WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 3.018.544
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: WP8 - Općenito
x360gamer kaže...

Jedino me brine, dali ce dobiti update na WP9 kada izide?

Uf, ni 8.1 nismo dobili jos, di prisis :)

PSN: Muskarcina77 | Steam: Virty |
14 godina
bik kaže...

Osobno bi prije išao na 925 jer nije neka razlika u cijeni a 925 je noviji uređaj, 46g lakši i navodno mu baterija malo dulje traje

i 16gb manje memorije i nema bezicno punjenje

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are
14 godina
odjavljen
Indestructible kaže...
bik kaže...

Osobno bi prije išao na 925 jer nije neka razlika u cijeni a 925 je noviji uređaj, 46g lakši i navodno mu baterija malo dulje traje

Čemu to bežično punjenje kad opet mora biti prislonjen?

15 godina
Indestructible kaže...
bik kaže...

To bežićno punjenje nije nikako dobro za bateriju. Još i prođe kod ljudi koji ne tipkaju po raznim drušvenim mrežama stalno pa mobitel stoji na tome, ali svako malo dizanje pa opet stavljanje na indukcijsku površinu ubija bateriju. 

14 godina
WP8 - Općenito

pa zar nije dobra stvar kad se puni pomalo telefon? ustvari to je gotovo isto kao i kad punis telefon preko noci, svaki put? to kao ne ubija bateriju? zar baterija ustvari nema odredjeni ciklus punjenja pa se s vremenom istrosi? 

evo u cemu je dobra stvar bezicnog punjenja, samo treba to fino improvizovati

2 2 hvala 0
14 godina
odjavljen
WP8 - Općenito

Svakako, bez veze uništavat namještaj a dns sutra ti može on ispast i jebi ga onda ...

Msm da to bežično više zrači od kablova, msm to je ono logično.... Mada ako uzmeš mobitel i želiš poslat neku poruku il nešto, punjenje se prekine a ovako na kablu možeš...

0 2 hvala 0
14 godina
WP8 - Općenito

to ti je malo beze argument, dok posaljes sms ne treba ti 10 minuta, to je cas posla, no ako je tolika frka s baterijom uvjek mozes prikopcati na kabal ako je bas prazna baterija

a unistavati namjestaj to se slazem, ali opet na kraju videa kad vidis onaj stol i ne vidi se da je radjeno bilo sta na njemu, tako da je to veoma prakticna stvar, no kako se kome svidja, ja bih rado onako sebi uradio da mi je kraj kreveta jedan onakav slican stolcic

0 1 hvala 0
17 godina
WP8 - Općenito

925 možda radi dizajna i težine, po meni, sve ostalo je na strani 920tke, a potonja ima bolji fotić tj video neg 925..

Naravno govorim iz iskustva, za one kaj se dvoume oko kupnje..

Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
odjavljen
Indestructible kaže...

to ti je malo beze argument, dok posaljes sms ne treba ti 10 minuta, to je cas posla, no ako je tolika frka s baterijom uvjek mozes prikopcati na kabal ako je bas prazna baterija

a unistavati namjestaj to se slazem, ali opet na kraju videa kad vidis onaj stol i ne vidi se da je radjeno bilo sta na njemu, tako da je to veoma prakticna stvar, no kako se kome svidja, ja bih rado onako sebi uradio da mi je kraj kreveta jedan onakav slican stolcic

Jednostavno je mogao naći drugi način za takvo nešto....

@ Da, al opet stalno stavljati na punjenje i micati msm da baš to i nije dobro za bateriju :/

17 godina
neaktivan
Dex.pwn kaže...

Msm da to bežično više zrači od kablova, msm to je ono logično....

za bežično punjenje moraš imati kontakt podloge za punjenje i mobitela, tako da ne bi trebalo biti pretjeranog zračenja. sličnu tehnologiju imam u Braun električnom brijaču , ima postolje za punjenje u koje treba staviti brijač da bi počeo se puniti, znači tek kad ostvari kontakt sa postoljem (brijač je namijenjen korištenju pod tušem tako da je zadihtan. nema otvorenih kontakata)

16 godina
x360gamer kaže...

Kolika je isplativost uzeti danas lumiu 920?
Uredaji se po njuskalu na sve mreze, 32 GB, u izvrsnom stanju daju nac za kojih 1300-1400 kn :) 

Evo i za manje čak. ;)

HTC 8X :)
15 godina
Indestructible kaže...

pa zar nije dobra stvar kad se puni pomalo telefon? ustvari to je gotovo isto kao i kad punis telefon preko noci, svaki put? to kao ne ubija bateriju? zar baterija ustvari nema odredjeni ciklus punjenja pa se s vremenom istrosi? 

evo u cemu je dobra stvar bezicnog punjenja, samo treba to fino improvizovati

Ne, nije dobra stvar da se telefon puni po malo. Najbolje moguće je da se mob puni do kraja i prazni do kraja. Prekidi ne utjeću dobro na bateriju ni na samu regulaciju napona u telefonu

14 godina
Svi drukcije pricaju za te "nove" baterije, al na vise mjesta sam procitao da sa lithium-ion baterijama to nema veze ako se pune po malo, a sad dal je to tocno...
iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5 - HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5 i iPhone 5s - Nexus 5 - Nexus 5 i iPhone 5s
15 godina
gamer34 kaže...
Svi drukcije pricaju za te "nove" baterije, al na vise mjesta sam procitao da sa lithium-ion baterijama to nema veze ako se pune po malo, a sad dal je to tocno...

Zato na laptopima i traju tako 'dugo' baterije iako su litij-ion. Svaka odapne nakon 1-1,5god. Nekad i prije a gara je 6 mjeseci kao i na mobovima. Uglavnom, ne pratim user manual, ali u servisu sam sve vidio u praksi. Najbolje isprznit i napunit pa si miran.

EDIT: ne vidim u svojim postovima citirani tekst. Da li vi ostali vidite?

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.6.2014 1:05 (dax-lax).
16 godina
WP8 - Općenito

Pozdrav!

Ima tko 8S a da mu radi Cortana? Developer Preview instaliran, svi updateovi tu, regije sve na US ali nikako da dobijem Cortanu.

Je li ja to možda nisam dovoljno upućen? Stiže li Cortana na sve ili samo Nokiu?

Swedish latin super funk.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
WP8 - Općenito

I tipkovnica ti mora biti na US

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nema Cortane na HTC-u jer nema engleski (United States) predinstaliran, pa se on ne može postaviti kao primaran jezik. Mislim da je isti problem i na 8x.

Btw, kako ti radi 8s nakon updatea na 8.1?
“Don’t go to men who are willing to kill themselves driving in circles looking for normality.”
16 godina
WP8 - Općenito

Yeap, ništa od Cortane na HTC-ima dok ne izađe Cortana za UK ili Kanadu recimo.

HTC 8X :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Maretk0 kaže...
Nema Cortane na HTC-u jer nema engleski (United States) predinstaliran, pa se on ne može postaviti kao primaran jezik. Mislim da je isti problem i na 8x.

Btw, kako ti radi 8s nakon updatea na 8.1?

Imam za izabrati English (United States). Ne da mi da izbrišem UK.

Neznam s čim bi usporedio, tek sam ga jučer kupio, bio je na GDR1 (uredno radio), napravio sam sve updateove te je idalje vrlo brz i fluidan, zapravo nikakve posebne razlike što se tiče brzine, brz i prije brz i sada.

Swedish latin super funk.
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.6.2014 21:39 (sirka666).
14 godina
gamer34 kaže...

pa da vise ne znas ni ko pije ni ko placa, neko govori da ne treba uopste formirati ove nove baterije, ono staro isprazni napuni par puta kao nekad, ne znas kome vjerovati na kraju

14 godina
Indestructible kaže...
gamer34 kaže...

pa da vise ne znas ni ko pije ni ko placa, neko govori da ne treba uopste formirati ove nove baterije, ono staro isprazni napuni par puta kao nekad, ne znas kome vjerovati na kraju

Ja vjerujem svom iskustvu, jedno vrijeme sam Nexus punio samo tako (od 0 pa do 100), a sad u zadnje vrijeme vise ne pazim toliko i nema razlike u trajanju. A sad kako ce se to pokazat dugorocno ne znam, ali ajde barem je na Nexusu jednostavno izmjenit bateriju.

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5 - HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5 i iPhone 5s - Nexus 5 - Nexus 5 i iPhone 5s
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.6.2014 21:49 (gamer34).
17 godina
Gam3r kaže...

pa ti kupuj onda šrotsung :P

Citao sam ranije o zagrizenim Nokia fanovima, a sad se imam bliski susret s vise njih. Malo nas je na WP-u da bismo se svadjali.

Ovaj problem s kamerom nema nikakve veze sa Samsungom, nego sa time sto imamo instaliran 8.1 Developer Preview - koji u sebi sadrži samo MS dio, bez Samsung firmware-a.

Zbog toga postoje problemi s kamerom, koji trebaju biti otklonjeni kada izadje oficijelni WP 8.1 sa upakovanim firmwareom.

Sto se tice kvalitete Ativa S, kao prethodni korisnik Lumie 920 i HTC 8X, mogu samo reci da je daleko bolje izbalansiran mogucnostima i s time koliko se dobijes u jednom "paketu".

Meni licno se ne svidja samo zaobljeni dizajn, jer mi ne pase sa WP-om i jer previse lici na ostale Samsunge.

Naravno da se ne moze porediti sa 1520 i novim modelima.

11 godina
neaktivan
WP8 - Općenito

Može li se kako vratiti sa dp 8.1 na fabricki wp 8? Ako može, da li je procedura komplikovana? U zadnje vrijeme na dp mob je počeo da se zamrzaje što je postalo iritantno...

0 0 hvala 0
14 godina
WP8 - Općenito

ja nisam zadovoljan nikako s kamerom na lumiji 1020 s wp8.1 os.om, nekako slike su mi losije kvalitete, cekam ovaj cyan update ko ozebo sunce

1 0 hvala 0
17 godina
WP8 - Općenito

Nema žurbe za kupnju lumie 930...

I am more scary about what the MS worker said.. if there will be a new phone in November, that is SO MUCH better than the L930...

Valjda radi ovoga..

http://forums.wpcentral.com/general-microsoft-news-discussion/288326-rumour-nokia-mclaren-5-2-inch-monster.html

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
WP8 - Općenito

i ja si ipak nabavio L920 :) , nego urađaj je iz švicarske al otključan tj prima naše kartice, i vidim nema ni lumia black update. Sad mislim odma stavit na dp WP8.1 , jel treba prije toga ici na black? jel 8.1 moze shebat taj sim unlock? jel trebam na još šta pripazit? (da nije slucaj kao s iphonom da nakon updejta softwera gubi sim unlock?)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
dax-lax kaže...
gamer34 kaže...

Zato na laptopima i traju tako 'dugo' baterije iako su litij-ion. Svaka odapne nakon 1-1,5god. Nekad i prije a gara je 6 mjeseci kao i na mobovima. Uglavnom, ne pratim user manual, ali u servisu sam sve vidio u praksi. Najbolje isprznit i napunit pa si miran.

EDIT: ne vidim u svojim postovima citirani tekst. Da li vi ostali vidite?

Dezinformacije.

Litij ionske baterije se mogu puniti koliko god puta i s koliko god prekida hoces.
Kapacitet gubi ako ostaje na punjenu kada je puna.

http://en.wikipedia.org/wiki/Lithium-ion_battery#Battery_life     

Na laptopima najcesce odlazi baterija upravo zato jer laptopi najcesce jesu spojeni kablom za punjenje, neovisno o tome je li baterija puna.

- Psiho246
17 godina
neaktivan
bik kaže...

i ja si ipak nabavio L920 :) , nego urađaj je iz švicarske al otključan tj prima naše kartice, i vidim nema ni lumia black update. Sad mislim odma stavit na dp WP8.1 , jel treba prije toga ici na black? jel 8.1 moze shebat taj sim unlock? jel trebam na još šta pripazit? (da nije slucaj kao s iphonom da nakon updejta softwera gubi sim unlock?)

treba imati black da bi instalirao cyan i ne bi trebao imat problema jer mislim da su ionako sve lumie otključane bez obzira na operatera

16 godina
protjeran
WP8 - Općenito

Kakva je baterija kod vas koji imate lumia 920?

Vidim da se na netu žale da je katastrofalna.

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero - iPhone 3GS - Nexus S - Nexus 7 - Htc 8S - iPhone 4 - Galaxy S2 - HTC Sensation - Lumia 625
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

ujutro ga napunio i sad je na 70%, ugodno sam iznenadjen nakon L520 i htc 8s, znaci 2dana bez problema, ugl vidit cemo jos..

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice