Sony Xperia Z1

poruka: 1.195
|
čitano: 286.347
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Sony Xperia Z1
gravely kaže...

Nema ni meni jos za Z1 (C6903) preko tele2, upravo pogledao. Zbilja me zivcira sto su tako spori. Kako to da par postova gore pise da je netko vec dobio update preko tele2?

Ista verzija upravo provijereno i ništa

US server keke013#2101
11 godina
neaktivan
Sony Xperia Z1

Svaka cast ljudi, evo sada sam opet pokusao i zbilja je dosao update. Upravo cu sada pokusat instalirat kada napravim backup i malo bateriju napunim hehe. :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.5.2015 14:47 (gravely).

0 0 hvala 0
12 godina
Sony Xperia Z1

skinuto i sad  "optimiziranje aplikacija 288 od 291" još malo..

US server keke013#2101
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sony Xperia Z1

Meni već dan jedan piše na XperiFirmu da je za mene došao update, a mobitel ne nalazi ni preko PC Companiona ni OTA.

Bezveze 

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Sony Xperia Z1

Stigao OTA update za z1 compact za vipnet hr na .270. Samo par MB, ništa velikoga.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Sony Xperia Z1

.270 dostupan za CE1, CE2, CE3, CE4, Vipnet HR i Tele2 HR. Firmware za T-mobile u ovom trenutku još nije dostupan. Sve za Z1 compact.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.5.2015 18:07 (BudalastoStvorenje).

1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Vi koji ste dobili upgrade, javite jesu li riješeni bugovi sa modemom za mobilni Internet, tj.Je li i dalje nepotrebno aktivan
11 godina
neaktivan
Sony Xperia Z1

Prije nekoliko sati mi je stigao update .270 na Z1 Compact iz Sony Centra (Central Europe 3). Mogu reci da baterija izgleda jako dobro (vidjet cu jos kroz par dana), a sto se tice brzine ja sam ostao odusevljen. Mobitel je brzi nego ikad i isplatilo se cekat. WiFi je jako brz i nemam s njime vise problema isto je i s kamerom. Sve u svemu i vise nego sto sam ocekivao. Bravo Sony.

4 0 hvala 1
16 godina
protjeran
Sony Xperia Z1

Meni isto došao napokon, samo koji je to lollipop? 5.0.1.?

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero - iPhone 3GS - Nexus S - Nexus 7 - Htc 8S - iPhone 4 - Galaxy S2 - HTC Sensation - Lumia 625 i Nokia N8 - Dell Venue pro 8 i Xperia Z1 Compact
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Sony Xperia Z1

Ja mislim da je 5.0.2

2 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Sony Xperia Z1

I šta mi se sve bude brisalo tijekom updatea? 

Root, xposed moduli, modani izgled? Appovi? 

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero - iPhone 3GS - Nexus S - Nexus 7 - Htc 8S - iPhone 4 - Galaxy S2 - HTC Sensation - Lumia 625 i Nokia N8 - Dell Venue pro 8 i Xperia Z1 Compact
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ništa se ne briše
12 godina
neaktivan
Danijeldm kaže...

Prije nekoliko sati mi je stigao update .270 na Z1 Compact iz Sony Centra (Central Europe 3). Mogu reci da baterija izgleda jako dobro (vidjet cu jos kroz par dana), a sto se tice brzine ja sam ostao odusevljen. Mobitel je brzi nego ikad i isplatilo se cekat. WiFi je jako brz i nemam s njime vise problema isto je i s kamerom. Sve u svemu i vise nego sto sam ocekivao. Bravo Sony.

Jučer sam stavio update ručno preko Flashtoola, danas sam ipak koristio PC Companion, da sve legne u mobitel kako treba. Lollipop 5.0.2 (.242) koristim malo više od mjesec dana i primijetio sam da se baterija prazni brže nego na Kitkatu 4.4.4 Sve ovisi kakve aplikacije koristiš i koliko dugo tokom dana.

12 godina
neaktivan
EZY-E kaže...

Meni isto došao napokon, samo koji je to lollipop? 5.0.1.?

.242 je bio 5.0.2. i ovaj .270 je 5.0.2

5.1 će možda doći tokom ljeta.

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.5.2015 12:13 (BudalastoStvorenje).
16 godina
protjeran
Android kaže...
Ništa se ne briše

A xposed i moduli njegovi?

Homescreenovi?

13 godina
odjavljen
EZY-E kaže...
Android kaže...
Ništa se ne briše

Homescreenovi?

Obriše ti se samo SU binary iz sistema, ostalo sve ostane, al pošto ti xposed i moduli trebaju root neće ti raditi. ;)

To je slučaj ako radiš update sa 4.4.4 na 5.0.2 bez obzira jel OTA ili PC companion update.

Ako pak radiš update sa .242 na .270 verziju lollipopa to ti nemogu tvrditi sa sigurnošću ali i tada mislim da se briše SU binary (možda ne ako je preko OTA).

16 godina
protjeran
Robilad kaže...
EZY-E kaže...
Android kaže...
Ništa se ne briše

Homescreenovi?

Obriše ti se samo SU binary iz sistema, ostalo sve ostane, al pošto ti xposed i moduli trebaju root neće ti raditi. ;)

To je slučaj ako radiš update sa 4.4.4 na 5.0.2 bez obzira jel OTA ili PC companion update.

Ako pak radiš update sa .242 na .270 verziju lollipopa to ti nemogu tvrditi sa sigurnošću ali i tada mislim da se briše SU binary (možda ne ako je preko OTA).

Kako onda vratiti SU binary?

13 godina
odjavljen
Ak neces flashati cijeli prerootani rom onda ti je jedina solucija koristit kingroot
13 godina
odjavljen
A ovdje sam napravio prerootani Central Europe CE3 sa Custom recovery za xperiu z1 pa se mozete posluziti ak nekom treba
https://docs.google.com/file/d/0B3011Q50-bjWWEpYdURDQlpXTkU/edit?usp=docslist_api
17 godina
neaktivan
Robilad kaže...
Ak neces flashati cijeli prerootani rom onda ti je jedina solucija koristit kingroot

.. znaci ako hocu root LP onda jedino opcija s preroot rom ili kingroot, koji kao salje imei kinezima, ako sam dobro shvatio na xda .. uporaba tvog roma je ok? pitam jer preporucuju izradu svog roma, ne znam doduse zasto

i da, koliko smeta locked bootloader?

pozz

16 godina
protjeran
Sony Xperia Z1

Ja sam skinuo supersu pro pa sam označio survival mode koji bi mi trebao sačuvati root.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
fango kaže...
Robilad kaže...

.. znaci ako hocu root LP onda jedino opcija s preroot rom ili kingroot, koji kao salje imei kinezima, ako sam dobro shvatio na xda .. uporaba tvog roma je ok? pitam jer preporucuju izradu svog roma, ne znam doduse zasto

i da, koliko smeta locked bootloader?

pozz

Da upravo tako, ako oces root mozes preroot rom i kingroot (koji salje imei kineskom serveru).

Rom koji sam uradio je cisti nebrandirani posljedni  . 270 firmware namjenjen za europu u koju je ukljucena Hrvatska. Znaci za nase trziste. Ja ga upravo koristim i stvarno radi odlicno, cak mi se i baterija cini dosta boljom. To sto spominjes za uporabu svojeg roma je upravo ovo, ovo ti je zapravo podloga roma od tele2, vip,  tcoma, samo sto oni jos u njega usade bloatware.

Locked bootloader ne smeta ništa za navedeno.

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.5.2015 16:48 (Robilad).
13 godina
odjavljen
Sony Xperia Z1

Trenutno baterija.

1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Sony Xperia Z1

To se meni dogodilo prvi dan s Lollipopom .242 na Z1 compactu. Razlog: neprestano čačkanje po mobitelu. Probaj ovo, probaj ono, wifi, prijenos podataka mrežom... Sad je situacija puno bolja.

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.5.2015 17:11 (BudalastoStvorenje).

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
BudalastoStvorenje kaže...

To se meni dogodilo prvi dan s Lollipopom .242 na Z1 compactu. Razlog: neprestano čačkanje po mobitelu. Probaj ovo, probaj ono, wifi, prijenos podataka mrežom... Sad je situacija puno bolja.

A sto se dogodilo konkretno?

18 godina
neaktivan
Svaki put kad napravimo reset androida ili veću nadogradnju on na novo uči koje aplikacije koristimo, na koji način i koliko često, pa se po tome optimizira, kroz tjedan dana, manje-više
Iako ima sigurno utjecaj to što čačkamo više po njemu kada dobijemo nadogradnju
16 godina
protjeran
Sony Xperia Z1

Ova xperia je zakon, kolko je novih featura dobila ovo je super.

Samo prije svakog slikanja obrišite staklo od kamere da nebi pizdili bezveze kao ja na "nekvalitetu slike" :D

Evo usporedba sa prljavim i čistim staklom:

http://1drv.ms/1Lwtw73

http://1drv.ms/1LwtD2z

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Robilad kaže...

Pražnjenje baterije u roku od par sati, što inače nije tipično ponašanje mog mobitela. Disclaimer: to je moj primjer, dokumentiran screenshotom i ne mora se poklopiti s ničijim primjerom, nitko se ne mora složiti samnom itd.

Riddler kaže...
Svaki put kad napravimo reset androida ili veću nadogradnju on na novo uči koje aplikacije koristimo, na koji način i koliko često, pa se po tome optimizira, kroz tjedan dana, manje-više

Da, to se vidi nakon par dana kad upotreba mobitela uđe u uobičajenu rutinu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.5.2015 22:26 (BudalastoStvorenje).
13 godina
odjavljen
Robilad kaže...

Pražnjenje baterije u roku od par sati, što inače nije tipično ponašanje mog mobitela. Disclaimer: to je moj primjer, dokumentiran screenshotom i ne mora se poklopiti s ničijim primjerom, nitko se ne mora složiti samnom itd.

Riddler kaže...

Da, to se vidi nakon par dana kad upotreba mobitela uđe u uobičajenu rutinu.

Nisam siguran jeste li se uhvatili komentara za ovaj ss sto sam stavio vezano za bateriju il ne, ali nikako nisam mislio da je losa baterija sto se moze vidjeti iz prilozenog 5 sati sot-a je iznad ocekivanja, ne sjecam se da mi je ikad bila tako dobra na kitkatu. Tako da mislim da je potrosnja baterije odlicna na .270 verziji. Mozda vas buni to sto pise od 16:00h do 18:00h na ss, baterija je bila napunjena u 16h a ispraznila se iduci dan u 18h sa sveukupnim cackanjem po mobu 5 i pol sati, wifi radio non stop osvjetljenje na pola. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.5.2015 0:01 (Robilad).
12 godina
neaktivan
Robilad kaže...

Nisam siguran jeste li se uhvatili komentara za ovaj ss sto sam stavio vezano za bateriju il ne, ali nikako nisam mislio da je losa baterija sto se moze vidjeti iz prilozenog 5 sati sot-a je iznad ocekivanja, ne sjecam se da mi je ikad bila tako dobra na kitkatu. Tako da mislim da je potrosnja baterije odlicna na .270 verziji. Mozda vas buni to sto pise od 16:00h do 18:00h na ss, baterija je bila napunjena u 16h a ispraznila se iduci dan u 18h sa sveukupnim cackanjem po mobu 5 i pol sati, wifi radio non stop osvjetljenje na pola. 

Screen on time = SOT. SS = što?

Meni je procjena potrošnje baterije bila na još oko 6h na tadašnjih 70% koliko sam ju potrošio nakon prve instalacije Lollipopa. Tako da nije bilo riječi o idućem danu, nego još samo par sati do večeri tog dana. Što je u odnosu na Kitkat predstavljalo katastrofu. I sada se baterija brže prazni na Lollipopu u odnosu na Kitkat pri normalnom svakodnevnom korištenju mobitela.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice