Sony Xperia Z3 - Rasprava

poruka: 2.536
|
čitano: 453.300
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Sony Xperia Z3 - Rasprava

I dobar i nije dobar. Štiti nekako ako padne sa male udaljenosti da metal ne fasuje, ali moje mišljenje je da nagrđuje cjelokupni izgled i savršeni dizajn. Ja sam na svog bio stavio al kad nema opasnosti redovito skinem 

14 godina
neaktivan

Žena mi ima problema s kamerom na Z3. Slike su joj nekako "blijede". Posebno kad je slikano vani. Kao da preeksponirana sliku. Previše bijelog je na slici. Nema onako živih boja. Naravno govorim o automatskom slikanju.

Kad usporedim sliku napravljenu u auto modu s Z3 i Xiaomi redmi note 2, slika od z3 izgleda za klasu lošija. Dakle fokus, pikseli, jasnoća... to je sve super na slici. Problem je samo u bojama.

Jel postoji neko rješenje za to?  

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.11.2015 11:06 (papinijanus).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Jel pogrebano staklo od kamere? Pod svjetlo i naginji pod kutevima pa ćeš vidjet.

14 godina
neaktivan
bubimir13 kaže...

Jel pogrebano staklo od kamere? Pod svjetlo i naginji pod kutevima pa ćeš vidjet.

Pogledat ću navečer, ali mislim da nije, jer su takve slike bile od početka. Mobitel je kupljen u 4. mjesecu

12 godina
neaktivan

onda nešto fizički ne valja, jer je preeksponiranost i manjak fokusa znak da ili je staklo ogrebano ili puknuto ili je nešto na kameri ili senzoru otišlo. Ako nema fizičkih tragova, probat hard reset pa ako ni to ne pomaže onda servis.

17 godina
Moze li se rootat stock rom bez da stavljam novi rom te da pobrisem nespotrebni blootwate i stavim neki adblock? I da li nakon tog roota normalno dolaze stock azuriranja?
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Na kojoj si verziji sad?

17 godina
Danas sam uzeo uređaj, nudi mi azuriranje 23.4.a.1.200
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
bik kaže...

prihvati, bolja baterija uređaja svakako 

12 godina
neaktivan
bik kaže...

Nisam pitao šta ti nudi nego koja je trenutna verzija. Ovo je najzadnja na kojoj je moguće ''normalno'' rootat bez flasha:

Supported device/version
Z2/Z3 variant
23.2.A.1.62
23.1.A.1.28

Tako da ako imaš to kao trenutnu, odi ovdje, a ako nemaš morat ćeš downgradeat preko flashtoola sa excluded DATA da bi sačuvao aplikacije i postavke, ubacit recovery i flashat prerooted zip ROM temeljen na najnovijoj inačici 23.4.A.1.200 čime ćeš opet zadržat sve aplikacije, podatke i postavke.

15 godina

Ako netko možda imat microSD karticu od 128GB, a da ista posjeduje 4K video prikazivanje/snimanje, jel može postaviti link?
(naravno s ebaya)....

0 0 hvala 0
17 godina
bubimir13 kaže...
bik kaže...

Nisam pitao šta ti nudi nego koja je trenutna verzija. Ovo je najzadnja na kojoj je moguće ''normalno'' rootat bez flasha:

Supported device/version
Z2/Z3 variant
23.2.A.1.62
23.1.A.1.28

Tako da ako imaš to kao trenutnu, odi ovdje, a ako nemaš morat ćeš downgradeat preko flashtoola sa excluded DATA da bi sačuvao aplikacije i postavke, ubacit recovery i flashat prerooted zip ROM temeljen na najnovijoj inačici 23.4.A.1.200 čime ćeš opet zadržat sve aplikacije, podatke i postavke.

sad je 23.4.a.1.200 gore ;) ma previše zahjebancije sa downgrejdanjem, odustajem zasad.

14 godina
neaktivan
Nema nikakvih znakova oštećenja. Ni ogrebotine ni napuknuća.

12 godina
neaktivan

Onda samo servis, jer to nije nešto softverski. ali prije nošenja u servis odradit factory reset čisto preventive radi 

14 godina
neaktivan
Napravio sam jučer factory reset. Probat cu sad naci nekoga sa z3 da usporedimo slike kod istih uvjeta...

P.s. mozda malo glupo pitanje, al sto da kazem u servisu? Ne radi mi kamera kako treba? Trebam donijeti neke slike za usporedbu?
12 godina
neaktivan

Da, napraviš factory reset, uslikaš par slika da se vidi spomenuto stanje i dođeš im i veliš gospodo imam problem. Opričaš da ti se to dešava, ugrožava normalno korištenje mobitela, da si više puta probao tvorničko resetiranje itd. uglavnom kuku-lele i mora proć

17 godina

probaj stavit tu koju sliku (ili uploadat na neki cloud radi kvalitete) da vidimo o cemu je riječ

12 godina
neaktivan

Da svakako se slažem s ovim. Ja sam imao na Z3C jedno vrijeme bljedunjave slike i van fokusa ali sam otkrio pod nakošenim svijetlom da imam ogrebotine na staklu i neke kao mrlje na tom staklu od okvira kamere, promijenio cijeli taj panel i sad su slike normalne kao i prije. Probat ću stavit primjere pa ako se vidi:

17 godina
Narucio sam si usb kabal s magnetskim prikljuckom posto mi se ne da otvarat poklopac usba pri svakom punjenju, pitanje ja da li ima kakve razlike u punjenju?
I ima li gdje za kupiti jaci punjac jer jos se ne mogu priviknit da mi se z3 puni 3h!? Tesko za prihvatit nakon lg g2 koji se napunio za upola manje..
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ima razlike, sporiji je. Za punjač ti ne bih znao osim ako nema Quickcharge 2.0 koji bi trebao to riješit za sat i po. 

14 godina
bubimir13 kaže...

Da svakako se slažem s ovim. Ja sam imao na Z3C jedno vrijeme bljedunjave slike i van fokusa ali sam otkrio pod nakošenim svijetlom da imam ogrebotine na staklu i neke kao mrlje na tom staklu od okvira kamere, promijenio cijeli taj panel i sad su slike normalne kao i prije. Probat ću stavit primjere pa ako se vidi:

razlika drastična

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are
12 godina
neaktivan

Zato i sumnjam na oštećenja, ali kad čovjek kaže da nije izvana onda mora nešto fizički biti, jer softver ne može to tako... Senzor dobije krive informacije i onda se slika krivo obradi.

15 godina

Imali tko (dal koristi) microSD 128GB?
ako jest neka kaže il se javi na PM, zanimalo bi me nekoliko detalja....

hvala

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

da li je netko ažurirao softver na 23.4.A.1.264 ima li kakva poboljšanja?

0 0 hvala 0
17 godina
bubimir13 kaže...

Ja isto imam neke mrlje na leći, tj. mrlja je jedna cjelina, i što god radio ne ide dolje. Slike su većinom kao i kod tebe na prvoj.

Edit: kao ovdje na prvom postu. Što mislite?

I'm not crazy, my mother had me tested!
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.11.2015 11:25 (marinn95).
13 godina

Evo samo cu kopirat svoj post sa Reboota da ne pisem ponovo.....

Ima buraz z3 star nekih 3 mjeseca,do sad mu se odljepio ekran...bar su to zakljucili u tele 2 kad su vidjeli,mob se pregrijava kao i ta cjela serija,prije par dana je poceo gubit i zvuk tojest malo ga ima malo nema,mob je vodotporan ali ona guma za zastitu utora za punjac vise ne drzi kako treba pa voda moze uc,mob nema gorila staklo pa je podlozan i najsitnijim ogrebotinama.....kad zeli koristit kameru mob se zblesira jer se automatski krene pregrijavat.Nama je to sve vec smijesno jer na svu srecu buraz ima cvrste zivce

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
marinn95 kaže...
bubimir13 kaže...

Ja isto imam neke mrlje na leći, tj. mrlja je jedna cjelina, i što god radio ne ide dolje. Slike su većinom kao i kod tebe na prvoj.

Nosi to na garanciju/reklamaciju da rješe/zamjene.

MEGATAMA kaže...

Ima buraz z3 star nekih 3 mjeseca,do sad mu se odljepio ekran...bar su to zakljucili u tele 2 kad su vidjeli,mob se pregrijava kao i ta cjela serija,prije par dana je poceo gubit i zvuk tojest malo ga ima malo nema,mob je vodotporan ali ona guma za zastitu utora za punjac vise ne drzi kako treba pa voda moze uc,mob nema gorila staklo pa je podlozan i najsitnijim ogrebotinama.....kad zeli koristit kameru mob se zblesira jer se automatski krene pregrijavat.Nama je to sve vec smijesno jer na svu srecu buraz ima cvrste zivce

Kak misliš "kao cijela serija"? Moj se ne pregrijava niti sam čuo od kolega primjedbe. Grije se kao svaki ako se radi nešto dosta zahtjevno. Cak ima i zaštitu od pregrijavanja kao iphone ako se baš pregrije onda gasi procese.

Tu imaš review po segmentima pa i o temperaturi:

http://www.notebookcheck.net/Sony-Xperia-Z3-Smartphone-Review.127641.0.html

Ocito ti buraza zapao neki defektni primjerak, refubrished ili nešto, nosi to na reklamaciju i amen.

12 godina
neaktivan
marinn95 kaže...
bubimir13 kaže...

Mjenjat zadnju ploču cijelu, izvlači garanciju na to jer to je tvornička greška da tak staklo bude oštećeno. Ali ako ti je van gare ili ti ju odbiju, nije niki problem sam mjenjat niti je skupo, sve što trebaš je fen i trzalicu za gitaru. 

MEGATAMA kaže...

Ma šta trpit, to odmah na servis mora, ne smije se niti pregrijavat niti ništa jer to nije normalno.

10 godina
neaktivan
bubimir13 kaže...
marinn95 kaže...
bubimir13 kaže...

Mjenjat zadnju ploču cijelu, izvlači garanciju na to jer to je tvornička greška da tak staklo bude oštećeno. Ali ako ti je van gare ili ti ju odbiju, nije niki problem sam mjenjat niti je skupo, sve što trebaš je fen i trzalicu za gitaru. 

MEGATAMA kaže...

Ma šta trpit, to odmah na servis mora, ne smije se niti pregrijavat niti ništa jer to nije normalno.

ja sam svoj kupio u 12 mj. 

mobitel se zagrije al normalno svi se zagriju, bio je u vodi i radi super, ekran nema jedne crte a nemam nikakvu foliju niti se šta odljepilo, zvučnici normalno rade, zadovoljan sam sa njime nakon htc, samsunga s5 tolko od mene.

12 godina

Imam trenutno zadnji T-Mobile-ov sofver 23.4.A.1.200 (iako su već izašli 23.4.A.1.232 i 23.4.A.1.264 ali, naravno, T-Mobile za to ne mari).

Navodno postoji neki bug na 23.4.A.1.200 koji nazivaju "Stagefright bug" a koji ova najnovija ažuriranja ispravljaju.

O čemu se to radi? Kakav je to bug?

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice