Sony Xperia S

poruka: 2.039
|
čitano: 751.119
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Sony Xperia S

poz ljudi

ovako, ovaj mjesec bi trebao kupiti telefon i xperia s mi je prvi izbor. E sad malo sam citao temu i vidim da neki nisu zadovoljni, pa ako moze iz prve ruke nekoliko odgovora. Je li taj telefon ima hardverskih problema ili je vise to do androida i sonijevog nemara za update? Da li su ti problemi ono bas game breakeri, znaci da niste mogli koristiti uredjaj ili da je konstantno trokirao i to? I zadnje, je li neko uspio rijesiti te probleme sa custom romom posto planiram cim ga kupim da puknem neki rom i tako modifikacije neke?

eto, hvala unaprijed na odgovorima

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Sony Xperia S

Xperia T ili Xperia Z. S je po meni solidan (ali ako nisi picajzla da sve vidiš [nije uvreda]). Ne trokira, update će doć, potupuno je koristan i ja sam napravio samo 1 reset postavki i od tada nikakvih problema. Nisam root-ao i neznam tu situaciju. :)

Steam ID: BOSS-FaiL. xFire ID: josipcod
15 godina
neaktivan
ExStazy kaže...

Xperia T ili Xperia Z. S je po meni solidan (ali ako nisi picajzla da sve vidiš [nije uvreda]). Ne trokira, update će doć, potupuno je koristan i ja sam napravio samo 1 reset postavki i od tada nikakvih problema. Nisam root-ao i neznam tu situaciju. :)

a sta bi picajzle mogle primjetiti? {#} mislim procitao sam da se je neko zalio kako kad pritisne ekran kao malo se boje razliju, to mi je potpuno nebitno, mislim nema potrebe da to radim. Znaci ako ima nekih mana koje su ocigledne u normalnoj upotrebi onda me interesuje, a sad da ja njega stavljam na stres test pod lupom da trazim najmanju falinku to necu radit. 

i da zaboravio sam reci da sam se dvoumio izmedju ovoga i galaksija 2 ali vise mi se izgledom ovaj svidja a eto i noviji je, takodje ovaj S mi je jedini kako treba u tom cjenovnom rangu i zaista ne mogu izdvojiti ni marku vise za nesto bolje

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.4.2013 18:15 (harell).
13 godina
neaktivan

Kao što si rekao, nebi trebalo biti problema onda... Sve je normalno, osim kamera je maloo sumnjiva u zatvorenom, mračnom prostoru. Pod ''picajzle'' sam mislio one sitnice neke, nisam htio vrijeđati.

15 godina
neaktivan
ExStazy kaže...

Kao što si rekao, nebi trebalo biti problema onda... Sve je normalno, osim kamera je maloo sumnjiva u zatvorenom, mračnom prostoru. Pod ''picajzle'' sam mislio one sitnice neke, nisam htio vrijeđati.

ma ok nisam shvatio kao uvredu, znam nekad i picajzla bit :D

a i to za kameru mi nije pretjerano bitno, imam sada vivaz i kamera je super po danu i po dobrom svjetlu ali isto tako kad je mracnije nisu nesto slike ali ne prestavlja mi problem to

sve u svemu 99% sam siguran da cu bas xperiu S uzeti

13 godina
protjeran
ExStazy kaže...

Ovo sam ja pisao na str 44, jos prije nego sam se rijesio mobitela.

"tako je bilo i na Xperiji U prije nego je izasao ICS...tjedan prije je poceo bas ekstremno stekati, u bilo kojoj funkciji. Ja mislim da Sony moze na neki nacin upravljati nasim mobitelima. Meni SL isto zna smrznuti pri navigaciji (bez flash playera)...ocajno. Polozio sam puno nade i vjere u Sony, ali nista od svega toga...kao prvo me jako smeta sto obecaju da ce JB izaci uskoro, ali od tog "uskoro" niti "U" ne vidim. Apple tocno odredi kad ce izaci novi proizvod/software, i korisnici znaju tocno koliko trebaju cekati. Samsung je isporucio JB na SGS2, uredjaj stariji god dana od Xperie S. Xperia S je model koji bi morao biti u rangu SGS3. Ovaj zadnji bude dobio android 5, a S nece dobiti niti poboljsanu verz JB, vec moramo biti sretn iako dobijemo 4.1.2. Cemu slozi kamera od 12 mpx, kad software reducira Mb slike, i time i kolicinu detalja? Ali glavna stvar sto me razbjesnila danas je ekran. Sa samim lcdom sam zadovoljan, stvarno jesam. Jucer ga usporedjujem sa SGS3, i stvarno ima puno bolje boje. Ali stvar koju ne kuzim je zasto kao svi ostali, ne stave oleografsku tekucinu na ekran nego te njihove folije koje se ograbu samim pogledom? Na stranu sto sa tom njihovom folijom, 3 donje tipke rade svaka 3-4 puta...kad bi ju pogodio od prve, bio bi presretan. Ali ona se izgrebla sto su mi traperice imale malo tvrdi konac . Ja koji sam inace zaludjen bistrim i cistim ekranima, to nisam mogao gledati, tako sam skinuo tu foliju ali naravno, staklo stvara toliki otpor da bi mi se koza odvojila od nokta da sam malo snaznije prosao prstom po ekranu. Da ne pricam koliko bi tragova bilo samo nakon sto bi par puta taknuo ekran. I tako odlucio ja kupiti novu foliju, i kao sto svi znate, prakticki je nemoguce staviti istu bez da ostane malo prasine. I tako sada imam mobitel kojemu ekran izgleda kao sir emmentaler, zbog kolicine prasine koja je ostala ispod. Cak sam screen protector stavljao u kupaonici, znaci mjesto gdje ima dosta vlage, gdje prasina znatno manje leti...za 2-3 mj sam cak mislio kupiti Z, ali nazalost zbog takvih ekrana, to se nece dogoditi. Xperie su mi stvarno savrseni po design-u vanjskog mobitela, po izgledu sucelja. Na to dajem cistu peticu. Ali mobitele sa takvim staklom na ekranima stvarno nije dopustivo prodavati. Jedino sto mi preostaje je rijesiti tu Xperiu i kupiti HOX ili SGS3 ili iPhone5...iako su mi ruzniji (osim iPhona), jajasti, sa touchwizom ili sense-om takodjer bas ruznim (meni osobno), ili poputn iPhona, sa prilicno zatvorenim sustavom, barem znam da cu od njih dobiti ugodno koristenje mobitela."

SE T200-Siemens C45-Nokia 3200-LG U8180-LG U880-Nokia 6120c-Nokia 3120c-Nokia C3-01-Galaxy Fit-Xperia U-Xperia SL-SGS3 LTE
15 godina
neaktivan
Sony Xperia S

I imam mrtav piksel pri vrhu ekrana.
Priznaju li to pod garanciju?Jedva se vidi koliko je PPi,no primjetan je.

EuNE:AnakinSW,WoT: BlackRainCRO
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Možda se sam popravi. I ja sam imao jedan mrtav piksel al je s vremenom oživio.

15 godina
neaktivan
Sony Xperia S

0 0 hvala 0
17 godina
Sony Xperia S

sve je to ok, davno bi se vrtia po xda, al čekam ofišl, a toga nikad!!

FJAKA =psihofizicko stanje prilikom teznje ni za cime. Ucestala je greska zamijeniti fjaku s lijenoscu. Za razliku od ove potonje, fjaka je uzviseno stanje uma i tijela kojem tezi cijelo covjecanstvo
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.4.2013 12:43 (Makić).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ako ofišl ne dođe, il bude grozan (ili mi se ne svidi :D), rootam, stavljam taj custom i onda sam miran. Jer XS je sam po sebi dobar mob, al ovi dr**ju k**** sa tim JB.

13 godina
neaktivan

Zaš meni u Servis info piše da nemogu otključat bootloader, a podržan je?? I što ovo 2 znači? 

• supplied ROM
  • any existing kernel with recovery
  • Steam ID: BOSS-FaiL. xFire ID: josipcod
    Poruka je uređivana zadnji put ned 28.4.2013 13:24 (ExStazy).
    16 godina
    Sony Xperia S

Ko ima otključan bootloader PREPORUČAM flashanje [LT26i][4.1.2]{LEAK} Sony JellyBean Firmware: 6.2.B.0.197.

Nakon isprobanih raznih ROM-ova (XTX, XZX, KA, CM9.1, CM10, SLIMBEAN, CM10.1, PAC ...) ovaj definitivno ostavlja najbolji dojam.

Drugi mobitel.

Moj PC  
    4 0 hvala 3
    14 godina
    neaktivan
    Sony Xperia S

Znači ako je ova vezija 6.2.B.0.197 nazovimo je "beta" verzija sonyjevog roma onda official nebi smio biti lošiji nego i bolji.

E to te ja pitam {#}.

Nestrpljivima koji nisu mogli čekati i prodali svoju Xperiu {#}!

Moj PC  
    3 1 hvala 0
    13 godina
    neaktivan
    ExStazy kaže...

Zaš meni u Servis info piše da nemogu otključat bootloader, a podržan je?? I što ovo 2 znači? 

• supplied ROM
  • any existing kernel with recovery
  • Bump. Želim si fkt stavit ovaj ''leak'', novi build JB? 

16 godina
    1. First, you should confirm that it is possible to unlock the boot loader of your phone by checking the service menu. In your phone, open the dialler and enter *#*#7378423#*#* to access the service menu.
    2. In your phone, tap Service info > Configuration > Rooting Status. If Bootloader unlock allowed says Yes, then you can continue with the next step. If it says No, or if the status is missing, your device cannot be unlocked

Jesi provjerija možeš li otključat bootloader?

Otključavanjem gubiš garanciju!

Pozdrav

13 godina
    neaktivan

Piše faking NO. Onda 100% nemože, ha?... {#}

15 godina
    neaktivan
    ExStazy kaže...

lazes

17 godina
    ExStazy kaže...

Morat ćeš sačekat mjesec dana za službeni update

15 godina
    neaktivan
    dejo6 kaže...
    ExStazy kaže...

Morat ćeš sačekat mjesec dana za službeni update

Vjerojatno i više od mjesec dana jer sumnjam će nadogradnja biti dostupna kod nas odmah po puštanju iste u opticaj.

I jedan nevezani "mali" update: Mob mi je opet prolupao u vezi baterije (pisao sam već o tom problemu). Signalizira mi da je preostalo 14% baterije i minutu kasnije (a za to vrijeme koristim mob) stiže upozorenje da je preostalo 1% i naravno ugasi se. I sad mislim si "pa zar opet taj problem", pa stavim mob tako ugašen na punjenje da se, kao, dobije. Nakon što se mob napunio, skinem s punjača, upalim i kroz sljedeća dva sata povremeno ga nešto sitno koristim i nešto mi nije dalo mira pa sam išao u postvke vidjeti na koliko posto je baterija, ono na 100% i nakon toliko vremena. Nastavim ga mrcvariti da vidim hoće li se smanjiti postotak kad ono ništa, pa probam na kratko na punjač i s punjača čisto da se malo "stilta", opet ništa. Gasim, palim, niša. Već jetra proradila i još me cura zeza da je to zapravo super, više neću morat puniti mob jer će stalno biti pun. Sad osjetno živčan idem napraviti backup i factory reset. Backup uspješno, reset također (sve obrisano), ali baterija i dalje 100%. Nakon 20min bjesnila od jednog problema dođem do drugog, ne mogu napraviti restore preko PC Companion jer se svaki put zblesira i krepa čim stisnem tipku "Restore". Probam neki drugi backup, ista priča, obrišem PC Companion i opet ga snimim, i opet ništa. I dok sam vraćao fotke, glazbu i neke postavke na žgance, postotak baterije se napokon polako počeo smanjivati. Za sada je 39% još nisam dosegnuo kritičnu točnu zvanu "14%" no budem vidio u toku dana.

ROAR!

14 godina
    neaktivan

Meni se to jednom desilo sa baterijom. Instalirao Battery calibration sa marketa i rješio problem.

Jedini uvjet je Root. Probaj pa javi, meni pomoglo.

15 godina
    neaktivan
    Sony Xperia S

4 0 hvala 0
    15 godina
    neaktivan
    Sićo kaže...

Meni se to jednom desilo sa baterijom. Instalirao Battery calibration sa marketa i rješio problem.

Jedini uvjet je Root. Probaj pa javi, meni pomoglo.

Uspio se sabrati nakon factory reseta iako je nakon istog prvi put ugasio se na 9%, a nakon toga sve bilo (i još je) normalno.

Svejedno hvala ti. ;)

17 godina
    Sony Xperia S

znači za 10 dana, dobro smo i to dočekali {#}

FJAKA =psihofizicko stanje prilikom teznje ni za cime. Ucestala je greska zamijeniti fjaku s lijenoscu. Za razliku od ove potonje, fjaka je uzviseno stanje uma i tijela kojem tezi cijelo covjecanstvo
    Moj PC  
    0 0 hvala 0
    14 godina
    Sony Xperia S

Trebao bi pomoc.

Preko flashtoola sam jos prije koji mjesec stavio verziju 6.1.A.2.45.

Zanima me kako staviti noviju verziju preko PC Companiona. Pokusao sam ali kaze nesta da nemoze zbog ,ako se dobro sjecam modificirane verzije,tako nekako.sjecam se kroz maglu da sam prije znao to napraviti,al eto dugo nisam ceprkao pa zaboravio.e da mob je rootan

Moj PC  
    0 0 hvala 0
    13 godina
    neaktivan
    Sony Xperia S

3 0 hvala 0
    15 godina
    neaktivan
    Sony Xperia S

Pozz ekipa.Mene samo zanima da li se putem USB kabla moguce spojiti na internet kucnog racunala,kao sto je to slučaj kod HTC-a

Moj PC  
    0 0 hvala 0
    14 godina
    Sony Xperia S

Da li je Xperia S iz Tele 2 otkljucana na sve mreze ? Hvala

Moj PC  
    0 0 hvala 0
    16 godina
    neaktivan
    Sony Xperia S

Moja je iz Tele 2 i otključana je na sve mreže.

Nego ekipa, jel objavljen točan datum za jelly bean ili će to kroz 5-6 dana stići neodređeno

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.

1 0 hvala 1
    Nova poruka
    E-mail:
    Lozinka:

vrh stranice