[Tutorial] Otključavanje Sony Ericsson telefona

poruka: 377
|
čitano: 229.886
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: [Tutorial] Otključavanje Sony Ericsson telefon
traktor-88 kaže...

Ovo stoji na Omnius forumu:

"To avoid confusion with some phones, following models CAN'T be UNLOCKED by reset with USB cable! Only with serial cable, like Cruiser, UC-10 and UC-20 box, Fighter, Total multiserver and SEPI. 

F500,J132, J300, K300, K310, K320, K330, K500, K506, K508, K510, K600,k608, K700, K750, D750, K758, S600, S700, S710, T250, T270, T280, V600, V800, V802,vodafone V802 SE, W200, W300,W350,W380, W550, W600, W700, W800, W810, W900, Z1010, Z250, Z258,Z310, Z320, Z500, Z520, Z525, Z530, Z550,Z555, Z558, Z800."

i na koju vi sad foru otkljucavate sve sa obicnim usb kablom?

Kaj na koju foru ?

To su stariji modeli koji se otkljucavaju prek patcha ( neki ) i to putem XS++ i SeTool-a ..

Slobodno klikni Hvala . Besplatno je .
16 godina
protjeran

ljudi je zna ko kako dekodirati SONY ERICSSON C510

AKO SAM POMOGAO KLIKNI HVALA
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zvonebaba kaže...

ljudi je zna ko kako dekodirati SONY ERICSSON C510

Pa sa Omniusom ...

15 godina
neaktivan

ee super tuto, ali nemogu skinuti onaj patcher, otvori mi onaj forum, rego sam se, i kada ponovo probam link traži login, i poslije logina ništa.

Inače, trebam unlockat S312...

Dont bug me!

0 0 hvala 0
16 godina

Ekipa, kako vi dobijete onu identifikaciju mobitela? Ja ne mogu nikako, a mobitel je k530i. Pokušao sam one prve dvije metode spajanja (EROM i ROM) i pokušao sam i sa najnižom brzinom komunikacije (korišten program Omnius).

A, evo kako radim (kod programa Omnius): uključim USB kabel u PC, izvadim SIM i memorijsku karticu i izvadim bateriju iz mobitela i vratim je nakon nekoliko sekundi, pokrenem identifikaciju, a na mobitelu držim tipke 2 i 5 i uključim USB kabel u mobitel i tada pustim te dvije tipke (držao sam ih u početku cijelo vrijeme dok je program kao pregledavao mobitel jer sam shvatio da držanje tipki kad se spaja USB kabel sprječava uključivanje mobitela, no on se svejedno nakon nekoliko sekundi sam počne uključivati), a u programu SEtool2lt sam sve to isto radio, osim što sam držao tipku C. I kada prekinem identifikaciju u programu SEtool2lt, kaže da ne može "loadirati" ID loader. Samo da napomenem, pokušao sam i sa umetnutom SIM karticom. I koliko se to treba čekati da završi jer ja čekam i do 5 minuta?

Ne znam koliko sam razumljivo to napisao, ali nadam se da ćete razumjeti i da će mi netko moći pomoći.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Izzy kaže...

Ekipa, kako vi dobijete onu identifikaciju mobitela? Ja ne mogu nikako, a mobitel je k530i. Pokušao sam one prve dvije metode spajanja (EROM i ROM) i pokušao sam i sa najnižom brzinom komunikacije (korišten program Omnius).

A, evo kako radim (kod programa Omnius): uključim USB kabel u PC, izvadim SIM i memorijsku karticu i izvadim bateriju iz mobitela i vratim je nakon nekoliko sekundi, pokrenem identifikaciju, a na mobitelu držim tipke 2 i 5 i uključim USB kabel u mobitel i tada pustim te dvije tipke (držao sam ih u početku cijelo vrijeme dok je program kao pregledavao mobitel jer sam shvatio da držanje tipki kad se spaja USB kabel sprječava uključivanje mobitela, no on se svejedno nakon nekoliko sekundi sam počne uključivati), a u programu SEtool2lt sam sve to isto radio, osim što sam držao tipku C. I kada prekinem identifikaciju u programu SEtool2lt, kaže da ne može "loadirati" ID loader. Samo da napomenem, pokušao sam i sa umetnutom SIM karticom. I koliko se to treba čekati da završi jer ja čekam i do 5 minuta?

Ne znam koliko sam razumljivo to napisao, ali nadam se da ćete razumjeti i da će mi netko moći pomoći.

Mislim da je to do drivera .

16 godina

Dobro, mogu potražiti druge, ali zanima me koliko ta identifikacija u prosjeku traje?

15 godina
neaktivan
Izzy kaže...

Dobro, mogu potražiti druge, ali zanima me koliko ta identifikacija u prosjeku traje?

1,5 do 2 sekunde .

17 godina
neaktivan
Omnius više nije besplatan!!!

ja ne znam, jel vi niste skužili ili šta, ali omnius više nije besplatan. promotivno razdoblje je trajalo do 31. kolovoza i od tad su samo neke mogućnosti omniusa besplatne, a ostale (najvažnije) se naplaćuju

Opening promo has ended (31st August 2010)

Omnius opening promo with all operations for free has ended. You can still use many operations from Omnius for free, while these are being paid:

• Flash of all supported phones except A2 platform based
  • Reset phone lock and Reset gesture lock of all supported phones
  • Full & permanent unlock, Unlock by patch and Certificate replacement of all supported phones

http://www.omnius-server.com/opening_promo_end

Atomska bubamara

2 0 hvala 5
16 godina
odjavljen
RE: Omnius više nije besplatan!!!
jurluk kaže...

ja ne znam, jel vi niste skužili ili šta, ali omnius više nije besplatan. promotivno razdoblje je trajalo do 31. kolovoza i od tad su samo neke mogućnosti omniusa besplatne, a ostale (najvažnije) se naplaćuju

Opening promo has ended (31st August 2010)

Omnius opening promo with all operations for free has ended. You can still use many operations from Omnius for free, while these are being paid:

• Flash of all supported phones except A2 platform based
  • Reset phone lock and Reset gesture lock of all supported phones
  • Full & permanent unlock, Unlock by patch and Certificate replacement of all supported phones

http://www.omnius-server.com/opening_promo_end

Baš kao što sam i govorio. Završili su razvoj Omniusa i sada kada sve radi i podržava sve telefone, moraš platiti.

UKUSI SU KAO ŠUPCI-SVATKO IMA SVOG.
16 godina
xXxBIMBOxXx kaže...

5. Otključavanje telefona pomoću SEToola

1. Izrada patcha za otključavanje:
- Skinite patch maker
- Pokrenite program
- Kliknite na "..."
- Nađite MAIN folder i odaberite ga
- Kliknite "Make patch" i zatvorite program
- Patch je u vkp folderu

2. Unos patcha u telefon sa Setoolom :
- Pokrente Setool
- Odaberite "Phone type" (W810)
- Kod MISC FILES odaberite patch(.vkp)
- Kliknite na "WRITE SCRIPT"
- Pritisnite i držite C i spojite USB kabel
- Kada program zatraži da odaberete "YES za brisanje patcha NO za primjenu patcha", kliknite na NO.
- Sada pričekajte dok ne vidite poruku: Elapsed ___ sec i odspojite telefon

Molim te pojasni mi taj 5. korak. Dakle, ako možeš pojasni mi izradu patcha.

15 godina
neaktivan
Izzy kaže...
xXxBIMBOxXx kaže...

5. Otključavanje telefona pomoću SEToola

1. Izrada patcha za otključavanje:
- Skinite patch maker
- Pokrenite program
- Kliknite na "..."
- Nađite MAIN folder i odaberite ga
- Kliknite "Make patch" i zatvorite program
- Patch je u vkp folderu

2. Unos patcha u telefon sa Setoolom :
- Pokrente Setool
- Odaberite "Phone type" (W810)
- Kod MISC FILES odaberite patch(.vkp)
- Kliknite na "WRITE SCRIPT"
- Kada program zatraži da odaberete "YES za brisanje patcha NO za primjenu patcha", kliknite na NO.
- Sada pričekajte dok ne vidite poruku: Elapsed ___ sec i odspojite telefon

Molim te pojasni mi taj 5. korak. Dakle, ako možeš pojasni mi izradu patcha.

Kliknes na ... i napravis putanju do MAIN-a .

Klik na make patch i zatvori program .

Patch ce ti bit u vkp folderu .

16 godina

To i radim. Od tu sam skinuo potrebne stvari. Evo, vidi slike:

15 godina
neaktivan
Izzy kaže...

Ja neznam kako je vexx radio sa tim , ja komforno radim sa ovim alatom .

15 godina
neaktivan

na koji nacin da otkljucam mobitel....

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

SONY ERICSSON T700

15 godina
neaktivan

xXxBIMBOxXx IMAM MOBTEL SONY ERICSSON T700

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
hamo kaže...

xXxBIMBOxXx IMAM MOBTEL SONY ERICSSON T700

Noviji je mobitel , Omnius vise nije besplatan , pa ako ne zelis placat kredit na Omniusu nema besplatnog nacina da ga otkljucas .

15 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nikad nisam imao priliku otkljucavat nokie tako da neznam .

15 godina
neaktivan

a moze te li reci koje telefone znate otkljucati

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ja ću ti reći da taj mob ne možeš otključat nikako drugačije nego preko boxa ili pomoću koda. Ako se ne varam to je bb5.

Kad se već raspituješ koji se mobovi mogu otključati, trebao bi pročitati tutorijal koji sam napravio za Sony Ericssone. Sve ti tamo lijepo piše. Ako sam ja mogao potrošiti vremena da ga napravim, onda i ti možeš malo vremna potrošiti da ga pročitaš.

Možda ako mi se bude dalo napravim i za Nokije, ali se one slabo ili nikako otključavaju sa besplatnim alatima.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.9.2010 16:45 (vexx5555).
16 godina

Danas sam fleshao mobitel SE K530 sa XS++ i sve je bilo dobro dok nisam išao napraviti zadnji korak, ubacio sam SIM i memorijsku, stavio bateriju i upalio. Pisalo je pričekajte, kad je to završio upisao sam pin (sretan što sam fleshao mob) kad odjednom dolazi poruka ˇKONFIGURACIJSKA GREŠKA. JAVITE SE SVOJEM MREŽNOM OPERATORU ILI CENTRU USLUGAˇ. Jesam li sje*ao mobitel ili mu još ima povratka. Ako netko zna rješiti problem, molim pomoććć...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
SHELBY_09 kaže...

Danas sam fleshao mobitel SE K530 sa XS++ i sve je bilo dobro dok nisam išao napraviti zadnji korak, ubacio sam SIM i memorijsku, stavio bateriju i upalio. Pisalo je pričekajte, kad je to završio upisao sam pin (sretan što sam fleshao mob) kad odjednom dolazi poruka ˇKONFIGURACIJSKA GREŠKA. JAVITE SE SVOJEM MREŽNOM OPERATORU ILI CENTRU USLUGAˇ. Jesam li sje*ao mobitel ili mu još ima povratka. Ako netko zna rješiti problem, molim pomoććć...

Nisi ništa sj..o nego si zaboravio zapisati customization. To možeš i naknadno, samo mu u xs++ stavi customization (bez fs-a i main-a) i to ti je to. Početnička greška. Događa se.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.9.2010 17:11 (vexx5555).
16 godina
vexx5555 kaže...
SHELBY_09 kaže...

Nisi ništa sj..o nego si zaboravio zapisati customization. To možeš i naknadno, samo mu u xs++ stavi customization (bez fs-a i main-a) i to ti je to. Početnička greška. Događa se.

Ali pod customization nema modela mog mobitela, kako to rješiti???

Je li moguće preko setoola to staviti naknadno ?

Ako nije problem objasnite mi postupak, plizzz.Izlanuo se

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.9.2010 17:19 (SHELBY_09).
16 godina
odjavljen
SHELBY_09 kaže...

Moraš skinuti customization sa neta isto kao što si skinuo i fs i main i ručno ga dodati. OK?!

Samo polako pročitaj tutorijal-sve ti piše.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.9.2010 17:20 (vexx5555).
16 godina
vexx5555 kaže...
SHELBY_09 kaže...

Moraš skinuti customization sa neta isto kao što si skinuo i fs i main i ručno ga dodati. OK?!

Skinuo sam ja njega nego kako ga ručno dodati, to je problem. Hvala na pomoći!!!!

Javim kad uspijem. hvala

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.9.2010 17:31 (SHELBY_09).
16 godina

Stvarno neznan kako ubaciti ovo, sve sam detaljno pročitao ali očito mi je nešto promaknulo...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
xXxBIMBOxXx kaže...
Izzy kaže...

Ja neznam kako je vexx radio sa tim , ja komforno radim sa ovim alatom .

Hvala ti! Uspio sam otključati k510i, ali na žalost  k530i nisam, no k530i radi normalno, a i flashiranjem sam dobio neke nove stvari. Isto to vrijedi i za k510i, sad uz to što je otključan ima i neke nove mogučnosti.

16 godina
odjavljen
SHELBY_09 kaže...

Stvarno neznan kako ubaciti ovo, sve sam detaljno pročitao ali očito mi je nešto promaknulo...

Probaj sa SEtoolom:

4. Flashanje telefona:

1. Pomoću Setool2 lite:
- Skinite SEtool2 lite v1.11
- Skinite MAIN / FS / CUSTOMIZATION za vaš telefon (W810) i CID
- Ugasite telefon i izvadite SIM i memorijsku
- Pokrenite Setool2 lite i izaberite PHONE TYPE-W810
- Kliknite na ADD i dodajte MAIN (.MBN file) zatim opet ADD i dodajte FS(.FBN file) (obje datoteke bi se trebale pojaviti u ADD-listi)
- kOD MISC FILES dodajte CUSTOMIZATION (.ZIP) <<<<<<<<<<<<<TEBE ZANIMA OVO!!!!!!
- Kliknite FLASH i setool će tražiti da spojite kabel sa telefonom
- Setool će pokazati da je poćeo flashati telefon
- Smijete odspojiti kabel tek kada napiše: "elapsed xxx second,phone detached". Nakon što ste odspojili telefon,izvadite bateriju na par sekundi,vratite bateriju,SIM i memorijsku i upalite telefon,na telefonu će vam napisati "Please wait" i pričekaje da završi.

Tu ga ima Tu ga ima
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice