WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 3.018.205
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: WP8 - Općenito
knight kaže...

I slabiju kameru. :)

Ali definitivno bih i ja odabrao 930, jer mislim da su kod kamere nijanse u pitanju.

pa baš i nisu nijanse, 1020 ima veći senzor nego 930 i duplo više megapixela što se odražava na kvaliteti fotografija, što ne znači da će fotografije snimljene sa 930 biti loše, daleko od toga.

17 godina
Wolverine kaže...
knight kaže...

I slabiju kameru. :)

Ali definitivno bih i ja odabrao 930, jer mislim da su kod kamere nijanse u pitanju.

pa baš i nisu nijanse, 1020 ima veći senzor nego 930 i duplo više megapixela što se odražava na kvaliteti fotografija, što ne znači da će fotografije snimljene sa 930 biti loše, daleko od toga.

Pa znam da 1020 pravi bolje fotke, kao sto pravi bolje i od 1520 - ali ne pravi duplo bolje. 

Htio sam reci da u odnosu na ove pobrojane prednosti koje 930 donosi, to (mi) nije toliko vazno, pogotovo sto ce i 930 sigurno napraviti odlicne fotke.

Mislim da je steta sto 1020 nema, sa stanovista kamere, dostojnog zamjenika medju novijim modelima.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.7.2014 16:47 (knight).
15 godina
WP8 - Općenito

ko da je bitna kamera. Ko da slikate profesionalne slike covjece. Iskreno ja jedva i da vidim razliku izmedu 5 i 10 mpx a kamoli ista vise. Da veca rezolucija i bolja kvaliteta slike, ali opet slabo vidljiva ljudskom oku. Po meni bespotreban detalj oko odabira mobitela..

Moj PC  
1 1 hvala 0
11 godina
protjeran
WP8 - Općenito

pumpanje pixela ne utice na kvalitetu slike u konacnici...lik koji ima Ajfoun,skoro je zaplakao nad svojim ljubimcemkad je vidio kvaalitetu slika na lumiji 520,a htio je vene rezati ,kad je vidio koji 720p reproducira..mislim na video snimljen kamerom..i ja sam tada prvi puta vidio neso takvo..5 megapixela je daleko boje sa vrlo kvalitetnom lecom i ostalim nego 20 megpixela sa nekvaitetnim komponentama kamere...sama velicina slike i nije toliko bitnaako se ne koristi u pro svrhe..

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.7.2014 17:28 (duhonja).

2 2 hvala 0
17 godina

Ako ti kamera nije bitna onda Nokia baš i nije za tebe, glavne odlike nokije (koje i plačaš) su dobra kamera i popratni softwere za slikanje i obradu. Razliika između 5 i 8mp je itekako vidljiva, pogotovo ako je veci senzor i ima optičku stabilizaciju.. kao što ekipa kaže ako ces fotografirat po noci i u klubovima/birtijama onda 1020 , ako ne onda 930 jer je u svemu bolji osim kameri koje je malo slabija ali opet daleko ispred drugih proizvođača.

(to prenosim mišljenja vlasnika i recenzenata, osobno mogu samo tvrditi da lumia920 ima vrhunsku kameru)

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.7.2014 17:34 (bik).
11 godina
protjeran
WP8 - Općenito

5mp ima opticku stabilizacju,a broj megapiksela ne igra ulogu u snimanju u tamnim prostorma...osjetljivost senzora je nesto drugo..

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.7.2014 17:33 (duhonja).

0 0 hvala 0
17 godina
duhonja kaže...

5mp ima opticku stabilizacju

na kojem uređaju? mislim da si pobrkao loncice

16 godina
protjeran
duhonja kaže...

pumpanje pixela ne utice na kvalitetu slike u konacnici...lik koji ima Ajfoun,skoro je zaplakao nad svojim ljubimcemkad je vidio kvaalitetu slika na lumiji 520,a htio je vene rezati ,kad je vidio koji 720p reproducira..mislim na video snimljen kamerom..i ja sam tada prvi puta vidio neso takvo..5 megapixela je daleko boje sa vrlo kvalitetnom lecom i ostalim nego 20 megpixela sa nekvaitetnim komponentama kamere...sama velicina slike i nije toliko bitnaako se ne koristi u pro svrhe..

E sad ga kenjaš naveliko, iphone 4, 4S itd imaju kvalitetu slike u rangu lumie 920 (čak su boje realnije na iphoneu), lumia 520 da ima bolje slike pfff, ne pretjeruj.

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero - iPhone 3GS - Nexus S - Nexus 7 - Htc 8S - iPhone 4 - Galaxy S2 - HTC Sensation - Lumia 625
16 godina

Prodao svoj SGS3. Zasitio se Androida. Zapela mi za oko Lumia 625. Ima li neko, kako windowsi rade na njoj??

http://www.neobux.com/?r=inoxzg,
16 godina
protjeran
x18x05x kaže...

Prodao svoj SGS3. Zasitio se Androida. Zapela mi za oko Lumia 625. Ima li neko, kako windowsi rade na njoj??

Imam ja, super rade samo nemoj stavljati preview 8.1 jer ima bugova još.

I što je najbolje baterija traje 2 dana.

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero - iPhone 3GS - Nexus S - Nexus 7 - Htc 8S - iPhone 4 - Galaxy S2 - HTC Sensation - Lumia 625
17 godina
WP8 - Općenito

Kupio sam 1020 izricito radi kamere i nisam se pokajao niti jednom sto se tice toga tj. nisam se pokajao niti oko jedne stavke osim mozda u zadnje vrijeme baterije ali opet kad vidim da i frendovi svaki dan pune svoje GS4, GS5, iphone i sl. ne mogu se ni tu nesto pretjerano zaliti. Naravno baterija jedne 1520 bi bila pozeljna ali savrsen uredjaj ionako ne postoji {#}

E sto se tice rasprave o kamerama 1020 je bog i batina medju mobitelima i to je to. Broj pixela nije toliko vazan, naravno razlika izmedju kamere od 5 i 20 Mpix ce se uvijek vidjeti ali sada recimo dnevna slika izmedju 1520 (mislim da 930 ima istu kameru) i 1020 se nece razlikovati mozda uopste sto se tice kvalitete boja i ostrine. Ali velike razlike se pocinju osjecati pri slabijem osvjetljenju, a pogotovo po mraku. Tu jednostavno xenon bljeskalica na 1020 radi odlican posao i ne moze niti jedan drugi tel tu parirati. 

Bit cu realan i reci da ponekad slike u slabom osvjetlenju i na 1020 ispadnu lose ali to je veoma rijetko dok sam kod raje primjetio da GS4,5 iPhoni i ostala high-end bagra cesto napravi mutnu sliku.

Tesko je uporedjivati 1020 i 930 ipak su iz razlicitih genracija {#}

Sto se tice hardwera 930 je sigurno bolji tel ali iskreno ja na 1020 jos nisam imao niti nekih trzanja, niti problema, stopanja tako da mislim da se noviji proc nece osjeiti nesto na 930 osim u bas tezem forsiranju moba i naravno sto ce duze imati podrsku. Ja na 1020 imam uvijek pokrenuto barem 6 aplikacija i nema nikakvih problema, prebacuje instantno i sve se ocitava veoma brzo.

Ako preferirate fotkanje i cesto nesto fotkate onda 1020 bez razmisljanja jer to je tel koji je odlican u jednoj stvari, a dobar u ostalima dok je 930 tel koji je poprilicno dobar u svemu.

Iskreno u zadnje vrijeme me mami 1520 jer sada bi mi veliki ekran dobro dosao, volio bih ga imati ali mislim da bih se tesko navikao na njega. Da izbace nasljednika 1520 sa kamerom od 1020 uzeo bih je bez razmisljanja {#}

Odlucio sam ipak pricekati jedno vrijeme pa vidjeti mozda dodje 1030 sa 5 incnim ekranom, boljom kamerom i procom od 930 {#}

5 0 hvala 0
11 godina
protjeran
EZY-E kaže...
duhonja kaže...

