Sony Xperia Z3 - Rasprava

poruka: 2.536
|
čitano: 451.427
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
odjavljen

Hvala dečki!  Prije na Z/Z1 su bili drugačiji brojevi na svim bojama, mora da se promijenilo i to.. Samo mi recite još jednu sitnicu ako vam nije problem.. Jeli vam na kutiji piše ovako pod 'SI' 1288-7329.2?

To možete još pročitati tako da otvorite poklopac na mobu gdje je SIM kartica i izvučete onaj servisni papirić i molim vas da pročitate koji vam SI broj piše, ako je isti kao i meni onda tek mogu biti siguran.. Hvala vam puno

Čak ću i uploadati firmware ako se bude poklapalo pa kome bude trebalo neka skida

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.2.2015 15:52 (MARKOZD15).

0 0 hvala 0
12 godina
Re: Sony Xperia Z3 - Rasprava
MARKOZD15 kaže...

Jeli vam na kutiji piše ovako pod 'SI' 1288-7329.2?

Da.

PSN - DeniZg80
16 godina

Evo da se javim, nakon neuspješnih popravaka dobio sam novi zamjenski uređaj.

Dok sam danas bio u servisu došlo je barem 3-4 osobe koje su željele da im se makne android 5.0 (lollipop) - željeli su downgrade jer im mobitel nije radio kako treba, štekao je, nije palio kameru... (samsung i druge marke)

Stoga, preporučam da ne update-ate svoj Z3 bar mjesec dana od kada bude lollipop lansiran na Sony.

Pozdrav

WithSkill
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
WithSkill kaže...

Evo da se javim, nakon neuspješnih popravaka dobio sam novi zamjenski uređaj.

Dok sam danas bio u servisu došlo je barem 3-4 osobe koje su željele da im se makne android 5.0 (lollipop) - željeli su downgrade jer im mobitel nije radio kako treba, štekao je, nije palio kameru... (samsung i druge marke)

Stoga, preporučam da ne update-ate svoj Z3 bar mjesec dana od kada bude lollipop lansiran na Sony.

Pozdrav

Nije ti to Samsung ;)

Kod HTCa je sve prošlo glatko (barem kod mene na M8), tako da to očekujem i kod na Z3.

S budalama se ne isplati svađati, jer prvo te spuste na svoj nivo i onda te dotuku s iskustvom!
17 godina
protjeran

već je pol mjeseca proslo, s ezna ista kad stize taj 5.0 ?

Long Live Freedom
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Ezio kaže...
DeniZg kaže...
Ezio kaže...

Ja sam kupio na ebayu nekoliko covera i bumpera ali koristim samo ovaj crni:

http://www.ebay.com/itm/Ultra-thin-Case-Smooth-Hard-Back-Cover-for-Sony-Xperia-Phone-Screen-Protector-/291245971777?pt=LH_DefaultDomain_0&var=&hash=item43cf9cd941

u kombinaciji sa tempered glassom

Uuu dobar je taj cover.

Ja sam si naručio ovaj prozirni, pa ću vidjeti. Ako će bit ružnjikav, naručit ću ovaj tvoj.

Imam i taj. Na slikama izgleda puno bolje nego uživo, tako da je završio u ladici 2 minute nakon što sam ga isprobao i vratio na mobitel "AIXUAN". Imam još par plastičnih bumpera i jedan metalni ali aixuan je stvarno najbolji. Jednostavan i gotovo neprimjetan.

Tempered glass je ovaj nillkinov što ga je arabarran linkao. Stavio sam čak i na stražnju stranu premda je nepotrebno jer je pokriven coverom.

Imao si pravo za onaj prozirni, nije baš neka ljepota.

Naručio sam ovaj Aixuan koji si preporučio, ali nisam siguran jel' mekan ili hard case? Piše da je hard, ali na jednoj slici se savija u ruci (radije bih da je soft jer ako mi padne, hard case baš i ne amortizira).

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.2.2015 21:49 (DeniZg).
16 godina
DeniZg kaže...

Imao si pravo za onaj prozirni, nije baš neka ljepota.

Naručio sam ovaj Aixuan koji si preporučio, ali nisam siguran jel' mekan ili hard case? Piše da je hard, ali na jednoj slici se savija u ruci (radije bih da je soft jer ako mi padne, hard case baš i ne amortizira).

stražnji dio je savitljiv ali rubovi baš i nisu. nije ni blizu mekan kao ovaj prozirni.

Potpis!
15 godina
odjavljen

Ljudi ima li još netko nezadovoljan kamerom? Dok god koristim manual mode i naštimam malo ekpoziciju i WB sve je na mjestu, detalji, dobra ekspozicija, manji color noise, širi dinamički raspo.. 

Čim dođem na Superior auto sve se zezne, preekspozirane slike, ima prilično šuma...?

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Ma Superior Auto je loš, probao sam na Z3C i nisu dobri rezultati. 

S budalama se ne isplati svađati, jer prvo te spuste na svoj nivo i onda te dotuku s iskustvom!

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
MARKOZD15 kaže...

Ljudi ima li još netko nezadovoljan kamerom? Dok god koristim manual mode i naštimam malo ekpoziciju i WB sve je na mjestu, detalji, dobra ekspozicija, manji color noise, širi dinamički raspo.. 

Čim dođem na Superior auto sve se zezne, preekspozirane slike, ima prilično šuma...?

ni ja nisam zadovoljan s kamerom s obzirom kako sony prica o njoj i govori da je jedna od boljih, pa sam citao da je pitanje softwarea i da bi sa 5.0 trebala kamera bolje radit..

tako sam procitao..

Long Live Freedom
15 godina
odjavljen

Ako Sony dopusti pričkanje po API-u, dakle da dobijemo mogućnost okidanja u RAW-u, ova kamera će razvaliti konkurenciju samo tako. Senzor je fantazija, držimo fige

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Problem: Od nedavno mi na Z3 ne radi gornji zvucnik kad me netko zove i kad je ukljucen speakerfon.

Dosad je sve bilo u redu, inace u servis testu, slusanjem muzike i gledanjem videa i kod alarma sve radi

normalno (rade oba zvucnika). Zna li nertko kako to popravit? Hvala!

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
MARKOZD15 kaže...

Ako Sony dopusti pričkanje po API-u, dakle da dobijemo mogućnost okidanja u RAW-u, ova kamera će razvaliti konkurenciju samo tako. Senzor je fantazija, držimo fige

stvarno je senzor takve kvalitete ?
Nis onda, bas se veselim tom 5.0.. jednog dana kad ga docekamo.. haha

Long Live Freedom
17 godina
protjeran
dr.koja kaže...

Problem: Od nedavno mi na Z3 ne radi gornji zvucnik kad me netko zove i kad je ukljucen speakerfon.

Dosad je sve bilo u redu, inace u servis testu, slusanjem muzike i gledanjem videa i kod alarma sve radi

normalno (rade oba zvucnika). Zna li nertko kako to popravit? Hvala!

factory reset ?
meni je pomogao kod par glupih problema sa mobom..

Long Live Freedom
15 godina
odjavljen
The Black Iso kaže...

Dap, top notch kvaliteta. Čekamo Lollipop pa ćemo vidjet

14 godina
neaktivan
Deawood kaže...

Ma Superior Auto je loš, probao sam na Z3C i nisu dobri rezultati. 

Nije problem u kameri nego u pratečem software za kameru. Najgori software kamere naspram konkurencije. Obrada slika 0 bodova.  

The Black Iso kaže...
MARKOZD15 kaže...

ni ja nisam zadovoljan s kamerom s obzirom kako sony prica o njoj i govori da je jedna od boljih, pa sam citao da je pitanje softwarea i da bi sa 5.0 trebala kamera bolje radit..

tako sam procitao..

Slažem se. Sony po meni ima najlošiju kameru naspram konkurencije. 

The Black Iso kaže...
MARKOZD15 kaže...

Čisto sumnjam da će 5.0 nešto oko kamere popravit....

15 godina
odjavljen

Lollipop sam od sebe neće puno donijeti, osim ako ne poprave obradu slika. Govorim ako dopuste prčkanje po API-ju, dobit ćemo pucanje u RAW-u, to će tek iskoristiti potencijal kamere. Zasada možemo samo nagađati

0 0 hvala 0
16 godina

Smiješna su ta cjepidlačenja oko sitnih razlika između kvalitete kamere i softvera na pojedinim mobitelima. Kamere na mobitelima ionako su za usputno fotografiranje kad nema bolje opcije. U usporedbi sa digitalnim fotoaparatima kvaliteta fotke slikane mobitelom je katastrofalna, o kojem god modelu se radilo.

Šta će se točno postići sa nekim poboljšanjem kad ono može donijeti 0.5% kvalitetniju sliku? I sa kvalitetom kakva je sada možete fotku objaviti na fejsu, tviteru, flickeru, instagramu... nikoga tko će gledati te slike nije briga za sitnice kojima se zamarate.

Nije valjda da mobitele koristite u profesionalne fotografske svrhe?

Potpis!
Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
Ezio kaže...

Smiješna su ta cjepidlačenja oko sitnih razlika između kvalitete kamere i softvera na pojedinim mobitelima. Kamere na mobitelima ionako su za usputno fotografiranje kad nema bolje opcije. U usporedbi sa digitalnim fotoaparatima kvaliteta fotke slikane mobitelom je katastrofalna, o kojem god modelu se radilo.

Šta će se točno postići sa nekim poboljšanjem kad ono može donijeti 0.5% kvalitetniju sliku? I sa kvalitetom kakva je sada možete fotku objaviti na fejsu, tviteru, flickeru, instagramu... nikoga tko će gledati te slike nije briga za sitnice kojima se zamarate.

Dasta smo,ja svatove slikam s mobitelom,a s drugim snimam. 

Kamere na mob jesu za usputno slikanje,ali imaju bolje slike od dosta ovih mali digitalnih aparata,koji ljudi i sad kupuju i daju ne male pare za te gluposti.

Radje cu nadodat 800kn sto bi da za aparatic neki i uzet bolji mob.

Slike koje stroknem bezveze sa mob i tako nekim kucnim digitalnim aparatima(ne mislim na profesionalne aparate,zna se da im nijedan mob nikad nece biti ravan) ne mogu se usporedit,bolje mi s mob svaki put ispanu.

LoL: SirHectorDeMaris , battlelog - hrka11
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.2.2015 9:27 (hrka11).
15 godina
odjavljen
Ezio kaže...

Da, ali ako ovdje imamo veći senzor od konkurencije, veći otvor blende, veću rezoluciju fotki + oversampling, da dobijemo lošije rezultate je sramota zar ne? I da, ako ćeš štroknuti koji događaj onako bezveze na Z3, svaka fotka će izgledati lošije od konkurencije (u auto modu). Pošto je samo softver u pitanju, ne vidim razlog zašto nebi tražili od Sony-a da popravi to

13 godina
neaktivan

Pozdrav kolege. Imam Z3 već kojih mjesec dana i do sada imam samo riječi hvale, od baterije do kamere. Pred par dana sam primijetio da kad uštekam slušalice da mi smart connect ne prepozna i ono jako slabo sviraju slusalice jedva  da se čuje. Probao sam slušalice od Samsunga i sve oke radi, smart connect uredno prepozna i svira normalno. Shvatio sam da je problem u ovim mojim slušalicama (MH-750) pa me zanima  da li se to može reklamirati? Mislim ono slušalice stare mjesec dana pa već u kvaru. Hvala unaprijed ;)

0 0 hvala 0
16 godina
hrka11 kaže...

Dasta smo,ja svatove slikam s mobitelom,a s drugim snimam. 

Kamere na mob jesu za usputno slikanje,ali imaju bolje slike od dosta ovih mali digitalnih aparata,koji ljudi i sad kupuju i daju ne male pare za te gluposti.

Radje cu nadodat 800kn sto bi da za aparatic neki i uzet bolji mob.

Slike koje stroknem bezveze sa mob i tako nekim kucnim digitalnim aparatima(ne mislim na profesionalne aparate,zna se da im nijedan mob nikad nece biti ravan) ne mogu se usporedit,bolje mi s mob svaki put ispanu.

pa definitivno je bolje imati kvalitetu fotića od 800 kn u mobitelu nego nositi dva uređaja za usputno fotkanje. ali to u flagshipovima i imamo.

Potpis!
16 godina
MARKOZD15 kaže...
Ezio kaže...

Da, ali ako ovdje imamo veći senzor od konkurencije, veći otvor blende, veću rezoluciju fotki + oversampling, da dobijemo lošije rezultate je sramota zar ne? I da, ako ćeš štroknuti koji događaj onako bezveze na Z3, svaka fotka će izgledati lošije od konkurencije (u auto modu). Pošto je samo softver u pitanju, ne vidim razlog zašto nebi tražili od Sony-a da popravi to

ma jasno, što se da popraviti neka se popravi. ali spominjao si gore raw format. zar misliš na kompu naknadno obrađivati te slike?

Potpis!
15 godina
odjavljen
Ezio kaže...

ma jasno, što se da popraviti neka se popravi. ali spominjao si gore raw format. zar misliš na kompu naknadno obrađivati te slike?

Ma osobno ne mislim raditi čuda sa kamerom, iako sa RAW formatom se sigurno više da izvući, s obzirom da nemam nikakav niti fotić, a pogotovo DSLR, želim iz moba izvući najviše. Od 100 fotki ću vjerojatno obraditi 5 njih, kad već mogu

16 godina
Stormy_RS kaže...

Pozdrav kolege. Imam Z3 već kojih mjesec dana i do sada imam samo riječi hvale, od baterije do kamere. Pred par dana sam primijetio da kad uštekam slušalice da mi smart connect ne prepozna i ono jako slabo sviraju slusalice jedva  da se čuje. Probao sam slušalice od Samsunga i sve oke radi, smart connect uredno prepozna i svira normalno. Shvatio sam da je problem u ovim mojim slušalicama (MH-750) pa me zanima  da li se to može reklamirati? Mislim ono slušalice stare mjesec dana pa već u kvaru. Hvala unaprijed ;)

Agramservis

WithSkill
17 godina
neaktivan

Nije bas vezano uz Z3, al ovo mi se cini kao najbolje mjesto za pitati... Planiram uzeti Z4 kad (ako?) izadje, a vidio sam vec na par mjesta da Sony izlazi iz smartphone biznisa, pa me zanima kako ce to utjecati na buducnost moba... mislim da frekvenciju updateova i to? Nebi htio da mi se ponovo N8, super mob, ali tamo negdje 2012. su prestali izdavati updateove za Symbian i od onda nije izasao nikakav bitniji update, nebi htio da mi se to dogodi i sa Z4... Ustvari kolko cesto uopce dolaze updateovi OSa danas, odnosno koliko novih verzija je realno ocekivati?

0 0 hvala 0
12 godina
macgyver kaže...

Nije bas vezano uz Z3, al ovo mi se cini kao najbolje mjesto za pitati... Planiram uzeti Z4 kad (ako?) izadje, a vidio sam vec na par mjesta da Sony izlazi iz smartphone biznisa, pa me zanima kako ce to utjecati na buducnost moba... mislim da frekvenciju updateova i to? Nebi htio da mi se ponovo N8, super mob, ali tamo negdje 2012. su prestali izdavati updateove za Symbian i od onda nije izasao nikakav bitniji update, nebi htio da mi se to dogodi i sa Z4... Ustvari kolko cesto uopce dolaze updateovi OSa danas, odnosno koliko novih verzija je realno ocekivati?

realno to nitko ne zna.

mi jos cekamo lollipop a izasao je prije 3,4 mjeseca za nexus-e,lg g3 i ostale.

nešto su pričali za početak 2.mj ali evo do danas niti riječi o lollipopu.

po meni jako sramotno od strane Sony-a.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.2.2015 21:25 (Dario7).
15 godina
odjavljen

Meni neće smetati ako dođe malo kasnije i bude bug-free, ako bude suprotno, tek ću se onda naljutiti

1 0 hvala 0
12 godina
MARKOZD15 kaže...

Meni neće smetati ako dođe malo kasnije i bude bug-free, ako bude suprotno, tek ću se onda naljutiti

ako dođe malo kasnije već ćeš imati M9 ;)

15 godina
odjavljen
Dario7 kaže...

ako dođe malo kasnije već ćeš imati M9 ;)

Možda M8 :D preskup će biti kada izađe, pa treba čekati.. A to mi se neda

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice