JE*ENO ide na živce što se povremeno sama od sebe restartira.
Taj problem i ja imam. Jučer mi je bez razloga ekran posivio, i mob se zamrzo na nekih 10-ak sekundi.
Al nije se ugasio.
Moja firma odlučila otić na Tele2 pa ću dobit Samsung Galaxy j3 tako da ću na jedno vrime napustit W10P platformu i prić u omraženi robotić klub.
Živo me zanima koliko ću izdržat
Moja firma odlučila otić na Tele2 pa ću dobit Samsung Galaxy j3 tako da ću na jedno vrime napustit W10P platformu i prić u omraženi robotić klub.
Živo me zanima koliko ću izdržat
Vjerojatno više nego da je obrnuta situacija.
Za početak instaliraj sve MS aplikacije koje koristiš i na WP i vidi kako jednako ili čak i bolje rade na Androidu.
Ooooooooooo prelazis na tamnu stranu ;)
Kao stokolega rece prvo testiraj kako MS aplikacije rade na andoridu a onda i ostale FB i sl....Cak i here maps....
Kao stokolega rece prvo testiraj kako MS aplikacije rade na andoridu a onda i ostale FB i sl....Cak i here maps....
Potiralo me na tamnu stranu .
Koristim jedino EDGE, Messenger od fejsa i karte ponekad, drugo praktično nikad.
Meni telefon služi za razgovore i po koji sms ali često visim na internetu.
Najveća muka mi je pribacivanje svega na robotića.
Može li se na robotića prijavit s hotmaila ili baš mora bit gmail ?
Potiralo me na tamnu stranu .
Koristim jedino EDGE, Messenger od fejsa i karte ponekad, drugo praktično nikad.
Meni telefon služi za razgovore i po koji sms ali često visim na internetu.
Najveća muka mi je pribacivanje svega na robotića.
Može li se na robotića prijavit s hotmaila ili baš mora bit gmail ?
'
Nisam pokusao ali sam mnogo puta radio da napravim gmail prijavim mob i nikad ga vise ne koristim vec koristis mail koji hoces.... A prebacivanje? Radio sam to prije godinu i pol i islo je lako ali sad ovako da ti iz glave kazem ne bih mogao.....