E sad ga kenjaš naveliko, iphone 4, 4S itd imaju kvalitetu slike u rangu lumie 920 (čak su boje realnije na iphoneu), lumia 520 da ima bolje slike pfff, ne pretjeruj.

ja ti govorim kako je lik reagirao,dakle netko tko je uz sebe imao 4S i da.lumie pa i one najskromnije peru Ajfun u kvaiteti slike,kao i reaisticnosti saturacije slike-tako se kaze..

17 godina
neaktivan
Dr. Vicko kaže...

Kupio sam 1020 izricito radi kamere i nisam se pokajao niti jednom sto se tice toga tj. nisam se pokajao niti oko jedne stavke osim mozda u zadnje vrijeme baterije ali opet kad vidim da i frendovi svaki dan pune svoje GS4, GS5, iphone i sl. ne mogu se ni tu nesto pretjerano zaliti. Naravno baterija jedne 1520 bi bila pozeljna ali savrsen uredjaj ionako ne postoji {#}

E sto se tice rasprave o kamerama 1020 je bog i batina medju mobitelima i to je to. Broj pixela nije toliko vazan, naravno razlika izmedju kamere od 5 i 20 Mpix ce se uvijek vidjeti ali sada recimo dnevna slika izmedju 1520 (mislim da 930 ima istu kameru) i 1020 se nece razlikovati mozda uopste sto se tice kvalitete boja i ostrine. Ali velike razlike se pocinju osjecati pri slabijem osvjetljenju, a pogotovo po mraku. Tu jednostavno xenon bljeskalica na 1020 radi odlican posao i ne moze niti jedan drugi tel tu parirati. 

Bit cu realan i reci da ponekad slike u slabom osvjetlenju i na 1020 ispadnu lose ali to je veoma rijetko dok sam kod raje primjetio da GS4,5 iPhoni i ostala high-end bagra cesto napravi mutnu sliku.

Tesko je uporedjivati 1020 i 930 ipak su iz razlicitih genracija {#}

Sto se tice hardwera 930 je sigurno bolji tel ali iskreno ja na 1020 jos nisam imao niti nekih trzanja, niti problema, stopanja tako da mislim da se noviji proc nece osjeiti nesto na 930 osim u bas tezem forsiranju moba i naravno sto ce duze imati podrsku. Ja na 1020 imam uvijek pokrenuto barem 6 aplikacija i nema nikakvih problema, prebacuje instantno i sve se ocitava veoma brzo.

Ako preferirate fotkanje i cesto nesto fotkate onda 1020 bez razmisljanja jer to je tel koji je odlican u jednoj stvari, a dobar u ostalima dok je 930 tel koji je poprilicno dobar u svemu.

Iskreno u zadnje vrijeme me mami 1520 jer sada bi mi veliki ekran dobro dosao, volio bih ga imati ali mislim da bih se tesko navikao na njega. Da izbace nasljednika 1520 sa kamerom od 1020 uzeo bih je bez razmisljanja {#}

Odlucio sam ipak pricekati jedno vrijeme pa vidjeti mozda dodje 1030 sa 5 incnim ekranom, boljom kamerom i procom od 930 {#}

+1

i ja sa kupio 1020 zbog kamere, jer se inače bavim fotografijom pa da imam dobro sredstvo za snimanje u slučaju da naletim na zanimljiv kadar a da nemam sa sobom svoj fotoaparat ( a poslužila mi je lumia i kad sam ostao bez struje u fotoaparatu usred fotografiranja)

što se tiče megapiksela, oni omogućuju ispis na većem formatu papira. kako suorganiziram fotonatjecanje pretprošle godine su sudjelovale jedna majka i 10-godišnja kćerka koje su za radove koje su predale na natjecanje koristile iphone 3gs i bio sam iznenađen kad sam usporedio njihove fotografije ispisane fotoprinterom na formatu a4 sa fotkama napravljenim sa dslr aparatima, uopće se nije dalo razlikovati sredstvo s kojim su fotografije snimljene. na osnovi toga bi se fotografije snimljene sa lumiom 1020 dale bez problema ispisati na veći format a3 ili veći, naravno tu mislim na osnovnu fotografiju koja lumia snima u 38MP

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.7.2014 20:42 (Wolverine).
14 godina
EZY-E kaže...
duhonja kaže...

jesam li ja corav il ovo bas pise da kamere iphonea 4 i 4s poredis s kamerom l920?

vau

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are
14 godina
Indestructible kaže...

jesam li ja corav il ovo bas pise da kamere iphonea 4 i 4s poredis s kamerom l920?

vau

Dobro 4 bas i nije, ali 4s je bolja od 820 i nesto losija od 920 (pogotovo u mraku), a to da su losije od Lumie 520 su gluposti.

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5 - HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5 i iPhone 5s - Nexus 5 - Nexus 5 i iPhone 5s
17 godina
Indestructible kaže...
EZY-E kaže...
duhonja kaže...

vau

nisi, i tu su polupani loncici..

16 godina
neaktivan
WP8 - Općenito

Vidim da nitko nije objavio, pa evo, izašao je službeni photoshop od adebe-a... {#}

Moj PC  
3 0 hvala 2
16 godina
protjeran
WP8 - Općenito

Dobro da malo sam pretjerao, ali je kamera od i5 uvjerljivo bolja nego l920.

Link: http://www.trustedreviews.com/opinions/htc-one-vs-iphone-5-vs-nokia-lumia-920-camera-comparison

Moj PC  
1 7 hvala 0
16 godina
neaktivan
EZY-E kaže...

Link: http://www.trustedreviews.com/opinions/htc-one-vs-iphone-5-vs-nokia-lumia-920-camera-comparison

Ne znam koliko je vjerodostojan taj test koji si linkao, jer se vidi da nije slikano iz istih kuteva (čitaj sa istog mjesta), mada koliko vidim, iphone i htc imaju nešto tamnije slike od lumie, a budimo realni, ne vidiš baš mnogo detalja u mraku, jelda (to se pogotovo vidi na prvoj slici, obrati pažnju na oblake), nevezano za lumiu, kod hdr-a je htc uhvatio svijetliju, tj bistriju sliku nego iphone, ali opet se vidi da nije slikano sa istog mjesta... {#}

EDIT:

Evo npr, ove dvije slike se ne mogu uspoređivati, zato što lumia hvata svijetlost iza grma, dok iphone ne, tj različiti su uvjeti slikanja, u leću lumie upada veći broj zraka svijetlosti nego u leću iphona što rezultira različitom kvalitetom slike, evo ne znam što si ti gledao kad si uspoređivao, ali nadam se da ti je sada jasno da su ovakvi testovi beskorisni, najvjerodostojnije testove ćeš naći na stranicama gsm arena...{#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.7.2014 12:14 (1BIT).
17 godina

jasno..

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.7.2014 11:59 (bik).
12 godina
EZY-E kaže...

Ajde ne laprdaj tu...te pricice drzi za sebe {#}

bik kaže...

jasno..

Vali Corleone (ako nekoga zanima koji je to lik sa slike) {#}

Enjoy The Silence
15 godina
WP8 - Općenito

za one koji ne prate naslovnicu, nova Lumia!?

http://www.bug.hr/vijesti/lumia-830/134025.aspx

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
odjavljen
WP8 - Općenito

ako ima još nekog da koristi xbox music ovo će ga usrećiti... ne mogu vjerovat da su tako nesposobni za napravit pristojan app... http://www.wpcentral.com/microsoft-opens-xbox-music-api-all-developers

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
1BIT kaže...
EZY-E kaže...

Ne znam koliko je vjerodostojan taj test koji si linkao, jer se vidi da nije slikano iz istih kuteva (čitaj sa istog mjesta), mada koliko vidim, iphone i htc imaju nešto tamnije slike od lumie, a budimo realni, ne vidiš baš mnogo detalja u mraku, jelda (to se pogotovo vidi na prvoj slici, obrati pažnju na oblake), nevezano za lumiu, kod hdr-a je htc uhvatio svijetliju, tj bistriju sliku nego iphone, ali opet se vidi da nije slikano sa istog mjesta... {#}

EDIT:

Evo npr, ove dvije slike se ne mogu uspoređivati, zato što lumia hvata svijetlost iza grma, dok iphone ne, tj različiti su uvjeti slikanja, u leću lumie upada veći broj zraka svijetlosti nego u leću iphona što rezultira različitom kvalitetom slike, evo ne znam što si ti gledao kad si uspoređivao, ali nadam se da ti je sada jasno da su ovakvi testovi beskorisni, najvjerodostojnije testove ćeš naći na stranicama gsm arena...{#}

Da ali čak i u tom njihovom testu i5 vodi u nekim stvarima, a l920 u nekim iako mi je bezveze taj tip testa jer nikad nećeš slikati tako neki papir s puno linija i boja.

Da se Nokia ne kune u svoje pureview kamere kao najbolje nebi ništa rekao, ali ovako da ih jedan iphone (za kojeg apple nije ni spominjao kameru kao nešto extra) za malo vodi mi je neoprostivo.

17 godina

decko pricas mnogo gluposti, prvo uspoređuješ sa ip4 pa kazes da si pretjero pa onda sa ip5, gdje vodi tvoja rasprava i ove prije?

Uspoređuješ godinu dana noviji mob od 600eur sa mobitelom od 250eur

baci tu oko gdje ip5 završava na 5.mjestu iza konkurencije i zna se tko je no.1 :

http://www.gsmarena.com/six_way_camera_shootout-review-998p10.php

16 godina
protjeran
bik kaže...

decko pricas mnogo gluposti, prvo uspoređuješ sa ip4 pa kazes da si pretjero pa onda sa ip5, gdje vodi tvoja rasprava i ove prije?

Uspoređuješ godinu dana noviji mob od 600eur sa mobitelom od 250eur

baci tu oko gdje ip5 završava na 5.mjestu iza konkurencije i zna se tko je no.1 :

http://www.gsmarena.com/six_way_camera_shootout-review-998p10.php

Šta pričaš ti, i5 je izašao 21.9. a l920 2.11., izvor wikipedia.

A ovaj dolje link ni sam nisi pogledao jer je tu i5S umjesto i5 i l1020 umjesto l920... {#}

Naravno da će l1020 pobijediti i5s, bilo bi prilično ponižavajuće da je rezultat drugačiji s obzirom da je pola uređaja kamera.

Al đaba mi je raspravljati se na WP8 temi i očekivati nekakvu objektivnost...

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.7.2014 16:19 (EZY-E).
14 godina
WP8 - Općenito

prednost iphonea je sto brze okida slike to je sve, sad boje manje vise, dok je lumia bolja u low light slikama i opticka stabilizacija kod snimanja videa te haac microfon

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are

1 0 hvala 0
14 godina
WP8 - Općenito

Bez pristranosti, ali i5 radi odlične fotke. 920 je u rangu s njime, ništa više, ništa manje. Za prosječnog korisnika poput mene recimo. Dok je jedan 1020 dva koplja ispred oba ta modela.

Fuck me I'm famous.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
WP8 - Općenito

iPhone 5 radi dobre fotke sve dok ima sunca, kad sunca nestane, nestanu i dobre fotke... 5S je nesto bolji u Low Light uvijetima, al i dalje losiji od Pure View lumia...

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
guls kaže...

Bez pristranosti, ali i5 radi odlične fotke. 920 je u rangu s njime, ništa više, ništa manje. Za prosječnog korisnika poput mene recimo. Dok je jedan 1020 dva koplja ispred oba ta modela.

Točno tako.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice