Sony Xperia Z3 - Rasprava

poruka: 2.536
|
čitano: 459.909
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Sony Xperia Z3 - Rasprava

Ne znam jesu uključili to, ali u postavkama homescreena ima double tap to sleep napokon opcija 

I Z3 trenutno ima ažurniji security patch od trenutnog flagshipa Z5, još koji tjedan pa ćemo se izjednačit, dotle uživajte 

EDIT: e i da, za kameru ako ste željni toga da provjerite dal su šta mjenjali, predlažem sljedeći test, uperite je prema crvenom cvijeću i uslikajte, prije je Z3c davao rozu do magenta boju, ako su nadogradili na rang Z5 serije trebala bi bit onda prirodna crvena boja. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.4.2016 23:36 (bubimir13).
12 godina
Indestructible kaže...

ko je nabacio rusku verziju, nek samo kaže šta ima od bloatwarea, odnosno šta još može izbrisati, pod tim ne mislim na disable

Ja imam rusku verziju i kad sam radio upgrade na MM zadržao sam iste postavke pa imam sve aplikacije kao i prije. Nisam primjetio nikakvu novu bloatware aplikaciju.

12 godina

Ja nemam tu double tap to sleep opciju za homescreen. Možda ju je deaktivirao Soft Lock Screen jer on ima funkciju one tap to sleep.

Kameru su već unaprijedili i na zadnjem updateu LP a sad još više. I brzina okidanja je povećana ali sa tom crvenom još uvijek imaju mjesta za napredak, čini mi se. Uglavnom je prirodno crvena a ponekad pod određenim osvjetljenjem kao da nezirem još uvijek tu magenta boju. Nisam testirao kameru na cvijeću već svakodnevno to radim na kutiji cigareta koja je na pola crvena.

Edit:

Hoću izludit što se svaki puta kad uključim mobitel pojavljuje ikona gore lijevo da promet mobilnih podataka nije aktivan, a je.  Onda u padajućem meniju moram to isključiti ručno.  To mi se na LP nije pojavljivalo.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.4.2016 9:27 (RobotTitan).
16 godina

gdje točno je ta opcija za double tap to sleep? nemam nikakvu aplikaciju za to instaliranu a svejedno u postavkama nigdje ne nalazim opciju.

Potpis!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Ezio kaže...

gdje točno je ta opcija za double tap to sleep? nemam nikakvu aplikaciju za to instaliranu a svejedno u postavkama nigdje ne nalazim opciju.

Kod mene je ovako... Xperia Home Launcher je postavljen ka deafultni, i u postavkama za launcher je ta opcija. Long press na home screenu -> Settings -> Double-tap to sleep.

SteamID: Wardakhin
12 godina

Da, točno, pronašao sam to i radi. 

10 godina
Kamera više nema portrait retoutch aplilaciju, je ju mogu kako ručno instalirat

0 0 hvala 0
12 godina

Kako promijeniti onaj cirkus od boja ikona u tel. imeniku koje nemaju pridruženu fotografiju kontakta? N LP su sve bile sive  sa siluetom čovjeka i to mi je bilo ljepše.

0 0 hvala 0
16 godina
anarchyST kaže...
Ezio kaže...

Kod mene je ovako... Xperia Home Launcher je postavljen ka deafultni, i u postavkama za launcher je ta opcija. Long press na home screenu -> Settings -> Double-tap to sleep.

kul. sad više ne treba ništa od mehaničkih dijelova dijelova dirati (ako se koristi magnetni punjač ili dock)

znači double tap radi za sad samo sa Home launcherom? Valjda bude i Nova to dodala...

Potpis!
12 godina
Ezio kaže...
anarchyST kaže...
Ezio kaže...

kul. sad više ne treba ništa od mehaničkih dijelova dijelova dirati (ako se koristi magnetni punjač ili dock)

znači double tap radi za sad samo sa Home launcherom? Valjda bude i Nova to dodala...

Već sam davno prije napisao da mali programčić to riješava savršeno (a rješavao je to i na svim softverima prije MM) a zove se Soft Lock Screen. Sa jednim dodirom gasi screen.

12 godina
neaktivan
12 godina

Vrijeme korištenja zaslona: 6h 3m 17s (bez igranja igara)

0 0 hvala 0
10 godina
Neda se instalirat , izbaci grešku
12 godina
RobotTitan kaže...
- odmah na početku se gore lijevo pojavljuje ikonica globusa koja upozorava da promet mobilnih podataka nije uključen što nije točno jer se desno vidi kako ispod slova LTE obje strelice vuku odnosno šalju podatke. Ta ikonica se jedino ručno može maknuti. Povezano s tim je takođet čudno da kad se uđe u Postavke/Korištenje podataka/Promet mobilnih podataka se primjeti da u djeliću sekunde "prekidač" brzinom munje prijeđe sa pozicije isključeno na uključeno - sam od sebe iako, kao što sam gore i napisao, promet mobilnih podataka od prvog trena funkcionira normalno jer je tako i postavljen: LTE (preferirano)/WCDMA/GSM.

1. Dali bi tu pomogao hard reset pa nakon toga ponovno flashanje?

2. Nakon hard reseta dali bi mi se vratile nakon flashanja postavke računa kao npr. exchange ActiveSync (mailove iz firme primam preko njega) ili bi se morale ručno upisivat?

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.4.2016 17:09 (RobotTitan).
15 godina

Stigao update na Z5 1335mb(T-com)..

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.4.2016 18:22 (galinjo24).
15 godina
galinjo24 kaže...

Stigao update na Z5 1335mb(T-com)..

mislim da ti ovo nije tema za Z5, već se ista nalazi OVDJE,

što se tiče Androida 6.0.1 Marshmallow, Sony Xperia Z3 uskoro ga isto tako dobiva, što nas svakako veseli. 

15 godina

Android 6.0.1 Marshmallow, DOLAZI!!! još malo još malo što nije 

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Gale92 kaže...

Android 6.0.1 Marshmallow, DOLAZI!!! još malo još malo što nije 

Stavio sam prije 2 dana rusku verziju, fino radi ali nedovoljno da bi ostao na MM, vracam se na LP dok ne dodje popravljena verzija..

Najvise mi smeta wifi bug- spora brzina interneta i malo losiji prijem signala.

Ima jos sitnih bugova koje trebaju rjesiti ali ovaj wifi bug definitivno ubija.

15 godina
Robilad kaže...

Stavio sam prije 2 dana rusku verziju, fino radi ali nedovoljno da bi ostao na MM, vracam se na LP dok ne dodje popravljena verzija..

Nemoj me krivo shvatiti, no zato ja volim čekati službeni OTA....
zaista se nadam da će isti dospijeti kroz  travanj, te da će donjeti "posebnosti" na naše Xperia Z3 

13 godina
odjavljen
Gale92 kaže...
Robilad kaže...

zaista se nadam da će isti dospijeti kroz  travanj, te da će donjeti "posebnosti" na naše Xperia Z3 

Ne shvacam te krivo ;-) sve jasno. Malo sony brlja u zadnje vrijeme, imam osjecaj da su izbacili ovo eto samo da se moze rec da su pustili update na MM, pogotovo sto je verzija koja je sada official 570 je zapravo verzija koja je u beti i koja nije popravljena do kraja.

15 godina
Robilad kaže...

Ne shvacam te krivo ;-) sve jasno. Malo sony brlja u zadnje vrijeme, imam osjecaj da su izbacili ovo eto samo da se moze rec da su pustili update na MM, pogotovo sto je verzija koja je sada official 570 je zapravo verzija koja je u beti i koja nije popravljena do kraja.

vidjet ćemo kad će zaista ista i dospijeti. Te kako će se ona ponašati, naravno sve ćemo to "zabilježiti" ovdje u temi 

17 godina
Robilad kaže...
Gale92 kaže...
Robilad kaže...

Odakle crpiš te netočne informacije, ocito nešto nisi dobro napravio kad imaš toliko bugova.

Kao prvo .570 je verzija koja je izašla kao beta 2 i popravila par bugova što je bilo a od bete v1, sad sve radi odlično. Znam jer sam u beti od početka tj beta v1. Sad su izbacili full official koji je baziran na beti v2 (jedno te isto) jer je full stabilan i nema više prepreka za ne izbacivanje official MM koji je i nekidan krenio. Tko se ne zeli zezati neka pričeka OTA koji treba uskoro kreniti.

Što se tiče bete danas sam pročitao da je Sony izjavio kako dalje planiraju razbijati Beta program MM, mogu ocekivati updejtovi, modifikacije i daljnja peglanja Androida MM, kasnije N - hvale vrijedan potez.

13 godina
odjavljen
bik kaže...
Robilad kaže...
Gale92 kaže...
Robilad kaže...

Odakle crpiš te netočne informacije, ocito nešto nisi dobro napravio kad imaš toliko bugova.

Kao prvo .570 je verzija koja je izašla kao beta 2 i popravila par bugova što je bilo a od bete v1, sad sve radi odlično. Znam jer sam u beti od početka tj beta v1. Sad su izbacili full official koji je baziran na beti v2 (jedno te isto) jer je full stabilan i nema više prepreka za ne izbacivanje official MM koji je i nekidan krenio. Tko se ne zeli zezati neka pričeka OTA koji treba uskoro kreniti.

Što se tiče bete danas sam pročitao da je Sony izjavio kako dalje planiraju razbijati Beta program MM, mogu ocekivati updejtovi, modifikacije i daljnja peglanja Androida MM, kasnije N - hvale vrijedan potez.

Sve sam dobro napravio ne sikiraj se, isprobao sam i usa i ru verziju sto bi se reklo "clean install" isto tako sam imao i beta verziju i znam o cemu pricam. To ako tebi dobro radi sve, ili mozda nevidis kako radi ne znaci da je svima jednako. Kod mene je wifi bug prisutan..to je definitivno (sporije otvaranje internetskih stranica i ostalih radnji vezano za net), kamera ima fisheye bug kada se snima u 4k. nisam rekao da rom nije stabilan vec da ima bugova koji su prisutni i u beti i sad u official verziji (jedno te isto) 

EDIT: jos jedan "bug" koji je meni bitan a to je home launcher, nema badge notifikacije za 3rd aplikacije tipa whatsappa i drugih

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.4.2016 15:57 (Robilad).
17 godina

Vidim po tvojim postovima na xda da imaš locked bootloader, sve jasno, samo ne znam kako si imao betu prvu/drugu tj nije ti mogla radit dobro. Meni Crome čak otvara brže nego na LP, vidim da se ti jedini i buniš na official MM. Preporuka ti je čakat OTA Europski pošto ti ne odgovara ruska ili usa verzija (moguce različite verzije modema). Kod mene radi - Tcom.

Ja si upravo skidam RXSW Marshmallow Edition 3 Rom jer želim root i debloat, twrp imam.. mogu u banku sutra po novi kod za app, to je to.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.4.2016 16:13 (bik).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
bik kaže...

Vidim po tvojim postovima na xda da imaš locked bootloader, sve jasno, samo ne znam kako si imao betu prvu/drugu tj nije ti mogla radit dobro. Meni Crome čak otvara brže nego na LP, vidim da se ti jedini i buniš na official MM. Preporuka ti je čakat OTA Europski pošto ti ne odgovara ruska ili usa verzija (moguce različite verzije modema). Kod mene radi - Tcom.

Ja si upravo skidam RXSW Marshmallow Edition 3 Rom jer želim root i debloat, twrp imam.. mogu u banku sutra po novi kod za app.

Beta je isla preko recoverya, radila je na locked bl

Nije da se ja jedini bunim , procitaj malo dalje pa ces vidjeti... O tom potom wifi mozda nije kod svakog (mozda igra ulogu moj ruter tu iako na LP radilo sve odlicno)

Ali nemoj mi rec da kod tebe radi npr badge notifikacije na 3rd aplikacijama ili da nemas fisheye bug na 4k ? Mislim uistinu ima bugova i vjerujem da ce to popraviti u sljedecim updejtima.

Kod mene isto t-com locked bootloader - ruter mi zte od tocma jedino mozda tu problem

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.4.2016 16:18 (Robilad).
12 godina
neaktivan
Robilad kaže...
bik kaže...

Ja si upravo skidam RXSW Marshmallow Edition 3 Rom jer želim root i debloat, twrp imam.. mogu u banku sutra po novi kod za app.

Nije da se ja jedini bunim , procitaj malo dalje pa ces vidjeti... O tom potom wifi mozda nije kod svakog (mozda igra ulogu moj ruter tu iako na LP radilo sve odlicno)

Ali nemoj mi rec da kod tebe radi npr badge notifikacije na 3rd aplikacijama ili da nemas fisheye bug na 4k ? Mislim uistinu ima bugova i vjerujem da ce to popraviti u sljedecim updejtima.

Kod mene isto t-com locked bootloader - ruter mi zte od tocma jedino mozda tu problem

Fisheye bug su primjetili sokolovi, fakat moraš imat oko. Ne znam kak je prije bilo ali može bit da nisu skroz optimizirali za 25mm leću.

Nadalje, u MM je stavljen novi driver za WiFi ja nemam problema s tim jer mi radi i brže nego na LPu na Z5c, ali drugi bi mogli imat upravo zbog toga ili routera. Probaj DNSset ili krajnja mjera zamijenit router pa ispitat.

Pazi, dosta toga su oni ''ispod haube'' promijenili na MMu, i još uvijek mjenjaju svakim updateom (drivers, binaries...) i neke stvari neće isprva bit kao prethodne ali barem nema pizdarija koje su pogađale ostale OEMe, npr da ti internet ne radi al si spojen na WiFi kao na LGu i dijelu S6, da imaš očajnu bateriju kao LG G4 što e patio itd...

13 godina
odjavljen
bubimir13 kaže...
Robilad kaže...
bik kaže...

Fisheye bug su primjetili sokolovi, fakat moraš imat oko. Ne znam kak je prije bilo ali može bit da nisu skroz optimizirali za 25mm leću.

Nadalje, u MM je stavljen novi driver za WiFi ja nemam problema s tim jer mi radi i brže nego na LPu na Z5c, ali drugi bi mogli imat upravo zbog toga ili routera. Probaj DNSset ili krajnja mjera zamijenit router pa ispitat.

Pazi, dosta toga su oni ''ispod haube'' promijenili na MMu, i još uvijek mjenjaju svakim updateom (drivers, binaries...) i neke stvari neće isprva bit kao prethodne ali barem nema pizdarija koje su pogađale ostale OEMe, npr da ti internet ne radi al si spojen na WiFi kao na LGu i dijelu S6, da imaš očajnu bateriju kao LG G4 što e patio itd...

Fisheye bug je reportan u beti i to nisu popravili na official .570 zato kazem da mi djeluje kao da je sony malo isforsirao update...

17 godina
U pravu si, sad sam testirao i izoblicava na 4k. Badge za watsapp nisam koristio ali ću probati..
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Kad se uključi steadyshot u postavkama 4k nema više fish eye efekta
17 godina

Bluetooth bug je još prisutan, samo zbog tog mi dođe da se vratim na lolipop..

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice