Sony Xperia S

poruka: 2.039
|
čitano: 751.119
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Sony Xperia S

Pa ajde da krenemo. Napokon je stiga taj jelly bean kojeg smo predugo čekali. Vrlo je dobro napravljen, ali zar je trebalo baš godinu dana. No, razlog tomu je vjerojatno (nagađam) što su htjeli da cijela nova linija koja ima jelly bean izgleda kao ona na Xperiji Z.

Evo ukratko ću napisati u čemu je razlika, kako se mobitel ponaša, obraditi par bitnih stavki i to potkrijepiti sa slikama.

za početak 2 slike koje smo tako dugo čekali :D

Krećemo...

LOCK SCREEN - potpuno izmjenjen, nema više slidera za otključavanje već je potrebno po zaslonu (bilo gdje) povući prema gore ili dolje i zaslon je otključan. Pri vrhu se nalaze sat, fotoaparat s desne strane te galerije glazbe s lijeve.

POČETNI ZASLON - Ikonama na dnu više ne piše naziv, već samo sličica. Ikone su također izmjenjenog izgleda. Početni zasloni se napokon mogu "baciti u smeće" i dodavati. Kad se prst zadrži duže na početnom zaslonu, otvara se taj "customizer". Widgete, kratice aplikacija, pozadine i teme je moguće promjeniti odmah jer se tad pri dnu otvore opcije za promjenu istih.

IZBORNIK - Prilično izmjenjen, sada su sve ikone uokvirene pravokutnikom. U gornjem lijevom kutu je izbornik za napraviti željeni redoslijed aplikacija, bilo to abecednim redom, najčešće korištenim ili vlastitim redoslijedom. U gornjem desnom kutu je search za pretraživanje aplikacija. Za deinstaliranje aplikacija potrebno je pritisnuti tipku za opciju (skroz desnu na touch tipkama) i stisnuti na deinstaliraj. Još jedna novost je što se u izborniku sada mogu napraviti mape.

NOTIFICATION BAR - Drugačijeg dizajna, dodane brze postavke na vrhu. Kad obavijesti dolaze, mogu se maknuti jednostavnim dodirom na tipku koja se tad pojavi "očisti".

STATUS BAR - Nikakve naročite promjene ali nije ni trebalo ništa posebno očekivati. Dodan je postotak baterije, a ikonice koje se nalaze na lijevo kada je neki program upaljen su izmjenjene.

GAŠENJE APLIKACIJA I DODAVANJE "MALIH APLIKACIJA" - Aplikacije se gase isto kao i prije. Zamjerka je što nisu dodali tipku gdje se mogu ugasiti sve odjednom ali dobro. Novost je da su na dnu dodane tzv. male aplikacije. Kad ih se upali, u gornjem lijevom kutu se stvori mali kvadratić tj. umanjeno "izdanje" te aplikacije. Zgodna stvar.

PONAŠANJE MOBITELA - Xperia S s novim 4.1.2 jelly bean updateom radi puno fluidnije, to je na oko prvo primjetna stvar. Ulazak u aplikacije je brži, više ne trza na početnim zaslonima i općenito se svaki proces dosta brže odvija.

NEKOLIKO BITNIH STAVKI - Kamera se brže otvara iz izbornika i s lock screena. Fokusiranje je također brže i preciznije. Prije bi znao dobro fokusirati, ali nakon pritiska na gumb za slikavanje izgubi fokus i slika ostane mutna. Toga više nema. Brze postavke za kameru su ostale s lijeve strane, a sad ih se može staviti četiri što je meni ispalo jako zgodno jer imam odmah dostupnu ISO vrijednost, ekspoziciju, količinu bijele i bljeskalicu. Novost je to da su sada tipka za slikavanje i snimanje jedna ispod druge.

Baterija koliko vidim sada znatno duže traje, posebno pri surfanju netom. Ulazak u imenik i poruke je sada brži, te su boja i tema izmjenjene, isto kao na Xperiji Z. No, tijekom scrollanja i dalje trza, ne kao prije ali još uvijek da. Što se tiče multimedijalnih stvari, walkman, album i filmovi su totalno izmjenjeni, također isto kao na Xperiji Z. Walkman sada ima nekoliko opcija za poboljšanje zvuka, nove sličice po kategorijama (albumi, izvođači, favoriti itd.) i koliko sam primjetio mrvicu glasniji i čišći zvuk preko zvučnika. Album za slike i album za filmove također imaju novi skin, brže rade i nema više onih trzaja. U albumu su ostale više manje iste opcije dok je kod filmova raspoloživo nekoliko novih opcija koje se dotiču zvuka i slike.

Nove aplikacije i dodatci koji dolaze s jelly beanom su xperia link (povezivanje s tabletom ili računalom putem bluetootha), snimatelj zvuka koji je napokon došao, sramota da ga nije bilo na ice cream sandwichu, google chrome koji je po meni nepotreban jer je tu defaultni pretraživač koji radi fluidnije i "normalnije" prikazuje stranice. Na chromeu neke čudno izgledaju. File comander je sustav datoteka koji je po meni jako jako dobar. Radi vrlo fluidno i brzo učitava, pregledan je te jednostavan za korištenje a opet ima dosta opcija. Odlično, za pohvalu.

Uglavnom, što se mene tiče, update na jelly bean je prilično velik i kvalitetan skok. Nadam se da se i vama sviđa, pozdrav :)

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.5.2013 21:26 (explorer 4).
14 godina
Sićo kaže...

Možda su ti postavke pobrisane za internet. Pošalji SMS da ti ponovo pošalju postavke za internet!

Nije do postavki ( ponovno sam ih instalirao).Takav sam problem imao i kada sam stavio doomlordov .197 verziju(smetalo mi pa se vratio na ICS),nadao sam se da ce .200 biti u vezi toga bolja.Kada je veza HSDPA onda mogu koristiti internet.Ma jad taj JB...

14 godina
explorer 4 kaže...
Tomy Lee kaže..

postavke>korištenje podataka (ispod toga imaš opciju VIŠE, uđi u to)>mobilne mreže>način rada mreže>odaberi WCDMA(prefer.)/GSM

Nije do toga.

17 godina
Sony Xperia S

koliko sam primjetija brže je i spajanje preko wi-fia

FJAKA =psihofizicko stanje prilikom teznje ni za cime. Ucestala je greska zamijeniti fjaku s lijenoscu. Za razliku od ove potonje, fjaka je uzviseno stanje uma i tijela kojem tezi cijelo covjecanstvo
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran
jopis kaže...

Ne lupetaj gluposti. Ili si imao sva tri u ruci u tmu/vipu/tele2 ko i 98% foruma ovdje ili si gledao foke po netu.

Za S ne znam jer ga nisam imao, ali imam U i P i izmjenjiv je na oba, skida se u roku keks, potezom palčevima prema dolje, samo se svuče. Tako je napravljeno upravo zbog customizacije, da si svatko odabere boju po volji....

Ti ne pricaj gluposti. Ispricat cu ti malu pricicu da shvatis. U 7. mj sam kupio svoj prvi Android mobitel, Samsung Galaxy Fit. Brzo mi je dosadio, i tako, kad sam iz Italije dosao u Hrvatsku studirati,u 10. mj, odlucio sam promjeniti mob i odabrao u Tele2 na pretplatu Xperiu U. Sve je je bilo super i bio sam zadovoljan dokad nije dosao ICS. Mob je postao spor i kamera, koju cesto koristim, nije radila kako treba. Premisljao sam se i na kraju ga prodao i kupio Xperiu SL. Skok je bio woow ali brzo sam uvidio koliko ta "poboljsana" verzija prvog Sonyevog smartphonea ima mana. Kupio sam ga u 2. mj i prodao u 4. Bio sam u nedoumici sto kupiti i tako, u medjuvremenu sam naletio na povoljni P koji sam rabio dokad nisam odlucio uzeti S3 LTE. Krajem 4. mj nabavio taj Samsung i sve je super radio, ali mi design nije sjeo, i tako nakon mj dana sam ga odlucio rijesiti i kupiti Z. Z imam od ponedjeljka i trenutno me ne zanima niti jedan drugi uredjaj, sto je dobra vijest jer znaci da sam napokon zadovoljan.

Kao sto sam prije rekao, Xperia U je jedina koja ima taj donji dio bas predvidjen za mjenjanje. Na P i S(L) se moze skinuti. Ide teze nego na U i nakon sto ga vratis nije vise cvrsto kao sto je bilo prije skidanja. Da je na P predvidjeno izmjenjivanje, stavili bi jednu drugu boju kao sto su sa U stavili. Sa crnim ide crna i roza a sa bijelim bijela i zuta.

Znam kakav si ti lik. Zivio sam u Italiji 16 godina, i znam kakvi tipovi navijaju za Milan {#}

SE T200-SiemensC45-Nokia3200-LGU8180-LGU880-Nokia6120c-Nokia3120c-NokiaC3-01-GalaxyFit-XperiaU-XperiaSL-SGS3LTE-Nokia101-XperiaZ
13 godina
Matijasever kaže...

i znam kakvi tipovi navijaju za Milan {#}

Toliko glupo da boli{#}

Ubi bene, ibi patria.
12 godina
neaktivan
Sony Xperia S

Evo stigao vam je update na Jelly Bean... (Gledao sam na YT-u sve je isto kao na mojoj Xperiji Z)

http://www.smartphonehrvatska.com/2013/05/30/sony-xperia-s-jelly-bean-nadogradnja/?fb_source=pubv1

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.5.2013 17:40 (p98cfc).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Matijasever kaže...
jopis kaže...

Ne lupetaj gluposti. Ili si imao sva tri u ruci u tmu/vipu/tele2 ko i 98% foruma ovdje ili si gledao foke po netu.

Za S ne znam jer ga nisam imao, ali imam U i P i izmjenjiv je na oba, skida se u roku keks, potezom palčevima prema dolje, samo se svuče. Tako je napravljeno upravo zbog customizacije, da si svatko odabere boju po volji....

Ti ne pricaj gluposti. Ispricat cu ti malu pricicu da shvatis. U 7. mj sam kupio svoj prvi Android mobitel, Samsung Galaxy Fit. Brzo mi je dosadio, i tako, kad sam iz Italije dosao u Hrvatsku studirati,u 10. mj, odlucio sam promjeniti mob i odabrao u Tele2 na pretplatu Xperiu U. Sve je je bilo super i bio sam zadovoljan dokad nije dosao ICS. Mob je postao spor i kamera, koju cesto koristim, nije radila kako treba. Premisljao sam se i na kraju ga prodao i kupio Xperiu SL. Skok je bio woow ali brzo sam uvidio koliko ta "poboljsana" verzija prvog Sonyevog smartphonea ima mana. Kupio sam ga u 2. mj i prodao u 4. Bio sam u nedoumici sto kupiti i tako, u medjuvremenu sam naletio na povoljni P koji sam rabio dokad nisam odlucio uzeti S3 LTE. Krajem 4. mj nabavio taj Samsung i sve je super radio, ali mi design nije sjeo, i tako nakon mj dana sam ga odlucio rijesiti i kupiti Z. Z imam od ponedjeljka i trenutno me ne zanima niti jedan drugi uredjaj, sto je dobra vijest jer znaci da sam napokon zadovoljan.

Kao sto sam prije rekao, Xperia U je jedina koja ima taj donji dio bas predvidjen za mjenjanje. Na P i S(L) se moze skinuti. Ide teze nego na U i nakon sto ga vratis nije vise cvrsto kao sto je bilo prije skidanja. Da je na P predvidjeno izmjenjivanje, stavili bi jednu drugu boju kao sto su sa U stavili. Sa crnim ide crna i roza a sa bijelim bijela i zuta.

Znam kakav si ti lik. Zivio sam u Italiji 16 godina, i znam kakvi tipovi navijaju za Milan {#}

Uvrede i ostale idiotizme napisane ću ignorirati jer se ne spuštam na razinu takvih ;)

Dat ću ti samo hint - bottom CAP. E pa sad dečkić, u školicu engleskog, pa nauči što znači bottom cap. Skida se na svima JEDNAKO, tj. princip montaže/demontaže je ISTI, potvrđeno od strane sony-a ;) Radi se o plastičnim 'zubima' koji imaju predviđene utore u koje sjedaju na samom mobu. EOD. A ti odi koristi i dalje svoj 'čak' peti ({#}{#}) android mobitel, i znaj kakav sam ja 'lik' i navijač{#}{#}

16 godina
neaktivan
Sony Xperia S

Ti si njemu napisao ne lupetaj gluposti, on ti je vratio istom mjerom. Znači, ti si započeo pa mu nemoj govoriti da se nećeš spustiti na njegov nivo. Ovo za Milan neću komentirati.

Ekipa, da napišem opsežno o novoj nadogradnji, šta mislite?

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.5.2013 18:10 (explorer 4).

1 2 hvala 0
15 godina
Sony Xperia S

...

They have descended from heavens in fire chariots, and made humans on their own image.
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.5.2013 21:00 (lmutak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
explorer 4 kaže...

Ti si njemu napisao ne lupetaj gluposti, on ti je vratio istom mjerom. Znači, ti si započeo pa mu nemoj govoriti da se nećeš spustiti na njegov nivo. Ovo za Milan neću komentirati.

Da, ja sam s razlogom napisao da ne lupeta gluposti ;), jer piše neutemeljene izjave ;). Obrazložio sam i zašto, pročitaj moj zadnji post ;)

A on se spustio na vrijeđanje, život u italiji, nabrajanje mobitela, itd....

Dakle, ponavljam, i tebi i ostalima koji ne čitaju ontopic, nego eto samo da se nešto napiše u temi - bottom cap na xperii U i P, a kako i kolega post-dva iznad mog kaže, dakle i xperii S, JE ISTOG PRINCIPA montiranja/demontiranja. Nema razlike, niti 'klapanja' kad se jednom skine i vrati natrag.

13 godina
neaktivan
explorer 4 kaže...

De napiši opširno, jel već vidim da se netko žali na JB.

Steam ID: BOSS-FaiL. xFire ID: josipcod
15 godina
neaktivan
Sony Xperia S

treba li biti upaljen usb debugging kod updata preko pc companiona?

Probao sam bez ali mi nece!

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
MARKOZD15 kaže...
Dajte molim vas, neka mi pomogne neko, hitno mi je

citiram sebe:
" Ljudi hitno trebam pomoc!
dakle trebam frendu rootat xperiu s, pokusavam preko bin4ary-a, ali ga ne prepoznaje, a instalirao sam adb drivere
molim vas za pomoc.. hvala"

molim vas!! hvala

Cijeli dan cekam odgovor, dajte molim vas!!! HITNO MI JE 

17 godina
alfaero kaže...

treba li biti upaljen usb debugging kod updata preko pc companiona?

Probao sam bez ali mi nece!

meni je tek sad prvi put preko companiona, a prije sam koristia sony ericsson update service

@Marko, nisam roota ništa ima 2 godine, tako da ti ne mogu pomoć, al prevrti temu moraš nać!!

FJAKA =psihofizicko stanje prilikom teznje ni za cime. Ucestala je greska zamijeniti fjaku s lijenoscu. Za razliku od ove potonje, fjaka je uzviseno stanje uma i tijela kojem tezi cijelo covjecanstvo
14 godina
neaktivan

Koliko se sjećam root sa bin4ary je moguć samo na .45 jer sam ja svoj tako rootao.

Da ne čekaš odgovor otiđi na XDA forum i naći ćeš rješenje!

16 godina
neaktivan
ExStazy kaže...
explorer 4 kaže...

De napiši opširno, jel već vidim da se netko žali na JB.

Evo za po ure, moram nešto obavit sada.

16 godina
neaktivan
Sony Xperia S

Ocekivao sam Battery STAMINA mode, al cini se da ga nema, cak je i Xperia P to dobila pa mi je to malo cudno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
alen29 kaže...

Ocekivao sam Battery STAMINA mode, al cini se da ga nema, cak je i Xperia P to dobila pa mi je to malo cudno.

imaš Power managment u settingsu

16 godina
neaktivan

Vidio sam to, ali to nije puni STAMINA mode. Uglavnom, zanima me kako iskljucit onaj glas u Chromeu? Pocne nesto baljezgat, valjda cita tekst iz Chromea, al zvuci skroz retardirano.

16 godina
neaktivan
Sony Xperia S

Jos neke stvari. Kako namjestit novi Lock screen? Meni se dosta tih opcija cine zakljucane, mozete vidjet u slici. Jel i svima ostalima steka 1080p snimanje? Zasto u postavkama kamere vise nema opcije da je moguce uslikat sliku samo pritiskom na fizicki camera button?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Skini Z4 Root (to ti je aplikacija koja ti roota mob, mob ce ti ju prepoznat kao virus (ako imas antivirus; jer je hakerski program)..

16 godina
neaktivan

Uspio sam to sa lock screenom rijesit, morao sam odabrat da mi obrise sve certifikate. Tj., obrise samo korisnicke, a one u sustavu ostavi, sad sve radi OK sto se tice toga. Hvala na pomoci svejedno.

17 godina
alen29 kaže...

Jos neke stvari. Kako namjestit novi Lock screen? Meni se dosta tih opcija cine zakljucane, mozete vidjet u slici. Jel i svima ostalima steka 1080p snimanje? Zasto u postavkama kamere vise nema opcije da je moguce uslikat sliku samo pritiskom na fizicki camera button?

nezz, meni je sve uredu, kod zaključavanja ništa nije zaključano!!

16 godina
neaktivan
Sony Xperia S

Gore na vrhu stranice sam editirao poruku pa pogledajte šta sam sve našvrljao.

2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Sony Xperia S

Jel vi možete aktivirati google now povlačenjem na home screenu odozdola gore? Meni neće.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
jopis kaže...

Uvrede i ostale idiotizme napisane ću ignorirati jer se ne spuštam na razinu takvih ;)

Dat ću ti samo hint - bottom CAP. E pa sad dečkić, u školicu engleskog, pa nauči što znači bottom cap. Skida se na svima JEDNAKO, tj. princip montaže/demontaže je ISTI, potvrđeno od strane sony-a ;) Radi se o plastičnim 'zubima' koji imaju predviđene utore u koje sjedaju na samom mobu. EOD. A ti odi koristi i dalje svoj 'čak' peti ({#}{#}) android mobitel, i znaj kakav sam ja 'lik' i navijač{#}{#}

Mislim da nisam nikoga vrijedjao...opisi mi koji su ti ostali "idiotizmi"...neces se spustati na takvu razinu ali mi zato odgovaras, jako inteligentno...znam sto znaci bottom cap, ne trebas me ti uciti...http://talk.sonymobile.com/thread/43112?start=0&tstart=0 prenesti cu ti sto tip pise..."no you can't you need to disassemble your phone to do so, the transparent belt and the bottom cap are one piece". Taj donji komad je jedino na U predvidjen za skidanje. Na P i S je moguce, ali neces naci u niti jednom Sony centru taj komad za nabaviti. To sve nisam napisao da se zna da mjenjam mobitele nego da ti objasnim da sam posjedovao te navedene modele kao sto sam rekao u prvoj poruci, prije nego si mi se ti javio. Za Milan je bio cisti sarkazam...ako znas sto to znaci. I vidim da volis smajlice. Utvojim godinama bi morao imati pametnijeg posla nego se raspravljati pomocu slicica...

SE T200-SiemensC45-Nokia3200-LGU8180-LGU880-Nokia6120c-Nokia3120c-NokiaC3-01-GalaxyFit-XperiaU-XperiaSL-SGS3LTE-Nokia101-XperiaZ
14 godina
neaktivan
Sony Xperia S

a meni jos nista od updata :/

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
explorer 4 kaže...

Gore na vrhu stranice sam editirao poruku pa pogledajte šta sam sve našvrljao.

Lipo si to srocia {#}

16 godina
neaktivan
Sony Xperia S

Gdje si kupio mobitel?

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice