Sony Xperia Z3 - Rasprava

poruka: 2.536
|
čitano: 451.273
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Sony Xperia Z3 - Rasprava
vlatko27 kaže...

Imam T-mobile Z3. Nema mi OTA na 5.1. PC Companion mi kaže da mi je software up to date. Jel se može kako flashati 5.1 a da ne gubim garanciju? Ne kužim zakaj mi update ne dolazi.

Na svakom tržištu T-Mo mora odobrit i customizirat update. Ako vam ne dolazi a nemate generičku verziju nego custom T-Mo verziju morate čekat ili gospodu da se smisle ili radit flash FTFa a za garanciju ne znam, nisam nikad imao posla sa servisom. 

12 godina

Stigao je 5.1.1 update za T-Mobile danas - 23.4.A.0.546

Primjećujem neke male razlike u odnosu na 5.0.2 - 23.2.A.1.62

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.8.2015 20:19 (RobotTitan).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nisu bas male. Dobro, mozda "sitnica" kao slider za zvuk I svijetlost mozda nije nesto znacajno ali telefon je brzi, ima lepse ikone I cini se da baterija jos vise traje nego prije.
U trenutku imam 4h 30m SOT sa 50% (Stamina + adaptive brightness)
Ne bih spekulirao sa ovim sve dok ne ispraznim bat.
Ali, definitivno je brzi.
13 godina
neaktivan

Dakle, trebam pomoć. Prvo ovako, zvučnik mi je stvarno što se tiče jačine odličan, bilo da pričam na mobitel, biloda slušam muziku. Ali, dolazi do problema kad snimam glasovne poruke na whatsapp-u, znači one su tako tihe da je to strašno, kao da šapćem, ne znam u čemu je tu problem, to mi se prije nikad nije događalo. 

No dobro, to na stranu, radi ovog vam se ne bi ni obratila da nisam noćas naletjela na jedan veliki problem koji me naživcirao. Dakle, bila sam na jednom koncertu i snimke pjesama su očajne. Pa to tako šumi da je strava, krči, čuje se tu i tamo ponešto pjevač, krčanje krčanje krčanje. Mislim sad sam tako razočarana.Može li se to nekako riješit u postavkama, možda nisam namjestila nešto, jer ako je ovako onda ću bit žalosna s ovim mobitelom. 

I još jedna stvar koja mi smeta, ali eto dajem za pravo da je to možda jer sam navikla na bolje, iako sam prije držala da je sony najbolji s kamerama. Znači okidanje, na iphoneu sve što okineš bistro je jer te snimi u sekundi, ali ne, na xperiji je li se netko malo pomakao piši propalo. Znači pokušali smo slikat selfie u hodu što sam s iphoneom mogla na sto načina, svaka slika mutna. A kad se slikava isto sa stražnjomkamerom, ne daj Bože da se fotografu trzne ruka.

Eto, to me sad baš snervalo i voljela bih ako mi neko može pomoć najviše oko ovih videa i šuma jer me ovo ubija u pojam. 

A i naravno, ako mi možete pomoć s kamerama jer vjerujem da se to s postavkama može riješiti, ali ja se ne razumijem u to pa koristim ove automatske, kako sam i dobila telefon.

Hvala.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
i4s kaže...

Dakle, trebam pomoć. Prvo ovako, zvučnik mi je stvarno što se tiče jačine odličan, bilo da pričam na mobitel, biloda slušam muziku. Ali, dolazi do problema kad snimam glasovne poruke na whatsapp-u, znači one su tako tihe da je to strašno, kao da šapćem, ne znam u čemu je tu problem, to mi se prije nikad nije događalo. 

No dobro, to na stranu, radi ovog vam se ne bi ni obratila da nisam noćas naletjela na jedan veliki problem koji me naživcirao. Dakle, bila sam na jednom koncertu i snimke pjesama su očajne. Pa to tako šumi da je strava, krči, čuje se tu i tamo ponešto pjevač, krčanje krčanje krčanje. Mislim sad sam tako razočarana.Može li se to nekako riješit u postavkama, možda nisam namjestila nešto, jer ako je ovako onda ću bit žalosna s ovim mobitelom. 

I još jedna stvar koja mi smeta, ali eto dajem za pravo da je to možda jer sam navikla na bolje, iako sam prije držala da je sony najbolji s kamerama. Znači okidanje, na iphoneu sve što okineš bistro je jer te snimi u sekundi, ali ne, na xperiji je li se netko malo pomakao piši propalo. Znači pokušali smo slikat selfie u hodu što sam s iphoneom mogla na sto načina, svaka slika mutna. A kad se slikava isto sa stražnjomkamerom, ne daj Bože da se fotografu trzne ruka.

Eto, to me sad baš snervalo i voljela bih ako mi neko može pomoć najviše oko ovih videa i šuma jer me ovo ubija u pojam. 

A i naravno, ako mi možete pomoć s kamerama jer vjerujem da se to s postavkama može riješiti, ali ja se ne razumijem u to pa koristim ove automatske, kako sam i dobila telefon.

Hvala.

ovo sa zvukom, odi u Postavkama pod zvuk i obavijesti i pogledaj u postavkama dodatne opreme pod osjetljivost mikrofona da je na automatski. ako to ne odgovara za snimanje onda stavi na nisko, nadam se da će to riješit tvoju brigu.

Drugo za okidanje, uspoređuješ neusporedivo, u mojim mjerilima kamera brzo okida ali po iskustvu ne okida brzo kao iphone. I to je nešto na šta se treba naviknut jer svaki flaghsip ima svoje prednosti i nedostatke. SVAKI. Zadnji update na 5.1.1. je ubrzao autofokus i okidanje u Superior Auto modu, ali  još uvijek to nije na razini iphone-a. Nekome dovoljno nekome ne.

13 godina
neaktivan

Dali se vama koji imate 5.1.1 zvaonjava telefona smanjila odnosno opcenito reprodukcija zvuka u odnosu na 5.0.2

Galaxy S6 ,Xperia Z3

0 0 hvala 0
15 godina
drazen991 kaže...

Dali se vama koji imate 5.1.1 zvaonjava telefona smanjila odnosno opcenito reprodukcija zvuka u odnosu na 5.0.2

ja nisam primjetio zaista...meni je sve "isto" kao i prije

12 godina

Čini mi se da je glasnoća medija manja nego na 5.0.2

Što se tiče zvonjave telefona, nisam uočio promjene.

17 godina
neaktivan
drazen991 kaže...

Ja imam T-Mobileov (Austria) uredaj koji nije rootan i nisam otkljucavao bootloader i nakon nadogradnje nisam primjetio nikakva pogorsanja u nicemu. Ono sto sam primjetio (ponavljam se, znam) su lepse ikone, vise responzivnosti i opcenito vise brzine u raznim zadacama.

Baterija traje isto ali nemam "znanstvenih" dokaza za to.

Zadnje mjerenje kaze da imam 7h 45m SOT uz adaptive brightness i (valjda) mnogo surfanja u Chromeu, 7~10 slika, nekoliko pjesama na zvucnicima i jedno 10 primlejnih poziva od ukupno 15ak minuta uz vrlo kvalitetan signal (UMTS)

Od dotatnih aplikacija ne koristim Viber, Skype, igre.. ustvari kupio sam si File Commander, lijep Calculator Plus, Smart Compass, Color Notes, CPU-Z i to bi bilo to. Ostalo je Google i nekoliko oficijalnih Sony tema da budem in :) 

Opcenito, ja sam vrlo zadovoljan sa ovim telefonom. Camera je malo smotana i zivcira njen software ali na Manual mode daje vrlo dobre uratke. Superior Auto koristim u losim uvjetima

Vrlo sm se ugodno iznenadio kada sam slikao u mrklom mraku i vidio da je ovaj okinuo sa ISO 12800 sa, ajmo reci, upotrebljivom slikom za Facebook ili slicno. 

Odlicno kada je blic NO NO. 

Telefon nema WOW faktor kao iPhone to je sigurno. Ono sto je zaista sigurno je da se Sony brine o svojim korisnicima i izdaje redovite nadogradnje cak i za stare modele. Na primjer 5.1.1 su dobili i stari modeli Z serije. Ovu praktiku sa nadogradnjama ima i Apple i..nitko drugi.

De da vas vidim nadogradite stariju Samsung telku.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.8.2015 12:46 (Lazarus Long).
15 godina

Možete li mi reći da li je ovo (slika-privitak) dodatak od Clean Mastera, ili je pak riječ o novoj značajki Xperia Z3 uređaja?
Premda istu stavku prije nisam viđao pri zaključanome zaslonu, kada bi se uređaj punio....

privitak-slika privitak-slika

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Gale92 kaže...

Možete li mi reći da li je ovo (slika-privitak) dodatak od Clean Mastera, ili je pak riječ o novoj značajki Xperia Z3 uređaja?
Premda istu stavku prije nisam viđao pri zaključanome zaslonu, kada bi se uređaj punio....

To je od clean mastera, neka boost charge glupost. Ja bih to iskljucio da sam na tvom mjestu. 

12 godina
neaktivan

Ja uopće ne koristim te mastere, battery i memory boostere jer apsolutno na ovom uređaju za to nema potrebe...

17 godina
neaktivan

Da li kod vas, nakon 5.1.1 , prikazuje preostalo vrijeme do 100% kada ga punite? 

Imate li i vi boldani sat na lock screenu? 

Sta je ovima? Jedno poprave jos dve pokvare...

0 0 hvala 0
15 godina
Lazarus Long kaže...

Da li kod vas, nakon 5.1.1 , prikazuje preostalo vrijeme do 100% kada ga punite? 

Ja sam se odmah na početku žalio za neprikazivanje postotka napunjenosti, kada je punjenje gotovo.
Ja ga jednostavno kada dostigne do 100% isključim,
a za prikaz sata, jel misliš na ovo:

17 godina
neaktivan
Gale92 kaže...
Lazarus Long kaže...

Ja sam se odmah na početku žalio za neprikazivanje postotka napunjenosti, kada je punjenje gotovo.
Ja ga jednostavno kada dostigne do 100% isključim,
a za prikaz sata, jel misliš na ovo:

Da, upravo to. Nije li bio bolji onaj "prvi" sat sa obicnim minutama ili ovo je ipak "it's not a bug, it's a feature" 

Sto se tice punjenja ja sam ukljucio zvucnu notifikaciju kada je gotovo i  ocekujem, grubo, oko 3 sata do 100% (sa pocetnim 5% i manje baterije)

Ja ga punim u DK48 docku. 

15 godina
Lazarus Long kaže...

Sto se tice punjenja ja sam ukljucio zvucnu notifikaciju kada je gotovo i  ocekujem, grubo, oko 3 sata do 100% (sa pocetnim 5% i manje baterije)

Ja ga punim u DK48 docku. 

dal se ta notifikacija može uključiti i kada je uređaj pri "stišanom" načinu rada ili?
ma nadam se da će nadolazeći Android 6.0 sve to nekako "ispraviti"...

kada smo već kod Androida, kada mi nebrendirani možemo očekivati prva dospijeća nadogradnji?
hoće li se s njime mjenjati i sučelje, po uzoru na Xperia Z5....

12 godina
neaktivan

Ne vjerujem da će dirati u to.

Trebali bi svi dobit sučelje u prvoj velikom, vjerojatno 6.0 nadogradnji. Tako je bilo prije jer kad je Z1 izašao Z je dobio 4.3 a sjećam se i moja stara Xperia M je dobila 4.3 i kompetno novo sučelje kamere tako bi i sad trebalo bit.

12 godina
neaktivan

RobotTitan, šta preporučaš kao zaštitu moba, ima onih folija / stakala ne znam jal valjaju, narafski za obje strane. To i nekakva guma možda bude dovoljno za traljavije poput mene, ni alu okov ne bi bio loš uz sve zajedno al ide brate... tnx

12 godina
mare4pes kaže...

RobotTitan, šta preporučaš kao zaštitu moba, ima onih folija / stakala ne znam jal valjaju, narafski za obje strane. To i nekakva guma možda bude dovoljno za traljavije poput mene, ni alu okov ne bi bio loš uz sve zajedno al ide brate... tnx

Ovaj etui imam i nakon 11 mjeseci nemam ni jednu ogrebotinu na mobitelu. Savršeno odgovara za Z3. Imam i niz drugih stvari kao nekakve folije i sl. ali ništa ne stavljam jer dok sam u pokretu mob je stalno u etuiu. Još sam stavio i jednu vezicu za oko zgloba ruke tako da mi ne može pasti na pod ako sklizne iz ruku.

http://www.ebay.com/itm/Litchi-Leather-Pouch-Sleeve-Case-For-Samsung-Galaxy-Note-2-3-Note-4-N7505-G7106-/201092529865?var=&hash=item0

17 godina
neaktivan

Ja koristim Ringke Fusion (smoke black) sa Nillkin Amazing H+ tempered a pozadi je Nillkin obicna plasticna folija.

Ringke i Nillkin su dobar par posto case ne podize foliju zbog knap ivica (kao sto se zna desiti sa drugim proizvodacima)

Inace, sve pohvale za Nillkin. Savrsena zastita sa vrlo dobrim oleofobnim premazom na kojim uistinu ne ostaju otisci

0 0 hvala 0
15 godina

Ako je malo sry...
ugl.

Prijatelj je bio oduševljen mojim Z3 mobačem, pa je sukladno svojim mogućnostima kupio Z3 Compact.
Uređaj je uzeo preko njuškala (nije mi rekao koji oglas, tako da ne mogu pokazati oglas),
mob inače sve super radi, došao je originalno zapakiran s garancijom i zaista nema nikakve žalbe na niti jedan detalj.

no mog prijatelja je zabrinulo šti je karancija odnosno broj garancije (valjda misli na IMEI broj, ispravite me ako griješim) drugačiji na kutiji odnosno u papirologiji u odnosu na IMEI u postavkama uređaja.
Da budem precizniji svi brojevi su identični osim posljednja tri koji se razlikuju...

sad njega zanima hoće li mu ti predstavljati koji problem ako mu se Xperia Z3 Compact nađe na servisu ili?
odnosno kakva je procedura po tom pitanju

Hvala na odgovorima....

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Gale92 kaže...

Ako je malo sry...
ugl.

Prijatelj je bio oduševljen mojim Z3 mobačem, pa je sukladno svojim mogućnostima kupio Z3 Compact.
Uređaj je uzeo preko njuškala (nije mi rekao koji oglas, tako da ne mogu pokazati oglas),
mob inače sve super radi, došao je originalno zapakiran s garancijom i zaista nema nikakve žalbe na niti jedan detalj.

no mog prijatelja je zabrinulo šti je karancija odnosno broj garancije (valjda misli na IMEI broj, ispravite me ako griješim) drugačiji na kutiji odnosno u papirologiji u odnosu na IMEI u postavkama uređaja.
Da budem precizniji svi brojevi su identični osim posljednja tri koji se razlikuju...

sad njega zanima hoće li mu ti predstavljati koji problem ako mu se Xperia Z3 Compact nađe na servisu ili?
odnosno kakva je procedura po tom pitanju

Hvala na odgovorima....

Pa zašto ga je kupio ako IMEI ne odgovara... Po meni bi trebao biti problem. Na mojem z3c su svi IMEI brojevi jednaki.

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.9.2015 15:47 (Kordy).
15 godina
Kordy kaže...

Pa zašto ga je kupio ako IMEI ne odgovara... Po meni bi trebao biti problem. Na mojem z3c su svi IMEI brojevi jednaki.

a to je preko njuškala
a taj tip mu to nije naveo u pozivu.....

znači moglo bi bit problema,,, hmmmm
sve jedno hvala

13 godina
neaktivan

IMEI broj se mora poklapati na 3 odnosno 4 mjesta

na mobu u postavkama , pa ispod baterije ako je moguce vidjeti

na ovjerenoj garanciji i na samoj ambalazi

Galaxy S6 ,Xperia Z3

1 0 hvala 0
15 godina
drazen991 kaže...

ukratko,,,, ako mu se zadesi servis, imati će problema....

13 godina
neaktivan

Zna li netko zasto nemam mogucnost otkljucavanja samo povlacenjem prsat tj. nemogu je ukljuciti

Galaxy S6 ,Xperia Z3

0 0 hvala 0
16 godina
drazen991 kaže...

Zna li netko zasto nemam mogucnost otkljucavanja samo povlacenjem prsat tj. nemogu je ukljuciti

Izbriši sve vjerodajnice, onda će ti se pojaviti.

12 godina
neaktivan
Gale92 kaže...
drazen991 kaže...

ukratko,,,, ako mu se zadesi servis, imati će problema....

Ne samo to, nego bi se moglo dogodit da mu policija pokuca na vrata sa informacijom da je mob ukraden. Nebi bio ni prvi ni zadnji. Kada se kupuje preko njuške, samo ako ima valjanu garanciju i račun. U nekim slučajevima ni to nije dostatna garancija nažalost.

15 godina

Reci mu cu neka malo pripazi....

no sada mene zanima nesto u vezi moje Xperie Z3,
vidim kako mi se na zvučnicima (gornji i donji), počela skupljati prašina tj neki komadići, mob se koristi, stol, klupa, ovo ono pa se nakupi,
zanima me kako i s cime bi to mogao malo pocistiti.....

dal ste vi imali iskustva s time...

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Uf teško, ta traka ti je ljepljiva inače i ja nisam mogo niti oprat, niti ispuhat a probal sam i odustal odmah sa šestarom isčeprkat 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice