Sony Xperia U

poruka: 2.057
|
čitano: 765.145
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Sony Xperia U

OVDJE kaže da je aplikacija LEDS-U-CTRL sada konačno sređena za ICS! Jedino meni nije jasno treba li baš imati instaliran taj BusyBox ili je dovoljan onaj SuperSU što je došao s onim root-om? Ako netko zna nešto o ovome, neka kaže, jer upravo sam ovu aplikaciju čekao i za nju pripremio root.

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.10.2012 19:37 (diskDEfragmenter).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Sony Xperia U

Danas došla Xperia U... Nice uređajčić. Dobio ga za 998kn u obiteljskoj tarifi...

Neke preporuke oko softvera baš za nju? I kako maknuti onaj antivirus (McAffe) i kako isključiti vibraciju na ovim tipkama ispod (za tipkovnicu jesam ali ove tri iznad LEDica)?

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Sony Xperia U

jel  ti  to  prvi  android?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Re: Sony Xperia U
Da, ali radio sam prije na njima pa mi nije totalno nepoznat.
15 godina
Sony Xperia U

antivirus  maknes  tak  da  odes  u  postavke,  aplikacije  i  nades  tamo  i  unistalliras...

a ovo za vibraciju odes u postavke, zvuk i maknes kvacicu za zadnjeg cini mi se, vidit ces uglavnom sta pise

pretpostavljam da jos nemas ics?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Nope. 2.3. Jel ga se isplati stavljat?

15 godina
Sony Xperia U

uh  jos  pitas

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sony Xperia U

Kako ću instalirati Busy Box ako već imam Super SU? Pretpostavljam da ne mogu imati oba...?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Sony Xperia U

ja sam prvo instaliro superuser s google playa onda sam u njemu updejto neki krc i onda sam izbriso super su jer se stalno rusio kad je trebalo dat root ovlastenje nekom programu...onda sam poslije toga instaliro busy box i sve je proslo super

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
domac5 kaže...

ja sam prvo instaliro superuser s google playa onda sam u njemu updejto neki krc i onda sam izbriso super su jer se stalno rusio kad je trebalo dat root ovlastenje nekom programu...onda sam poslije toga instaliro busy box i sve je proslo super

Da. Sad sam skužio. Busy Box uopće nije zamjena (iliti alternativa) za SuperSU ili SuperUser. To je samo još jedna aplikacija koja zahtjeva pristup root-u. Zapravo, to mi sliči kao nešto tipa Framework za Windows. Isto tako BusyBox treba za neke aplikacije na Androidu. BusyBox mi je na popisu aplikacija u SuperSU. Inače, SuperSU je dobio update i više se ne ruši.

EDIT: Evo, ja sam uspješno sve instalirao i moram reći da LEDs-U-CTRL i LUC.radar rade odlično! Svi vi koji imate rootan mobitel i želite lightshow, možete ovo instalirati na ICS.

Evo jedan mali tutorialić:

1. Skinite i instalirajte BusyBox sa Play Marketa (ja sam ga skinuo preko mobitela).

2. Kad pokrenete BusyBox i dozvolite mu root pristup, počet će skeniranje sistema. Kad sve završi, odaberite Install (Normal) da se instalira najnovija verzija BusyBox-a.

3. Sad možete skinuti LEDs-U-CTRL i namjestiti sve kako želite. Program još uvijek nije potpun bez LUC radara koji se brine za notifikacije.

4. Skinite LUC.radar Trial kojeg možete koristiti besplatno kroz 10 bootova (da isprobate cijelu stvar). Otvorite ga da on napravi svoje. Morat ćete u opcijama Pristupačnosti omogućiti LUC radar i pogledajte da se nije isključila opcija Automatski zakreni zaslon. Ako se isključila, uključite je - inače se zaslon neće sam rotirati kad zatreba!

5. Idite u LEDs-U-CTRL i "kliknite" odmah na prvu sliku (gdje je nacrtano LED svjetlo) da se aplikacija sinkronizira sa LUC.radarom

6. Sad u App Selectoru možete namjestiti što hoćete! Kad svake promjene morate sinkronizirati promjene sa radarom (korak 5.)

Napomena: ova aplikacija ne radi ispravno bez BusyBox-a. Instalacija BusyBox-a je obavezna! Ja sam pokušao bez, ali radar uopće nije radio.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.11.2012 20:14 (diskDEfragmenter).
15 godina
neaktivan
Sony Xperia U

Dobio sam svoju XPeriu U sa servisa, al mi je gamad dala lockanu na T-Mobile te lockani bootloader na njoj .
U ponedjeljak ću im poslat mail da to tako ne smiju radit, dobit će prijavu .

Nego, postoji li način za rootat uređaj sa zaključanim bootloaderom ?
I ima li načina ikako otključat Bootloader iako mi u onom meniju piše Allowed unlock bootloader : NO  ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Sony Xperia U

za sad jos nema nacina...znaci ti si kupio xperiu kao slobodan uredaj a oni su ti vratili zakljucani...ne to se nikako ne smije...bem ti drzavu pa to je samo valjda kod nas tako u p.m.

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
domac5 kaže...

za sad jos nema nacina...znaci ti si kupio xperiu kao slobodan uredaj a oni su ti vratili zakljucani...ne to se nikako ne smije...bem ti drzavu pa to je samo valjda kod nas tako u p.m.

Znači nikako ICS ne mogu flashat :/ ?
Ima nekih romova tamo na xda za lockani BL ?
pa majke mi ću ga razvalit od zid -.-

Uzeo sam ga u BonBon paketu na bonove i bio je otključan za sve mreže i imao je otključan Bootloader.
Popodne ga odem preuzet u CityEx , dođem kući i upalim ga .Odmah mi je bilo čudno kad je pokazao T-Mobile animaciju

i Web n walk .

Sad sam ga išao rootat, al ne mogu , jer mi je lockan bootloader.

Lupit ću prijavu državnom inspektoratu ukoliko mi ne zamjene za drugi uređaj , gamad jedna.. 

15 godina
Sony Xperia U

mozes ti sebi flashat ics i romove al nemozes kernele

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
domac5 kaže...

mozes ti sebi flashat ics i romove al nemozes kernele

o mamu im prevarantsku :/
A ništa, flashat ću, al nije to to .

Šaljem im mail u ponedjeljak odmah da vidim što imaju za reći, jer ne smiju stavljat T-Mobile gluposti

ako je uređaj kupljen u BonBona a i valjda se nekako može dokazat da je bio otključan za sve mreže. 

15 godina
Sony Xperia U

svakako

neznas jel bi se smijao ili plakao kad su ti mogli rec zao nam je garancija se poništava jer imate unlockan bootloader

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
domac5 kaže...

svakako

neznas jel bi se smijao ili plakao kad su ti mogli rec zao nam je garancija se poništava jer imate unlockan bootloader

Da, znam...
Nego, flasham ICS tvornički na njega pa ćemo vidjet kako dalje.
Mogu rootat mob kad je na ICS-u pomoću onog exploita ? 

15 godina
neaktivan
Sony Xperia U

Ljudi, čitam ja taj thread ali mozak mi je već umoran i nikako da sintetiziram ključne informacije iz ovih 23 stranice pa ako bi netko bio toliko ljubazan :D

Xperia U, T-mobile brendirana,  android 2.3.7, build 6.0.B.1.564

a) Sony kaže da nema nikakvih updateova za mene. Ja mislim da sony laže, jer čak i ako nema ICSa (a trebao je biti prije koji tjedan, ne?), zar ne bi trebao imati dostupan koji manji upgrade od prije? Mogu li ja oto na žgance nekako ućerat unutra?

b) Što se baterije tiče, jedva izdrži cijeli "normalan" dan (cca od 8 ujutro do 10 navečer završim na <10%). Nisam neki potrošač, surfanje i koja igra pol sata ukupno na dan, jedino mi je 3G i push mail uključen cijeli dan zbog posla. Ali ne prođe ni 20 mailova sve skupa. Vidim da neki tu pričaju o 24h, pa reko đe, kako, što!? GPS isključen, jedan widget, WiFi palim doma umjesto data prometa.

c) Auto brightness. Definitivno pretaman, iako mi je displej još uvijek najveći potrošač. Od oka, negdje je na pola svjetline koja bi trebala biti da ekran zasja u punom sjaju (figurativno). Nema nikakvih smetala ispred senzora.

Hvala, đenja :)

s.f. - s.n.
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.11.2012 8:13 (ninotocka).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Kad će službeno ICS za ovu xperiu? Inače, mob je zakon za tu cijenu...
17 godina
neaktivan
Sony Xperia U

@ninotocka

a) Kad sam kupio telefon, ponudio mi je jedan manji update (vezan za android 2.3)

b) 3G ti doslovno žvače bateriju

c) auto brightnes uopće neradi na gingeru. Stavi brightness na pola i označi "auto" brightnes" i nećeš nikaku razliku vidjet. Tebi je vjerovatno brightness ful nizak, a obzirom da auto ni ne radi - ekran ti je pretaman

@Sum_of_all_fears

Ovim tempom, do božića će doć :D

btw jel bi prodao ko slušalice koje u došle s mobitelom ako mu ne trebaju? =)

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.11.2012 8:03 (Zoran).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Zorane, auto brightnes mi radi, ali dosta "skokovito" i samo u tamnijim uvjetima. Recimo, navečer u sobi pod žaruljom, okrenem senzor prema svjetlu i vidim da se brightness diže. Pleše negdje oko 25%. Bubnut ću ja njega na manual i gotovo.

Hvala na odgovoru. Slušalice ne dam! :)

s.f. - s.n.
15 godina
Sony Xperia U

na 15 str imate moj tutorial za flashanje ics-a ako vam se neda čekat dok one lijencine izbace update na pc companionu

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Sony Xperia U

ja ima slusalice neotvorene...za koliko bi ih nabavio?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Sony Xperia U

jeli ima itko firmware no brand 1261-9038? mislim da je to jedini u hrvatskoj ili jedan od rijetkih..mislim na GB...zanima me jer bi ga vratio natrag na taj broj firmware-a cim izadje ics za njega...hvala :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Sony Xperia U

vidi  to  su  SI  brojevi  a  ne  firmware...sad  ja  mogu  na  brendiranom  promjenit  SI  broj  u  taj  tvoj...ako  oces  cisti  ne  brendirani  firmware  skines   s  xda  foruma  i  flashas

cekaj kolko sam te ja razumio ti bi vratio na GB firmware kad izade ics? pa nemoras ti nadograditi na ics ako neces ali ja bi ti definitivno preporučio ics jer dosta ubrzava mobitel

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.11.2012 11:39 (domac5).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Sony Xperia U

da srry...SI xD krivo sam se izrazio...dakle, ja imam mob koji ima tvornicki SI 1261-9038...cim je izasao onaj francuski st25i na xda, odmah sam ga flashao i nebi se nikada vratio na GB...zelim samo da mi SI kojeg imam na mob bude isti kao onaj ispod baterije...ako mi netko moze dati 1261-9038 ICS (naravno, kad bude dostupan) jos bolje...samo zelim imati originalni SI mojeg mobitela... :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Sony Xperia U

a u tom slucaju instaliras root explorer, nades build.prop i izmjenis tamo SI broj...

al ovi sta cekaju sluzbenu nadogradnju opet ce imat drugaciji si broj nego ispod baterije...ima neka caka u tome

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
vjekson kaže...

Test online videa(you tube)-

Evo sam danas ponovno testirao U,P i S  i mogu samo reci da sam razočaran. Sva tri moba video sa you tuba prikazuju jednako(stim da na U malo zna štekati,a na P i S ne).

Ja uvijek testiram sa videom "Sad kada došla si-bosutski bečari" jer je video pun sitnih detalja , brzih i sporih scena, te svijetlih i tamnih izmjena.

Svi su bili spojeni preko wifi mreze brzine preko 7Mb/s.Dakle na svim uređajima video izgleda kao kada isključiš antialiasing na grafičkoj-sve je nazubljeno i ne oštro-ne vide se žice na instrumentima,i trava je kockasta-u glavnom dosta loše(možda je to riješeno sa ICS updateom-NADAM SE!!!)

Video sam pogledao i na galaxy s2 i slika je nesto bolja,ali je kod mene na wave2 jos uvijek duplo čistija.

Kada sam ga pokrenuo na galaxy s 3- Ljudi koja je to divota... tako treba izgledati taj video,to je jedini mob (koji sam isprobao do sada)na kojemu taj video izgleda bolje nego na mom mobu ,pre dobro!!!!

Još jedino nisam isprobao neki noviji HTC ONE X ili S ,na kojima mislimda ce isto biti odlično,jer sam na HTC sensation  probao i bilo je dobro jedino taj ekran ima malo blijede boje,pa se slika cinila isprana,ali je bila glatka i oštra.

Nisam imao priliku isprobati P ili S sa ICS-om,ali se nadam da su to rješili...                                                                                                                          

Evo nesto pozitivno u vezi youtube videa! Odete na youtube -odskrolate na dno stranice i kliknete na RADNA POVRŠINA,kada se otvori,opet odete na dno stranice i kliknete-PROBAJ NEŠTO NOVO, kada se otvori klikite na HTML5 video,kada se otvori na dnu ima zatamljeni tekst TRENUTNO NE KORISTITE HTML5 VIDEO-klikni na to. text se mjenja u TRENUTNO KORISTITE PROBNU VERZIJU... I sada ponovno pokrenuti video (recimo opet SAD KADA DOŠLA SI),kliknuti HD i video sada napokon izgleda kako bi i trebao izgledati na mobu te rezolucije i ppi-a. Eto...

Probajte i jednu i drugu verziju youtube-a. Razlika je ogromna...

16 godina
neaktivan

gledaš youtube iz browsera a ne iza app-a ?!?!?!

13 godina
protjeran
Sony Xperia U

ma dobro, meni je bitno da imam taj hrv ics, iako su svi isti...mozes mi u kratkim rijecima opisati kako se rabi taj root explorer i kako promjeniti SI. :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice