WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 3.027.628
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: WP8 - Općenito
izzy007 kaže...
gamer34 kaže...
izzy007 kaže...
 Ios neću niti spominjati jer je na Iphone-u baterija jednom riječju smiješna.

Jesi isprobao pa znas ili? Ja moram priznat da sam poprilicno zadovoljan s baterijom i da stvarno dugo traje unatoc malo kapacitetu zbog optimiziranosti iOS-a koji u normalnim radnjama tipa slusanje muzike, surfanje trosi jako malo.

Imam 4s pa otprilike znam. Jedva dan i pol ako ga ne koristim previše. Inače jedan dan.  Ali opet kako definirati korištenje. Po meni baterija je loša, odnosno dosta nejaka. Ali to je individualno. Ativ S ima dosta bolju bateriju, odnosno dulje traje, iako ima veći ekran.

Dan i pol nije ni lose, a ni jedan puni dan u svijetu danasnjih mobitela. Rijetki su koji ce malo jacim koristenjem izdrzat dulje od 2 dana.

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5 i iPhone 5s- ostao Nexus 5
13 godina
WP8 - Općenito

Stigla Lumia 1520 {#}

da ne duljim, oduševljen!!!!!{#}

uBlowMeBro?
Moj PC  
13 0 hvala 0
17 godina
WP8 - Općenito

cestitam, samo kak di je nosis zbog velicine ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
cropunk kaže...

cestitam, samo kak di je nosis zbog velicine ?

Iskreno govoreći, u ovih dan i pol što je imam, a već je na njoj i maskica i sva dodatna oprema, bez beda.

veća je od bilo kojeg moba dosad, koristim obje ruke za rad, traži malo veći đep al je savršena, bez pretjerivanja.

od ekrana, fluidnosti, jednostavnosti, OS-a, aplikacija, kamere, ma neznam, prčkam po njoj stalno a nisam još petinu "otkrio".

Za sad ni jedne jedine zamjerke, a veličina ekrana mi prednost.

ikone, text, surfanje, slikanje...sve prepre izgleda na mobu, baš je gušt "prčkati" po mobu/ekranu.

možda to što imam 197cm i velke ruke "umanjuje" njegovu veličinu- jer je i dalje velik{#} al preporučam svakome, nek vas veličina ne plaši!

i da, da sam ovolko proveo na bilo kojem drugom mobu(starom Iphone) već bi punio 2x, a ovak još imam 40% {#}

uBlowMeBro?
17 godina
WP8 - Općenito

Dali Nokia Play to aplikacija prepoznaje neki drugi program osim Windows Media Playera za prikaz slika? Za glazbu ok, za slike sam probao Irfan, ali ga ne prepoznaje...

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.4.2014 21:04 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

dobro došao u klub. :D ja imam 185cm i srednje ruke i sad sam se već navikao na nju, dapaće sad drugi mobiteli izgledaju ajfon 4, malo. uopće se ne osječam zakinuto ali što je je, traži prilagodbu... a što se tiće baterije, evo od jutros od 07:00h i sad je na 81%. lol, svakim danon sve bolje. a setup mi sljedeći:

2 maila na as item arive

gps on

3g on

wi fi - po potrebi ali više je off nego on

par poziva, koja poruka, prčkanje po store-u, nešto surfanja, tapatalk...

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
12 godina
neaktivan
WP8 - Općenito

kad bi 520 imala takvu bateriju... sad mi drži jedan cijeli dan normalnog korištenja, dan i pola bez igranja igrica.

jel netko uzimao bateriju većeg kapaciteta, bilo koji mob?

jel postoji kakav rizik?

Last bastion of real motorsport - Isle of Man TT
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
WP8 - Općenito

Imam L925 2 tjedna i mislio sam da ću bit zadovoljan veličinom, ali mislim da ću uzet 1520 jer je ekran mnogo ugodniji za rad. Baš sam prije koji dan ponovo tipkarao po njoj i mislim da i neće veličina bit problem kako je to bilo na prvu prije par dana.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
WP8 - Općenito

e forumaši, može par savjeta.

par dobrih app prijedloga, neznam što preporučate/koristite/s kojima ste najzadovoljniji, tipa weather app(accuweather mi ne šljaka), music app i tako neke od svakodnevne upotrebe.

hvala!

uBlowMeBro?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
u2Noobish4Me kaže...

par dobrih app prijedloga

Pošto skoro svaki dan vozim biciklu koristim Endomondo Sport Tracker

za to vrijeme i slikam pa su tu još

Fotor za editiranje fotografija

Nokia Camera

+

Nokia Refocus App

.....

MUSIC+ - stream i download muzike

....

I mnoge druge napisane u ovoj temi...

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.4.2014 22:41 (doktor1).
13 godina
neaktivan
u2Noobish4Me kaže...

par dobrih app prijedloga, neznam što preporučate/koristite/s kojima ste najzadovoljniji, tipa weather app(accuweather mi ne šljaka), music app i tako neke od svakodnevne upotrebe.

hvala!

Za vrijeme je po mom iskustvu najbolji klasični Weather ( http://www.windowsphone.com/en-gb/store/app/weather/2676904a-3c87-4647-a7c0-5d0c0886c7a1 ) od Nokije, ali je odličan i Bing Weather.

Što se glazbe tiče, definitivno Nokia Mix Radio, po mom mišljenju najbolji (uz Spotify)...

A sad što se tiče ostalih aplikacija, ne znam na šta ciljaš, što se tiče ovih messenger aplikacija, definitivno Jongla, Viber, Nimbuzz ili Whatsapp. ;)

Ako nisi zadovoljan s IE preglednikom, možeš UC Browser probati, meni se sviđa, no nekako je IE bolji.  {#} 

Sniping is my job.
15 godina
WP8 - Općenito

meni su must have na mojoj L520: CroWeather, Croatia POI, Baconit, MoliPlayer PRO, Manga Blaze, Nokia Creative Studio, Office Lens, Run THe Map, Tapatalk, WhatsApp. Nekako s time sam najzadovoljniji jer mi sve radi odlicno i bez vecih problema. Browsam sa IE, muziku slusam sa propalim i istrunulim novim xbox musicom, slike default camera jer ne slikam nis previse, Manga Blaze za mange, i ofc tu je Daily Explosm za C&H :)

Za sve ostalo tu je WP :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
WP8 - Općenito

ako vam je novi xbx music loš, stari je još zakopan u sistemu i moguće mu je pristupiti putem ove app http://www.wpcentral.com/bring-back-old-Xbox-Music-Windows-Phone-81

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Zato sustav i ima 3.25GB, 'ko zna što su još ostavili.

HTC 8X :)
11 godina
neaktivan
WP8 - Općenito

Ili ja ne znam uključiti u postavkama ili nema podrške za swipanje po tastaturi za hrvatski jezik na wp  8.1 ?

Inače mobitel je lumia 820.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.4.2014 23:59 (krklec).

0 0 hvala 0
14 godina
krklec kaže...

Ili ja ne znam uključiti u postavkama ili nema podrške za swipanje po tastaturi za hrvatski jezik na wp  8.1 ?

Inače mobitel je lumia 820.

Nema za hrvatski.

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5 i iPhone 5s- ostao Nexus 5
16 godina
BlackDwarf kaže...

Korisnici L625, kakav je mob s obzirom da ima samo 512MB?

ok, meni sve zasada radi ok ... ekran ima lošiju rezoluciju to je ono što je uočljivo

16 godina
protjeran
WP8 - Općenito

Jel vi s lumijama nekad morate dvaput napraviti double-tap da se uređaj probudi?

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero - iPhone 3GS - Nexus S - Nexus 7 - Htc 8S - iPhone 4 - Galaxy S2 - HTC Sensation - Lumia 625
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
EZY-E kaže...

Jel vi s lumijama nekad morate dvaput napraviti double-tap da se uređaj probudi?

Pa da, nekad se zna desit da ne ulovi..neznam jel znas al ako ti je senzor gore prekriven mozes koliko god hoces puta tapnut nece se probuditi.

Windows Phone FTW
12 godina
neaktivan
mariolla79 kaže...
NeoOS kaže...

Ako ti zeni radi u njenom mobu mms s njenom karticom,probaj svoju sim karticu kod nje.. ako kod nje radi, problem je do tvog mobitela.

Nemaju rucne postavke za lumiu 625, ali pokusaj s ovima, trebalo bi pomoci (ovo kazem ako si pod rucnim postavkama mislio one univerzalne,ako si ove bas pokusao instalirati i nije radilo, zanemari)

http://www.tele2.hr/mmssettings.aspx?catid=62&typid=1&d=372&mms=1&dta=0&desktop

Inace,nakon instalacije postavki,gasenje i paljenje je obavezno.. jesi pokusao poslati SMS na 13777 .. posalji TELE2 na taj broj u poruci, ako nemaju automatske postavke za tvoj mob, lumiu 625, dobit ces sms da pogledas na tele2.hr postavke. Ako imaju,instaliras te poatavke,automatske,i s njima bi trebalo sve raditi. Samo pricekaj sve poruke da ti stignu, i ona zadnja poruka zahvale. 

VAŽNO: niže navedene postavke nije potrebno unositi jer uređaj umetanjem Tele2 SIM kartice automatski postavlja APN za Internet i MMS

Meni →Postavke -> Sustav -> Pristupna točka -> Dodaj:
Naziv veze: Tele2
Dodaj APN za Internet:
Naziv pristupne točke: internet.tele2.hr
Korisničko ime: prazno
Lozinka: prazno
Proxy adresa: prazno
Proxy ulaz: prazno
Vrsta mreže: IPv4v6
Vrsta ovjere: PAP

Dodaj APN za MMS
Naziv pristupne točke za MMS: internet.tele2.hr
Proxy adresa: 193.012.040.066
Proxy ulaz: 8080
MMSC adresa: http://mmsc.tele2.hr

nemam nigdje u postavkama za upisat proxy adresu i vrstu mreze na l625

lumia je od zene mob..ja imam ativ s..a nece viber ili whatsupp...sve je super na mobu ali mms nikak da skuzim ..sve sam probao ali bas nece...

Ako nema, ne unosis.. obzirom da ovo nisu rucne postavke za tvoj model (zenin). Ja na svom 8S takodjer nemam za upisati proxy adresu, iako imam vrsta mreze.

Neznam da li sam to vec napisao.. ako saljes MMSimas li tad iskljucen WiFi i ukljucenu podatkovnu vezu? To je jos jedino sto mi pada na pamet. I da li slucajno imas oznaku roaminga kod signala? Koliko crtica signala ima? Ako je jednako ili manje od dvije, moze bit signal problem.

- HTC 8S -
14 godina
odjavljen
Jel i vi morate dva puta unosit pin kod paljenja moba?
Prvi put unesem a kad drugi put unesem, mob zabloka na nekih 30 sec
17 godina
Dex.pwn kaže...
Jel i vi morate dva puta unosit pin kod paljenja moba?
Prvi put unesem a kad drugi put unesem, mob zabloka na nekih 30 sec

Jedanput....

13 godina
NeoOS kaže...
mariolla79 kaže...
NeoOS kaže...

Ako ti zeni radi u njenom mobu mms s njenom karticom,probaj svoju sim karticu kod nje.. ako kod nje radi, problem je do tvog mobitela.

Nemaju rucne postavke za lumiu 625, ali pokusaj s ovima, trebalo bi pomoci (ovo kazem ako si pod rucnim postavkama mislio one univerzalne,ako si ove bas pokusao instalirati i nije radilo, zanemari)

http://www.tele2.hr/mmssettings.aspx?catid=62&typid=1&d=372&mms=1&dta=0&desktop

Inace,nakon instalacije postavki,gasenje i paljenje je obavezno.. jesi pokusao poslati SMS na 13777 .. posalji TELE2 na taj broj u poruci, ako nemaju automatske postavke za tvoj mob, lumiu 625, dobit ces sms da pogledas na tele2.hr postavke. Ako imaju,instaliras te poatavke,automatske,i s njima bi trebalo sve raditi. Samo pricekaj sve poruke da ti stignu, i ona zadnja poruka zahvale. 

VAŽNO: niže navedene postavke nije potrebno unositi jer uređaj umetanjem Tele2 SIM kartice automatski postavlja APN za Internet i MMS

Meni →Postavke -> Sustav -> Pristupna točka -> Dodaj:
Naziv veze: Tele2
Dodaj APN za Internet:
Naziv pristupne točke: internet.tele2.hr
Proxy adresa: prazno
Proxy ulaz: prazno

Dodaj APN za MMS
Naziv pristupne točke za MMS: internet.tele2.hr
Proxy adresa: 193.012.040.066
Proxy ulaz: 8080
MMSC adresa: http://mmsc.tele2.hr

nemam nigdje u postavkama za upisat proxy adresu i vrstu mreze na l625

lumia je od zene mob..ja imam ativ s..a nece viber ili whatsupp...sve je super na mobu ali mms nikak da skuzim ..sve sam probao ali bas nece...

Ako nema, ne unosis.. obzirom da ovo nisu rucne postavke za tvoj model (zenin). Ja na svom 8S takodjer nemam za upisati proxy adresu, iako imam vrsta mreze.

Neznam da li sam to vec napisao.. ako saljes MMSimas li tad iskljucen WiFi i ukljucenu podatkovnu vezu? To je jos jedino sto mi pada na pamet. I da li slucajno imas oznaku roaminga kod signala? Koliko crtica signala ima? Ako je jednako ili manje od dvije, moze bit signal problem.

roaming je off,wi fi off,data je on i pun je signal ili fali jedna crtica

razorblade
14 godina
odjavljen
Jel meni netko moze reci kako se bloka kontakt na viberu???
14 godina
neaktivan
moze mala pomoc, isao sam na jednu lumiu 520 staviti 8.1 i sve napravil kak treba, kliknul pod azuriranje software, mob se ponovo upalio i nakon par min mi pise jos malo pa gotovo i vidim prijenos podataka ali nikam se ne mice, i tako je vec pola sata. I cudno mi je kako npr wifi nije upaljen ako vec skida. Dali zna tko sto trebam učiniti :)
Ukoliko zelite podici ratia/upload na trackerima, javite mi se na pp,VEOMA JEFTINO
17 godina
odjavljen

čekaj... nekim treba duže nekima kraće.

17 godina
neaktivan
WP8 - Općenito

Bok ekipa. Jest da je tema o OS-u a ne o uređajima, ali koji je po vama best buy WP8 trenutno? 

Pri tom dolazi u obzir i polovno sa ebaya/njuškala itd...

Vidim da Lumije 920 idu već za 200-250 dolara na ebayu i to iz UK (bez PDV-a znači) a Ativ S još i jeftinije, dok već npr. Lumia 925 (koja nije puno bolji mobitel) kreće na 350$.

Čisto da razjasnim, nekako najbitniji mi je ekran, tj. da nije iz donjeg segmenta nego minimalno 1280x720.

Nekako naginjem Lumijama budući da nokia ima najbolkju podršku i drive navigacija (barem na wp 7.8.) mi je savršena, dok opet Ativ S ima raskošniji ekran.

Malo sam gledao po netu i čini mi se da se Ativ S može interop unlockati, pa me zanima jel netko to pokušavao i jel idu onda ove nokia apps na njega? Također, vidio sam i neki marketplace hack za promjenu oem marketplacea, isto tako  - ima li tko s time iskustva?

I have nothing to say. Thank you and goodbye. EUNE: replik91
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.4.2014 15:15 (FlyBoy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
WP8 - Općenito

Wat na nokijinoj stranici piše da lumia 625 ima clearblack. 

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero - iPhone 3GS - Nexus S - Nexus 7 - Htc 8S - iPhone 4 - Galaxy S2 - HTC Sensation - Lumia 625
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Viber za WP nema opciju blokiranja kontakata za razliku od verzija za iOS i Android. Možda dođe s nekim budućim update-om.
11 godina
neaktivan
FlyBoy kaže...

Bok ekipa. Jest da je tema o OS-u a ne o uređajima, ali koji je po vama best buy WP8 trenutno? 

Pri tom dolazi u obzir i polovno sa ebaya/njuškala itd...

Vidim da Lumije 920 idu već za 200-250 dolara na ebayu i to iz UK (bez PDV-a znači) a Ativ S još i jeftinije, dok već npr. Lumia 925 (koja nije puno bolji mobitel) kreće na 350$.

Čisto da razjasnim, nekako najbitniji mi je ekran, tj. da nije iz donjeg segmenta nego minimalno 1280x720.

Nekako naginjem Lumijama budući da nokia ima najbolkju podršku i drive navigacija (barem na wp 7.8.) mi je savršena, dok opet Ativ S ima raskošniji ekran.

Malo sam gledao po netu i čini mi se da se Ativ S može interop unlockati, pa me zanima jel netko to pokušavao i jel idu onda ove nokia apps na njega? Također, vidio sam i neki marketplace hack za promjenu oem marketplacea, isto tako  - ima li tko s time iskustva?

Razlika izmedu Lumie 920 i 925 je toliko mala, da se ne moze ni zvat razlikom... Na strani 925-ice je dizajn i AMOLED ekran(ovo je subijektivno misljenje), sve ostalo je isto, ona fora sa dodatnom lecom na optici kamere je vise marketinski trik, nego sto cini razliku u kvaliteti fotografije.. Sto se tice ATIV S-a u odnosu na Lumije, na njegovoj strane je bolja baterija, mogucnost izmjene baterije, nesto veci ekran i podrska za micro SD... Na strani Nokije je svakako kvaliteta izrade, dizajn, kamera u svakom slucaju, u Low Lightu je cak bolja i od vecine danasnjih top modela... Ekran na lumiji je takoder daleko upotrebljiviji na izravnom suncu...

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.4.2014 15:33 (mastermax).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice