Sony Xperia S

poruka: 2.039
|
čitano: 751.382
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Sony Xperia S

Evo i na GSM areni http://www.gsmarena.com/sony_reveals_xperia_jelly_bean_update_now_in_very_final_stage-news-5892.php

Onda se stvarno možemo nadati jelly bean-u za kojih 10-15 dana :)))

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.

1 0 hvala 0
17 godina
Sony Xperia S

hebi to kad je s u zageadama nista ne ocekujem do polovice 5, pa kako bude!!

FJAKA =psihofizicko stanje prilikom teznje ni za cime. Ucestala je greska zamijeniti fjaku s lijenoscu. Za razliku od ove potonje, fjaka je uzviseno stanje uma i tijela kojem tezi cijelo covjecanstvo
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Sony Xperia S

evo ekipa ja prodao svoju s,al i dalje cu vas pratit da vidim dojmove kad dode jelly. 

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sony Xperia S
Šta planiraš nabaviti, ja isto planiram umiroviti svoju

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Sony Xperia S
mile1989 kaže...

evo ekipa ja prodao svoju s,al i dalje cu vas pratit da vidim dojmove kad dode jelly. 

ja se isto rijesio svoje Xperie SL prije tj dana i nabavio SGS3 LTE. Dosad, svaka preporuka za navedeni mobitel.

16 godina
neaktivan
Sony Xperia S

Odličan izbor.
Ja pikiram na Htc ONE, sad sve ovisi koliko ću para imat.
Ako ne uspijem skupit dovoljno, onda ću i ja na S3.

BTW. jesi li probao LTE ?

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.4.2013 10:05 (explorer 4).

3 0 hvala 0
13 godina
protjeran
+ explorer 4 kaže...

Odličan izbor.
Ja pikiram na Htc ONE, sad sve ovisi koliko ću para imat.
Ako ne uspijem skupit dovoljno, onda ću i ja na S3.

BTW. jesi li probao LTE ?

Ja sam svoga kupio novog novcatog jer rabljeni mobiteli me nekako ne privlace. Tesko je naci nesto stvarno bez ogrebotina. A za mene koji sam perfekcionist, i mali trag me smeta, pogotovo ako ga nisam ja prouzrocio. Ugl, LTE nisam probao jer sam Tele2 korisnik, a Tele2 nemaju jos LTE mrezu. Jedan frend sa iPhone 5 i Vip LTE mi je rekao da je znatno brze. Da se stranice zbilja brzo otvaraju. Na speedtest, ping mu je bio 90, 36 download i 3.5 upload. U vezi S3 modela, savjetujem ti da uzimas LTE. Ima tih 2GB RAM-a koji se osjete pri multitastingu. Obicni S3 koji sam probao je znao imati neodlucnosti pri slusanju muzike i istovremeno surfanju neke desktop stranice sa flash sadrzajem. Moj model otvara sve glatko. Kostao me je dosta, ali sam bas zadovoljan, pa mi nije zao love. Drzat cu ga barem god i pol-dvije ako sve bude uredu. Ove nove flagship ja osobno ne bi  kupovao jer nece sigurno biti "savrseni". Dosta je prisjetiti se SGS3 kako je na pocetku nakon 150-250 dana, znao se ugasiti i nikad vise ne upaliti zbog pregorjele maticne. Ako trazis super mob, koji je pouzdan, najbolje je uzeti jedan proslogodinji flagship. Dvoumio sam se imedju SGS3 LTE, HOX+ i Nexus4. Odabrao sam prvoga jer najvise pristaje mojim zahtjevima.

16 godina
neaktivan
Matijasever kaže...

Ja sam svoga kupio novog novcatog jer rabljeni mobiteli me nekako ne privlace. Tesko je naci nesto stvarno bez ogrebotina. A za mene koji sam perfekcionist, i mali trag me smeta, pogotovo ako ga nisam ja prouzrocio. Ugl, LTE nisam probao jer sam Tele2 korisnik, a Tele2 nemaju jos LTE mrezu. Jedan frend sa iPhone 5 i Vip LTE mi je rekao da je znatno brze. Da se stranice zbilja brzo otvaraju. Na speedtest, ping mu je bio 90, 36 download i 3.5 upload. U vezi S3 modela, savjetujem ti da uzimas LTE. Ima tih 2GB RAM-a koji se osjete pri multitastingu. Obicni S3 koji sam probao je znao imati neodlucnosti pri slusanju muzike i istovremeno surfanju neke desktop stranice sa flash sadrzajem. Moj model otvara sve glatko. Kostao me je dosta, ali sam bas zadovoljan, pa mi nije zao love. Drzat cu ga barem god i pol-dvije ako sve bude uredu. Ove nove flagship ja osobno ne bi  kupovao jer nece sigurno biti "savrseni". Dosta je prisjetiti se SGS3 kako je na pocetku nakon 150-250 dana, znao se ugasiti i nikad vise ne upaliti zbog pregorjele maticne. Ako trazis super mob, koji je pouzdan, najbolje je uzeti jedan proslogodinji flagship. Dvoumio sam se imedju SGS3 LTE, HOX+ i Nexus4. Odabrao sam prvoga jer najvise pristaje mojim zahtjevima.

I ja ću uzeti novog najvjerojatnije, osim ako mob nije izvrsno očuvan.

Ping malo visok, a Upload ništa posebno. To bi trebalo biti puno brže preko LTE-a.

Da, to sam i mislio, ako ne skupim novce za neki aktualni flagship. Nema šanse da ću uzet novi mob ako nema LTE, jer je stvarno puno brži od 3G-a.

E ovo mi stvarno nije jasno kod Andorida. Pa koji se tu vrag događa da dok si na netu glazba zna zaštekat brutalno kad učitava veliku stranicu. Na iPhone-u 4 sam imao jailbreak, flash instaliran i po 10 programa upaljenih, slušao bih muziku i surfao bez problema, niti jednom u 2 godine nije zašteka.

Eh da, tu me opet kopka, HOX + ili S3. Nexus sam izbacio radi lošijeg ekrana, loše kamere i nema LTE.

Nekako bi rađe uzeo ONE X+ radi boljeg ekrana, sense-a, ljepšeg izgleda ( subjektivno) i kvalitetnije izrade. Ali opet kamera na S3 je bolja i možeš ubaciti memorijsku karticu jer mi je 16 GB ( tj. 13 GB, gnjide jedne) malo.

13 godina
protjeran
Sony Xperia S

Zastajkivanja na 2GB RAM-a nema. To ti garantiram. Ja na mome otvaram bilo koju stranicu i u pozadini vrti video 1080p bez problema. HOX+ ima 32GB tako da je to druga prica. Moj SGS3 ima 16 + microSD od 8 Samsung klasa 10 kupljena u Italiji prije god dana za Galaxy Fit. Sa microSD klasa 4 ili 6, FullHD videi nece biti glatki kao na klasi 10, tako da ako uzimas SGS3 potrazni obavezno klasu 10 memory. HOX ti ima "samo" 1GB RAM-a i kamera je osredja. Jos za SGS3 si siguran da ce dobiti android 4.2 i nakon i 5.0 tako da je i sa te strane u prednosti jer HTC nije najavio nikakve planove o azuriranjima, iako bi bio red da HOX ide isto do 5.0. Ako ces gledati izgled, ja sam uzeo SGS3 Titanium Grey, i mogu ti reci da je hebeno lijep, barem meni. Bilo kako bilo, kupio ti SGS3 LTE ili HOX+, znaj da neces pogrijesiti i da ces se preporoditi nakon Xperie. Ako kao ja slusas dosta muzike sa slusalicama, SGS3 ti ima Wolfson WM1811 zvucni chip i zvuk je bas odlican. Na njuskalu ih ima za 3500kn sa nekim pisanim garancijama. Ne znam koliko to vrijedi, ali je znatno jeftinije od cijene u T-com ducanima (5799).

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.4.2013 15:52 (Matijasever).
Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Matijasever kaže...

Zastajkivanja na 2GB RAM-a nema. To ti garantiram. Ja na mome otvaram bilo koju stranicu i u pozadini vrti video 1080p bez problema. HOX+ ima 32GB tako da je to druga prica. Moj SGS3 ima 16 + microSD od 8 Samsung klasa 10 kupljena u Italiji prije god dana za Galaxy Fit. Sa microSD klasa 4 ili 6, FullHD videi nece biti glatki kao na klasi 10, tako da ako uzimas SGS3 potrazni obavezno klasu 10 memory. HOX ti ima "samo" 1GB RAM-a i kamera je osredja. Jos za SGS3 si siguran da ce dobiti android 4.2 i nakon i 5.0 tako da je i sa te strane u prednosti jer HTC nije najavio nikakve planove o azuriranjima, iako bi bio red da HOX ide isto do 5.0. Ako ces gledati izgled, ja sam uzeo SGS3 Titanium Grey, i mogu ti reci da je hebeno lijep, barem meni. Bilo kako bilo, kupio ti SGS3 LTE ili HOX+, znaj da neces pogrijesiti i da ces se preporoditi nakon Xperie. Ako kao ja slusas dosta muzike sa slusalicama, SGS3 ti ima Wolfson WM1811 zvucni chip i zvuk je bas odlican. Na njuskalu ih ima za 3500kn sa nekim pisanim garancijama. Ne znam koliko to vrijedi, ali je znatno jeftinije od cijene u T-com ducanima (5799).

Meni je npr. najljepši S3 onaj plavkasti. Evo ovakakav.

Odlično, to mi je drago za čuti, imam AKG in ear slušalice, tako da mi one od Samsunga neće trebati.

Mislim da je onda odluka ipak pala na S3 ako ne skupim novce za neke ovogodišnje strojeve, jer ima taj dodatni GB rama i siguran Android 5.0

Hvala ti na pomoći Matija, uživaj u pravom mobitelu :)

17 godina
Sony Xperia S

vidi prebjega, ka ću ga držat do isteka pretplate, a onda ćemo vidit šta i kako,

iman još godinu i nešto sitno pa kako bude!!

FJAKA =psihofizicko stanje prilikom teznje ni za cime. Ucestala je greska zamijeniti fjaku s lijenoscu. Za razliku od ove potonje, fjaka je uzviseno stanje uma i tijela kojem tezi cijelo covjecanstvo
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sony Xperia S

A jbg. kad mobitel ne radi kako Bog zapovida, Mile i Matija su otišli, ubrzo će i Marko.

Heh vidi Mile, Matija i Marko :D

Joj da ubodem Htc ONE, lupao bih se nogom u guzicu do nove godine :S

5 0 hvala 0
17 godina
explorer 4 kaže...

A jbg. kad mobitel ne radi kako Bog zapovida, Mile i Matija su otišli, ubrzo će i Marko.

Heh vidi Mile, Matija i Marko :D

Joj da ubodem Htc ONE, lupao bih se nogom u guzicu do nove godine :S

e to je sad s magarca na konja doslovno, ipak jedan s M će ostat, ahahah

16 godina
neaktivan
Sony Xperia S

Misliš jedan M (ja) će ostat magarac :P hahaha

Ugl. čekam sad jelly bean ali ne polažem velike nade. Zato sam se i bacio u potragu za drugim uređajem.

0 0 hvala 0
17 godina
Sony Xperia S

al stvarno htc one, je po meni sad vrh ponude, nema se šta, samo koliko $$ triba dat,

odma mi sve planove izbije iz glave!!

Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
Sony Xperia S

Dečki ošli ste u off topic, ovo je tema za xperiu s

Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Sony Xperia S

ja sam uzeo ipak nakon dugo mozganja citanja foruma recenzija i svega . ajfon5 . meni osobno se najvise svida zbog manjih dimenzija, mislio sam i xperiu z uzet, samsugn s3, htc one x. bilo koji drugi mob do 4000 kn( govorim o cjenama na njuskalu). ajfon mi je super. bas radi kako zelim, nema stekanja trzanja isto radi i kad imam 10 aplikacija i 30. sto mi se jako svida, lijep je dizajnom. nije velik, to je i presudilo . sta ce mi xperia z kad je prevelika.( meni osobno) , fakat mi ne pasu mobiteli od 5 inca ekrani. malo je kompliciran ios.vecina  apk se mora kupovat dok se ne napravi jail. nemoze se ko androdi otic negdje na net i skinut pro verzije i instalirat. jos ga upoznajem jer mi je prvi takav mob. prebacivanje slika i videa i ostalog se radi preko itunes a nemoze se ko na andoirdu samo povuc datoteka u folder od moba. al sve u svemu sto god mogu napraivt s andoridom mogu i s ovim. ja zadovoljan jako. jer mi je najbitnije da mobitel ne laga , nezz alergican sam na to kad sam znao s xs presaltat meni ili vidgete i vizualno onako zatrza koda imam mob od 800 kn. eto razmislite si i o ajfonu kad budete kupovali. i moze se surfat na netu 8 sati s njim. ( 3g) a xperia s mi je omogucavala 3-4 sata. sto je dosta slabije.

2 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
mile1989 kaže...

ja sam uzeo ipak nakon dugo mozganja citanja foruma recenzija i svega . ajfon5 . meni osobno se najvise svida zbog manjih dimenzija, mislio sam i xperiu z uzet, samsugn s3, htc one x. bilo koji drugi mob do 4000 kn( govorim o cjenama na njuskalu). ajfon mi je super. bas radi kako zelim, 1.nema stekanja trzanja isto radi i kad imam 10 aplikacija i 30. sto mi se jako svida, lijep je dizajnom. nije velik, to je i presudilo . sta ce mi xperia z kad je prevelika.( meni osobno) , fakat mi ne pasu mobiteli od 5 inca ekrani. malo je kompliciran ios.vecina  apk se mora kupovat dok se ne napravi jail. nemoze se ko androdi otic negdje na net i skinut pro verzije i instalirat. jos ga upoznajem jer mi je prvi takav mob. 2.prebacivanje slika i videa i ostalog se radi preko itunes a nemoze se ko na andoirdu samo povuc datoteka u folder od moba. 3.al sve u svemu sto god mogu napraivt s andoridom mogu i s ovim. ja zadovoljan jako. jer mi je najbitnije da mobitel ne laga , nezz alergican sam na to kad sam znao s xs presaltat meni ili vidgete i vizualno onako zatrza koda imam mob od 800 kn. eto razmislite si i o ajfonu kad budete kupovali. i 4.moze se surfat na netu 8 sati s njim. ( 3g) a xperia s mi je omogucavala 3-4 sata. sto je dosta slabije.

1. Kad sam kupio iPhone 4 još tamo 2010. godine kad je izašao, nisam znao da programe treba ugasit. Tako je meni bilo upaljeno jedno 40-50 aplikacija, a da nisam ni znao -.- Naravno, cuclalo bateriju pa sam se požalio dečku u T-mobile-u koji mi je pokazao kako gasiti app-ove.

2. Najveća glupost kod iPhonea, to mi je tako kidalo živce. Mass storage se treba omogućiti što prije na iPhoneu, možda se i vratim onda :D

3. Napraviš jailbreak i moguće je sve, imao sam potpuno "redizajniran" ios i bilo je prakitčki moguće sve kao i na Androidu.

4. Tu sam pojeo govno kad sam kupio Xperiu S. Surfam malo duže i ode baterija. Glupost, da se nije to malo bolje moglo optimizirat :S

Ugl dobar potez svakako, iPhone 5 je vrhunski uređaj. Ono što me smeta kod ios-a je to što nema mass storagea, ne možeš pogledati detalje o slici, pjesmi ili videu, treba ti jailbreak za neke osnovne stavari (tipa download pjesama ili dokumenata s neta) i nema brzih postavki koje bi se npr mogle ubaciti u notif bar. Rješenje za to je sbsettings, za koji treba jailbreak.

15 godina
neaktivan
dejo6 kaže...

Dečki ošli ste u off topic, ovo je tema za xperiu s

kako smo osli u off topic? pa decki raspravljaju o xperi s, odnosno kako ce je se rjesit {#}

17 godina

a ja sam tek razmišljao o kupnji istoga :-)

S obzirom da imam stajalište da neću dati bogatstvo za mob uvijek ću čekati barem 1.5 godinu od stavljanja mobitela na tržište. (samsung je isključen jer njemu cijena očigledno nikada ne pada na njuskalu)

magistar prava
13 godina
protjeran
Korny1603987 kaže...

a ja sam tek razmišljao o kupnji istoga :-)

S obzirom da imam stajalište da neću dati bogatstvo za mob uvijek ću čekati barem 1.5 godinu od stavljanja mobitela na tržište. (samsung je isključen jer njemu cijena očigledno nikada ne pada na njuskalu)

Razmisli zasto ne pada. Ja sam se prije dvoumio izmedju Xperie S i SGS2. nakon mj dana koristenja Xperie S, mogu reci da bi radije SGS2 uzeo, koji je mob stariji god dana. Ali dobro, presao sam na SGS3 LTE, i nemam vise problema niti zivciranja oko mobitela. Sada konacno sve radi kako treba.

Sony-Ericsson T200>Siemens C45>Nokia 3200>LG U8180>LG U880>Nokia 6120 Classic>Nokia 3120 Classic>Nokia C3-01>Samsung Galaxy Fit>Sony Xper
16 godina
neaktivan
Sony Xperia S

Evo Matija kako sam gore spomenuo, ping i upload su mi čudni za LTE, trebalo bi biti puno bolje.

Evo vidi sliku, jučer izmjereno

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.4.2013 0:00 (explorer 4).

0 0 hvala 0
15 godina
explorer 4 kaže...

Evo Matija kako sam gore spomenuo, ping i upload su mi čudni za LTE, trebalo bi biti puno bolje.

NHF

Pravi znak inteligencije nije znanje, već mašta - Albert Einstein; originID: rake_HR
16 godina
neaktivan
Sony Xperia S

Ma nisam želio reći kako je ova brzina 3G-a koju sam izmjerio dobra, već da mi je čudno da LTE nema puno bolji rezultat, posebno upload :)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sony Xperia S

0 0 hvala 0
17 godina
Sony Xperia S

Sramota da top uređaji od prošle godine zadnji dobivaju update, al stvarno sramota!!!

sljdeći put ću pri odabiru ovo imat kao jedno od najvažnjih čimbenika!

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
explorer 4 kaže...

to shvacam...al meni npr, sa 3G ping iznosi 200. Vjerojatno je u Splitu losija mreza...ne znam kako to drugacije objasniti.

SE T200-Siemens C45-Nokia 3200-LG U8180-LG U880-Nokia 6120c-Nokia 3120c-Nokia C3-01-Galaxy Fit-Xperia U-Xperia SL-SGS3 LTE
16 godina
neaktivan
Zweki kaže...

Stoka...neću im više kupit mobitel, nema šanse. Htc, Apple ili Samsung, drugo ništa ne želim vidjet.

Matijasever kaže...
explorer 4 kaže...

to shvacam...al meni npr, sa 3G ping iznosi 200. Vjerojatno je u Splitu losija mreza...ne znam kako to drugacije objasniti.

Hmm, neznam, 3G bi tu trebao biti dobar. Znam kad sam dolazio po Xperiu u Split da mi je na iPhoneu bila dosta dobra brzina interneta.

13 godina
neaktivan

ja ću sad zadržat ovaj mob, jel mi ne smeta ni jedna stvar koju ste naveli kao manu (osim update što nemora značit da je tako uvijek) a sa nekim stvarima čak nemam problema. Ali tko ide kupovat novi mob, nek ne baca pare na ajfon i nek si uzme HTC {#}

Steam ID: BOSS-FaiL. xFire ID: josipcod
13 godina
protjeran
Sony Xperia S

Evo moja mjerenja. Na iPhone 5 preko LTE mreze, i na SGS3 preko WiFia i obicne 3G posto Tele2 nema jos LTE.

iPhone 5 iPhone 5
SGS3 LTE WiFi SGS3 LTE WiFi
SGS3 LTE H+ SGS3 LTE H+
SE T200-Siemens C45-Nokia 3200-LG U8180-LG U880-Nokia 6120c-Nokia 3120c-Nokia C3-01-Galaxy Fit-Xperia U-Xperia SL-SGS3 LTE
Moj PC  
2 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice