Nadam se da bu izbacili neki fix za kameru, a i da srede Unlock BL bez gubitka ključeva, a i da stave neku ponudu custom rom-ova..
Zasad mi se to sve čini nekak slabo..
imaš nekih problema sa kamerom?
Nadam se da bu izbacili neki fix za kameru, a i da srede Unlock BL bez gubitka ključeva, a i da stave neku ponudu custom rom-ova..
Zasad mi se to sve čini nekak slabo..
imaš nekih problema sa kamerom?
Kamera bas nije bajna, nije tehnicki problem vec softverski..
Mislim da je i sa Z2 bio isti problem, pa je rijeseno kroz updatee...
Samo mi se nekak cini da to sve na z3 sporo ide...
jel mi možeš reći u čemu je problem?
zbog kojeg razloga ti nije bajna?
imao sam i G3 i S5 i M8 i ne vidim zbog čega ti nije bajna?
jel mi možeš reći u čemu je problem?
zbog kojeg razloga ti nije bajna?
imao sam i G3 i S5 i M8 i ne vidim zbog čega ti nije bajna?
Naravno, ak ti se da citat i gledat usporedbe..
http://forum.xda-developers.com/z3/general/camera-tests-z3-post-pics-t2887635
Stari, prije par stranica pišeš da te kamera oduševila, pa onda da nije, jesi se odlučio?
Neznam kakva je na Z3, al na Compact verziji je najbolja od androida koju sam vidio
Stari, prije par stranica pišeš da te kamera oduševila, pa onda da nije, jesi se odlučio?
Neznam kakva je na Z3, al na Compact verziji je najbolja od androida koju sam vidio
slažem se i na Z3 je jedna od najboljih.
Odlucio sam se, dobra je, Ali, moglo bi i bolje..
Ne govorim bez veze to.. Da sad ne pisem roman, ukratko, nadam se bu sony izbacio fix za kameru..
Ne znam kolko si upucen, pojedini proizvodjaci koriste od sonya kameru a imaju daleko bolje rezultate...
Nije mi jasno da sam Sony nemre softver sredit tj dovest u red kak treba..
Kažem ti, nisam isprobao na Z3, ali Z3 Compact daje najbolje rezultate u android taboru koje sam vidio, potvrđujem ja i dva fotografa (jedan profi iz obitelji, drugi samo poznanik)
Pozdrav svima
Evo neki dan sam kupio Z3 i odusevljen sam. Sve radi odlicno. Imao sam vremena pa sam procitao malo ovo o kameri na xda i mogu reci da se slazem. Z3 ima dobru kameru i za mene je i vise nego dovoljna ali s obzirom kakav hardware ima ne izbacuje adekvatne slike. Znajuci da drugi proizvodaci koriste sonyeve komponente i dobivaju bolje slike sasvim je jasno da je samo stvar software i imam velike nade da ce se to promijeniti u lollipopu. Inace sam uzeo Z3 zato sto mislim da je najkompletniji uredaj od svih na trzistu. Jedina zamjerka je sto mi je malo previse sklizav i ne zelim opce misliti sto bi bilo kada bi mi pao, ne daj Boze na beton.
I da, kako imate namjesten white balance ? U defaultu mi je malo previse plavkast ekran.
Pozdrav svima
Evo neki dan sam kupio Z3 i odusevljen sam. Sve radi odlicno. Imao sam vremena pa sam procitao malo ovo o kameri na xda i mogu reci da se slazem. Z3 ima dobru kameru i za mene je i vise nego dovoljna ali s obzirom kakav hardware ima ne izbacuje adekvatne slike. Znajuci da drugi proizvodaci koriste sonyeve komponente i dobivaju bolje slike sasvim je jasno da je samo stvar software i imam velike nade da ce se to promijeniti u lollipopu. Inace sam uzeo Z3 zato sto mislim da je najkompletniji uredaj od svih na trzistu. Jedina zamjerka je sto mi je malo previse sklizav i ne zelim opce misliti sto bi bilo kada bi mi pao, ne daj Boze na beton.
I da, kako imate namjesten white balance ? U defaultu mi je malo previse plavkast ekran.
Mislim da imas na xda temu s kalibracijom ekrana, pa tam ekipa stavlja postavke ekrana, ne nuzno da ce i tebi odgovarat, al ce ti bit dobra ko neka smjernica dok si ne podesis ekran priblizno realnim vrijednostima...
Evo nakon prvog 100% punjenja
Wifi uvijek ukljucen ( oko 14h sam bio vani na 3g ali wifi svejedno ukljucen ), sinkronizacija maila u pozadini uvijek, lokacija na visokoj tocnosti uvijek, automatska svjetlost ali skoro na maximumu.
Dolazim s Note 2 pa sam naviknut na dobru bateriju ali ovo je definitivno najbolja baterija trenutno sto se tice flagshipa.
Uredaj je fluidan, jedan od najbrzih trenutno, jedno ogromno olaksanje kad sam se maknuo s touchwiza. Da se razumijemo, Note 2 mi je bio odlican ali uzasno me smeta ta kolicina smeca na samsungu. Ovaj sonyev skin je i vise nego odlican. Lagan, oku ugodan i najvaznije brz. Iako ekran daje malo izrazenije boje, za mene je odlican, idealna velicina, svjetlost fenomenalna, 1080 i vise nego dovoljno. Odustao sam od G3 bas zbog te famozne rezolucije ekrana iako ce to uskoro postati standard na svim sljedecim flagshipovima koji ce izlaziti.
Grada uredaja takoder savrsena, aluminijski rub je prekrasan, uredaj je tanak i odlican mi je u ruci jedino mi se toliko cini lomljiv da je to za poludit. Strah me pucanja tog stakla, ne znam kako cu 2 godine izdrzat bez da mi padne :D
Sve u svemu, dojmovi fenomenalni i preporuka apsolutno svima osim onim ultra hardcore fotografima koji ce slike stavljati na komp pa zatim analizirati svaki detaljcic, tu cete se malo razocarati zato sto bez obzira na 20.7 mp jednostavno nema toliko detalja koliko i konkurencija. Sve je to samo stvar softwarea tako da cemo vidjeti sto nam donosi novi update za kojih mjesec dana. Za sve ostale, kamera je i vise nego dobra, pogotovo u low light uvjetima, ovdje mislim da razara. Macro slikanje je takoder odlicno, ove greskice dolaze do izrazaja jedino na panoramama i slikanja okolisa itd. Video odlican i digitalna stabilizacija razara konkurenciju i definitivno je ko opticka na drugim uredajima. I da, prednja kamera je uzasna, odnosno ono Sonyevo peglanje slika, izgledaju ko da je netko stavio sloj sminke na mene. Hvala bogu pa prednju kameru koristim jednom u 2 mjeseca :D
Veselim se lollipopu ko mala beba, pogotovo kad sam vidio Sonyev teaser na youtubeu gdje vrte AOSP + ispravak ovih greskica vezano za kameru i bit ce bomba
Za sad, ocjena je 9/10
Meni je samo žao što je baterija malo slabija od Z2. I da je još staviti HTC-ov Sense i BoomSound zvučnike za ovo... jao. :) Ali da, najbolji all-arounder na Androidu.
Meni je samo žao što je baterija malo slabija od Z2.
Nema ti kaj bit žao, baterija je i dalje odlična..
A sumnjam da je razlika vidljiva na oko Z2 vs Z3 u vezi baterije, tak da najjači adut Z3 je definitivno baterija..
Nisam ga stigao probati još... trebat će mi skoro neki Android i još uvijek se mislim M8 i Z3 ili čak probati dočekati Z4 (QHD).
Zna li netko idu li NC sluše u Z3 paketu kao sa Z2? (unlocked, not-branded)
Imam Xperiju Z3 staru tjedan dana, pa imam jedno pitanje. U kontaktima otvorim necije ima sa recimo pocetnim slovom R i pogledam broj i kada se vratim natrag u kontakte imenik se automatski vrati na pocetno stanje tj, na prvo ime u kontaktima sa slovom A. To mi se na xperiji Z ne dogadja, pa pitam dali je to normalno ili je mobitel u kvaru, odnosno softver. Unaprijed hvala na odgovoru.
Nema nikakvog "kvara". To je normalno na tom uređaju sa tim (4.4.4) softverom. I kod mene je tako.
Hvala ti na odgovoru. Mislio sam da je nekakav kvar na softveru. Na Vip forumu me uvjeravaju da softver ima nekakav bug. Dobro da nsam isao reparirati sofver i druge stvari, zahvaljujuci tebi. Jos jednom hvala na odgovoru!
Hvala ti na odgovoru. Mislio sam da je nekakav kvar na softveru. Na Vip forumu me uvjeravaju da softver ima nekakav bug. Dobro da nsam isao reparirati sofver i druge stvari, zahvaljujuci tebi. Jos jednom hvala na odgovoru!
Pusti ti Vip-ove "stručnjake" hahaha i uživaj
imam "problem"... kao potpuno novi vlasnik z3 sam isao cackat po svemu i svacemu, naravno :)
u tom procesu su mi oznake za stranice na homescreenu zavrsile gore iznad svega a ne dolje di im je i mjesto, ak vec moraju bit tu, i sad ih vise nenam kak vratit nazad.
lomim se vec sat vremena i nema sanse da dodjem do opcije gdje bi se moglo to vratit nazad... jer ovo je grozno, kud su oznake za home i back dolje na ekranu i odrezan je ekran(u odnosu na s3 koji sam dosad koristio), sad mi jos to gore stavi i nemam ni cijeli ekran "gore"... pretpostavljam da je to neki blesavi potez po ekranu samo, il tak nesta al ne uspjevam ga pogodit, il nesta mrvu ipak kompliciranije :P
hvala unaprijed :)
edit: skuzio sam; kad se obrise googleov search bar od gore, automatski prebacuje pokazivac tamo... koma...
Imam Xperiju Z3 staru tjedan dana, pa imam jedno pitanje. U kontaktima otvorim necije ima sa recimo pocetnim slovom R i pogledam broj i kada se vratim natrag u kontakte imenik se automatski vrati na pocetno stanje tj, na prvo ime u kontaktima sa slovom A. To mi se na xperiji Z ne dogadja, pa pitam dali je to normalno ili je mobitel u kvaru, odnosno softver. Unaprijed hvala na odgovoru.
Riješen problem sa novim softverom 23.0.1.A.5.77
Pozdrav da li netko zna xperia z3 kupljena u tele 2 da li radi na sve mreze? ako je samo zakljucana na tele 2 a mob se uzme na pretplatu da li se moze otkljucati?
Vrlo vjerojatno je vec otkljucana, imao sam 2 mobitela kupljena na pretplatu u Tele 2 i oba su bila otkljucana.
A otkljucat se uvijek moze
Jedno kratko pitanje. Ukratko, kupio sam Z3 ali sam ubrzo izgubio original slusalice koje su mi dosle uz njega. Zelio bi opet nabavit bas iste original umjesto da kupujem neke univerzalne ili tako nesto pa ako mi znate rec gdje da trazim, na kojim mjestima. Po mogucnosti ne preko neta, ali ako znate gdje se moze preko neta narucit dajte i to. Hvala
To su Sony MH750 stereo slušalice
Imaš u Smartsonu za 200kn. https://www.smartson.hr/15729_sony_mh750_black_stereo_slusalice
Također pogledaj malo možda na ebay možeš proć jeftinije ali riskiraš da budu neke fejk
To je to. Hvala puno
Jutros mi je doso novi update, i cini mi se da se nekako brze trosi batrija, jel i kod vas tako?
mislis na verziju SW 23.0.1.A.5.77 ?
meni je došao prošli tjedan, nisam primijetio da mi se brže troši baterija.. SOT oko 7h stalno.
Kratko pitanje, kakva je kamera u odnosu na Nokiu N8? Zanima me za slike po danu, ali i po noci, buduci da N8 ima xenon, a Z3 samo led flash
Bome evo imam z3 već 5 dana i jako sam zadovoljan sa kamerom pogotovo sta ima manual mode pa možeš sve riktat kak ti oćeš i ima jako puno dodataka kao npr zamagljivanje pozadine ko na slr-u nekom i tako dalje, a za bateriju da ne govorim to je stvarno odlicno puno igram na mobitelu idem youtube fejs i tako i sve u svemu ti je 10/10 a za n8 nisam imao iskustva koristit ga.