Sony Xperia Z3 - Rasprava

poruka: 2.536
|
čitano: 451.429
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Sony Xperia Z3 - Rasprava
Kako misliš "naši primjerci"?
13 godina

Ima na jednom sonyjevom forumu sonyjev zaposlenik je rekao da je vecina gorilla 3 kao i z2 i za neka trzista je dragontrail x

Osobno znam prepoznati razliku na dodir i savijanje, pa mogu potvrditi da mi imamo gorillu. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
maks0806 kaže...

Ima na jednom sonyjevom forumu sonyjev zaposlenik je rekao da je vecina gorilla 3 kao i z2 i za neka trzista je dragontrail x

Osobno znam prepoznati razliku na dodir i savijanje, pa mogu potvrditi da mi imamo gorillu. 

Na službenim Gorilinim stranicama se nigdje ne spominje Sony.

Mene osobno ne smeta da nije Gorilla, ionako sam si naručio Nillikn 9H stakleni protektor.

Više me smeta što se ekran jako packa. Vjerojatno mu fali taj oleophobic premaz, ali Nillkin 9H to ima, pa mi je svejedno.

PSN - DeniZg80
16 godina

Ja sam kupio na ebayu nekoliko covera i bumpera ali koristim samo ovaj crni:

http://www.ebay.com/itm/Ultra-thin-Case-Smooth-Hard-Back-Cover-for-Sony-Xperia-Phone-Screen-Protector-/291245971777?pt=LH_DefaultDomain_0&var=&hash=item43cf9cd941

u kombinaciji sa tempered glassom

tanak je i ima otvore za magnetski punjač što mi je bitno jer nikad ga ne spajam na usb. svake noći je na docku a ako usfali baterija na poslu (teško, jer se potroši samo cca 40% od 6:00 do ponoći uz sve nonstop uključeno, gps, wifi, sinhroniziranje...) imam onaj magnector pogo ili kako se vec zove.

što se tiče ovih koji se boje savijanja...neka paze da ne sjednu na mobitel. sam od sebe neće se savinuti. to su priče za mamu, tatu i servis.

Potpis!
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.2.2015 0:35 (Ezio).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
DeniZg kaže...
maks0806 kaže...

Na službenim Gorilinim stranicama se nigdje ne spominje Sony.

Mene osobno ne smeta da nije Gorilla, ionako sam si naručio Nillikn 9H stakleni protektor.

Više me smeta što se ekran jako packa. Vjerojatno mu fali taj oleophobic premaz, ali Nillkin 9H to ima, pa mi je svejedno.

Ovako nešto?

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.2.2015 0:37 (Arabarran).
12 godina
Ezio kaže...

http://www.ebay.com/itm/Ultra-thin-Case-Smooth-Hard-Back-Cover-for-Sony-Xperia-Phone-Screen-Protector-/291245971777?pt=LH_DefaultDomain_0&var=&hash=item43cf9cd941

Uuu dobar je taj cover.

Ja sam si naručio ovaj prozirni, pa ću vidjeti. Ako će bit ružnjikav, naručit ću ovaj tvoj.

Arabarran kaže...

Ovako nešto?

Da, uzeo sam ovaj.

PSN - DeniZg80
16 godina
DeniZg kaže...
Ezio kaže...

Uuu dobar je taj cover.

Ja sam si naručio ovaj prozirni, pa ću vidjeti. Ako će bit ružnjikav, naručit ću ovaj tvoj.

Imam i taj. Na slikama izgleda puno bolje nego uživo, tako da je završio u ladici 2 minute nakon što sam ga isprobao i vratio na mobitel "AIXUAN". Imam još par plastičnih bumpera i jedan metalni ali aixuan je stvarno najbolji. Jednostavan i gotovo neprimjetan.

Tempered glass je ovaj nillkinov što ga je arabarran linkao. Stavio sam čak i na stražnju stranu premda je nepotrebno jer je pokriven coverom.

Potpis!
14 godina
neaktivan
maks0806 kaže...

R36... pričaš nebuloze. Staklo takve čvrstoće ne može probiti mekši materijal poput onog od kojeg su ključevi. Kao student strojarstva uvjerio sam se osobno u sve to. Svi ti protectori su džaba utrošeni novci, zato ja nikad nemam jer nema smisla. 

Frende to što si ti učio na faksu nema veze s stvarnošču i to se puno puta pokazalo. Znači svaka gorila glass staklo se da ogrebat bez problema!!

Što se tiće screen protectora ja imam nillkni screen protectors i mogu reći da je ispunio moja očekivanja. Frendu sam uzeo isto takav nillkin i njemu je S5 pao na beton, nillkni staklo je puklo po pola tj crta po pola stakla a ispod ekran bez ogrebotine.

Da nije imao tu zaštitu razbio bi staklo od S5. Sad sam mu ponovno naručio novo staklo jer mu smeta ta crta.

Kažeš "staklo takve čvrstoće ne može probiti mekši materijal poput onog od kojeg su ključevi" - ti hoćeš reći da je staklo čvršče od metalnih ključeva!!??!! J... ti takvo strojarstvo!

15 godina
odjavljen

Čovjek je u pravu, ključevi nemogu ogrebati staklo, ako ti se u džepu ogrebe vjerojatno je od čestica pijeska kojih ima ama baš svugdje

4 0 hvala 0
13 godina

Da, staklo je tvrđe od metala... I imali smo na kolegiju materijali, uzeli smo staklo i brzorezni čelik. Ne grebe se. To su mehanička svojstva i to nisam ja izmislio. Jedno je krhkost i loša vlačna i tlačna čvrstoća, ali deformirati staklo na mobu odvajanjem čestica koristeći metal je nemoguće. 

I da, za gorillu sam procito na sony forumu jos prije, ako naletim na to, postam ovdje ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
R36 kaže...
maks0806 kaže...

R36... pričaš nebuloze. Staklo takve čvrstoće ne može probiti mekši materijal poput onog od kojeg su ključevi. Kao student strojarstva uvjerio sam se osobno u sve to. Svi ti protectori su džaba utrošeni novci, zato ja nikad nemam jer nema smisla. 

Frende to što si ti učio na faksu nema veze s stvarnošču i to se puno puta pokazalo. Znači svaka gorila glass staklo se da ogrebat bez problema!!

Što se tiće screen protectora ja imam nillkni screen protectors i mogu reći da je ispunio moja očekivanja. Frendu sam uzeo isto takav nillkin i njemu je S5 pao na beton, nillkni staklo je puklo po pola tj crta po pola stakla a ispod ekran bez ogrebotine.

Da nije imao tu zaštitu razbio bi staklo od S5. Sad sam mu ponovno naručio novo staklo jer mu smeta ta crta.

Kažeš "staklo takve čvrstoće ne može probiti mekši materijal poput onog od kojeg su ključevi" - ti hoćeš reći da je staklo čvršče od metalnih ključeva!!??!! J... ti takvo strojarstvo!

R36 je totalno u pravu,dodatno staklo ili foliju i miran si a ne strepit

tomas
15 godina
odjavljen

Slažem se za Tempered glass, ako padne mob s njim bar ne strepiš da se display ne razbije, ali da ključevi mogu ogrebati GG staklo ili Dragontrail sa premazom - nemogu

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

Čovjek je u pravu, ključevi nemogu ogrebati staklo, ako ti se u džepu ogrebe vjerojatno je od čestica pijeska kojih ima ama baš svugdje

Evo danas ako nađem vremena uslikat ču ekran G2 i crticu od ključeva...

Čestice pjeska ne mogu napravit takvu crticu da ga j....!!!

15 godina
odjavljen
R36 kaže...

Evo danas ako nađem vremena uslikat ču ekran G2 i crticu od ključeva...

Čestice pjeska ne mogu napravit takvu crticu da ga j....!!!

Ima koliko god želiš scratch testova na YT gdje ključevi ništa ne naprave staklu. Probaj otići negdje plažu i malo pijeska protrljati po staklu i vidjet ćeš, meni je to na XZ izgrebalo leću

14 godina

Evo napokon danas stigla "nova" Z3 iz Agrama. Sony mi je zamijenio mob radi kako su naveli "zadovoljstva klijenta"! Zasad sve ko bog, nema nikakvih problema. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

O pa jesi tvrdoglav mora da si filozofski zavrsio. Pijesak jedini moze ogrebati a kljucevi ne. Jer su cestice pijeska tvrđe od stakla i mogu prodrijeti kroz njega. Definicija tvrdoće je svojstvo materijala da se odupire deformiranju od strane drugih materijala. Imaš vickersovu metodu mjerenja gdje se materijal penetrira dijamantnom iglicom i onda se precizno mjeri dubina otiska i uzevši u obzir uloženu silu izračunaš tvrdoću. Tvrdoća tog stakla je veća od metala a manja od pijeska. Imali smo taj pojus na lab vjezbama i ja sam osobno isprobao na svom mobu (htc one m7) prije negoli sam ga nosio na servis radi kamere. Ali ne, ti znas bolje ;)

Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina

Pretpostavljam da će ti opet odgovorit kako je njemu ključ izgrebao gorillu.  trol

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

A nek si misli kaj cu mu ja. Osobe koje imaju stav da ih faks ne moze nista nauciti, nece ih nista nauciti. Bar nek onda ne sire dizinformacije

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
maks0806 kaže...

A nek si misli kaj cu mu ja. Osobe koje imaju stav da ih faks ne moze nista nauciti, nece ih nista nauciti. Bar nek onda ne sire dizinformacije

Ne nego su ti pre pametan

tomas
13 godina

Hvala :*

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
maks0806 kaže...

Hvala :*

I drugi put😉

tomas
11 godina
protjeran
Dosta, oboje ste u krivu.
14 godina
odjavljen

Zapravo i nisu obojica u krivu. R36 je u krivu.

Pijesak je zapravo usitnjeni kamen, a kamen je po tvrdoći na ljestvici kao i dijamant (od 1 do 10, nije tvrdi ko dijamant, ali s obzirom da je ljestvica od 1 do 10 onda spada u 10). A pijeska imamo posvuda, pogotovo ako živite kod kamenog područja ili na moru.

I tako se jednostavno izgrebe ekran, a metal od kojeg se ključevi rade i metal općenito (kao i od kojeg se noževi rade) je 7 po tvrdoći (nisam siguran o kojoj se jedinici radi) tako da nema šanse da ključevi izgrebu Gorilla Glass, ali moj Gorilla Glass na M8 je izgreban, od pijeska, a ključeve nikad niti ne nosim u istom džepu...

S budalama se ne isplati svađati, jer prvo te spuste na svoj nivo i onda te dotuku s iskustvom!
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.2.2015 14:48 (Deawood).

1 0 hvala 0
13 godina

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ja nosim mobitel u džepu hlača skupa sa ključevima tako da mi ključevi ne izgrebu džep.

Potpis!
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

Teoretski sve to lijepo zvuci, a u praksi rezanje sira nožem - tupi nož.

Također i kljucem je moguce izgrebati kamen, i to vrlo lako (ili i to tvrdis da nije moguce?).

Imamo tvrdocu, habanje...puno stvari igra ulogu. Kljucevi i mobitel u istom dzepu, nedaj boze nasloniti se na nesto i pritisnuti ih skupa (recimo u autobusu), i tako recimo se voziti pola sata i grebati...stvarno mislis da ce gorila glass pojesti moje kljuceve? Da ce mi u dzepu biti sve puno metalne špene od kljuceva, a na mobitelu nista? Ne razumijem bas najbolje sto pokusavate reci bacanjem skolskih i teoretskih fraza o tvrdoci materijala, koji u praksi nisu uvijek primjenjivi.

Naravno, i sam imam GG, i to je super stvar, ali daleko do toga da je nemoguce izgrebati...

17 godina

Samo da kazem da kamen je svasta, i granit i mramor i vanpenac itd. dakle od svakakvih minerala pa npr. granit moze imati razlicitu tvrdocu ovisno o udjelu kvarca (koji je 7 po mohsovoj skali) ili ortoklasa (6 po mohsu) itd.

Corning sam navodi da je gorilla glass tvrdoce, ovisno o verziji, 6.5 - 6.8.

Nastavite svadu :)

17 godina
protjeran

Šta da radim sa svojom Z3 ?
Kad se god spoji na wifi u cijeloj kući zablokira net.. promjenio sam već dva rutera..

dajte please pomozite.

Long Live Freedom
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Danas sam skužio da se Xperia može direktno spojiti na PS4. Sad mi radi remote play bez imalo laga.

PSN - DeniZg80
14 godina
odjavljen

Ekipa, od čega je Z3 Compact napravljen? Glupo mi je što je mob na rubovima od plastike.

S budalama se ne isplati svađati, jer prvo te spuste na svoj nivo i onda te dotuku s iskustvom!
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.2.2015 13:00 (Deawood).

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice