Tele2fon V5 (Mobiwire Auriga)

poruka: 142
|
čitano: 80.660
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

potvrđujem, wifi je duplo kraći domet ako ne i tri put. i gasi se kad padne na 5 posto baterije, još se nečkam dal da ga vratim...inaće je ok

edit: evo tek na trećem pražnjenju je pala na 2 pa stavih punit ali da traje koliko su je neki tu opisivali, baš i ne mislim

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.12.2013 17:47 (dobi3me).

1 0 hvala 0
13 godina
Re: Tele2fon V5 (Mobiwire Auriga)
danas sam malo isprobavao V5 u tele2(arena centar) najviše mi se svidio ekran jer nije uvučen preduboko u kućište i crna boja na istom je prilično crna.Ekran sam usporedio sa zt blade g u vipu i mogu reći da je dosta lošiji iako su slične karakteristike dok je tjelo bolje nego na v5.Blade G košta 1500 kn.
13 godina
neaktivan

Baš se nebi složio da imaju "slične karakteristike", jedino veličina displaya, sve ostalo je na strani V5.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ovaj WIFI problem, citao sam na jednom mjestu da je taj korisnik kojem je bio slab prijem WIFI signala ustvari imao problem sa routerom, a nije bilo do tele2fona. Kako je kod Vas koji ga imate?

**[Huawei Y300] [Android 4.1. Jelly Bean]**

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Usporedio s Y300 i nema razlike, gdje izgubi mrežu hajvan izgubi i V5. Dometi su isti...

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Danas sam ga kupio i odusevljen sam! Imao sam y300 i mogu samo reci da su nebo i zemlja... Ovaj je fantastican i nema nikakvih problema sa wifi prijemnikom, domet je isti kao i kod drugih telefona.

**[Huawei Y300] [Android 4.1. Jelly Bean]**

1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

Evo upravo pisen sa svog novog tele2fon-a v5 !

Jedino sto mogu reci za sada da je odličan i svakom bi ga preporučio !

Ajmo sad pišite malo neke cake koje ste sku6ili u radu i te stvari ;)

Prestigio multipad 8 ultra duo

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja jedino imam mali problemcic sa galerijom, naime, imam fotografija u 4-5 foldera od telefona koje sam imao prije i ne ucitava mi ih galerija, a u exploreru ih ima. Kako je kod Vas? Ima li rijesenja za to?

**[Tele2fon V5] [Android 4.2.2. Jelly Bean]**

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
djdino0402 kaže...

Ja jedino imam mali problemcic sa galerijom, naime, imam fotografija u 4-5 foldera od telefona koje sam imao prije i ne ucitava mi ih galerija, a u exploreru ih ima. Kako je kod Vas? Ima li rijesenja za to?

Ja jos nemam fotka pa nemam nikakvih problema.

Aa vi koji imate još ovaj mobitel koje launchere koristite ?

13 godina
neaktivan
ZdravkoZ kaže...
danas sam malo isprobavao V5 u tele2(arena centar) najviše mi se svidio ekran jer nije uvučen preduboko u kućište i crna boja na istom je prilično crna.Ekran sam usporedio sa zt blade g u vipu i mogu reći da je dosta lošiji iako su slične karakteristike dok je tjelo bolje nego na v5.Blade G košta 1500 kn.

ZTE Blade G ima rezoluciju od 480 x 854, dok MobiWire Auriga ima qHD odnosno 960 x 540, a oba imaju zaslon od 4.5 inča (s tim da ZTE ima virtualne tipke naspram rezistivnih na Aurigi), što znači da Auriga ima veću gustoću piksela po inču.

Imao sam istovremeno oba mobitela u ruci, razlika je jasno vidljiva - ZTE ima zrnast zaslon, dok Auriga izgleda besprijekorno. Također, zaslon u ZTE Blade G modelu je napravljen od neke vrste plastike, a Auriga od stakla, što je po meni jako bitna razlika. Oba imaju IPS matricu, ali zaslon na Auriga modelu ima puno bolji prikaz, bolje kutove gledanja i jasniju vidljivost na suncu. Ukratko, zasloni na ova dva mobitela uopće nisu usporedivi.

Blade G stoji 899 kuna u VIP-u, dok je otključan uređaj oko 1100 kuna.

Što se tiče Tele2fon V5 odnosno MobiWire Auriga mobitela, prvi dojmovi su jako dobri, ali nažalost, nisam se dugo družio s njim. Kamera ima dosta opcija (Panorama, HDR...), blic solidne snage, ali fotografije koje sam napravio isprobavanja radi u zatvorenom prostoru pod umjetnim svjetlu nisu me baš očarale (zapravo, taman spadaju u cjenovni razred u kojem je mobitel).

★ Osobne web stranice: ivan-galgoci.from.hr
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.12.2013 11:56 (XXX-Man).
15 godina
neaktivan

Jeli itko uspio instalirati koju navigaciju? Pokušavam instalirati navigon, ali kada treba ići postupak registracije izbacuje mi da nisam povezan internetom i ne mogu završiti proces registracije. Jel tko uspio? 

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.12.2013 23:19 (djdino0402).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Jeli tko probao priključiti nešto preko OTG kabla pa da vidi da li je to moguće ?

Meni jedina stvar koja mi malo smeta je ta kad se pojača neka pjesma na onu najmanju crticu odma je dosta glasno , a sa još pojačavanjem se samo malo poveća zvuk.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jel još kome poklopac stražnji na donjem dijelu kod utora za punjač ne sjeda bas najbolje s desne ili lijeve strane,  ovisi kako ga namjestis? 

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
djdino0402 kaže...

Jel još kome poklopac stražnji na donjem dijelu kod utora za punjač ne sjeda bas najbolje s desne ili lijeve strane,  ovisi kako ga namjestis? 

Meni sve taman pada :)

15 godina
neaktivan
Sleme kaže...
djdino0402 kaže...

Meni sve taman pada :)

Prijanja i meni ,ali cini mi se nekako da ga pritiskom na 1 ugao malo izbijam na drugom, nekako se lako odvaja od kucista, kao da ga one kukice ne drze dovoljno kao gore kod kamere i utora za slusalice gdje je to doslovno zblokirano. Ili tako mora biti zbog otvaranja, zatvaranja? 

EDIT: Tek nakon 2 dana shvatio sam da nisam dobro zatvorio poklopac :-) kakav amater :-) 

Btw, baterija je odlična,  evo screenshota.... 

Od 15-100% punio se točno 2h i 45min.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.12.2013 21:40 (djdino0402).
12 godina
neaktivan

Ja sam sad po prvi put razgovarao na telefonu i bilo je jako tiho sa prekidajima sad neznan jer to radi signala ili mobitela ?!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sleme kaže...

Ja sam sad po prvi put razgovarao na telefonu i bilo je jako tiho sa prekidajima sad neznan jer to radi signala ili mobitela ?!

Nisam imao takvih problema ni u kratkim ni u dužim pozivima. 

12 godina
neaktivan
djdino0402 kaže...
Sleme kaže...

Nisam imao takvih problema ni u kratkim ni u dužim pozivima. 

Haha izgleda kao da samo mi imamo ovaj mobitel na cijelom Bug forumu :’)

15 godina
neaktivan

izgleda da da, a gle, nece ga kupovat ekipa koja ga misli rootat i modificirat full kako njima pase jer trenutno nije moguce koliko imam informaciju, ROMovi se nece raditi za njega jer nije neki popularni model, a meni kao prosjecnom korisniku je odlican omjer ulozeno dobiveno.

jedino me muci jos uvijek poklopac, i dalje mi se na jednoj strani otvara, a na drugoj je skroz priljubljen uz kuciste, izgleda da su nesto zeznuli pri izradi, sutra cu to reklamirati....

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
djdino0402 kaže...

izgleda da da, a gle, nece ga kupovat ekipa koja ga misli rootat i modificirat full kako njima pase jer trenutno nije moguce koliko imam informaciju, ROMovi se nece raditi za njega jer nije neki popularni model, a meni kao prosjecnom korisniku je odlican omjer ulozeno dobiveno.

jedino me muci jos uvijek poklopac, i dalje mi se na jednoj strani otvara, a na drugoj je skroz priljubljen uz kuciste, izgleda da su nesto zeznuli pri izradi, sutra cu to reklamirati....

Evo ja jos par puta pregledo i meni sve kako treba pa je kod tebe vjerovatno nešto krivo napravljeno.

14 godina
neaktivan

kupio klinki za božić i veoma ugodno iznenaden niikakvih problema,kupljen u tele2,otkljucan jednostavnom metodom i rootan i sada jos malo

modifikacija i bit ce ko pravi smartphone

4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
upsalarun kaže...

kupio klinki za božić i veoma ugodno iznenaden niikakvih problema,kupljen u tele2,otkljucan jednostavnom metodom i rootan i sada jos malo

modifikacija i bit ce ko pravi smartphone

Kako si ga rootao?  A otkljucao? 

14 godina
neaktivan

Nema više tog mobitela nigdje u Zagrebu. U Tele2 Avenue Mall, radnica je rekla da će doći iza Nove godine. :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.12.2013 12:59 (Marko :D).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sleme kaže...
Aa vi koji imate još ovaj mobitel koje launchere koristite ?

Koristim Nova Launcher Prime, kupljenu full verziju i odlična je, sve leti, identičan je defaultnom launcheru, ali nudi puno više mogućnosti....

Moj otišao na servis zbog onog poklopca kao DOA (Dead on arrival) ili ti ga neispravan pri isporuci, tako da cu kroz par dana dobiti novi.... Vec mi fali....

13 godina
neaktivan

Jel ga tko uspio otključati da može raditi na druge mreže? ako je, gdje i za koliko para?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jel netko kupio kakav screen protector ili gel masku ili pak flip case (torbica sa preklopnim otvorom) sa ebay-a? Nema trenutno nist za njega, ali po dimenzijama odgovara otprilike Galaxy S4. Preporuke?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
djdino0402 kaže...

Jel netko kupio kakav screen protector ili gel masku ili pak flip case (torbica sa preklopnim otvorom) sa ebay-a? Nema trenutno nist za njega, ali po dimenzijama odgovara otprilike Galaxy S4. Preporuke?

I ja bi trebo nekakvu gel maskicu , ali nema ništa :/

15 godina
neaktivan
Sleme kaže...
I ja bi trebo nekakvu gel maskicu , ali nema ništa :/

Ma ja trazim al se bojim uzet nest sa ebay-a na nevidjeno, odnosno neprobano kad nije za model koji imam. inace bih narucio bez problema. Izgleda da cu kupiti tu kod nas u ducanu neku futrolu, nesto...

Evo, dakle, servis je uvazio moj prigovor u svezi poklopca koji se nije dao zatvoriti i danas mi je isporucen novi telefon koji je ok i sve 5! Tako da ako slucajno naletite na neki sa greškom, ne ustručavajte se reklamirati i pritom traziti da se uredjaj proglasi kao DOA (neispravan pri isporuci) te da vam isti zamijene potpuno novim. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.1.2014 19:54 (djdino0402).
15 godina
neaktivan

Nakon par tjedana druženja sa ovim telefonom, evo nekoliko dojmova. 

+

Odličan zaslon,  izdržljivost baterije (do 2 dana intenzivnim korištenjem), brzi dvojezgreni procesor, od 1GB RAM-a  uvijek raspoloživo minimalno 550-650 MB, dakle, sustav je predobro optimiziran, nema lagga, zastajkivanja, nikakvih problema,  a zatrpan je hrpom instaliranih aplikacija (whatsapp,  viber,  Skype,  poweramp, snapcamera, instagram, office, perfectly clear, photo editor, one weather, accuweather...). WIFI prijamnik radi dobro kao i kod svih ostalih mobitela, nema problema sa dometom, sve je u najboljem redu što se tiče performansi, može bez ikakvog srama konkurirati sa SAMSUNG Galaxy S2.

-

Eh,  sad ide minus.  Kamera. Za snimanje HD 720p videa odličan, ali fotografiranje je koma,  sporo sučelje kamere pokušao sam ubrzati nekim software-om s Google playa, točnije, snapcamera, ali uzalud.  Kamera je spora,  troma pri fokusiranju i opaljivanju fotografija. Fotografije su solidne kvalitete po danu,  noćne fotografije su,  usporedim li ga sa Huawei Y300, blago rečeno koma. Bljeskalica je dovoljno jaka da posluži kao svjetiljka,  dok je za kameru i fotografiranje po noći i mraku nedovoljno jaka, HUAWEI je tu puno bolje odradio svoj posao. 

EDIT: Brzinu kamere možete eventualno ubrzati odabirom načina scene Sport,  pri čemu u unutrašnjosti i tamnijim prostorima preporučujem i korištenje bljeskalice,  a vani vam nije potrebno jer fotografije ispadaju Ok. 

EDIT 2: Brzinu okidanja fotografija možete ubrzati odabirom postavke kamere "ZERO SHUTTER DELAY" ON, odnosno INSTANT SNIMAK UKLJUČENO.

Kakve su fotografije, pogledajte u nastavku... Danas sam napravio mali photo shooting po gradu, dakle, ništa nije uljepšavano ni ušminkavano, kako je ispalo, tako je uploadano...

ZAKLJUČAK 

U svakom slučaju, preporučujem uređaj. Kamera je mali sitan minus, ali posluži dobro ukoliko fotić nije u blizini. Za surfanje,  čitanje,  gledanje videa,  pozive i poruke,  igranje igrica je odličan,  ja nigdje dosad nisam susreo tako dobru optimiziranost sa toliko slobodnog RAM-a,  a svi smo svjesni da je to najvažnije kod Android telefona. 

HDR HDR
Panorama Panorama
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.1.2014 14:41 (djdino0402).

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Tele2fon V5 (Mobiwire Auriga) - na servisu...

evo, moj je zavrsio na servisu... touchscreen otkazao poslusnost, ne radi dobro u donjem dijelu zaslona gdje se nalazi tipkovnica, nesto se pomrdalo sa multitouchom, jer kad, primjerice, pritisnem slovo a, on ispise a i q, kad stisnem k, ipise k i o, pa m i l, pa s i e itd. testirao sam sa aplikacijom sa google play-a i ona je ustanovila pogresku, dakle kad pritisnem jednim prstom po ekranu u donjem dijelu, on meni registrira 2 prsta i zato i opaljuje po nekoliko susjednih slova uz ono koje sam ja pritisnuo... Poslan na servis... Cuti cemo sto ce reci...

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice